Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ilemies

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Re: Mounttaus
« : 16.12.05 - klo:17.46 »
Pistääpi miettimään, että taitaa tuo soitin käyttää jotain Creativen omaa tiedostojärjestelmää... Kallistun Jannen kannalle, että tarvit siihen jonkin ohjelman joka ymmärtää kyseistä järjestelmää.

2
Ubuntu tietokoneissa / Re: Hankalien ohjelmien asennus
« : 14.12.05 - klo:11.35 »
Kiitos. Kokeilenpa noita.

Eihän sitä mitään ikinä opi jos helpoimman tien aina valitsee. Sitäpaitsi, pidän ohjelman tekijän asenteesta. :)

3
Yleistä keskustelua / Re: Quake 4
« : 08.12.05 - klo:08.33 »
Aah. Ilahduttavaa. Kiitos tiedosta. Itse kyseisestä pelistä pidän (ainakin sillä perusteella mitä velipojan luona kokeilin), joten mieluummin tietysti hankin sen Linux-versiona, jos sellainen tulee. On vain kovin raskas tuo Doom3-engine.

4
Ubuntu tietokoneissa / Re: Hankalien ohjelmien asennus
« : 08.12.05 - klo:08.29 »
Heh. Hieman kesti. Laiskotti perjantaina, ja sitten ei oo ollut koulua ennen kuin eilen jolloin oli kiire. :)

Noin nyt kun selitykset ovat ohi, niin virhetulosteet ovat seuraavat:

Lainaus
Moc precompiler not found! If you have installed Qt in an
unusual place, please use the "--with-qt-moc=" option
(and point to the directory containing moc)


./qhacc-gui: error while loading shared libraries: libqt-mt.so.3: cannot open shared object file: No such file or directory

Sama juttu kun ajan sekä sen .deb-paketin käynnistysskriptin, että kun pistän lähdekoodipaketista ./configure. Eli niin pitkälle kun käsitän itse, pitäisi tuo precompileri ja/tai kirjastot löytää jostain.

5
Ubuntu tietokoneissa / Re: Hankalien ohjelmien asennus
« : 01.12.05 - klo:16.37 »
Ups. Unohdin q:n edestä, eli siis Qhacc (http://qhacc.sourceforge.net/) joka on kirjanpito-ohjelma. Kaipailin jotain pienimuotoista ja nappasin tuon. Sieltä sivuilta se .deb-pakettikin tuli. Toisaalta, voisin koettaa tuota suoraan lähdekoodista kääntämistä mitä ohjekirja tarjoaa. Ajattelin vain ensin yrittää helpommalla.

./ -moka oli puhdasta ajattelemattomuutta. Ups toistamiseen. :)

 Kun (oletettavan) käynnistysskriptin ajaa, valittaa kone muistaakseni että kirjastoja uupuu. Yhdessä niistä hakemistoista kyllä on mielestäni pino kirjastoja. Pitää tänään ottaa asiaa tarkemmin ylös ja huomenna tuoda tiedot kouluun niin saan ne taas tänne.

 Nyt kun luen tuota uudelleen, niin kyllä taidat olla oikeassa sen .deb-paketin suhteen, että se on käännetty. Ajatus vain tuntuu oudolle.

6
Yleistä keskustelua / Re: Lukijoita, kukaan...?
« : 30.11.05 - klo:16.35 »
Kyllähän tuota tulee luettua kaikenlaista. Viimeisimpänä Naomi Kleinin "No logo" ja "Vastarintaa ja vaihtoehtoja". Pistivät taas kovin vihaksi, joten hyviä olivat ja suosittelen.

 Fiktiiviseltä puolelta kaikki Dune menee (niin vanhemman kuin nuoremman Herbertin), samoin kaikki kyberpunk mitä vastaan on tullut (karmeaa huomata kuinka sen maailma toteutuu koko ajan ympärillä). "Rikos ja rangaistus", "Paradise lost", Andy McNabin kirjat. Aika laaja  skaala. :)

Yleisinä teemoina dystopiat ja muuten vaan kyyniset ja "häiritsevät" tarinat menevät kaikkein parhaiten. Kierot loput ovat suuri iloni. Pitäisi Gaimanin "Unohdetut jumalat" lukea tuossa joulun aikana.

7
Ubuntu tietokoneissa / Re: Hankalien ohjelmien asennus
« : 30.11.05 - klo:16.25 »
Ajattelin jatkaa tähän ettei tule turhaan uusia threadejä boardia sotkemaan... Eli yritin tuossa asentaa hacc:ia ja tein .deb paketille kuten eräässä toisessa threadissä sanotaan (en onnistunut tänään sitä täältä löytämään) ja kun olen komentanut dpkg -i hacc-jotakin.deb tulee sinne mihin dokumentaatio sanookin hakemistoja nimeltä bin, include ja pari muuta. Tietääkseni tämä tarkoittaa kääntmis urakkaa. kuitenkin kun yritän ajaa ./configure ilmoittaa kone ettei sellaista ole olemassa ja vaikka etsin koneen läpikotaisin, ei kyseistä skriptiä todellakaan löydy mistään.

Synapticiin hacc kyllä ilmestyi ja vihreä ruutu on edessä.

Eli mitäs sitten?

8
Vielä käsittämättömältä tuntuu että herra M.Vanhanen niin kritisoi EU:n taannoista ohjelmistopatentti päätöstä sillä että nyt ei pystytä enää turvaamaan eurooppalaista ohjelmointi/ohjelmisto kehitystä.

Itse olen varma, että ne ohjelmistopatentit tulevat voimaan jossain vaiheessa. Kuitenkin patentavoitavuuden ei tulisi olla niin, että voit yrittää patentoida jokaista hiiren klikkausmenetelmää tai ohjelmointimenetelmään. Eihän sitä patentoida ruokareseptejäkään.

Eivätköhän http://www.chillingeffects.org/ecom/-sivulla mainitut tapaukset osoita tulevaisuutta tällä rintamalla. Törmäsin siihen alkuviikosta kun tein tutkielmaa kouluun aiheesta. Ikävää sinänsä. Pari muistan niistä jo aiemmin kuulleenikin.

Herra Vanhanenhan nyt muutenkin on ajamassa uusliberaalia talouspolitiikkaa. Naama säihkyen ihaillut sitä miten USA on asiansa hoitanut. Ei voi kuin pyöritellä päätä tälläisen ihmisen arvomaailmalle.

Ainakin Turun kaupungilla Linuxiin siirtyminen kaatui (valtuustotuttuni mukaan) valtuustokauden aikana hommaan valuviin koulutuskustannuksiin. Eipä sitä taas näköjään katsota kuin oman kauden loppuun. Kirjastossa ja työvoimatoimistossa Linux sentään on käytössä ainakin asiakaspäätteillä. Niihin ne saatiin kokeiluvaiheessa, ja kustannukset niiden vaihtamiseksi takaisin Windowsiin ilmeisesti pitävät ne siellä.

9
Ubuntu tietokoneissa / Re: Star Office Ubuntuun
« : 30.09.05 - klo:15.05 »
Asensin sen sitten uudelleen. Nyt, kun ajan käynnistysskriptin (tai setupin) kone narskuttaa hetken, ja sitten ruutuun tulee "Segmentation fault", mitä ikinä se haluaakaan sanoa, ja homma putoaa promptiin.

Ainakin jokin muuttui. :/

10
Yleistä keskustelua / Re: Internetin tulevaisuus.
« : 26.09.05 - klo:14.00 »
Olen jannen kanssa aika samoilla linjoilla. En kyllä janne usko että tuo asioiden huonontuminen vanhuudesta johtuu. :) Itse olen ainakin huomannut, että mitä enemmän maailman asioista otan selvää, sitä kamalammalle koko juttu tuntuu. Ainakin itse olen nykyisin huomannut, että vaikka kuinka vähän ihmisiltä odotat, niin silti ne perkeleet tulevat ja alittavat nämä odotukset.

Kontrollin kiristäminen on siinä mielessä hyvin ymmärrettävää, koska suurin osa ihmisistä ei tunnu tietävän edes omaa parastaan. Netin suhteen tämä on toivottoman myöhässä. Siksi onkin kiinnostavaa nähdä, miten tämä Internetin seuraaja (jos joku muistaa sen nimen, niin saa kertoa), joka on jo laajenevassa käytössä Aasiassa, kehittyy. Ideanahan on, että mitä enemmän maksat, sen vähemmän mainoksia ja muuta epämiellyttävää sinulle tulee, mutta vastaavasti kaikesta mitä sinne pistät, pitää hoitaa hirmuinen byrokratia alta pois.

Kontrollin kiristämisen kääntöpuolia on se, että ne, jotka pyrkivät tekemään jotain edistystä 'korkeampia ideaaleja' kohti, eivät siihen pysty. Vapaan hajautetun kehittämisen estäminen hidastaa kaikkea kehittymistä huomattavasti, ja tämä pelkästään ihmisen sisäsyntyisen ahneuden tähden. Ongelmia tulee myös siinä, että kenet pitäisi pistää tietämään, mikä on ihmisten 'oma paras'. Olihan kommunismikin pohjimmiltaan loistava idea. Toteutus vain kaatui inhimillisiin tekijöihin. Itse eläisin mieluiten valistuneessa anarkiassa mutta en usko että ihmiset ehtivät henkisesti kehittyä tarpeeksi, ennen kuin noutaja tulee koko lajille, eikä ainakaan minun elinaikanani.

Lähes kaikki näkemäni kehitys menee myös tällä saralla kohti cyberpunk-tulevaisuutta sellaisena kuin Gibson, Shirley sun muut sitä joskus kirjoittivat. Olen kuluttanut lukemattomia unettomia öitä miettien todennäköisimpiä tulevaisuus-skenaarioita, ja päädyn aina enemmän tai vähemmän samaan lopputulokseen. Siitä aallonpohjasta onkin sitten mahdollisuus muuttaa suuntaa, jos tarpeeksi suuri joukko ihmisiä on saanut itsensä liikkeelle. En näe miten tätä pistettä ennen olisi mahdollista, että vastustavat liikkeet saisivat tarpeeksi voimia. Toisaalta, pelkäänpä pahoin, että tuossa vaiheessa ihmiset on jo lyöty tarpeeksi lakoon jotteivät ne jaksa enää nousta, ja ihmiskunta kokee lopullisen romahduksen.

11
Ubuntu tietokoneissa / Re: rootin passu?
« : 25.09.05 - klo:18.00 »
Entäpä millä saisin homman niin, että se kysyy rootin salasanaa niin kuin vanha kunnon su teki, sillä oloni näiden root-terminaalien ja käyttäjän omaa salasanaa kysyvien sudojen kanssa on hieman turvaton. Taitamaton ystäväiseni voi tehdä vahingossa tuhoja tuollaisella. :)

Enpä löytänyt asiaa Starter guidesta.

12
Ubuntu tietokoneissa / Re: Sijainnit ei päivity
« : 25.09.05 - klo:17.52 »
No tuon "/etc/init.d/dbus-1 restart" pätkän lisääminen sen sisäänkirjauduttaessa ajettavan skriptin (en nyt muista sen nimeä ulkoa) loppuun tulisi ensimmäisenä mieleen.

13
Ubuntu tietokoneissa / Re: Star Office Ubuntuun
« : 25.09.05 - klo:17.39 »
Juu. Tuo näyttää tutulta, mutta kun mitään ei sitten ala tapahtumaan. Aloin tässä juuri miettimään, että mulla ei taida olla tuota Javaa koneessa, mutta kyllä sen Windows-versio toimii muistaakseni ilman Javaakin.

Ihme juttu. No, täytyy jatkaa harjoituksia.

Kiitos.

14
Ubuntu tietokoneissa / Re: Star Office Ubuntuun
« : 23.09.05 - klo:14.07 »
Miksi Open Office.org ei kelpaa? Se nyt sentään pohjautuu Star Officen koodiin, ellen väärin muista...

Niinhän se tekee. Ei siinä sen kummempaa, kuin että tykkään Star Officen tunnusta enemmän. :)

Eli installeri asensi kaiken ihan kiltisti hakemistoon. Kun menen hakemistoon ja tuplaklikkaan soffice.bin tulee ilmoitus tyyliin että tiedoston sisällön mukaan se on suoritettava tiedosto, ja kehoitus muuttaa tiedoston nimi kertomaan, että se on suoritettava tiedosto (mikä on hämärää).

Käynnistys- ja setup- skriptit antavat termissä ajettuna ilmoituksen "Type uname --help for more information", ja päättävät suorituksen siihen. Skriptien ensimmäisten komentojen joukossa löytyy "uname -s", ja niin pitkälle kun skriptiä ymmärsin, niin unamea käytetään pelkästään antamaan platform-muuttuja (johon uname palauttaa "linux"  jos se ajetaan pelkältä komentoriviltä).

Oikeudet ovat kunnossa (-rwxr-xr-x).

Että näin.

15
Yleistä keskustelua / Re: Mikä on ikäsi?
« : 22.09.05 - klo:11.26 »
25 vuotta, joista tietokoneiden parissa 16. Linuxista tullut pääasiassa passiivista kokemusta noin seitsemältä vuodelta kaverien kautta, ja kun DOS-promptin parissa joskus aloitti, niin kummasti se komentorivi tännekin veti. :)

16
Ubuntu tietokoneissa / Star Office Ubuntuun
« : 22.09.05 - klo:11.21 »
Installoin Ubuntun tuossa männä päivänä, ja kaikki meni kivasti yhtä rykäisyä huolimatta (ensikäynnistys hyytyi Volume Managerin starttiin kunnes keksin työntää käsille sattuneen korpun ja CD:n valoa vilkutelleisiin asemiin; outoa). Editoituani ensin fstabista exec-oikeudet CD-asemaan ja asennettuani (ohjelman omalla installerilla), jouduin toteamaan, että Star Officen käynnistysskriptin eikä binäärin tuplaklikkaaminen ei tuottanut tulosta. Kysynkin nyt, josko joku tietäisi näillä eväillä jo, että mikä meni pieleen.

Ajattelin tapella asian kanssa enemmän kunhan kotiin kerkiän, joten huomenissa saattaa olla joko antaa lisää tietoa ongelman luonteesta, tai ratkaistu ongelma.

Sivuja: [1]