Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pertza

Sivuja: [1]
1
Mitenkäs N9:llä onnistuu ogg tiedostojen soitto?

2
Yleistä keskustelua / Vs: Omistatko lenovon?
« : 10.03.12 - klo:09.11 »
Löytyy X61 (Xubuntu) telakalla varustettuna, IBM Thinpad (Xubuntu) ja työnantajan X201 (W7). Tyytyväinen olen ollut.

3
Pitää sanoa että Samsung Galaxy S:ssä on nyt ominaisuudet kohdillaan
Cyanogenmod 9 päivityksen jälkeen, voi sanoa että on kaikinpuolin kuin uusi luuri  :)
Android versio on 4.0.3 ja kernel 3.0.8

Saitko Marketin ja File Managerin toimimaan? Minulla tökkii noiden kanssa, eikä tilin synkronointi toimi (kalenteri ja yhteystiedot).

4
Asensin Samsungin miniläppäriin 9.10 NBR:n ja CD:ltä asennuksen aikana oli erinäisiä ongelmia asennusmedian lukemisessa. Samalla medialla asensin tyttären Acerin minin ja se onnistui laakista. Asennuksen loppupuolella CD tai asennus jäi jonkinlaiseen silmukkaan ja katkaisin koneen virtanapista. Kokeilin kuitenkin koneen käynnistystä ja yllätys, yllätys kaikki näytti toimivan oikein.

Virittelin koneeseen sähköpostit jne. ja aloin asentamaan Dlinkin verkkokovalevyn (DNS-323 jossa on myös tulostinserveri samballa toteutettuna) perässä olevaa Samsungin tulostinta. Asennussovellus ei anna valita "uusi - tulostin" vaihtoehtoa, vaan se jököttää harmaana. Tulostimen kytkeminen suoraan koneen USB:hen ei auta asiaa. Perheen muilla koneilla asennus toimii normaalisti eli vika on tässä Samsungin minin asennuksessa. Laitoin Synaptic pikahakuun "printer" ja asensin uudelleen kaikki löytyneet paketit, ei apuja.

Tähän loppuu maallikon avut ja seuraava vaihe olisi asennuksen jyrääminen uudestaan, tosin tällä kertaa USB tikulta. Onko sivistynyttä keinoa laittaa tulostin tulille? Googleen en ole keksinyt sopiva hakusanoja asian selvittämiseksi.

-pertza-

Edit

Päätin kuitenkin jyrätä uuden asennuksen vanhan päälle. Vertailin koneen toimintaa tyttären Aceriin ja tämä oma laite tuntui jotenkin tahmealta. Eihän tuo tikulta asentaminen vienyt puolta tuntia ja kaikki asetukset säilyi ennallaan. Ja tulostin toimii!

5
Tässä minun toinen onnistumiseni!

Muorin (70 +++v) läppäriin laitettiin Ubuntu 8.04 parin windows vuoden jälkeen. Siihen loppui kyselyt virustorjunnan herjoista ja muista ilmoituksista. Mummo surffaa ja skypettää amerikkaan sujuvasti ilman ongelmia.

Sen verran pohjustin vaihtoa jo koneen hankinnan aikaan että asensin windowsiin firefoxin, thunderbirdin ja openofficen. Itse yllätyin positiivisesti vaihdon helppoutta, mutta niinhän se on, että käyttöjärjestelmää ei tarvitse peruskäytössä "käyttää".

Kun vielä löytäisi tarpeeksi yksinkertaiset ohjeet koneen turvalliseen etähallintaan, niin voisi harkita muorin kavereiden (70 - 80 v) koneiden muuttamista ubuntulle. Windowsin kanssa on kuulemma häikkää.

-pertza-

6
Sain toimimaan Lacien ohjeilla, http://www.lacie.com/fi/products/product.htm?pid=10803
Aikaisempi asema oli LG:n ulkoinen polttaja, nykyinen on Lenovon kannettavan mukana tullut USB 2 Super multi burner. Itse olen poltellut valmiita Ubuntun etikettejä ja hyvin on toiminut/riittänyt.

7
Oletkos varma, että et asentanut GRUB:ia koneen kiintolevyn mbr:ään?

No joo, aika varma. Nykäisin varmuuden vuoksi (paremman tiedon puutteessa!?) koneen kiintolevyn irti.

8
Laitoin työläppärin boottaamaan ulkoiselta USB levyltä Ubuntun. Työkoneeseen ei tullut minkäänlaisia "jälkiä" asennuksesta. Se suurin ilonaihe oli, kun sain Globetrotterin GT MAX 7.2 kortin toimimaan Ubuntussa (toimii itseasiassa paremmin, kuin XP:n puolella).

9
Kiitos vastauksesta Janne!

VIA8237 kortin ajuri on nyt poistunut järjestelmästä blacklistin ansiosta. Näin tuoreena Ubuntun käyttäjänä piti vähän aikaa selvitellä tuota blacklistin käyttöä, mutta äkkiä se löytyi tämän foorumin avulla (/etc/modprobe.d/blacklist).

Olen disabloinut VIA8237 (AC97 Audio) kortin emolta ennen asennukseen ryhtymistä. Se minua ihmetyttikin, mistä Ubuntun asennus kaivoi sen esille.

Nyt alkaakin kaikki olla kunnossa (parin kuukauden projekti) ja voin vähitellen palata perheen pariin  ;)

10
Ubuntun (6.10) asennuksessa jäi kummittelemaan emolevylle integroitu äänikortti (AC97 Audio), jonka olin poistanut biosissa ennen asennukseen ryhtymistä. Tarkoituksena on käyttää ainoastaan SB Live! korttia normaaliin kuunteluun ja Logitechin 350 headsettiä Skypeä/Ekigaa käytettäessä. /proc/asound/cards tiedosto näyttää tällä kertaa seuraavalta

Koodia: [Valitse]
0 [Live           ]: EMU10K1 - SB Live 5.1 [SB0220]
                      SB Live 5.1 [SB0220] (rev.10, serial:0x80651102) at 0xa000, irq 201
 1 [Headset        ]: USB-Audio - Logitech USB Headset
                      Logitech Logitech USB Headset at usb-0000:00:10.2-2, full speed
 2 [V8237          ]: VIA8237 - VIA 8237
                      VIA 8237 with ALC655 at 0x1000, irq 209

Käynnistyksen yhteydessä SB Live ja VIA 8237 vaihtavat sattuman varaisesti paikkoja keskenään, joten .asoundrc tiedoston asetukset ovat myös pielessä. Logitechin kuulokkeet ovat sentään pysyneet samalla paikalla kortti ykkösenä. SB ja Logitech toimivat hyvin, kunhan korttien paikat olisivat aina samat.

Mitenkä VIA8237:n saa poistettua tai kortit pysymään "paikoillaan". Tarvittavia lisätietoja annan, kunhan tiedän mitä tarvitaan.

Vielä taustoja asennuksesta. Aloitin Ubuntuun tutustumisen XP:N rinnalla viime vuoden lopulla ja aika pian huomasin tämän olevan sopiva "peli" minun tarpeisiin. Testailin eri ohjelmia ja hain sopivaa kokoonpanoa. Lopuksi tein asennuksen uudelleen alusta pitäen ja siirsin XP:n pyörimään VMwaren serveriin. Tein asennuksen tyhjälle levylle (hda), mutta tuo testaus asennus oli kuitenkin backuppina  (hdc) ja  testailun aikana tuo emolle integroitu äänikortti oli toiminnassa (siis ainoana korttina). Nyt tuo hdc levy on osioitu uudelleen ja vanha asennus hävitetty.

Sivuja: [1]