Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - wille

Sivuja: [1]
1
Tämä FAT:n käyttö on varmasti yksinkertaisempi tapa kuin UID:n muuttaminen. UID:n muuttaminenkin on helpointa suorittaa s.e. tekee sille kansion, jolla on oikeudet ko. käyttäjälle. Tietenkin jos teet Ubuntussa ext3:lla kansion, jossa on oikeudet 777, niin luulisi riittävän Punanutullekin.

No tuommoisen hakemiston luominenhan ajaa käytännössä saman asian kuin UID:n asettaminen erikseen. En edes tiedä, miten se käy. Turhan monimutkaisesti tuli taas ajateltua asiaa.

//

Nyt siellä on 31 Gt:n FAT-osio ja 129 Gt:n ext3-osio, jonka alla vapaasti käytössä oleva hakemisto "data", jonne voin Red Hatistä siirrellä tiedostoja. Tämmöinen järjestely taitaa olla tarpeisiini kyllin joustava ja melko turvallinenkin.

Kiitti kommenteista itse kullekin.

2
On meillä töissä noita ulkoisia levyjä  ja muistitikkuja käytössä muutenkin. Tukihenkilö suositteli vahvasti fat32:ta, joten ehkä käytän sitä. Tai sitten unohdan koko jutun, ja siirrän tiedostot vanhaan tapaan DVD:lle. Ei vain ole aiempaa kokemusta minulla näistä USB-levyistä, niin alussa hiukka hakee parasta käyttötapaa.

3
meillä on yksi Unix-tukihenkilö, joka neuvoi käyttämään FAT32-tiedostojärjestelmää. Tähän oli syynä tuo aiempi ongelmani NTFS:n kanssa. Kosken kuitenkaan juuri ikinä käytä Windowsia, ajattelin että ext3 sopisi paremmin tarpeisiini. Mutta siis FAT32 saattaisi ratkaista tuon toisenkin pulman.

Lainaus
Voisit toki selvittää käyttäjätunnuksesi (UID) ja ryhmätunnuksesi (GID), ja luoda levylle sopivat oikeudet. Tuokaan ei välttämättä auta, jos tietoturva-asioista on tarkoituksenmukaisesti huolehdittu.

Niin joo. Jospa kokeilen tätä.

4
Laitealue / usb-kovon käyttö kahden koneen välillä
« : 26.03.08 - klo:16.16 »
hei, olen ostanut 160 GB:n USB-kovalevyn, jommoista en ole ennen omistanut. Ajattelin siirtää siihen tiedostoja sekä kotikoneeltani että töistä. Jälkimmäisessä on Red Hat Linux, joka ei tue NTFS:ää, joten formatoin levylle ext3-järjestelmän. Mutta milläs viisiin kannattaisi tiedostoasetukset tehdä? Siis töissähän minulla ei ole root-oikeuksia koneellani, ja nyt näyttää siltä etten pysty siellä tekemään levyllä muuta kuin lukemaan sitä. Kirjoittaa tarttisi. Mikä neuvoksi tähän? Käsipelillä tietysti pystyn muuttamaan asetuksia sopiviksi koti-Ubuntussa, mutta pähkäilen mikä olisi paras ratkaisu.

5
Ubuntu tietokoneissa / Re: sudo ja bashrc
« : 21.03.06 - klo:10.32 »
Niin, siis tarkoitukseni oli tietysti tiedustella, tunnistaako esim. sudon kautta ajettu apt-get http_proxy-ympäristömuuttujan "tavalliseen tapaan", jos tämä on esitelty vain tuossa kotihakemiston .bashrc:ssä.

kyllä se tunnistaa.

6
Ubuntu tietokoneissa / Re: sudo ja bashrc
« : 20.03.06 - klo:19.40 »

sudo -i

käynnistää root-käyttäjälle shellin niin että ymäpäristö asetetaan sille oikeaksi.

Tuo ei oikeastaan ole aivan sama asia kuin tarkoitin, mutta kiitti kuitenkin.

Oletan ettei ole mitään helppoa tapaa tehdä sitä.

Lainaus käyttäjältä: Marvin
Pätevätkö oman kotihakemistoni .bashrc:hen tekemäni ympäristömuuttuja- ym. määrittelyt tavalliseen tapaan myös ajaessani komentoja sudon kautta?

kyllähän ympäristömuuttujat pysyvät voimassa, paitsi ne jotka on erikseen mainittu sudon manuaalissa.

alias-määrittelyt eivät kuitenkaan pysy voimassa.

7
Ubuntu tietokoneissa / sudo ja bashrc
« : 19.03.06 - klo:23.55 »
hei, kun käyttelen sudoa, niin miten saan samalla haluamani aliakset voimaan? Näköjänsä se ei lue /root-hakemistossa olevaa .bashrc-tiedostoa tätä varten
 kuten su:ta käyttäessä. Siis jos olen määritellyt "alias rm='rm -i'" tuossa tiedostossa, ei tällä ole vaikutusta, jos käytän sudoa.  Myöskään käyttäjän kotihakemistossa oleva .bashrc ei vaikuta asiaan.

8
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Mistä Java?
« : 28.10.05 - klo:02.47 »
Oletko jotenkin laittanut system path:iin, jotta löytyy Javan binäärit kaikille ohjelmille? Jos oot niin miten olet tuon tehnyt? Itselläkin
on käytössä Sunin JDK, tosin olen pitänyt sitä /usr/local hakemistossa.

Näyttää olevan linkki /usr/bin -hakemistossa tiedostoon /etc/alternatives/java, joka puolestaan on linkki varsinaiseen java-tulkkiin. Tätä en muista "käsipelillä" tehneeni, vaan se onnistuu tuon
"sudo update-alternatives --config java" -loitsun avulla. Ks. Pumppeloonen ansiokas postaus.

Itse asiassa minulla näyttää olevan myös hoaryltä periytynyt Java-paketti, johon tuo linkki /etc/alternatives/java osoittaa.  ??? Tuo /opt-hakemistossa oleva Java on siellä muiden Java-ohjelmistojen käytössä, jotka tunnistavat JAVA_HOME -ympäristomuuttujan. Tämän olen asettanut kotihakemistoni .bashrc -tiedostossa. Alunperin asensin Javan erikseen siksi, että JDeveloper-niminen ohjelma vaati toimiakseen juuri tietyn version Javasta.  ::)

Kuulostaa varmaan sekavalta, mutten ole kummemmin pohtinut asiaa, kun kerran kaikki toimii toistaiseksi.  :P

Yksinkertaisin (vaikkei kovin elegantti) ratkaisu on varmaan lisätä linkit /usr/local/bin -hakemistoon käsin. Siis tähän tapaan:

sudo ln -s /usr/local/java/bin/* /usr/local/bin

Tuo /usr/local/java on siis linkki varsinaiseen asennushakemistoon.

9
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Mistä Java?
« : 27.10.05 - klo:00.19 »
Minulla on tuo Sunin java asennettuna /opt-hakemiston alle. Sinne olen pannut useimmat muutkin java-ohjelmistot, kuten Tomcat. Olen katsonut helpommaksi ylläpitää näitä ilman Ubuntun paketointia välissä.

10
Ubuntu tietokoneissa / Re: Kysymyksiä Vimistä
« : 24.10.05 - klo:13.53 »
Tämä ei liity pelkästään Vimiin, mutten löytänyt pikahaulla soveltuvaa vastausta muualta:


$ sudo apt-get install vim-gtk
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
[...]
Näillä paketeilla on tyydyttämättömiä riippuvuuksia:
  vim-gtk: Riippuvuudet: vim (= 1:6.3-078+1ubuntu3) mutta 1:6.3-085+1 on merkitty asennettavaksi


Mitähän tällaisessa tilanteessa kannattaa tehdä? Asennettuna on Breezy.

edit: Ongelma ratkesi poistamalla Vim ja asentamalla se uudestaan. Näköjään mulla oli Debianista otettu Vim asennettuna.  ::)

11
Ubuntu tietokoneissa / Re: Opera breezyyn
« : 21.10.05 - klo:15.58 »
hmm, vanhempi versio (8.01) näyttää toimivan heti, ainakin staattinen versio. Uudelle Operalle ei ollut staattista tarjolla. Kuitenkin halusin juuri sen, koska siinä ei ole mainoksia. Toisaalta ei tuo vanhankaan version mainosbanneri kovin häiritsevältä näytä, ainakin kun vertaa edellisiin Opera-kokemuksiin.

Taidan silti jäädä Firefoxin käyttäjäksi, kun en näköjään saa automaattisesti siirrettyä kirjanmerkkejä Operaan...

12
Ubuntu tietokoneissa / Re: Opera breezyyn
« : 21.10.05 - klo:14.34 »
shared tuossa paketin nimessä tarkoittaa, että se tarvitsee järjestelmältä qt-kirjastoja. vaihtoehtoina on joko asentaa qt-kirjastot jotaka toimivat tuon operan kanssa tai asentaa staattisesti käännetty versio operasta.

kiitos vinkistä. Itse asiassa noudatin englanninkielisen foorumin ohjeita, mutta apt-get install -f ei automaattisesti asentanut mitään uusia paketteja, joten en jäänyt pohtimaan tätä vaihtoehtoa.

Kokeilin asentaa libqt4-core -paketin, jota ei ennestään ollut (muut libqt-paketit oli asennettuna), muttei se tuonut helpotusta. Operan sivuilta taas ei löytynyt staattista versiota ainakaan Breezylle. Sen sijaan siellä on tarjolla tar.gz-pakettin debin sijasta. Jospa kokeilen sitä, kun kerkeän.

13
Ubuntu tietokoneissa / Opera breezyyn
« : 21.10.05 - klo:13.08 »
Latasin uusimman Operan asennuspaketin Breezylle, jonka asensin dpkg:llä. Ohjelma ei kuitenkaan suostunut käynnistymään, vaan tuli "Muistialueen ylitys" (Segmentation fault). Mikä neuvoksi?

En ole ennen käyttänyt Operaa Ubuntussa, mutta ajattelin kokeilla, kun ovat kuulemma poistaneet sen mainosbannerin.

edit: Lataamani paketti oli nimeltään opera_8.50-20050916.6-shared-qt_en_etch_i386.deb
edit2: Neuvot ja ehdotukset otetaan kiitollisena vastaan.

14
Ubuntu tietokoneissa / Re: Kysymyksiä Vimistä
« : 22.09.05 - klo:13.01 »
Tässä oli ideana käyttää tuon Ubuntuguiden suomennokseen tätä Vimiä. Eli siis guidessa on useita samanlaisia lauseita monessa eri paikassa ja tarkoitus oli suomentaa ne kaikki kerralla.

Siinä tapauksessa varmaan s:llä onnistuu nopeimmin, jos lause mahtuu yhdelle riville. Tuo toinen tapakin on aika nopea, koska toistot voi yleensä tehdä kahden napin painalluksella ('n'  ja '.' ). Rivinvaihdot eivät siinä haittaa.

15
Ubuntu tietokoneissa / Re: Kysymyksiä Vimistä
« : 21.09.05 - klo:13.48 »
Eli :%s/korvattava lause/korvaava lause/ tekee juuri sen mitä haluan, mutta olen ihmetellyt voisiko tämän tehdä niin, ettei tarvitsisi kirjoittaa koko korvattavaa lausetta, vaan voisin kertoa suoraan että korvattava on kursorista vaikkapa lauseen loppuun asti.

Mahdatko yrittää käyttää oikeaa kalua väärään tarkoitukseen? s-komennolla yleensä tehdään paljon muutoksia kerralla, kun taas c-komennolla muutetaan yhtä sanaa tai lausetta. Itse tekisin tuon maalaamalla ensin koko lauseen (ensin 'v' ja sitten nuolinäppäimillä maalaten, tai hiirellä koko operaatio), ja sitten painaisin 'c'.

edit: Näköjään löysit yhden ratkaisun jo ennen kuin sain viestini kirjoitettua. Näin ei olisi käynyt, jos tämä foorumisofta tukisi Vimiä.  ;) Mutta siis yleensä suosin itse c-tä s:n sijaan, ja jos useita samanlaisia muutoksia pitää tehdä, niin sitten komennon ja haun toistonappuloilla yleensä käy nopeimmin. s:n kanssa taas voi kokeilla regexpiä, jotenkin näin: ":%s/alku.+loppu/uusi lause/cg". Map-komentoa en itse ole vuosiin tarvinnut, sillä editori on jo sellaisenaan hämmästyttävän monipuolinen.

En muuten tiedä, onnistuuko s:llä kokonaisten lauseiden muuttaminen lainkaan, jos lause ulottuu usealle riville.

Sivuja: [1]