Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Leonardo

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Laitealue / Ubuntu ja GoPro
« : 15.04.14 - klo:00.01 »
Onko kellään kokemusta miten GoPro kameran saisi toimimaan yhteen Ubuntun kanssa?
Näyttää kyllä kameran mutta ei avaa kuvia katseltavaksi eli joku ajuri puuttuu?

2
Laitealue / Reddo Videosieppari
« : 09.11.10 - klo:22.38 »
Onko kellään kokemuksia tuosta laitteesta, miten se toimii Ubuntussa. En ainakaan löytänyt ajuria ko. laitteelle jos sitä on edes tehtykään linuxille vaan onko tuo ainoastaan Windowsin käyttäjille suunnattu laite?
Jos se tarvitsee koodata itse niin minulta se ei ainakaan onnistu niin kuin luin tuosta yhden kirjoituksen reddon jostain muusta laitteesta, jolle joku oli kirjoittanut ajurikoodin.

3

Tämä auttoi. Kiitoksia. Päivityksiä odotellessa, ettei kohta tuota cd:tä myöhemmin enää tarvitse.
[/quote]

Olen jo 5 versiosta lähtien käytellyt Ubuntua tosin harvakseltaan ja ekaa kertaa yritin sitten päivittää suoraan vanhan päälle kehnolla menestyksellä.
Aikaisemmin olen aina poistanut tuon edellisen linuxin version Windowsin kautta ja kun olen asentanut sitten uuden niin on toiminut joka kerta hienosti rinnakkain ja niin kyllä aion tehdä vastaisuudessakin, kun tuo päivitysyritys päättyi niin kuin tätä ketjua aloittaessani kirjoitin eli Windowsin mbr meni sekaisin, eikä auttanut kuin koko levyn tyhjennys ja kummankin uudelleen asennus mutta nyt toimii tosi hienosti rinnakkain!  :)

4
Lainaus
Tuo homma ei ole koskaan onnistunut. Onneksi olit kaukaa viisas ja otit niitä varmuuskopioita datastasi.

Olen käyttänyt tuota Ubuntua jo muistaaksen 5 versiosta alkaen, mutta harvakseltaan ja siksi olen edelleen lähes noviisi tuon käytössä.
Siitä lähtien ajanut sen aina puhtaana asennuksena tuon Windowsin rinnalle ja on toiminut hienosti.
Nyt ajattelin kuitenkin kokeilla miten päivittäminen onnistuisi suoraan, mutta niin kuin kirjoitin ainakaan tuossa tilanteessa se ei onnistunut niin, että Windows olisi enään sen jälkeen toiminut.
Ubuntu kyllä lähti käyntiin, mutta  tuossa päivityksessä on nähtävästi joku ominaisuus, joka särkee jonkun muun käyttiksen käynnistyslohkon ja sitten ollaankin ihmeessä jos mikään ei toimi.
Onneksi kuitenkin Ubuntu toimi ja sain pois kaiken tärkeän, jota en ollut ehtinyt vielä varmistaa
Tuon varmistuksenkin olen oppinut niin kuin varmaan moni muukin eli kantapään kautta, kun joskus kauan sitten huomasin, etteivät nuo kiintolevyt olekkaan ikuisia vaan voivat laueta milloin tahansa

5
Lainaus
asenna paketinhaltijan versio.

Juuri tuon valinnan tein päivittäessäni 9.10:stä tuohon 10.04:ään ja sen jälkeen ei Windows enään toiminutkaan vaan mbr meni sekaisin ja levy meni kokonaan uuden asennuksen hommiksi ja kun tuota tavaraa on kertynyt niin onneksi olin ottanut varmuuskopion ulkoiselle levylle, että kaikki hävinnyt, vaan tiedostot olivat tallella, mutta aika iso työmaa siitä silti tuli ja siksi tiedustelinkin mikä olisi paras ja oikea vaihtoehto tuossa.

Poistin vanhan kernelin ja jouduin tietysti sitä kautta myös päivittämään tuon grubinkin

6
Ubuntuun on tullut päivityksiä ja uusi version grubista mm. Kun asennan päivitykset ja sitten kone pysähtyy kohtaan, jossa tiedustellaan "haluatko säilyttää nykyisen grubin" ja montaa muuta vaihtoehtoa niin mikä noista yleensä kannattaa ja pitäisi valita niin, että päivitys toimisi niin kuin on ajateltu ja kun mulla on Windows ja Ubuntu samalla levyllä niin tuo käynnitysvalikko ei sotkeentuisi niin kuin kävi uuden version päälle asennuksessa?

7
vko:n esittämä GRUBin korjausajo palautti Win XP:n takaisin alkukäynnistysvalikkoon. Kiitokset vinkistä! terveisin Timo

Kyllästyin hakkaamaan päätä seinään, kun siitä ei kuitenkaan ollut lopputuloksen kuin kuhmu ja lopetin kikkailun tuolla käynnityksellä.
Niinpä tyhjensin levyn kokonaan ja asensin Win7:n ja jätin osan levyä tuntemattomaksi, jolle asensin sitten Ubuntun ja nyt lähtevät käyntiin valikosta niin kuin pitääkin, eikä ole mitään ongelmia enään ;D

Tyhjensin levyn ja osioin tuon levyn Windowsin asennusohjelman partitiointi työkalulla, jolloin sain toivomani lopputuloksen ja niin se menee varmaan tuossa XP:n kanssakin, mutta en viitsinyt enään palata vanhempaa käyttikseen, kun joutui kuitenkin asentamaan koko hoidon uudelleen ja nyt toimii oikein hyvin ja voin halutessani käyttää Windowsia tai vaihtoehtoisesti Ubuntua  :D

 

8
Lainaus
Jos ei käynnisty, niin silloin kannattaa palauttaa winukan oma käynnistinlatain.

http://www.mworks.info/Ohjeet/XPtakaisin.html

Tein tuon ohjeen mukaan, mutta edelleenkään ei Windows XP käynnisty? Onko siis ainoa vaihtoehto Windowsin uudelleen asentaminen, kun ei millään viitsis, kun tietää minkälainen työmaa siinä on?

Antaa koneen käynnistyessä seuraavanlaisen ilmoituksen:

error fd1 cannot get C/H/S values
grub rescue>

Mitä toi tarkoittaa ja onko tosiaan vain yksi vaihtoehto ???


9


Lainaus
Jos ei käynnisty, niin silloin kannattaa palauttaa winukan oma käynnistinlatain.. :)

http://www.mworks.info/Ohjeet/XPtakaisin.html

http://www.lancelhoff.com/how-to-fix-vista-mbr-repair-broken-vista/



Kiitoksia tiedosta eli tekee sitten linuxin tavalla tai windowsin tavalla niin Linux häipyy aina ja aloitan Ubuntun asennuksen "puhtaalta" pöydältä, joka olisi varmaan kannattanut tehdä muutenkin?
Tarttee kokeilla tänään sitten päivällä johonkin aikaan miten käy

10
Mulla oli Ubuntun 9.10 ja päivitin sen tuohon 10.4 versioon ja Windowsin ollessa samalla levyllä toisella osiolla se ei enää suostu käynnistymään.
Grubissa on valikko, josta valitaan järjestys ja Windowsin valitessa se on käynnistyvinään, mutta palaa hetken kuluttua takaisin grubiin, eikä käynnisty.
Siitä on kait toi mbr jotenkin seonnut. Miten voisin muuttaa tuota, että Windows käynnistyisi samalla lailla kuin ennenkin ilman uudelleen asennusta?
Vai pitääkö mun poistaa jotenkin toi Ubuntu ja tehdä se ns. puhtaana asennuksena ja jos täytyy poistaa niin miten?

11
Vaikka päivityksiä on tullut Ubuntu 9.10:lle niin tuo Canonin monitoimitulostin ei silti vieläkään ole saanut korjausta ajurikantaan niin, että se toimisi tulostuslaitteena tässä Ubuntun versiossa  :-[

Osaiskohan joku neuvoa miten voisin saada tuon laitteen toimimaan yhteen Ubuntun kanssa?

12
GRUB 2:ssa defaultin voi asettaa myös nimen perusteella, jolloin ei tule ongelmia listan muuttumisen kanssa:

gksudo gedit /etc/default/grub

Koodia: [Valitse]

GRUB_DEFAULT="Windows XP Professional (on /dev/sda1)"


Oikean nimen näkee /boot/grub/grub.cfg-tiedostosta (vaikkapa päätteessä: cat /boot/grub/grub.cfg | grep menuentry).


Tämä vinkiksi myös Leonardolle, ettei tarvitse aina kernelin päivitysten jälkeen olla muokkaamassa grub.cfg:tä käsin.

Tuota minäkin ajattelin vaihtoehdoksi tuolle  winukan käynnistykselle ensin edellisenten ohjeiden perusteella tuolta linkistä tutkittuani sitä, mutta niin kuin mainitsin niin tämä Linux ei ole niin tuttu, että uskaltaisi tehdä muutoksia kysymättä ensin viisaampien mielipidettä, jolloin ei mennä yritys ja erehdys linjalla vaan tulee tehtyä heti kerralla oikein.

Eiköhän tämä ole nyt selvä ja saan tuon winukan käynnistymään ensin niin kuin halusinkin, joten KIITOS paljon neuvoista

13
Sain tuollaisen vastauksen tuolla päätteessä ja pitäisi päästä kirjautumaan root : tina, että voisin tehdä haluamani muutokset tuonne grupiin?

grub.cfg is automatically generated or updated whenever "update-grub" is executed. The command must be run as root.
/usr/sbin/grub-mkconfig: You must run this as root

Siis mitä komentoa olit tässä ajamassa? update-grub? Se onnistuu komentamalla sudo update-grub

Yleensäkin, jos tarvitsee ajaa jotain päätteessä toimivaa ohjelmaa pääkäyttäjänä Ubuntussa, käytetään sudoa. Graafisille ohjelmille puolestaan on paras käyttää gksudoa (tai KDE:ssä kdesudoa), jotta vältytään ongelmilta asetustiedostojen oikeuksien kanssa.

No nyt on taas aikaa keskittyä tähän Ubuntuun ja sen fiksaukseen ja tuolla komennolla gksudo gedit  /boot/grub/grub.cfg. yritin ajaa tuon update-grub komennon jälkeen, kun pääsin jotenkin tuonne grubiin ja yritin muuttaa siellä käynnistysvalikon järjestystä, joka tulee näkyville, kun koneen laittaa käyntiin.

Yritin vaihtaa tuon Windowsin ensimmäiseksi niin kuin olen aiemminkin tehnyt, koska meillä käyttää tätä konetta muutkin ja ja winukka on se mihin ovat tottuneet ja siksi sen pitäisi olla ensimmäinen joka käynnistyy, eikä tuo Linux, vaikka itse kyllä tykkään käytellä sitä, vaikka en sen kanssa ole läheskään yhtä sinut kuin tuon Windowsin kanssa, mutta käyttökokemustakin on aika vähän ja koko ajan tulee opittua lisää

14
Laittaisitko koko komennon tuohon niin pääsisin tuonne grubiin muokkaamaan?

gksudo gedit /etc/default/grub

Mutta lue manuaali!

https://wiki.ubuntu.com/Grub2#grub%20%28/etc/default/grub%29


Lainaus
Joo senkin voisi aina välillä tehdä, kun en ole mikään guru tän linuxin kanssa vaan lähinnä opetteluasteella ja kokeilen eri juttuja miten voisin saada tätä muokattua mieleiseksi

Juju on siinä, että update-grub lisää järjestelmään asennetut ytimet ja myös Windowsin valikkoon automaattisesti. Jos haluat muokata listaa, se tehdään oikeaoppisesti poistamalla ylimääräiset kernelit.

Grubin asetustiedostossa on tosin joitain asetuksia, joilla listan muodostusta voi säätää hienovaraisemmin. Ohjeista selviää lisää.

Lainaus
Ei se katoakkaan jos valitsee päivityksen yhteydessä "säilytä nykyinen käynnistysvalikko" tai jotain sinne päin, mutta jos valitsee "luo uusi" niin windowsin valikko katoaa samantien ja silloin olisi hyvä olla kopio edellisestä, että valikon voisi muokata halutunlaiseksi.
Olen kerran joutunut lähes ominpäin tuomaan tuon windowsin takaisin tuonne valikkoon ja onnistuin kyllä siinä hienosti vaan nyt en pääse koko valikkoon käsiksi ollenkaan

GRUB 2:ssa ei pitäisi käydä näin. Uuden asetustiedostosysteemin ideana on estää juuri tällaiset ongelmat, kunhan käyttäjä malttaa olla sorkkimasta tiedostoja, joita ei pidä muuttaa.



Kiito sinulle vaivannäöstä eiköhän tuo nyt rupea sujumaan ja saan haluamani tehtyä!

Olinpa väärässä ei onnistunut

Sain tuollaisen vastauksen tuolla päätteessä ja pitäisi päästä kirjautumaan root : tina, että voisin tehdä haluamani muutokset tuonne grupiin?

grub.cfg is automatically generated or updated whenever "update-grub" is executed. The command must be run as root.
/usr/sbin/grub-mkconfig: You must run this as root

15
Laittaisitko koko komennon tuohon niin pääsisin tuonne grubiin muokkaamaan?

gksudo gedit /etc/default/grub

Mutta lue manuaali!

https://wiki.ubuntu.com/Grub2#grub%20%28/etc/default/grub%29


Lainaus
Joo senkin voisi aina välillä tehdä, kun en ole mikään guru tän linuxin kanssa vaan lähinnä opetteluasteella ja kokeilen eri juttuja miten voisin saada tätä muokattua mieleiseksi

Juju on siinä, että update-grub lisää järjestelmään asennetut ytimet ja myös Windowsin valikkoon automaattisesti. Jos haluat muokata listaa, se tehdään oikeaoppisesti poistamalla ylimääräiset kernelit.

Grubin asetustiedostossa on tosin joitain asetuksia, joilla listan muodostusta voi säätää hienovaraisemmin. Ohjeista selviää lisää.

Lainaus
Ei se katoakkaan jos valitsee päivityksen yhteydessä "säilytä nykyinen käynnistysvalikko" tai jotain sinne päin, mutta jos valitsee "luo uusi" niin windowsin valikko katoaa samantien ja silloin olisi hyvä olla kopio edellisestä, että valikon voisi muokata halutunlaiseksi.
Olen kerran joutunut lähes ominpäin tuomaan tuon windowsin takaisin tuonne valikkoon ja onnistuin kyllä siinä hienosti vaan nyt en pääse koko valikkoon käsiksi ollenkaan

GRUB 2:ssa ei pitäisi käydä näin. Uuden asetustiedostosysteemin ideana on estää juuri tällaiset ongelmat, kunhan käyttäjä malttaa olla sorkkimasta tiedostoja, joita ei pidä muuttaa.



Kiito sinulle vaivannäöstä eiköhän tuo nyt rupea sujumaan ja saan haluamani tehtyä!

16
Tuolla komennolla: gksu gedit /boot/grub/menu.lst

Lainaus
Tuo on vanhan GRUBin asetustiedosto. Puhtaassa 9.10-asennuksessa on GRUB 2, jonka perusasetukset tehdään tiedostossa /etc/default/grub

Laittaisitko koko komennon tuohon niin pääsisin tuonne grubiin muokkaamaan?

Lainaus
Muutosten jälkeen pitää muistaa ajaa sudo update-grub

Joo ilman muuta tuon tiesinkin, mutta kiitos muistutuksesta


Lainaus
Mulla on Windows asennettuna samalle levylle ja välillä, kun tulee uusia päivityksiä, jossa tuo valikko voisi muuttua niin voisin trimmata sen taas kohdalleen niin, että windowsikin löytyy uudesta valikosta

Lainaus
Tarkoitatko, että valikosta pitäisi välillä siistiä vanhat kernelit pois? Se tapahtuu poistamalla vastaavat paketit kokonaan järjestelmästä, vaikkapa Synapticilla tai päätteessä:

Joo senkin voisi aina välillä tehdä, kun en ole mikään guru tän linuxin kanssa vaan lähinnä opetteluasteella ja kokeilen eri juttuja miten voisin saada tätä muokattua mieleiseksi

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get remove linux-image-2.6.28-15-generic
Lainaus
Sinänsä Windowsin ei pitäisi kadota valikosta päivitysten vuoksi, jos se on siellä tällä hetkellä.

Ei se katoakkaan jos valitsee päivityksen yhteydessä "säilytä nykyinen käynnistysvalikko" tai jotain sinne päin, mutta jos valitsee "luo uusi" niin windowsin valikko katoaa samantien ja silloin olisi hyvä olla kopio edellisestä, että valikon voisi muokata halutunlaiseksi.
Olen kerran joutunut lähes ominpäin tuomaan tuon windowsin takaisin tuonne valikkoon ja onnistuin kyllä siinä hienosti vaan nyt en pääse koko valikkoon käsiksi ollenkaan

17
Minkä listan avasit päätteen kautta ja millä komennolla?

Tuolla komennolla: gksu gedit /boot/grub/menu.lst

Miten haluat muokata Grubia? Onko Ubuntusi puhdas asennus (GRUB 2) vai päivitys 9.04:stä (GRUB 1)?

Mulla on Windows asennettuna samalle levylle ja välillä, kun tulee uusia päivityksiä, jossa tuo valikko voisi muuttua niin voisin trimmata sen taas kohdalleen niin, että windowsikin löytyy uudesta valikosta
Tämä on puhdas asennus, eikä päivitys 9.04:stä

18
Saan kyllä päätteen kautta listan avattua, jossa käynnistysvalikon tiedot pitäisi olla näkyvissä, mutta tulee vain tyhjä sivu ilman tekstiä ja varmaan pitäisi ylävalikon "näytä" kautta tehdä jotain asetuksia, että tekstikin tulisi näkyviin tuhon käynnistysvalikkoon, mutta mitä, että pääsisin trimmaammaan grubia

19
Laitealue / Vs: Canon Pixma MP240
« : 17.11.09 - klo:21.03 »
Juu, nyt on jossain hämminkiä. Oletan, että Canon MP240 on liitetty USB-väylään. Kokeile tunnistaako Ubuntu oikein tulostimesi komennolla. Komento annetaan päätteeseen ja tulostimessa luonnollisesti sähköt päällä
Koodia: [Valitse]
lsusbKopioi lista tänne. Minulta alkavat neuvot loppumaan. terveisin Timo

Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 003: ID 04a9:1732 Canon, Inc.
Bus 001 Device 002: ID 0aec:3260 Neodio Technologies Corp. 7-in-1 Card Reader
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Oikein oletat USB-väylään se on liitetty, kun eihän noilla "nykyaikaisilla" ole enää mahdollisuutta liittää LPT-Portiin ilman lisälaitteita, vaan nimen omaan vain ja ainoastaan tuohon USB-väylään.
Tuossapa lista, jonka pääte antoi tuolla komennolla. Itse en ymmärrä siitä oikein mitään, mutta sinä varmaan osaat tulkita tuon tunnistaako minun Linuxini tuon Canonin monitoimitulostimen oikein ja mitä nyt pitäisi tehdä seuraavaksi, että tuo laite toimisi oikein!!!

20
Laitealue / Vs: Canon Pixma MP240
« : 15.11.09 - klo:22.55 »
Joo, tulee tulosta komennon jälkeen sivu, jossa voi valita tuon tulosta tiedostoon tai sitten nimetyn tulostimen ja kun valitsee tuon MP240 tulostimen niin käsky etenee kyllä tulostimelle asti => pyörittää tuossa 7 segmenttinäytössä segmenttejä ympäriinsä ja siinä se eli komentoa tulosta ei ole tulostimella vaan käsittääkseni lataa ainoastaan tiedoston tulostimen muistiin ja lopettaa toiminnan siihen tuo noin mutu tuntumalla ::)

Sivuja: [1] 2 3 4