Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - OlliJ

Sivuja: [1] 2
1
Jatkan tätä, jos joku huomaisi.

Olen päivittämässä tietokonettani ja päätin kokeilla tässä uudessa Nattya, kun nyt pitäisi Unitynkin toimia. Toimiihan se, jopa verkkolevyn toinen asema tuli näkyviin heti asentamisen päättyessä (pidin uusasennuksessa kotikansion koskemattomana). Mustan hyvin, kuinka sain 10.04 LTS-ympäristössä kotiverkon muut asemat  näkyviin, mutta en löydä Unitysta kohtaa "sijainnit" jotta voisin "yhdistää palveluun" - tai kohdassa minkä ymmärrän "sijainneiksi" ei ole vaihtoehtoa "yhdistä palveluun" . Voisiko joku valistaa minua, mihin se on piilotettu?

Olli

2
http://linux.fi/wiki/Komentojen_ajastaminen:

"Gnomessa sisäänkirjautumisen yhteydessä ajettavia ohjelmia hallitaan Istuntojen asetukset -työkalulla joka löytyy valikosta Järjestelmä - Asetukset - Istunnot tai Käynnistettävät ohjelmat. Uuden sovelluksen voi lisätä käynnistymään automaattisesti napsauttamalla Lisää-painiketta ja kirjoittamalla aukeavaan ikkunaan ohjelman nimi ja komento, joka suoritetaan kirjautumisen yhteydessä. Tämän jälkeen on vielä tarkistettava, että se on valittu Muut käytössä olevat ohjelmat -listassa. "

Minulla on ongelma: toisessa tietokoneessani on Ubuntu 10.04.1, toisessa 10.10. Edellisessä ohjeen mukainen toiminto käyttäytyy juuri niin kuin pitääkin, mutta 10.10 kieltäytyy muistamasta asetuksia - turhina aloitettaviksi poistettuja ja tärkeinä pitämiäni lisättyjä. Voisiko syynä olla, etten löydä kohtaa "Muut käytössä olevat ohjelmat -lista" .

Siis: missä tiedostossa käynnistettäväksi tarkoitettujen ohjelmien lista on muokattavaksi päääkäyttäjän oikeuksin (elleivät käyttäjän oikeudet riitä listan muokkaamiseen)?

OlliJ

3
Lainaus
Jos haluaa tarkastaa ntfs-osioita, niin komento on silloin sudo ntfsfix /dev/sda1

http://man.linux-ntfs.org/ntfsfix.8.html

Jos kursori vilkkuu kalenterikaupalla, niin silloin XP ei kyllä käynnisty..  :-\

Onko XP master- vai slave-levyllä? Jumpperi ja bios kertoo..


WinXP on master, Ubuntu slave

sudo ntfsfix /dev/sda1 tuottaa viestin
Refusing to operate on read-write mounted device /dev/sda1

Jotta mopo pysyy edelleen Lähtö-ruudussa

Olli

4
Lainaus
Kyllä grub2:n pitäisi periaatteessa osata käynnistää vaikka rannekellosta, mutta käytännössä asia vaikuttaa olevan hieman toinen..  ::)

Tuollainen kahden levyn kanssa operoiminen grub2.n kanssa on kyllä melkoista akrobatiaa, ja jostain syystä grub2 sekoaa helposti juuri OS2:n kaltaisten järjestelmien kanssa, ja ilmeisesti myös joillakin winukan käynnistys sekoittaa grub2:n   ::)

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=33026.msg257428#msg257428

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=30620.msg260655#msg260655



Mainitsin OS/2:n vain historiallisista syistä; kuten edellisestä viestistäni piti käydä ilmi, Nykydesktopissani on Windows XP (Pro) - johon pääsyn grub vain lupaa mutta ei sitten annakaan - ja Ubuntu 10.04.

Kokeilin ohjeesi mukaan fsck -fyc /dev/sda1 (sda1 kohdalla on asteriski), ja mitä sainkaan vastaukseksi:

fsck kohteesta util-linux-ng 2.17.2
fsck.ntfs ei löytynyt
fsck: Error 2 while executing fsck.ntfs for /dev/sda1

FYI: util-linux 2.17.2 on asennettu, mutta mikä on util-linux-ng? Puuttuuko minulta jotakin?

Olli

5
Kiitos vinkistä. Olemme kuitenkin tainneet puhua/kirjoittaa eri asiasta. Windows XP on ollut minun grub-valikossani kaiken aikaa ja se viittaa juuri oikeaan partitioon (/dev/sda1), mutta kun sitä riviä painaa, jää näytön luoteiskulmassa vilkuttamaan yksinäinen läikkä eikä Windows avaudu kymmenenkään minuutin odotuksen jälkeen. Olen siis edelleen Lähtö-ruudussa, ja aikaa ja vaivaa on kulunut niin paljon, että se vastaa Vankilassa käyntiä.

Olli harmaaparta


6
Win XP ei käynnisty.

Ratkaisu löytyi!
Kun mitään muuta en keksinyt, päätin kokeilla ennen uudelleen asennuksia käynnistysikkunassa näkyvää ubuntun palautus-vaihtoehtoa. Siellä oli graafinen pääte jossa oli grubin korjausvaihtoehto. Se toimi.
Seuraavassa käynnistyksessä näkyi myös XP:n käynnistysvaihtoehto. Kokeilkaapa tuotakin vaihtoehtoa. Se saattaa auttaa.
Nyt ei muuta kuin käyttämään uutta Ubuntua. :)

Voisitko kertoa tarkemmin, missä käynnistysikkunassa näkyy ubuntun palautusvaihtoehto?  - Totesin taas kerran - kuten aina ennenkin - ettei Ubuntua kannata päivittää uuteen versioon; sileäksi vain ja uudet /boot- ja / (root-)osiot tyhjälle pöydälle; /home, /usr/local ja /opt säilyttävät kertyneen datan. MUTTA totesin saman kuin muut tämän stringin kirjoittajat: XP:n osiot ovat levyllä ja niitä pääsee lukemaan Ubuntusta käsin, mutta niitä muutamia vain Winkussa ajettavia yli vuosikymmen ajalta kertyviä tietokantoja ei pääse ajelemaan. Kun päivitin MBR-lohkon Windowsin asennuslevyllä sain tulokseksi levyn jolle olin asentanut Ubuntun kuin OMOlla pestynä. No, palautus ei kauan vienyt, mutta edelleenkään en pääse ajamaan windows-osioita. Ei edes UltraBootin ajamisesta ollut apua, eikä oikein hotsita käynnistää Winkkua joka ilta rompulla.

Olli, ukki harmaaparta

7
Aihe ollut esillä näköjään aikaisempienkin versioiden yhteydessä. Nyt on kyse Jauntysta, puhdas asennus. Yläpalkissa on ylläpitopäätteen kuvake (gksu /usr/bin/x-terminal-emulator), punaisena, samoin Sovellukset/Järjestelmätyökalut. Kun kuvaketta näpäyttää kysytään (käyttäjän) salasanaa, mutta pääte ei avaudu, ei myöskään tule minkäänlaista virheilmoitusta - tai tuli sentään kerran, mutta en ehtinyr kirjoittaa muistiin, mihin demoniin ei saatu yhteyttä. Tällaisena kuvake on hyödytön. Olisiko jollakulla arv. ubuntuveljistä tai -sisarista enemmän tietoa ja mahd. parannusehdotuksia?

Olli harmaaparta

8
ok, vaihdan vähän järjestystä tässä...
kyseessä on siis tilanne jossa paketti tai ympäristö on rikki niin, että asennus ei onnistu. tai siis tässä tapauksessa asennus onnistuu, mutta jokin vaihe konfiguroinnista epäonnistuu.

debian paketissa on mahdollista olla muutama scripti joita suoritetaan ennen jälkeen itse paketin purkamisen sekä pakettia poistettaessa ennen poistamista ja poistamisen jälkeen. sattumoisin nämä kulkevat nimillä preinst, postinst, prerm ja postrm.

kun pakettia asennetaan, kyseiset scriptit puretaan hakemistoon /var/lib/dpkg/info/ ja niiden nimi on muotoa paketin_nimi.scriptin_nimi.

toivotaan, että jollain muulla on enemmän näkemystä ja parempi korjausehdotus, mutta minä tekisin näin...

tässä nimenomaisessa tapauksessa:
sudo aptitude install comerr-dev
...
dpkg: error processing comerr-dev (--configure):
 subprocess post-installation script returned error exit status 1
...

paketinhallinta kertoo jotta post-installation scripti epäonnistui ja palautti virhekoodin yksi. jos ongelmaa haluaa ymmärtää, niin silloin avataan hakemistossa /var/lib/dpkg/info/ oleva scripti nimeltä comerr-dev.postinst ja katsotaan miksi ja missä kohtaa tuo virhe tapahtuu. jos virhe on korjattavissa, se korjataan ja asennetaan paketti kiltisti. jos se ei ole, niin scriptiä puukotetaan niin, että se saadaan asentumaan, vaikka sitten vain poistamista varten.

jos tuohon on joku siisti tapa, kuulisin siitä itsekin mielelläni :)
[/quote]

Tässä tuli todella uutta.

/var/lib/dpkg/info/comerr-dev.postinst näyttää kuitenkin aivan siistiltä:

s#!/bin/sh
set -e
# Automatically added by dh_installdocs
if [ "$1" = configure ] && which install-docs >/dev/null 2>&1; then
        install-docs -i /usr/share/doc-base/comerr-manual
fi
# End automatically added section
# Automatically added by dh_installinfo
if [ "$1" = "configure" ]; then
        install-info --quiet /usr/share/info/com_err.info
fi
# End automatically added section

hakemistossa /usr/share/doc-base/ on tiedosto comerr.manual , kuten skripti edellyttää
hakemistossa /usr/share/info on tiedosto com_err.info.gz , joka näyttää purettuna olevan OK

/var/lib/dpkg/info/comerr-dev.preinst poistaa:

#!/bin/sh
set -e
# Automatically added by dh_installdocs
if [ "$1" = remove ] || [ "$1" = upgrade ] && \
   which install-docs >/dev/null 2>&1; then
        install-docs -r comerr-manual
fi
# End automatically added section
# Automatically added by dh_installinfo
if [ "$1" = remove ] || [ "$1" = upgrade ]; then
        install-info --quiet --remove /usr/share/info/com_err.info
fi
# End automatically added section


Ei valjennut. Sorry

Olli harmaaparta


9
Tulipa mieleeni kun museokoneeseen (PII, 384 Mb ja 5Gb) ajattelin laittaa Ubuntua, että mikäköhän on ollut paras Ubuntun versioista tähän mennessä? Siis vähiten bugeja ja ei kaadu, kaikki toimii "out of the box" tyyliin. Itse olen tykännyt 8.10 versiosta,  sitä en ole saanut oikeastaan polvilleen tai jumiin missään vaiheessa. Ainostaan USB tikkuversiona sain sekaisin sen, kun vaihdoin koneesta toiseen ja resoluutiot meni sekaisin, mutta se toimi silti.

Nyt olen ajatellut laittaa tuohon vanhaan koneeseeni jonkun näistä versioista 6.06.1 tai 8.04 tai jopa 8.10. Mitä näistä suosittelisitte tuohon ikivanhaan IBM Thinkpad 770X koneeseeni?

Linux Mint on Ubuntu-pohjainen distro, joka on saanut Full Circle (Ubuntu-)-verkkolehdessä erinomaiset arvostelut mm. käyttöönoton helppoudesta. Olen asentanut sen parin eläkeläisrouvan (itsekin sellainen) tietokoneisiin, jotka on koottu toistakymmentä vuotta vanhoista tietokoneen raadoista. (Ja on lisäksi panostanut ulkoasuun.) Päivitykset apt-getillä tai aptitudella.

Olli harmaaparta

10
Kokeile päätteessä:

sudo su
source ~/.profile
apt-get upgrade

Hei, tällaiseen operaatioon en olekaan ennen törmännyt (Linuxin käyttäjä yli kymmenen vuotta). Mutta tulos:

Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

ja edelleen:

deborphan: The status file is in an improper state.
One or more packages are marked as half-installed, half-configured,
unpacked, triggers-awaited or triggers-pending. Exiting.

Olli

11
Poista synaptikillä suotimella "rikki" viottunut paketti.

Terveisin jori52

Kiitos sympaattisesta avustusyrityksestä. Kokeiltu on. Suotimella "Broken" ei löydy yhtään pakettia. Kaikki poistoyritykset törmäävät tuohon
"Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)"

Olli

12
Toisen kerran vuoden aikana olen joutunut tilanteeseen, jossa saan ilmoituksen, jonka mukaan tietyn paketin konfigurointi on jäänyt kesken. Kumpikin paketti on asennettu synapticilla. Edellinen tapaus - paketti 'menu' - ratkesi, kun päivitin intrepidiin, uusi on toissapäiväinen:

Sain kirjoittimeni (HP Laserjet 1018) toimimaan pienen äheltämisen jälkeen suoraan päivityksestä; Intrepidissä näkyy olevan oikea ajuri. Ilo kesti kuitekin vain päivän, pari. HPLIP status service ilmoitti, että HP:n sivuilla olisi taatut ajurit; poimin ne, mutta asennus keskeytyi ilmoitukseen, jonka mukaan comerr-dev antaa virheilmoituksen. Mitä tahansa sen jälkeen olen asentamassa, saan aina seuraavanlaisen peräkaneetin  - esimerkki yrityksestä asentaa kyseinen paketti

sudo aptitude install comerr-dev
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
Reading extended state information     
Initializing package states... Valmis
The following partially installed packages will be configured:
  comerr-dev
0 packages upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 0B of archives. After unpacking 0B will be used.
Writing extended state information... Valmis
Setting up comerr-dev (2.1-1.41.3-1ubuntu1) ...
install-info: No dir file specified; try --help for more information.
dpkg: error processing comerr-dev (--configure):
 subprocess post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing:
 comerr-dev
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
A package failed to install.  Trying to recover:
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis       
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
Reading extended state information       
Initializing package states... Valmis

Ja vaikka mitä yritän, en pysty asentamaan pakettia comerr-dev enkä liioin poistamaan sitä. Ja tämä riesa jatkuu, kunnes päivitän Ubuntun seuraavan kerran, vai? Synapticin mukaan paketti on asennettu, mutta jokainen päivitys huomaa, että täällähän on viallinen paketti, ja pyrkii korjaamaan tilanteen. apt-get install -f on kokeiltu.

Eli: millä keinoin - jos millään - pääsen eroon väärin asentuneesta paketista? Otan kaikki tulokseen johtavat vihjeet vastaan syvästi kiitollisena.

Olli harmaaparta


13
Ubuntu tietokoneissa / menu kieltäytyy asentumasta
« : 10.10.08 - klo:00.58 »
Olen törmännyt raivostuttavaan ongelmaan:

Mitä tahansa yritän asentaa, saan aina vastauksen:

virhe käsiteltäessä menu (--configure):
aliprosessi post-installation script palauttaa virhekoodin 1

Viimeksi yritin asentaa keepassx salasanojen tallentamiseksi yhteen paikkaan. Ei onnistu.

Olen käyttänyt ohjelmia menu + menu-xdg (generates programs menu for all menu-aware applications) ties kuinka kauan ongelmitta, mutta päivitettyäni versioon 8.04 alkoivat vaikeudet. Asiaan kuuluu lisäksi, että emolevyni BIOS vaurioitui pari kuukautta sitten, jolloin jouduin vaihtamaan emolevyn, prosessorin ja muistipalikat, ja asentamaan käyttöjärjestelmät uudelleen - /home/ -tiedostoni oli tietenkin turvassa, Tämäkään ei auttanut menu'n kohdalla.

Pahinta, että synaptic ilmoittaa paketin menu asennetuksi, mutta sen poistamisyritykset palauttavat aina tuon saman virhekoodin. Siinä se istuu kuin se kuuluisa uloste Junttilan talon seinässä.

OlliJ harmaaparta

14
Sisaret ja veljet Ubuntussa,

Näen, että näppäimistön käyttäytymisestä on ollut joukko kysymyksiä, mutta ei seuraavaa:

Ns. lastenlastem tietokone (11- ja 12-vuotiaat), Pentium III, 450 MHz, NVIDIA RIVA TN2, IBM-näppäimistö + DIN-liitin, sovitettu PS/2-liitäntään, Logitechin rullahiiri, kaksoisboottaus Win2000/Ubuntu 7.10/8.04; jatkuvasti päivitetty. Langaton verkko; asennusvaiheessa ethernet-kaapeli.

Systeemi on toiminut tähän asti mukavasti, joskin ymmärrettävästi hitaasti. Myös Hardyn asennus sujui sutjakasti, KUNNES avasin tietokoneen seuraavan kerran päivittääkseni sen. Ubuntu ei tunnistanut kumpaakaan, ei näppistä eikä hiirtä, joten xorgia ei päässyt säätämään. Yritin asentaa alusta alkaen uusiksi, jolloin näppäimistön hyytyminen tuli vastaan jo siinä vaiheessa, kun piti testata (suomalaista) näppäimistöasetusta. Yritykset vaihtaa käyttöjärjestelmä LinuxMintiin johtivat samaan tulokseen. Pakkosammutuksen jälkeen MBR oli sekaisin. Sen sai toki palautetuksi helposti, mutta nyt ollaan tilanteessa, jossa ei edes uusasentaminen ole mahdollinen sen jälkeen, kun asennuskieleksi on valittu suomi. Windows-puoli toimii aivan kuten ennenkin, ja Linuxeja on kyseisellä tietimellä asettu jostakin muinaisesti RedHatista alkaen n. 12 vuoden ajan..

Onko joku törmännyt samaan ongelmaan ja saanut sen ratkaistuksi?

Olli harmaaparta

Testasin vielä Knoppixilla, ja näppis toimi kuin ei mitään.

Kun ei mikään muu auttanut, kävin ostamassa halvan standardinäppäimistön - josko syynä näppäimistön jäätymiseen olisikin se DIN|PS/2-muuntopalikka, ja haukkuisin väärää puuta, kun etsin vikaa xorg.configista. Asensin Linux Mintin uusimman version - kaikki näytti menevän kuin silkkiä vaan - kunnes määriteltyäni oletuksenvaraiseksi kieleksi suomenkielen ja käynnistettyäni Linuxin uudelleen sain jälleen todeta polvillani olevan mykän näppäimistön. Onneksi hiiri toimi, käynnistysikkuna mahdollisti Linuxin käynnistämisen safe moodissa ja kun siellä oli vaihtoehtona normaalibuutti, näpsäytin sitä ja, voilá, näppäimistö tokeni. Joten ainakin toistaiseksi päivityksien ja uudelleenkäynnistysten jälkeen jopa yhteys langattomaan kotiverkkoon avautui kakistelematta; itse asiassa *heti*, kun sitävastoin Windows2000:n käynnistys vie lähemmä kymmene minuuttia, ennenkuin verkkoyhteys on syntynyt. Helpotuksen huokaus...

15
Mene paneelin päälle paina hiiren oikealla napilla ja avautuvasta valikosta valitse lisää paneeliin etsi aukeavasta valikosta roskakori ja valitse näpsäyttämällä  sit paina lisää  ja roskakori ilmestyy paneeliin

Terveisin jori52  :D

Ilmaisin ilmeisesti itseni epäselvästi: juuri tuo on se ohje, jota käyttäen roskakori EI ilmesty paneliin; sitä vastoin saan edellisessä viestissäni olevan virheilmoituksen, joka toistuu myös avatessani työpöydän. Valitettavasti en tiedä, minkä ohjelman päivittäminen meni puihin ja aiheuttaa virheen.

Ukki harmaaparta
(Linuxin käyttäjä jostakin >10 vuoden takaa)

16
Lainaus käyttäjältä: makel58 - 11.09.07 - klo:05:40
Lainaus käyttäjältä: Petri Järvisalo - 10.09.07 - klo:19:12
konsolissa kirjoita gconf-editor, jos ohjelmaa ei ole sudo apt-get install gconf-editor

tämän jälkeen valitse apps --> nautilus --> desktop
ja klikkaa rasti ruutuun trash_icon_visible

_________________________________

Minultakin katosi roskakori jonkin päivityksen yhteydessä. Sain sen takaisin työpöydälle oheisella ohjeella, mutta kuvakkeen siirto työpöydältä alapaneeliin kaatuu ilmoitukseen

"Paneelilla oli ongelmia sovelman "OAFIID:GNOME_Panel_TrashApplet" lataamisessa.
Haluatko poistaa sovelman työpöydältäsi?

Vastaan:
Älä poista,

jolloin roskakorin kuvake jää työpöydälle, mutta ei siirry paneeliin. Ja seuraavan kerran työpöytää käynnistäessäni saan silmilleni tuon saman herjan. Mistä lienee kyse?

Olli harmaaparta

17
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Roskakori hävisi...
« : 25.12.07 - klo:02.15 »
konsolissa kirjoita gconf-editor, jos ohjelmaa ei ole sudo apt-get install gconf-editor

tämän jälkeen valitse apps --> nautilus --> desktop
ja klikkaa rasti ruutuun trash_icon_visible



Sieltähän se tuli. Ei tosin paneeliin, mutta ompahan isompi roskis, niin sopii enempi roskiakin!  ;)

Minultakin katosi roskakori jonkin päivityksen yhteydessä. Sain sen takaisin työpöydälle oheisella ohjeella, mutta kuvakkeen siirto työpöydältä alapaneeliin kaatuu ilmoitukseen "Paneelilla oli ongelmia sovelman "OAFIID:GNOME_Panel_TrashApplet" lataamisessa.
Haluatko poistaa sovelman työpöydältäsi? Vastaan: Älä poista, jolloin roskakorin kuvake jää työpöydälle, mutta ei siirry paneeliin. Mistä iienee kyse?

Olli harmaaparta

18
Yritin tuota mutta console antoi seuraavan: ilmoituksen
 " umount: /dev/hdd: not mounted "

pelkkä mount antoi:
"mount: can't find /dev/hdd in /etc/fstab or /etc/mtab"

Luin tuossa että joissakin aiemmissa piti tuota etc/fstab muuttaa jotenkin (lisätä kohtia?)
mutta en törmännyt 7.10 vastuaksiin (heh, ymmärrettävästi koska uusin julkaistiin eilen =) )

Jos tähän saisi jotain selvitystä niin olisin erittäin kiitollinen.

BTW,
partition ohjelma ei näyttänyt yhtään asemaa.. =S


Kiroilin samaa kohta päivityksen jälkeen, kun en enää päässyt Firefoxin enkä Thunderbirdin profiilihakemistoihin XP-puolella. VFAT-osiot, joissa on winen lukemaa dataa, ovat käytettävissä OK. mutta C-osio näytti tyhjää. fstab kertoi yllätyksekseni, että entiset hda1- ja hda5-osiot olivatkin nyt sda1 ja sda5. sain samat vastaukset umount- ja mount-käskyihin, kun Lexyakuza. Tuli van ilmoitus, että fstabin rivissä 13 oli virhe.
Mutta lo and behold! -  ntfs-config löysi C-osion ja muutti tuon pahamaineisen rivin kelpaavaksi yksinkertaisesti poistamalla sen hännästä  kohdan locale=fi_FI.UTF-8. Sitten vain umount /dev/sda1 && mount -a, ja kaikki pelaa kuten ennenkin.

Olli harmaaparta

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Vastinesofta Nvu:lle
« : 29.03.07 - klo:19.15 »
Mikä softa linulla vastaa Nvu:ta (kotisivujen suunnittelu/koodaussofta jos ette tiennyt) ?

Koodia: [Valitse]
pjotr@ubuntu:~$ apt-cache search nvu
nvu - Complete Web Authoring System
nvu-dev - developers files for nvu
pjotr@ubuntu:~$

Ja kun siihen ei ole kuulunut päivityksiä, korjattu versio on nimeltä Kompozer. Toimii.

Olli harmaaparta

20
Minulla ei ole tietoa texlivestä tai tetexistä, mutta texlive on tulossa ubuntun 6.10 versioon. Jos maltat odottaa sen ilmestymiseen asti ja aiot lokakuussa päivittää 6.10 versioon, pääset varmaan helpoimmalla.

Paketinhallinnan ulkopuolelta asentaminen ei ole kovin suositeltavaa. Ei varmaankaan kannata sekoittaa debian unstable varastoa ubuntun kanssa. Tuo virhe saattaa olla tilapäinen.

Harkitse, tarvitsetko tuota todella.

Kiitos vastauksista. Kuten viestissäni kirjoitin, olen asentanut jo aikaa TeXliven .iso-tiedostosta paketinhallinnan ulkopuolella, ja se toimii, paitsi että kompilaatioyritykset herjaavat joistakin ilmeisesti peruspakettiin kuulumattomien pakettien puuttumisesta, ja ne on sitten asennettava käsin oikeaan hakemistoonsa.. GPG-error -ongelman hoidin asennusyrityksissäni ohjeen mukaan. - Tieto TeXliven kuulumisesta Edgyyn on rauhoittava. Aikaisemmpien kokemusten varoittamana en ole lähtenyt sekoittamaan eri distroja, en edes backportin tarjoamia, koska ne aiheuttavat tarpeetonta hiustenlähtöä aikanaan uuteen jakeluun pävittämisessä.

Sivuja: [1] 2