Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hardy

Sivuja: [1]
1
Asentaminen ja käyttöönotto / 8.04 => tylsä päivitys
« : 25.04.08 - klo:18.24 »
Uusi 8.04 on äärimmäisen tylsä päivitys. 7.10 näytti täsmälleen samalta, eikä mukana näytä olevan sen kummemmin uutta softaakaan. Uuden Ubuntun mukana saisi aina tulla jotain pientä kivaa jolla leikkiä... puhdas teknologiapäivitys on tylsää.

NVU on tosin nyt lopulta asennettavissa helposti, onhan sekin jotain.

2
et tarvitseeko erikseen muuttaa iptablee tai laittaa palomuuri softaa normi käytössä.

Oletusarvoisesti Ubuntussa on portit kiinni. Se että 8.04:ssä on palomuurisofta mukana on aika yllättävää koska se on täysin tarpeeton resurssisyöppö.

Voit tsekata koneesi porttien tilan esim. täällä: http://probe.hackerwatch.org/probe/probe.asp

3
Onko sieĺlä README, INSTALL  tms tiedostoa? Tuossa voi mennä jotain pieleen pahemman kerran kun mutulla noita asentelee.

Juuri näin. Yleensä purkamisen jälkeen ensimmäisessä kansiossa, heti siinä ylätasolla, on tekstitiedostona asennusohje. Saattaa olla myös jokin ohjetiedosto konfiguroinnista. Alihakemistoihin ei yleensä ole tarpeen mennä.

Tosin melkein kaikki kuviteltavissa oleva softa on jo jossain värkätty binäärimuotoon Ubuntulle ja sen rinnakkaisversioille. Eli oman softan kääntämisen sijaan kannattanee etsiä sopivaa pakettipalvelinta. Googletus esim.: "sähellyssofta repository gutsy" eli haetaan sivua jossa mainitaan hakemasi softa, sana "repository" sekä nykyinen Ubuntun versio. Yleensä löytyy.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mikä on suosituin distro??
« : 17.10.07 - klo:21.50 »
::) mitenköhän käy??  ::)

Kiinnostavampi olisi pikagallup siitä mikä jakelupaketti on suosituin. Eniten ladatut saisi äänestyksen vaihtoehdoiksi distrowatchista. Kukahan moisen kyselyn viitsisi viritellä.

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kokemuksia Gutsy Gibbonista
« : 17.10.07 - klo:21.48 »
Haluaisin lukioille muistuttaa että Gutsy on vielä (tänään) kehitysversio,mutta viimeisen kuukauden on toiminut toidella hyvin, ainakin minulla.

Nyt on kyllä ihan pakko vähän näsäillä... niin, ehkä tuo tosiaan kiinnostaa lukioita. Ainakin oppilaita ja tietotekniikan opettajia. Mutta tuskin kuitenkaan rehtoreita :)

6
Yleistä keskustelua / Vs: silverlight?
« : 17.10.07 - klo:21.41 »
Siihen ei paljon vaadita... Mutta asiaan.

Odotapas kun Microsoft paketoi katseluohjelman jokaiseen Windowsiin. Ja laittaa sitten mukaan Silverlight Editor Lightin tai jonkin vastaavan virityksen. Ehkä integroi sen Officen apuohjelmaksi. Ja sitten estää Flashin toiminnan Explorerissa tai tekee sen asentamisen vaikeaksi. Jne. EU-sakot eivät paljon Microsoftin mittakaavassa paina.

Lainaus
Eli en usko että silverlight tulee Flashia haastamaan, ja myös toivon näin koska siitä ei tule olemaan ikinä linux-versiota.

Taitaa olla jo tulossa. Olisiko ollut Slashdotissa jotain tarinaa aiheesta.

7
Wikistä, enkä muualtakaan suomenkielisiltä sivuilta ole löytänyt yksiselitteisiä ohjeita tar.pakettien purkamiseen ja asentamiseen.

Todennäköisimmin sanot terminaali-ikkunassa näin:

tar xvfz tarball.tgz

Paketti purkautuu siihen missä olet ja luonee jonkin kansion. Jos kyse on jostain ohjelman sorsakoodipaketista, paketissa on todennäköisesti sekä readme-ohje että install-ohje.

Graafisiakin vempeleitä tuon tekemiseen kai on. Mutta terminaali on kätevin ja nopein :)

//hardy

8
Eikös sen saa pois yksinkertasesti klikkaamalla oikeella ja sit valitsemalla sulje. Sen jälkeen se kysyy et haluutko käynnistää sen joka kerta kun avaat koneen vai et.

? Höh, selväähän tuo nyt toki on. Mutta miten se muutetaan käynnistymään vaikkapa joka toinen viikko eikä joka käynnistyksellä?

9
Adept_updaterin (vai onko se _notifier) käynnistyminen jokaisella käynnistyksellä ottaa ankarasti päähän. Sattuisiko joku tietämään missä sen käynnistys asetetaan? Ei ainakaan KDE:n autostart-kansiossa. Myöskään asetuksia ei löydy paikasta ~/.kde/share/config.

Säätäisin sen mieluusti käynnistymään vaikkapa kahdesti kuukaudessa. Jatkuva tsekkailu on tarpeetonta. adept --help ei auta, eikä myöskään adept_updater --help jne. Man-sivuja adeptille tai sen apupalikoille ei ole. Itse sovelluksesta ei löydy asetuksia (paitsi näppäimille), eikä netistäkään apuja.

Jos löydän ja saan tuon poistetuksi jokaisesta käynnistyksestä, miten muuten KDE:ssa ajastetaan graafinen ohjelma? Muissa ajastuksissa käyttämäni cron ei taida siihen käydä.

//hardy

10
Tässä on tilanne, jossa tarvitset ohjelmaan uutta ominaisuutta, jota siinä ei aiemmin ole. Voit tehdä toivomuksen KDE Bug Tracking System -sivulle, joka on KDE:n bugiraportointijärjestelmä. Kerrot täsmällisesti kweather-ohjelman kohdalla, että haluat ohjelmaan valinnaisena ominaisuutena m/s tuulen nopeuden.

Nyt on tuollainen tehty. Saapi nähdä miten kehittäjät reagoivat, ja milloin, jos reagoivat. Itse en enää koodaa, hermot,  selkä ja maha meni siihen puuhaan aikanaan. (Nuoremmat koodarit ymmärtävät tämän sitten aikanaan, ikä opettaa :)

11
Näytön ja näytönohjaimen asetukset löytyvät ainakin Kcontrolista: K | Suorita komento | kcontrol | Monitor & Display.

//hardy

12
Kweather toimii hienosti ja on poikkeuksellisen hauska pikku sovellus. Tiedot ovat suomea, lämpötila celsiuksina ja niin pois päin. Mutta tuulen nopeuden sovellus näyttää kilometreinä tunneissa, mikä on niin harmillista että koko toiminto tulee pidettyä piilossa. Mitään asetusta tuon korjaamiseen metreiksi sekunnissa ei näytä olevan, enkä löydä manilla tai netistä myöskään komentoriviargumentteja joilla asian voisi korjata.

Hjälp, anyone?

//hardy

Sivuja: [1]