Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Fransiscus

Sivuja: [1] 2
1
Se, että päivitysten lataus osaisi haistella mahdollisesti huonosti toimivaa yhteyttää ja antaa suoraan käyttäjälle vinkkiä ratkaisuvaihtoehdoista, olisi oletettavasti aika helposti toteutettavissa.

Menisikö torrentjakelun yhdistäminen tuohon turhan vaikeaksi? Ei ainakaan rasittaisi servereitä, mutta ei taida olla vastaavaa hyötyä vaikka se jotenkin onnistuisikin.

2
Tuo Broadcom-ongelma on ymmärtääkseni nimenomaan Broadcomin, ei Ubuntun ongelma. Tosin eikös Broadcom taannoin ainakin lupaillut antavansa dokumentaatiota avoimen ajurin kehittämiseksi vai muistanko ihan väärin? Eli kannattanee purnata Broadcomille ja vaatia heiltä Linux-tukea.

Sain kyllä asennettua ajurin ohjeiden mukaan, ja wlan toimii nyt hyvin. Toimiva ajuri on siis olemassa.

3
Tuo vaikuttaa hivenen tilapäiseltä jakeluserverin häiriöltä. Kuten edellä kerroin esimerkkinä, yleensä toimii hyvin. Mieluiten toimisi aina hyvin - tai sitten osaisi vaihtaa puoli-automaattisesti parempaan yhteyteen, nyt tuo asia pitää tietää itse.

Tuo olisi erinomainen juttu, ja olisi toiminut ainakin minun tapauksessani. Yhteys on kiinteä ja tavaraa pitäisi tulla hyvinkin nopeasti. Mutta tilanne on joka tapauksessa nyt hyvä. Läppäri, joka tahmasi Winkkuseiskalla virkosi melkein viiveettömäksi niin, että käyttökokemus painui vaimon ärsytyskynnyksen alapuolelle.

Tuo viiveettömyys on muuten yllättävän tärkeä ominaisuus. Ei se riitä, että kone pyörittää systeemiä pääosin kohtuullisesti ja aina jotenkin. Sitten sen tärkeyden vasta tajuaa, kun alla on virkku varsa.

4
Tuo Broadcom-ongelma on ymmärtääkseni nimenomaan Broadcomin, ei Ubuntun ongelma. Tosin eikös Broadcom taannoin ainakin lupaillut antavansa dokumentaatiota avoimen ajurin kehittämiseksi vai muistanko ihan väärin? Eli kannattanee purnata Broadcomille ja vaatia heiltä Linux-tukea.

Onko tuossa päivittämisessä hidasta se päivitysten lataaminen vai niiden asentaminen? Jos lataaminen, niin millaista vauhtia sieltä tulee tavaraa ja millainen yhteys sinulla on?

OK Broadcomin suhteen.

Tavaraa tuli 1/3 ajasta nopeuksilla 300 b/s-12 K/s, ja 2/3 ajasta ei ollenkaan. Seurasin erään ohjeen neuvoa ja vaihdoin lähteet ruotsissa sijaitseviin. Nyt päivitykset ovat niin nopeita kuin voiis odottaakin.

5
"Kyllä se Windowsillakin kestää."

Tein ehdotuksia, joilla Ubuntun käyttäjäkokemuksesta saisi ylivertaisen. Eikö se kelpaakaan?

"Asenna Macintoshiin..."

Miksi asentaisin?

6
Ubuntu meni jo toiselle kotikoneelle. On harmillista, että hyvä käyttöjärjstelmä lähes pilataan antamalla siitä todella huono ensivaikutelma. Ne kanittavat kohdat ovat seuraavat:

1) Päivitykset ovat hitaita. Geologisen hitaita. Asennus menee vauhdilla, mutta kun päivittelee 100 megaa eli periaatteessa parin minuutin siirron verran, niin se kestää. Herraisä, se kestää, eikä tunnu loppuvan koskaan.

2) Tästä taloudesta on piuhat jo lahjoitettu Kansallismuseoon. Koska Ubuntua ei millään saa ymmärtämään Broadcomin wlania, on aina asennuksen yhteydessä edessä se, että naapureilta pitää kerjätä kettinkiä modeemin ja koneen väliin ja säätää, säätää. Macci tai Winkku eivät tuossa kompuroi.

Jos nämä kaksi saisi kuntoon, niin ensivaikutelma paranisi 300 %. Olisi syytä, sillä käyttis on muuten todell ahyvä.

7
Asentaminen ja käyttöönotto / Asennus Macintoshille
« : 18.11.10 - klo:16.35 »

8
Laitealue / Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« : 04.02.09 - klo:09.03 »
Lähdinpä testaamaan tuota Kukia mutta homma tyssää heti alkuunsa.
Tein unetbootinia käyttäen muistitikun joka ei kuitenkaan toimi, kun yritän käynnistää USB:ltä niin tulee ilmoitus This is not a bootable disk. Please insert a bootable floppy and press any key to try again ...
Muut käyttikset kyllä toimii ja boottaa paitsi kuki.

Tuo 2.0 on kehitysversio. Sen saaminen kokeilukuntooon on parin yksinkertaisen mutkan takana, mutta se edellyttää valitettavasti keskustelujen lukemista läpi. Mä sain kehitysversion asentumaan noin kymmenennellä yrittämällä, en tiedä miksi niin, kun yritin sitä lähes samalla tavalla koko ajan.

3.0 pitäisi olla ihan täysiverinen käyttöversio.

Köh, niin, asentaisin ne Sickboyn kernelit, mutta olen sen verran peruskäyttäjä, että en tiedä miten johonkin jakeluun asennetaan toiset kernelit. Jos sulla olisi viitettä jollekin sivulle jolla olisi kiepin verran rautalankaa asiasta, niin kokeilisin heti.

9
Laitealue / Kuki Linux 3.0 tulossa
« : 03.02.09 - klo:16.53 »
Aspire Onea varten on kehitetty ihan oma kevytlinux, Ubuntuun perustuva, joka on paljon koneen mukana tulevaa joustavampi. Boottaa viimesiten tietojen mukaan 16 sekuntia.

Kuki Linuxissa on Xfce-työpöytä, Kazeahakase-selain ja muut perusvermeet. Tähän ympäristöön voi tietysti itse asennella lisää sen kuin haluaa. Itselleni on esimerkiksi tärkeää se, että koneessa on Xfce:n lisäksi Gnome-työpöytä, koska DropBox on tärkeimpiä työvälineitäni eikä toimi kuin Gnomessa.

Versio 3.0 eli ensimmäinen "tuotantokäyttöön" tarkoitettu versio on ilmestymässä aivan pian. Sitä ennen voi ottaa tuntumaa versiolla 2.0.

http://www.kuki.me/
http://kuki.me/forum/

10
Laitealue / Ubuntu, Mint, Fedora
« : 17.12.08 - klo:11.58 »
Viritellessä menee ikä ja terveys. Pitäisi hyvällä uskoa, että kun systeemikerran toimii, sitä ei pidä korjata.

Ubuntu 8.10 en ole saanut toimimaan millään konstilla, en enää 8.04:ääkään. Pitäisi kai yrittää Mintiä jos ubuntussa pysyisi, sen rautayhteensopivuuteenhan lienee panostettu hyvin.

Toistaiseksi pidän tauon omissa yrityksissäni. Koneessa on nyt sisällä Fedora 10, joka seisoo kuin kallio, ja rauta toimii suoraan ilman juuri mitään virityksiä. XFCE:n lisään päälle itseöni varten, samoin sen Kazehaken, mutta siihen loppuu taistelu. Ainakin niin pitkäksi ikaa kun joku kertoo tehneensä .iso -kuvan, josta UnetBootinilla saa suoraan virheettömästi pelittävän systeemin.

Jos joku haluaa yrittää, niin tuolta voi aloittaa:

André Brunelle (Région Wallonne) kirjoitti30. marraskuuta 2008 kello 11:58
An excellent blog for installation and use Ubuntu (8.04 or 8.10) :
http://suzukube.blogspot.com/search/label/aspire%20one

The page you mentioned is excellent: http://suzukube.blogspot.com/search/label/aspire%20one.

Just note that the names of the packages have changed, so fetch them from http://www.ug.it.usyd.edu.au/~scole/

That takes me to my next problem. I would like to test them, but i have no idea how to make a bootable USB stick with them and UnetBootin. I have always used .iso images to make them. Will .deb files do as well?

And there is three of them. Which one you recommend?

11
Laitealue / Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« : 04.12.08 - klo:15.03 »

Itse kokeilin UNetBootinilla, joka ei toiminut millään koneella tai tikulla. Kun Intrepidillä tekee sen tikulle, niin toimii hyvin.
[/quote]

Kokeilin intse Winillä tehdyllä UnetBootinilla, jolla en saannut toimivaa systeemiä. Tai sain Kuki Linuxilla, mutta sen jälkeen en saanut Ubuntua takaisin normaalina tai minidistrona, jämähti partitiointiongelmiin. Kukissakaan ei WLAN toiminut, kuten ennen päivitystä 8.04:llä.

Tänään hiffasin yrittää 8.04:ää takaisin englanninkielisenä. Ei mitään ongelmia! Sen jälkeen aion vaihtaa kiellen, noudattaa täältä  löytyviä ohjeita: http://www.aspireoneuser.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=7090&start=0&st=0&sk=t&sd=a, vaihtaa työpöydän OpenBoxiin tai XFCE4 (vai onko se XFCE, joka tapauksessa EI täysi Xubuntu-desktop!) ja ehkä selaimen Kazehakaseen.

Näillä muutoksilla käytössä on höyhenenkevyt ja nopea systeemi, johon ei enää kosketa. Luovun mielelläni päivityksistä, kun saan systeemin vihdoin pelaamaan.

12
Olen asentanut Aspire OnenUbuntuun XFCE-työpöydän, joka ilman Xybuntua on vielä selvästi kevyempi.

Nyt yritän sekä syödä että säästää kakun: onnistuuko Gnomen ohejlmien asennus/poisto-palvelun asentaminen siihen ilman gnomen riippuvuuksia, jotka tekisivät systeemistä taas raskaan käyttää?

13
Laitealue / Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« : 15.09.08 - klo:20.54 »
Tuo Acer Aspire One tuntuu olevan jotenkin POIKKEAVA romu-Acer-pääsäännössä : )

Toivotaan. One on minulle kuin nyrkki silmään, se on kuin tehty kirjoittavan toimittajan matkakoneeksi. Ja FileMaker Pro:n Windows-versio lähti pyörimään Winen päällä kuin tyhjää vain. Ensimmäinen Windows-asennukseni Linuxin päälle.

Tämäkään tosin ei saa minua luopumaan yleisistä epäluuloistani Aceria kohtaan.

Tuolta AcerAspire One:ltakin kannattaa jollain päivittävällä varmistusapuohjalmalla varmistaa koko kotihakemisto-kansiohierahkia nyt ainaskin ihan säännöllisesti jonnekin.

Koko asennuksen vääntämiseen menee aikaa vähintään puoli päivää, ellei päivä. Kyllä se on jotenkin 8 Gt:n tikulle saatava. Jos joku onnistuu automatisoimaan tuon, niin ilmoittautukoon täällä. Käyttöä varmistussysteemille on takuulla.

14
Laitealue / Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« : 25.06.08 - klo:14.57 »
Asensin kustomoidun Ubuntu 8.04:n eeePC:lle, ja pitkät taistelun jälkeen se alkaa toimia niinkuin toivoin.

Jos olisin kaikki vaikeudet arvannut etukäteen, niin Xandros olisi jäänyt ja vain työpöytä vähän vaihtunut.

Nyt ei vaihtoehtoja enää taida juuri olla. Ubuntu syö sikana tilaa Xandrosiin verrattuna, niin että 4 Gt:stä oli joku 100 megaa enää jäljellä, kun heitin Officen pois ja asensin AbiWordin tilalle. Tila on silti koko ajan se rajoittava tekijä, joten tuohon pitänee hommata muistikortti kylkeen.

Ennen tuon kustomoidun Ubuntun tuloa tappelin eeeXubuntun kanssa, ja se oli mielestäni paljon hankalampi. Xandrosin takaisinasennuskaan ei onnistunut: siinä missä Ubuntu 8.04 meni aika kauniisti boottaavaksi USB-tikulle, katkesi Xandrosin taival samaan osoitteeseen vaikka sitä varten oli levyllä erillinen ohjelma ja vaikka yritin miten. Kun nyt lopulta vehkeessä sentään on kohtuullisen toimiva käyttis, niin en lähde yrittämään takaisinvaihtoa ennenkuin jaksan opetelle nykyasennuksen varmistamisen...

Fransiscus

15
Laitealue / Onko kellä asennus-ISOa / asennus USB:tä?
« : 11.04.08 - klo:10.10 »
Nyt sai riittää tappeleminen tämän Xandrosin uudelleenasennuksen kanssa.

Onko kellä tehtynä se ihan tavallinen eeePC:n mukana tullut Xandros-käyttis asennettuna boottaavalle USB-tikulle, tai siitä ISO-kuva jonka voisi tikulle asentaa? On yritetty Windowsin kautta, on yritetty ties mitä, enkä jaksa enää.

Mulla on 4GB tikku, mutta jos ISO on 2GB:lle, hommaan sellaisen.

Korvaan vaivan auttajalle tavalla tai toisella.

orkoneva@nic.fi

16
Lähdin tekemään vanhalle läppärille Feisty-päivitystä. Se tyssäsi siihen, että en löytänyt mitän salasanaa, joll aolisin saanut vanhat osiot käyttööni. Tuhosin ne osioijalla, muta ei onnannut sittenkään. Lopulta katsoin ainoaksi mahdollisuudeksi lähteä päivittelemään Dapper - Edgy - Feisty.

Ensin puhdas Dapper koneelle ja apt-get update. Sitten Edgyyn? Ei onnistu:

olli@olli-laptop:~$ sudo update-manager -c
Password:
/usr/lib/python2.4/site-packages/apt/__init__.py:17: FutureWarning: apt API not stable yet
  warnings.warn("apt API not stable yet", FutureWarning)

Järjestelmä ilmoittaa:
Tarvittavia päivitykseen liittyviä tarkistuksia ei voida tehdä

extracting '/tmp/tmp_GueQF/edgy.tar.gz'
authenticate '/tmp/tmp_GueQF/edgy.tar.gz' against '/tmp/tmp_GueQF/edgy.tar.gz.gpg'
olli@olli-laptop:~$


Ja siihen tyssää.

Lisää yrityksiä:

olli@olli-laptop:~$ sudo update-manager
/usr/lib/python2.4/site-packages/apt/__init__.py:17: FutureWarning: apt API not stable yet
  warnings.warn("apt API not stable yet", FutureWarning)

(synaptic:5264): Gtk-WARNING **: Failed to set label from markup due to error parsing markup: Error on line 1 char 11: Odd character '<', expected a '>' or '/' character to end the start tag of element 'b', or optionally an attribute; perhaps you used an invalid character in an attribute name

Mikäs eteen?


17
Ubuntu tietokoneissa / Firefox ja oikoluku
« : 28.02.07 - klo:19.07 »
Firefoxin suomenkielinen oikoluku ei kuulemma toimi linux-Firefoxin kanssa. Näin lisäpalikka ilmoittaa itse, kun sitä yrittää asentaa.

Onko asia jotenkin kierrettävissä tai onko siihen tulossa muutosta? Toimittajanhommissa nimittäin se oikoluku on hiton tärkeä, ja yhdessä Googlen Documents & Spreadsheets -palvelun kanssa täyttä dynamiittia, kun ei tarvitse miettiä miltä koneelta jatkaa töitä, tai tuliko tekstistä kopio mukaan.

Hm. Miksikökän tuosta virheilmoituksesta huolimatta tämän kirjoitusikkunan tekstien alla on paikoin punaista viivaa, eli joku oikoluku tässä nyt kummiskin toimii koko ajan.

18
Homepna empähän ole ikinää moista konfannu. Onhan täällä mokomaan kyllä how-tonsakin.

Mitä näkyy dmesg komennossa kun pluggaat usb -laitteita kiinni?

Sori, loppui resurssit yrittää enempää. Koneella ei toivoakseni ollut mitään korvaamatinta. Siirsin kovalevyn toiseen läppäriin, yritin lukea sieltä Ubuntun LiveeCD:llä tietoja, mutta sekään ei onnannut. Panin asentaen uudestaan tuon Xubuntun. Yritän jatkossa muistaa päivitellä säännöllisesti...

19
No, löytyi joitain merkintöjä noista herjoista.

Useita kertoja kysymys libgnome2-perl installed?

Sitten olen merkinnyt että acpid ja acpi-support ei ole asennettu, ainakaan kunnolla. Nämä eivät kuitenkaan liene yhteydessä noihin oireisiin.

20
Mikä xubuntu on kyseessä(warty, hoary, breezy, dapper, edgy vai feisty)?

Mikä netti on kyseessä(adsl, kaapeli, LAN... Pistä tänne cat /etc/network/interfaces sisältö)?
Menikö päivitys herjoitta läpi(Pistä päätteeseen komento sudo apt-get upgrade)?

Oletko kokeillut vanhemmalla kernelillä, jos kerneli on päivityksessä vaihtunut(konetta käynnistettäessä valitset grubin valikosta vanhemman kernelin)? Nämä nyt ekana tulee mieleen.

1. cat /etc/issue kertoo että Uuntu 6.10

2. ADSL homePNA:n kautta. Tämä sisältö tulee toiselta koneelta, joka on kiinni samassa piuhassa:

cat /etc/network/interfaces
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet dhcp

auto eth1
iface eth1 inet dhcp

auto eth2
iface eth2 inet dhcp

auto ath0
iface ath0 inet dhcp

auto wlan0
iface wlan0 inet dhcp

3. Yritin alkuvalikosta aikaisinta jota se tarjosi, mutta sillä ei ollut vaikutusta. Uskon, että se on hukannut joitain asetuksia, koska myöskään työpöytä ei näkynyt ennenkuin tajusin itse googlettamisen jälkeen panna täpän kohtaan anna Xfce:n hallita työpöytää (suunnilleen näin, en löydä sitä nyt).

Päivitys ei mennyt herjoitta läpi, ja olen niitä herjoja kirjoittanutkin lapulle, jotka sitten viikonloppusiivouksessa on siirretty johonkin hyvään ja helposti löydettävään paikkaan.

Sudo apt-get upgrade ei herjaa, muodostaa riippuvuussuhteiden puun kiltisti, ilmoittaa 0 päivitetty ja 0 muillekin, koska ei pääse verkkoon. Joku loki tuolta kai löytyisi, jos osaisi hakea.

Pitäisköhän yrittää asentaa tähän GPRS-tuki, niin on vaikeaa saada edes tietoja ulos tästä...


Sivuja: [1] 2