Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mango

Sivuja: [1]
1
Joo ei toi munkaan toimi :D
Tai toimii, mutten pysty enää sit avaamaan ssh-yhteyttä kun toi torjuu kaikki muualta tulevat yhteydenottoyritykset ilmeisesti.

2
Kiitos vastauksesta!

Toi ei kuitenkaan tehnyt mitään muutosta, suljetut ja avatut portit näkyi vieläkin. Sen sijaan seuraava:

Koodia: [Valitse]
iptables -P INPUT DROP
iptables -F INPUT
iptables -N inbound
iptables -A INPUT -i eth0 -j inbound
iptables -A INPUT -i lo -j ACCEPT

iptables -A inbound -m state --state ESTABLISHED -j ACCEPT
iptables -A inbound -m state --state RELATED -j ACCEPT

teki tehtävän. Nyt ainakin nmap näyttää, että kaikki portit ovat filteröityjä. Se saa ainakin toistaiseksi riittää minulle.

Kiitos silti.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Miten tutustuin Linuxiin?
« : 23.04.07 - klo:02.32 »
Siirryin Linuxiin noin vuosi sitten kun XP:ni lakkasi toimimasta haluamallani tavalla.
Minulla oli, noh, kaverilta lainattu xp, joka toimi pari vuotta ihan siedettävästi, kunnes se yhtäkkiä alkoi jostain käsittämättömästä syystä hävittää tärkeitä tiedostojaan, jota seurasi aina uusi asennus ja asetusten säätö jne, jottai sai koneen toimintakuntoon.

Olin jo pitkään halunnut kokeilla Linuxia ja tutustunut aiheeseen, muttei pokka ollut vaan aiemmin riittänyt. Kun kuitenkin olin erään viikon aikana asentanut ja säätänyt XP:n 5 kertaa uudestaan, päätin kokeilla. Asensin XP:n rinnalle kaverilta saamani Ubuntun ja ihastuin melko äkkiä.

Ubuntun jälkeen olen kokeillut ZenWalkia, Slackwarea, Eliveä, Fluxbuntua ja joitakin muita distroja, ja nyt tässä ykköskoneessa on Fedora Core 6. Servukoneessa hyrrää Ubuntu.

4
Asentaminen ja käyttöönotto / Iptables ja ssh-serveri
« : 20.04.07 - klo:14.15 »
Moi!

Minulla on toisessa koneessa openssh-serveri, ja konetta käytän siis lähennä siihen, että voin irkata muualtakin kuin kotoa.
Koneessa on Ubuntu 6.06LTS ja server-asennus, eli x:ää ei ole.
Kysyisin, miten saan iptablesin avulla portit piiloon?
Muita portteja kuin tuo ssh-portti ei ole auki, ja sekin on vaihdettu muuhun kuin oletuksena olevaan 22-porttiin.
Olen koittanut etsiä neuvoja googlaamalla, mutta suurin osa neuvoo miten saa vain tavallisen työpöytäkoneen iptablesin conffattua, tai ohjeissa käytetään firestarteria, mitä minulla ei ole mahdollista käyttää.

5
Ubuntu tietokoneissa / Juk ja "now playing-bar"
« : 09.03.07 - klo:11.15 »
Olen jo hetken käyttänyt musiikin soittamiseen JuK:ia, koska mielestäni siinä on mukavan yksinkertainen ulkoasu. Yksi asia kuitenkin ärsyttää minua enemmän tai vähemmän, nimittäin tuo "now playing" osio, jota ei tunnu mitenkään saavan piilotettua. Se on yksinkertaisesti ruma ja se muuttaa JuK-ikkunan koko välillä itsestään jos biisin nimi ei mahdu siihen kokonaa. Rasittavaa.

Joten, osaisiko joku neuvoa, miten tuon saa pois?

Kiitos.

6
Lähteekö tuo ubuntu kokonaan poistamalla vaan kaikki muut kansiot kuin ne mitkä haluaa säästää?

Voisin nimittäin ensin kokeilla tota alternate-cd:tä ja sit jos se ei toimi niin pistää ton kovon varastoks.

7
Löysin fedoran asennus-cd:ltä päivitysasennuksesta käynnistyslataimen asetusten uusimistyökalun ja koitin käyttää sitä. Lisäsin listaan tuon Ubuntu-kovon, mutta se lataa kaiken uusiksi ja sitten lopussa sanoo jotain että "Valitulla osiolla ei ole kerneliä. Käynnistyslataimeen ei tehty muutoksia." tai muuta vastaavaa. Kuitenkin herjaa, ettei ole kerneliä olemassa. Mistähän tämä johtuu?

Googlailin hieman ja löysin tuollaisen Ubuntu alternate-cd:n, jolla pikaisen silmäyksen perusteella voi asentaa Grubin uudestaan. Toimisikohan se, jos asentaisin grubin uudestaan tuon avulla?

Mutta toisaalta...Nyt kun olen saanut tämän fedoran toimimaan, niin mietin että voinkohan tehdä niin, että muutan tuon ubuntu-kovon "varastokovoksi" poistamalla sieltä ubuntun tiedostot ja jättämällä haluamani tiedostot sinne?

Kiitos.

8
Nyt käykin mielenkiintoseks. Mount /dev/hdb /mnt/ubuntu sanoo seuraavaa:
"mount: /dev/hdb already mounted or /mnt/ubuntu busy"
Silti tuota ubuntu-kovoa ei näy eikä kuulu missään.

Mitä tiedostoa tuolta /boot/grub:sta pitää muokata? grub.conf vaiko menu.lst?

EDIT: sain mountattua ton ubuntu-kovon. mutta edelleen toi grub askarruttaa.

9
Asentaminen ja käyttöönotto / Grub-ongelma, taas...
« : 05.03.07 - klo:11.15 »
Moi.

Tietokoneessani on jo pitkään ollut Ubuntu 6.10 yhdellä kovolla. Toisella kovolla on pelaamista varten ollut WinXp, mutta koska en ole pitkään aikaan pelannut, päätin kokeilla Fedora Core 6:sta ja asensin sen tuolle Windows-kovolle. Fedora toimii kuin unelma, ei siinä mitään. Ongelma on, että ilmeisesti Fedora uudelleenkirjoitti grubin tai jotain, koska nyt en enää pääse käynnistyksessä Ubuntuun vaikka haluaisin. Ongelmaan varmasti on joku ratkaisu, mutta mikä?

Osaisiko joku myös neuvoa, miten pääsen Fedorasta tuohon Ubuntu-kovoon käsiksi, sillä kaikki tiedostoni ovat siellä ja haluaisin käyttää niitä myös fedorassa?

Kiitos.

10
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 25.12.06 - klo:15.08 »

11
Asensin WinXP pro:n Ubuntun rinnalle (toiselle kovalevylle) pelailua varten. No, asennus meni hyvin ja niin edelleen. Asennuksen jälkeen Grub ei toimi. No, googlasin vähän ja löysin Super Grub Diskin. Poltin iso:n levylle ja käytin sitä ohjeiden mukaan. Mutta, kun boottaan kovolta, grub ei toimi vieläkään, vaan kone käynnistyy windowsiin. SGD sanoo, että problem fixed, you will now boot to grub again tms, muttei mitään tapahdu.

Mitä teen väärin? Voiko Grubia asentaa uudestaan mitenkään muuten kun asentamalla koko Ubuntun uusiksi?
Vai täytyykö minun käynnistää Ubuntu aina tuon SGD:n kautta, että pääsen sitä käyttämään? Apuja kaivataan.

Kiitos.

12
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: WLAN-verkko
« : 19.12.06 - klo:13.35 »
Ah!
Noniin, selaimesta siis pääsee muuttamaan noita asetuksia!
Kiitos erggi!

13
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: WLAN-verkko
« : 17.12.06 - klo:18.58 »
Siis, seinästä tulee piuha modeemiin, modeemista menee piuha reitittimeen, reitittimestä tulee piuha tämän Ubuntu-koneen verkkokorttiin. Reititin luo wlan-verkon, josta alakerran Windows-kone ottaa signaalin usb-wlan-tikulla.

Suojausasetukset pitää ainakin ohjeen mukaan tehdä sillä koneella, missä reititin on kiinni. Ohjeessa neuvotaan miten ne tehdään laitteen mukana tulleella ohjelmistolla, joka on windows-ohjelmisto, eikä näinollen toimi koneessa, jossa reititin on kiinni, koska siinä koneessa on Ubuntu.

14
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: WLAN-verkko
« : 17.12.06 - klo:15.13 »
Seuraava ongelma:
Miten saan tämän kotiverkon suojattua?
Minulla ei ole aiempaa kokemusta verkon suojaamisesta, eikä tuossa mukana tietenkään tullut ohjeet kuin windowsille.
Pikaisella googlaamisella en myöskään löytänyt tietoa, miten Ubuntulla suojaan langattoman kotiverkon.

15
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: WLAN-verkko
« : 17.12.06 - klo:13.02 »
Poor Edward: Tuo reititin on Belkin G+-luokkaa, mutta koska tämä Ubuntukone on piuhalla kiinni, eikä tuolla USB-wlan vastaanottimella.

erggi: Tuo tuntui auttavan tuo ipv6:n käytöstä ottaminen, kiitos!

16
Asentaminen ja käyttöönotto / WLAN-verkko
« : 17.12.06 - klo:03.51 »
Ostin wlan-kortin ja reitittimen niin, että saan koneet sekä ylä- että alakerrassa nettiin samalla yhteydellä.
Yläkerran kone (Ubuntu 6.10) on kiinni piuhalla reitittimeen ja alakerrassa (Win XP) on wlan käytössä.

Alakerran netti toimii moitteettomasti, mutta yläkerran netti ikäänkuin hidastelee. Nopeus on kyllä kohdallaan, mutta kestää aikaa ennenkun esim nettisivuja aletaan lataamaan. Lukee vaan selvitetään verkko-osoitetta ja kestää joku vähintään 30sek, että sivu alkaa latautua, välillä sivut eivät lataudu. Jos sivut latautuvat, samassa osoitteessa olevat sivut latautuvat nopeammin. Irkki yms toimivat moitteettomasti kunhan yhteys on muodostettu, muuta ongelmaa ei ole kuin tuo yhteydenoton alkamisen hitaus siis.

Mistä tämä johtuu ja miten voi korjata? Ilmeisesti reitittimen ajureista tms kyse? Reititin on Belkin-merkkinen.

17
Juu, olinkin just tulossa laittamaan, että kun vaihdoin ton sources.list-tiedoston sisällön suomalaisiin sijainteihin, firestarter löytyi. Kiitos silti!  :)

18
Ubuntu tietokoneissa / Firestarteria ei löydy enää.
« : 12.12.06 - klo:02.10 »
Käytössäni on Ubuntu 6.06 LTS, jonka jouduin juuri asentamaan uusiksi. Ennen uudelleenasennusta kaikki oli hyvin ja Firestarter toimi moitteettomasti. Nyt uudelleenasennuksen ja päivityksen (päivitin 5.10->6.06 LTS, koska minulla  sattuu olemaan 5.10 cd:llä) jälkeen kun koitan normaalisti hakea firestarteria sudo apt-get install firestarter, sanoo pääte: E: Pakettia firestarter ei löytynyt.

Mistä tämä voi johtua ja miten sen voisi korjata, en ole muuttanut /etc/atp/sources.list-tiedostoa niinkuin en muuttanut edelliselläkään kerralla kun Firestarter suostui kiltisti asentumaan. Olen aika uusi Ubuntun ja ylipäätään GNU/Linuxin käyttäjä, joten en itse osaa keksiä ongelmaani syytä tai ratkaisua. Siksi olisin kiitollinen jos joku osaisi avustaa minua ongelmani kanssa.

Kiitos.

Sivuja: [1]