Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tingberg

Sivuja: [1]
1
Ok, siellä suoraan oleva vaihtoehto tekisi homman näppärästi, käyttäen tosin vain yhtä levyä. Siispä käsin osioimaan, ensin raid, sitten kryptaus ja päälle lvm. Asennus meni läpi, bootti, ja grubiin hyytyy. Googlen mukaan saatoin kompastua installerin bugiin: http://wiki.debian.org/DebianInstaller/RAIDvsCrypto

2
Moi,

Olisi aika päivittää 8.04:ään ja ajattelin kokeilla otsikossa mainittua yhdistelmää. Asennus alkaa puhtaalta pöydältä, datat ovat muualla tallessa. Koneessa on 2x100 Gt IDE-levyä 2x200 Gt SATA-levyä.

Pohjalle olisi tarkoitus virittää softa-raidit 1-tasolle, jottei levyrikko laittaisi systeemiä heti polvilleen. Tämä onnistunee alternate-asennuksella näppärästi vaikka näin:

2x200 Gt SATA --> ~100 Mt RAID-1 /dev/md0 --> /boot (ext3)
              --> ~200 Gt RAID-1 /dev/md1
2x100 Gt IDE  --> 100 Gt RAID-1 --> /dev/md2

Eli pieni boottiosio tehdään suoraan raidin (md0) päälle, tähän asti kaikki on itselle selvää, mutta miten tästä eteenpäin isojen osioiden kanssa? Kannattaako seuraavaksi kerrokseksi raidien päälle ottaa LVM vaiko kryptaus? Tämä on nyt se ehkä akuutein kysymys. Kumpi olisi fiksumpi ratkaisu, kumpi onnistuu alternate-installerilla paremmin? Isoille osioille tulisi kryptattuna swappi ja joko yksi iso juuri tai sitten / ja /home.

3
Laitealue / Vs: FON Myplace toimimaan Feistyssä?
« : 03.05.07 - klo:23.11 »
Sain vihdoin (kevyesti)salatun yhteyden toimimaan. Eli La Fonerasta virrat ja verkkopiuha pois, virrat takaisin, yhdistäminen salattuun verkkoon jonka jälkeen verkkopiuha kiinni.

Ei tämäkään ihan mutkatta mennyt, ensin NM yritti yhdistää ensimmäiseen havaitsemaansa verkkoon, sen jälkeen 2 yritystä privaattiverkkoon epäonnistui. Kokeilin välillä autentikoinniksi avointa jonka jälkeen taas shared key ja sitten lähti toimimaan. En tiedä tekikö tuo jonkin tarvittavan alustuksen. Vaan nytpä toimii! Verkkolistauksessa tosin näkyy nyt vain privaattiverkko, mutta en niitä muita tarvitsekaan.

Täytyy tutkia että onnistuuko yhdistäminen jatkossa ilman noita kikkailuja. Edelleen olisi kiva kuulla arvioita mistä tämä johtuu. Todennäköinen syyllinen voi olla tuo vanha mutta luotettava WLAN-kortti.

4
Laitealue / Vs: FON Myplace toimimaan Feistyssä?
« : 03.05.07 - klo:22.40 »
Nimeksi on vaihdettu private. Ja sitä verkkoa ei näy listassa. Itseasiassa kun yhteys muodostuu FON_ap-verkkoon, listalta yleensä katoavat kaikki muut verkot. Windowsin puolella verkko kyllä mainostaa itseään. Niin ja mainitaan nyt vielä sen verran että privateen yhdistäminen onnistuu, jos salauksen poistaa kokonaan.

Kokeilen tuota virtajohtokikkailua.

5
Laitealue / Vs: FON Myplace toimimaan Feistyssä?
« : 03.05.07 - klo:21.47 »
Minulla on vähän vastaavanlainen pulma xubuntu/ubuntu feistyssä. Yhdistäminen julkiseen FON_ap-verkkoon toimii ongelmitta. Network managerin verkkolistauksessa ei kuitenkaan näy yksityistä verkkoa. Verkon nimi on private ja salauksena on/pitäisi olla 64-bittinen WEP  heksa-avaimella 1111100000. Käsittääkseni Fon ottaa avaimen vastaan vain heksana, sillä se herjaa heksa-alueen ulkopuolisista merkeistä.

Koneessa on vanha Lucent/Orinoco wavelan silver -kortti "HERMES I", joka siis ei ymmärrä WPA-salausta, siksi heikko WEP käytössä toistaiseksi. Kortti toimii windows-koneessa, kuten private-verkkokin.

Kun yritän network managerista yhdistää toiseen langattomaan verkkoon, annan verkon nimeksi private, salausavaimeksi 64/128-bit Hex ja Shared Key authentication-moodin. NM yrittää yhdistää jonkin aikaa, ja palaa sitten takaisin FON_ap-verkkoon.

Miksi private-verkko ei näy listauksessa? Miksei edes manuaalinen yhdistäminen toimi? Eikö Ubuntu tajua, että samassa tukiasemassa samalla kanavalla voi olla kaksi erinimistä verkkoa?

6
Sattuipa sellainen tapaus että useita kuukausia toiminut Ubuntu 6.10 edgyn Gnome-työpöytä muuttui yhtäkkiä bootin jälkeen. Mitään virheilmoituksia en saanut, look&feel oli vain muuttunut.
- Gnomen valikoissa (sovellukset, järjestelmä) ei näy enää kuvakkeita
- Hiiren herkkyys on muuttunut
- Ikkunoiden otsikkopalkki on muuttunut askeettisemmaksi, esim. sulkemisnappina on tuplasti perinteistä kookkaampi viivapiirrosmainen X.
- alt-tab ei toimi
- Ikkunalistaa ei tule alapalkkiin
- Jos näppäimistön näppäintä pitää alaspainettuna, tulee vain yksi kirjain monen sijasta (a vs. aaaaaaa)

Jotain on kuitenkin jäljellä. Automaattisesti session käynnistykseen määrittelemäni ohjelmat käynnistyy, gnomen palkin omat pikakuvakkeet ja pikkusovelma ovat tallella. Jos yritän vaihtaa teemaa, saan virheilmoituksen: "Oletusteeman kaavaimia ei löytynyt. Tämä merkitsee, että Metacity ei ole asennettu tai Gconfin asetuksissa on vikaa".

Ennen ongelmaa en ole kikkaillut mitään mullistavia asetusten suhteen, tarjotut päivitykset olen asentanut. Näitä voi olla vähän hankala jäljittää, koska ennen boottia kone on ollut useita viikkoja päällä ja päivityksiäkin on tullut useita. Pakettilähteistä löytyy universe, multiverse, restricted , updates sekä backports sekä muutama kaupallinen kuten skype ja opera. Näytönohjaimena wanha luotettava Matrox Millennium G450 oletusajureilla.

Kokeilin luoda uuden käyttäjän, tämä käyttäjä sai perinteiset toimivat asetukset. Voisin ratkaista ongelman tällä tavalla, mutta minua kiinnostaa ovatko muut törmänneet vastaavaan ja mikähän tässä mahtoi hajota ja miksi. Kokeilin pikaisesti poistaa hakemistot .gconf, .gconfd, .gnome, .gnome2, .metacity, .nautilus, mutta oletusasetuksetkaan eivät palautuneet.

Sivuja: [1]