Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Burn

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Routeri on A-LINK WNAP 11n WLAN AP 3G MOBILE ROUTER ja mokkula Huawei E1820 HSPA.

Tarkista ohjelmisto versio tuosta laitteesta. Itse olen tuollaisen siskolle laittanut ja toiminut kohtuu hyvin. Tikkuna on ollut muuten ongelmallinen ZTE MF636.

Pari päivää sitten päivitin uusimman beta firmiksen joka on mielestäni parantanut tuon boxin toimintaa.
Tuo on siis tuohon uudempaan WNAP laitteeseen ja tämmöinen se varmaan sinullakin on..toivottavasti.

*muoks*

Tutulle laitoin aikoinaan tämän ja on toiminut.. testissä näyttäisi olevan sama tikku kuin sinulla.

2
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: dell d430 on hidas?
« : 21.01.11 - klo:21.59 »
Löysin ja kokeilin myös tuota ohjetta, mutta tuo 0.9 versiossa ei ole tuota dellfand tiedostoa joka pitäisi siirtää heti alussa. Sillä 0.9 ohjeella pitäisi purkamisen jälkeen tehdä make komento ja siitä tulostuu ne edelliset virheet...

Onhan tuossa ohjeessa linkki paikkaan, josta pääsee lataamaan tuon.

3
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: dell d430 on hidas?
« : 19.01.11 - klo:19.17 »
Mitähän tämä tarkoittaa? Löysin sellaisen ohjelman kuin dellfand joka pitäisi laittaa tuulettimen pyörimään, mutta en saa sitä asennettua?

Koodia: [Valitse]
g++ -Wall -O2 dellfand.cc -o dellfand
dellfand.cc: In function ‘int do_daemon_setup()’:
dellfand.cc:91: error: ‘umask’ was not declared in this scope
make: *** [dellfand] Virhe 1

Osaa tuohon kommenoida miksei toimi, mutta itse seurasin tätä ja sain laitettua itselle tuon dellfandin.

4
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: dell d430 on hidas?
« : 19.01.11 - klo:18.48 »
Ongelmana koneessa on kyllä tuo lämmönnousu. Kun sais vaan jotenkin tuon tuulettimen pyörimään...

Siis tuuletin ei pyöri / nosta kierroksia kun kone lämpiää? Oiskohan aika putsata konetta. Jos tuuletin on rikki, niin eihän pelkkä puhdistus riitä, mutta on siitä hyvä aloittaa.

5
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: dell d430 on hidas?
« : 17.01.11 - klo:21.45 »
... lisää testejä kaivattaneen ... tai koneen lämpöjen mittausta tms.

Topeliukselle voisi suositella koneen testaamista ohjelmilla, jotka rasittaa konetta kunnolla. Selviäisi onko ongelma lämpenemisen kanssa vai ajurien kanssa.

Tiedä sit kuinka suuri ero on Ubuntun ja Mintin kanssa testatessa, onko ollenkaan? Mutta itselläni toimii hyvin tämä  Debian pohjainen Mint tässä D430 koneessa, testi jatkuu edelleen. Ja D420 koneessa on siis ihan pysyväisesti Mint 10, eikä hitaus ongelmia.

6
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: dell d430 on hidas?
« : 17.01.11 - klo:20.50 »
Levyn saa kyllä helposti 2+ -kertaa nopeammaksi ja paljon isommaksi hankkimalla uuden, maksaa joitakin kymmeniä euroa. Täytyisi tutkia tarkemmin, mutta voi olla että samanaikainen kuormitustilannekin paranee uudella levyllä, ainakin jos on hyvä. Voit myös kokeilla käyttää ulkoista levyä varsinaisen datan käsittelyyn, jos se lopettaisi koneen tahmaamisen?

D4xx sarjan koneissa on 1,8 tuuman kiekot, jotka zif liittimin. Ei ole halpoja ja tarjonta heikkoa.

7
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: dell d430 on hidas?
« : 17.01.11 - klo:20.40 »
Mua alkaa epäilyttämään onko tuo kone aivan enää ehjä. Kone toimii ok kun se käy vielä viileänä, mutta kun käyttää hetken alkaa hidastelu. Prosessorin tuuletin haisee vähän kuin pahan hajuiselta hieltä...

Testasin tuossa oman D420 levynopeuden, joka oli arvoiltaan hyvin sama kuin tuo sinun D430. Mutta konetta voi silti käyttää, ihan hyvin jopa vielä. Muistia koneessa on 2 Gb. Sit on tuo D430 kanssa tuossa, mutta siinä on nyt vielä Win 7 testissä ja sekin jaksaa pyöriä, Minun koneissa on 60 Gb kiekot, vaikka eipä tuolla ole merkitystä.
Itselläni on jakeluna ollut/on Linux Mint 10.10 ja Linux Mint Debian, ehkä tuolla on suurin merkitys. Niin ja ne on ollut/on 32 bittisiä.
Joitakin Ubuntun jakeluita kun on käyttänyt, niin ajuri ongelmat on pahin käytön este. Jolloin kone tuntuu varsin tahmealta. En ole jäänyt asiaa selvittämään vaan siirtynyt joko vanhempaan julkaisuun tai sit odottanut tuoreempaa jakelua.

Kokemuksesta tosin tiedän, että Dellin nämä mallit lämpiävät aika paljon. Eikä asiaa helpota vuosien saatossa koneeseen kertynyt pöly.

Liitteena viela D430 mittaus live Mint Debian tilassa.

[ylläpito on poistanut liitteen]

8
Multimedia ja grafiikka / Vs: VHS videokaappari Ubuntuun?
« : 20.08.10 - klo:14.11 »
Itsellä on tuo Fuj:tech ja siitä on käyty täällä keskusteluakin. Mutta sitä ei saatu silloin toimimaan. Jos sen lähettäsi crope nimimerkillä vaikuttavalle henkilölle, niin voisi ehkä saada siihen toimivat ajurit *vink*

9
Terve. Tarkoituksenani on saada aikaan USB-tikku, jolta voin bootata Grubin kautta
eri GNU/Linux-jakeluita ja muita käyttöjärjestelmiä .iso-tiedostoilta.

--clip--

Itselläni on tikku ja yksi ulkoinen kiintolevy juurikin tuota asiaa hoitamassa.
Itse olen tehnyt tuon pendrivelinux.com sivuston alta löytyvällä Multiboot ISO ohjeella. Huono olkoon tuossa se, että alkuun pääsemiseksi tarvitset Win-pohjaisen koneen. Sen jälkeen voit lisätä tavaraa tuonne linux koneilla.

10
Tuttu juttu. On käynyt niin itsellekin.

Ainakun asentaa uuden distron '/etc/group'- tiedosto
asentuu uudelleen ja ilman 'uusia käyttäjiä'.

Siis mitä? Siis jos asennan Virtualboxin sisälle uuden distron niin käydään host koneen tiedostoja muokkaamassa? Vai mitä ihmettä oikein tarkoitat?

Minulla siis guest koneen vakio kernelillä internet-yhteys toimi ja guestin päivitetyn kernelin jälkeen yhteydet lakkas toimimasta. Ei siinä tietääkseni host koneeseeen tehdä silloin muutoksia?

11
Laitat rsyncin ajamaan vaikka minuutin välein, niin kai se on riittävän "live"  ;) Oletko miettinyt, miten tuollaisessa ympäristössä teet varmuuskopiot? Lähinnä haen sitä, jos sinun tarvitsee jostain syystä hypätä vaikkapa pari versiota taaksepäin jonkin virheen takia.

Joku yks tai kaks edellistä versiota noista tiedostoista olisi kova sana. Täytyy miettiä ja kenties ehkä hiukan lykätä projektia kun googlailu toi tämmöisen projektin vastaan http://www.sparkleshare.org, jotain juttua täällä http://www.omgubuntu.co.uk/2010/06/sparkleshare-aims-to-better-dropbox.html.

12
Mä olen ihan noviisi noiden teemojen suhteen. Todennäköisesti tuo .themes kansio liittyy vahvasti haluttuun lopputulokseen. Eli nyt jos joku teemoja käyttävä voisi kertoa mitkä kaikki tiedostot/kansiot pitää siirtää, jotta teema saadaan toimimaan.

Koitappa tehdä taas uusi käyttäjä ja lisää sinne skeliin pelkkä .themes kansio tuolta. Uskoisin silti että joku config tiedosto vielä tarvittaisiin kertomaan mitä teemaa pitäisi oletuksena käyttää, mutta en tiedä mikä se on.

No se nyt ainakin pitänee jättää tuonne skel kansioon, mutta ei muodostu täysin toimivaa profiilia jos kaiken muun poistaa.
Nyt ei oikein meinaa tulla mitään hommasta. :(

Jos jätän suurimman osan kansioista tuonne tulee profiilista ihan tolkuttoman iso, ei toki helpota tuo iso teema paketti asiaa ollenkaan.

13
Mikäli se qnap tukee rsyncciä niin en näe ongelmaa miksi kuvailemasi toimenpide ei onnistuisi. Rsync on varmasti hyvä vaihtoehto ja sen saa skriptien kanssa toimimaan automaattisesti esim kerran päivässä.

Ulkoverkon kautta sinne voisi päästä esim ssh,sftp,html+php yhdistelmillä, mutta varsinaista clienttiä siihen hommaan tiedä.

Mutta siis ideana "tiedostovarasto" on kyllä toteutettavissa.

Pitää tutustua paremmin tuohon rsyncciin. Tarkoitus oli kylläkin, että muuttuneet tiedostot päivitetään samantien tuonne nassille ja sieltä takaisin niille koneille joissa ei ole tuoreimmat versiot. Tämän pitäisi onnistua ulkoverkosta ja sisäverkosta, joten tuollainen "dropbox" clientti olisi ehkä ollut mukavampi.

14
Virtualbox- yhteydet vaativat, että käyttäjä
on 'vboxusers'- ryhmään kuuluva, muutoin
ei pääse läpi.

Ihan huvikseni kävin tämän tarkistamassa ja niinhän se oli, että kukaan ei kuulunut tuohon ryhmään!
Lisäsin itseni sinne ja nyt toimii sitten uudemmatkin kernelit.

Miten on mahdollista, että alkuperäisellä kernelillä guest saa yhteyden ja päivitetyllä kosahti ilman tuota vboxusers ryhmää?

15
Läppärissä näyttö rikki, ulkoinen näyttö toimii ok muuten mutta hirmu viive ennen kuin ulkoiseen tulee eloa.
Onko jotain keinoa ottaa läppärin oma näyttö pois käytöstä ja ulkoinen käyttöön? Niin että ulkoinen herää kuten oma näyttö ennen muutosta. Ihan hepreaa nämä jutut minulle.

[ja ei kyse omasta koneesta joten todella simppeli olisi oltava konstin.. :D ]

Syynä lähinnä boottivalikkoon pääseminen tai sen näkeminen. vindoussi dualina ja se on viime aikoina ollut käyttämättä  ;D juurikin tuon boottivalikon näkymättömyyden vuoksi.

Monessa läppärissä ulkoinen näyttö herää heti koneen käynnistyksen yhteydessä, jos kannettavan kansi on kiinni. Saman asian ajaa, jos löytää helposti sen vivun mikä napsauttaa läppärin oman näytön pois päältä. http://www.yournotebooksolutions.com.au/ucvcart6041/store/catalog/Compaq_nc6220.jpg Kuvassa vasemman saranan oikealla puolella on tuollainen nasta, siitä sammuu tuon kone mallin oma näyttö.

16
Kotosalla kun on noita koneita nykyisin jo aika läjä, osa tärkemmässä roolissa ja osa testaus laitteita.
Kotosalla on myös qnap nassi, jossa levytilaa tätä käyttöä varten.


Onko mitenkään mahdollista saada omilta koneilta backupit juokseen "livenä" tuonne nassille? Ja synccaus sieltä takaisinpäin samaan tapaan kuin dropboxissa? Eli kaikilla koneille muutokset, kun yhdeltä koneelta menee tiedosto nassille?

Kenties joku rsync pohjainen vaiko olemassa tuollaista "dropbox" clienttia, johon määritellä tallennus sijainti?

17
sensin sitten 9.10:n rinnalle ja nyt aukeaa myös ensiasennettu 10.04, mutta ei päivitetty versio. Enempää en jaksa taistella....

Myöhään vastailen, mutta laitetaan silti. Pikainen googlaus kertoi, että läppärisi GPU on Intel 855GM. Ikävä kyllä Lusty Lucifer ei tykkää tuosta piirisarjasta. https://wiki.ubuntu.com/X/Bugs/Lucidi8xxFreezes, tuolta löytyy Glasen's PPA joka kaiketi ongelmat korjaa.

18
Oletko kokeillut asentaa virtuaalikoneeksi jotain toista käyttistä (esim. Ubuntua), ja katsoa josko siinäkin verkko temppuilee samalla tavalla?


Moi, ei ole vielä toista guestia. Täytyy kokeilla sitä sit. Mutta jos ilmestyy yhtä "nopeasti" kuin tämäkin ongelma, niin testaamisen menee muutama päivä.

No täytyy vetää omia sanoja takaisin...kyllä se on tuo uusi ydin joka aiheuttaa nuo verkko ongelmat.
Mikäs olisi oikeampi tapa päivittää Lenny kerneli tuoreempaan?

19
Oletko kokeillut asentaa virtuaalikoneeksi jotain toista käyttistä (esim. Ubuntua), ja katsoa josko siinäkin verkko temppuilee samalla tavalla?


Moi, ei ole vielä toista guestia. Täytyy kokeilla sitä sit. Mutta jos ilmestyy yhtä "nopeasti" kuin tämäkin ongelma, niin testaamisen menee muutama päivä.

20
Moi,

Ubuntu 10.04 on hostina ja Virtualbox on USB-tuellinen. Guest käyttis on Debian Lenny (5.05), jonka vasta siihen asensin.

Verkkoyhteys toimi hienosti ensi alkuun NATattuna, mutta alkoi jossain vaiheessa temppuilla. Ongelma ilmeni kun guestin käynnisti uudelleen syystä tai toisesta. Ensin auttoi kun vaihtoi NATin Bridget tilaan ja ku sekin lakkasi toimivasta niin vielä auttoi parin bootin ajan tuo Host Adapter valinta.
Nyt en enää keksi kuinka saisi verkon toimimaan. Debian guesti alkaa kyllä hakea IP:tä, mutta saa vain itse määritetyn osoitteen. Noin ilmoittaa network manageri.

Debiania on päivitetty, ainakin kerneli on vaihdettu 2.6.34rc7 malliseen ala Ubuntu. Mutta kyllä tuon kernilin vaihdon jälkeen yhteydet vielä toimi.

Onko vika nyt Host / Guest vai penkin ja näppäimistön välissä?

Sivuja: [1] 2 3 4