Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - osmankääpä

Sivuja: [1]
1
Kubuntussa eli KDE:ssä on sellainen ominaisuus, että jos painaa hiirellä ikkunan oikeassa ylälaidassa ruksia ja varisinkin jos sitä painaa useamman kerran, ilmestyy kohta dialogi joka kysyy että tapetaanko se ikkuna kun se ei vastaa.

Toimii myös Gnomessa

2
Oikein paljo kiitoksia!  :) Aina sitä oppii uutta, kun ymmärtää kysyä.
Kun tuon xrandr -s <numero> lisäsi tc:eliten käynnistysscriptin loppuun (tarkemmin sanottuna ennen exit:iä), niin nyt resoluutio palautuu automaattisesti. Nyt homma toimii kuin junan vessa.

3
Pelit / ET ja True Combat:Elite ongelma resojen kanssa
« : 17.02.07 - klo:12.33 »
En tiedä, olisiko tämä sopinut paremmin laitealueelle, mutta joka tapauksessa ongelmana on se, että jos pelaan ET:tä tai True Combattia pienemmällä resolla kuin työpöydän resoluutio on, niin tämä pienempi resoluutio jää voimaan, kun poistun pelistä. Tai siis näytöllä näkyy vain 800x600-alue, jolloin työpöytä ei mahdu näytölle, vaan hiirellä pitää "rullata" ympäri työpöytää. Toki ongelma korjaantuu ctrl+alt+backspace yhdistelmällä, mutta olisi tietysti mukavampaa, jos homma toimisi niin kuin pitäisi.
Näytönohjaimena on ATI Radeon 9200SE ja ajurina fgrlx. Lisättäköön vielä, että pelissä resoluution vaihto onnistuu ongelmitta.
Nyt olisi hyvät vinkit tarpeen.

4
Itse pidän myös Amarokista. Toimii purnaamatta vaikka minulla on käytössä usean tuhannen kappaleen soittolista shufflella soitossa  :D
Erityisesti pidän siitä, että tuossa soittolistan ylälaidassa on suodatin, jolla voi rajata soitettavan musiikin esim. yhteen artistiin tai levyyn. Ja kun suodattimen tyhjentää, kaikki kappaleet ovat taas käytössä. Varsin näppärää. Muistia tuo tosin syö melkolailla.

5
Laitealue / Vs: Vinkkejä näytönohjaimen valintaan?
« : 06.02.07 - klo:08.51 »
Parhain vaihtoehto ei-raskaaseen mutta toimivaan 3D-käyttöön (ja nopeampaan kuin nykyisesi) Ubuntussa olisi Intelin integroidut grafiikat. etenkin nämä uudet 965G-piirisarjan mukana tulevat GMA X3000 -grafiikat. Mutta se tarkoittaa siis emolevyn ostoa, mikä ei varmasti tuohon budjettiin mahdu (ellei sitten joku vanhempi emolevy jossa GMA950, johon sattuisi käymään sama suoritin ym. kuin mitä nyt on käytössä).
No joo, emon vaihto ei ehkä tule kysymykseen, ainakaan vielä. Tämä linux-kone on kyhätty vähän vanhemmasta raudasta pienellä budjetilla lähinnä vaan linuxin harjoittelua varten. Tai no tuleehan tällä tehtyä paljon muutakin  :) Mutta tosiaan seuraavaan kokoonpanoon voisi todella harkita tuollaista Intelin piirisarjaan pohjautuvaa emoa, jos sitä rahaa olisi jossain välissä vähän ylimääräistäkin..

NVIDIAlle on saatavilla vain suljettuja ajureita mikä on etenkin Linuxin tapauksessa aina huonompi vaihtoehto, mutta ovat ne tosiaan paremmat kuin ATIn suljetut ajurit, joten NVIDIAn pitäisi olla suht turvallinen ostos. FX5200 ei vielä välttämättä ole kovin merkittävästin nopeampi kuin tuo Radeon 9200, etenkään SE/XT-versiot.
Tällaisen käsityksen olen saanut itsekin. Voisipa ehkä tuollaista FX5200 koittaa metsästää. Pelaaminen ei tosiaan ole pääsijalle. Tai ne pelit, mitä minä pelaan, pyörii ihan mukavasti tälläkin näyttiksellä (esim. UFO:AI, ihan tulee vanhat hyvät ajat mieleen  :D)

Mikä muuten siinä nykyisellään on ongelmana? Noille Radeon 8500 - 9250 -korteille on yleensä varsin hyvin toimiva tuki ollut, koska niille onnistuttiin jopa dokumentaation kera yhdessä vaiheessa kirjoittamaan avoimen lähdekoodin ajureita. Ellet ole asentanut sitten erikseen niitä ATIn usein parjattuja omia fglrx-ajureita.
Itseasiassa enää ei ole mitään ongelmaa, kun sain nuo parjatut fglrx-ajurit toimimaan :D Avoimen lähdekoodin ajureilla esiintyi kaiken näköisiä pieniä grafiikkabugeja, esim. valikoiden kaikki nappulat olivat mustia laatikoita ennen kuin liikutti hiiren niiden päälle. Sekä esimerkiksi Ant Inspection-näytönsäästäjän käynnistäminen kaatoi/lukitsi koko koneen, ei vastannut enää mihinkään näppäinkomentoon. Direct Renderin toimi kyllä sekä Ati että Radeon ajureilla, kuten nuo edellä mainitut ominaisuudetkin. Nopealla googletuksella huomasin, että jollain muullakin on ollut ongelmia 9200:sen ja Ant Inspectionin kanssa.
Aluksi en jostain syystä saanut fglrx-ajureita toimimaan, vaikka tein ohjeiden mukaan (hehe, ehkä huonoin selitys ikinä), mutta toiselta foorumilta löysin vinkin käyttää edellisen ajuriversion libGL.so.1.2-kirjastoa(?) ja silloin alkoi pelittämään. Fglrx:n kanssa glxgearsin antama fps lähes kaksinkertaistui. Ja nuo näytönsäästäjätkin toimivat.

Kiitoksia kaikille, jotka ovat viitsineet vastata ja antaa vinkkejä

6
Laitealue / Vs: Vinkkejä näytönohjaimen valintaan?
« : 29.01.07 - klo:17.16 »
Kolmella kympillä (30) et saa kyllä mitään varteenotettavaa näytönohjainta.

Käytettynä oli toki tarkoitus hankki (ja olisi pitänyt mainita se jo ekassa postauksessa). Ei tällaiseen vanhaan ruoskaan mitään huippukortteja kannata ostaa.
Lähinnä kiinnostaisi kuulla muiden käyttäjien kokemuksia vanhemmista näyttiksistä, mikä toimii hyvin ja mikä ei.
Huuto.netistä löytyy monen näköistä korttia kolmen kympin pintaan, esim Patskumasterin mainitsemaa Radeon 9600XT:tä.

7
Laitealue / Vinkkejä näytönohjaimen valintaan?
« : 28.01.07 - klo:16.01 »
Voisiko joku ehdottaa "hyvää" näytönohjainta ubuntun kylkeen? Nyt käytössä on ATI Radeon 9200SE 128, mutta ei tämä tunnu kovin hyvin toimivan... Mikä olisi esim. nVidialta vastaavan tehoinen kortti? Pelikäyttö on toissijaista, mutta olisi toki kiva, jos 3d toimisi tyydyttävästi. Budjetti pyörii parissa kolmessa kympissä.

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Osion uudelleen nimeäminen
« : 27.01.07 - klo:17.53 »
Eikös ne saa eri nimisiksi, kun muuttaa /etc/fstab:ista mount pointin eri nimiseksi?

# <file system> <mount point>   <type>  <options>                <dump>  <pass>
/dev/hda1       /media/hda1     vfat    defaults,utf8,umask=007,gid=46 0       1
muuttaa sen esim:
/dev/hda1       /media/winXP    vfat    defaults,utf8,umask=007,gid=46 0       1


Tai viisaammat voi kertoa, jos on parempia tapoja.

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Karkkia työpöydälle?
« : 19.01.07 - klo:22.28 »
Beryl tai Compiz on vastaus tuohon. Käytä hakua niin noista löytyy kyllä aika paljon juttua.


Kiitän.

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Karkkia työpöydälle?
« : 19.01.07 - klo:20.34 »
Herätellääs tällainen aihe henkiin. Osaisiko kukaan kertoa, miten saisi viriteltyä työpöytien vaihdon OS X tyyliseksi kuution pyöräyttämiseksi? Se olisi melko uljaan näköistä.  ;D

11

Niin minkä ja miten?


Tuolta lataussivulta (klik) löytyy linkki "MD5-tarkistussummat" (klik).
Summan laskemiseen voit käyttää esim. MD5summeria, jonka voit ladata vaikka täältä. Helpistä löytyy ohjeita käyttöön. Periaatteessa vaan käynnistät MD5summerin ja valitset iso-tiedoston ja luot siitä tarkistussumman (tai käytät sitä tarkastusoptiota) ja vertaat, onko se oikein.

12
Kai olet myös tarkastanut lataamasi iso-imagen-md5 summan? Jos se on kunnossa, niin kannattaa tehdä niin kuin samu84 ehdotti, että poltat levyn pienemmällä nopeudella. Mahdollisesti voisit kokeilla vielä käyttää eri merkkistä cd-levyä.

13
Dodii, nyt pelittää!
Eli ongelma oli kuin olikin cd-asemassa. Hassua sinänsä, koska asema tuntuu muuten toimivan moitteettomasti. Mutta ongelma ratkesi käyttämällä kaverilta lainattua 8x Mitsumia  ;D
Kesti muuten asennus hetken aikaa, kun raksutteli tuolla louskolla menemään. Ja joskus ennen vanhaan tuo oli vielä nopea.. Ja asennuksen tein Alternate-levyltä, live-cd:tä en koittanutkaan.

14
Muistia on vähän niukanlaisesti desktop-asennukseen eli alternate on suositeltavampi.  Ainakin mulla oli suunnattomia vaikeuksia isäukon koneella vanhan HP:n 6x-nopeuksisen CD/RW-aseman kanssa. Kun vaihdoin sen 48-nopeuksiseen tavalliseen CD-pyörittääjään(ASUS), niin jo rupesi asennus onnistumaan. Onko se Alternate-levy poltettu sillä samalla paahtimella? Ja kumpaahan asennat, Dapperia(6.06) vai Edgyä(6.10) ?

T: Jallu59

Jeps, muistia olisi tarkoitus haalia lisää, kun sattuisi sopivia palikoita eteen. Ja kuten otsikossa luki, yritän 6.06:sta eli Dapperia asennella. Desktop-levy oli tullut Ship-it:n kautta. Alternate-levy on poltettu kahdellakin koneella ja molemmat levyt on todettu eheiksi toisilla koneilla. Tarkoitus olisikin kokeilla asennusta toisella CD-asemalla, kunhan vain saan sen kaverilta lainaksi. Vika voisi hyvinkin löytyä asemasta, sillä edes levyjen eheyden tarkistus ei onnistu tällä koneella.

Lainaus käyttäjältä: Kannisto
Kovo on varmasti kunnossa?
Jos mahdollisuuksia löytyy voit kokeilla asentaa ubuntun jollain toisella koneella valmiiksi, asetat näytönohjain ajuriksi "vesa":n ja lyöt levyn takaisin varsinaiseen kohdekoneeseen.
Juups. XP toimii normaalisti, scandisk ei herjaa mitään.
Hmm, tuota toisella koneella asennusta voisi kokeilla, jollei toisen CD-aseman vaihto tuota tulosta. Mutta mitäs kaikkea muuta kuin tuo näytönohjain täytyy konffata, että Ubuntu pyörisi tällä kokoonpanolla? [nyyppä-mutua] Asentaessa varmaan kuitenkin tunnistaa asennuskoneen raudan? [/nyyppä-mutua]
Kiitoksia vinkeistä.

15
Tervehdys.
Eipä alkanut kauhean ruusuisesti tämä linuxin opettelu. Eli asiaan. Ongelmana on, että kun yritän käynnistää ubuntun/asennuksen levyltä, käynnistys jämähtää kohtaan "Mounting root file system". Levy on todettu toisella koneella virheettömäksi ja ubuntun koeajaminen sujui kyseisellä koneella mallikkaasti.

Seuraavaksi koitin asennusta alternative-levyltä (joka myös läpaisi virheettömyystestin), mutta tällä kertaa suoritus jämähti kohtaan "Uncompressing Linux....ok  Booting the kernel".
Ja asennuslevyt olivat tietty x86:lle tarkoitetut.

Alunperin tuli muitakin virheitä, mutta ne johtuivat ainakin rikkinäisestä muistikammasta, joka on nyt vaihdettu toimivaan. Ainoa kysymysmerkki on cd-asema, mutta senkin pitäisi toimia. Ainakin XP:n asennus onnistui ilman kommervenkkejä.

Lisättäköön sen verran, että Debianin asennus tuntuu onnistuvan, tosin en ole vielä onnistunut konffaamaan X:ää kohdilleen (tämä mies tietää miksi ---> klik:)

Ja tietoa kokoonpanosta:
MSI K7T266 Pro -emo (kopassa lätkä linux-tested.com, pitäisi toimia)
AMD Athlon 1GHz
256MB muistia
10GB kovo
joku HP:n vanha CD-RW
näyttis on ASUS V7100Pro 32MB (tai jtn, taisi perustua GeForce MX-sarjaan?)
verkkokortti, mallia ching-cheng-nippon-korea, perustuu Realtekin 8390-piirisarjaan, toimi mallikkaasti ainakin Debiania asentaessa

Hyviä neuvoja otetaan vastaan.
Tahtoo eroon XP:stä  ;)

Sivuja: [1]