Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pjotor_j

Sivuja: [1]
1
Itse en kyllä oikein helpolla uskaltaisi poistella root-kansiosta tavaraa. Tuolla raimon ehdottamalla iotopilla pitäisi kyllä tulla esille, että mikä prosessi kiintolevylle kirjoittelee.

Kävi mielessä, että olisiko nuo kryptauksen ns. työtiedostoja, mutta aika epätodennäköistä kyllä.

Asensin varmuuden vuoksi Ubuntun kokonaan uudestaan: eipä näy /root -kansiossa aiemman kaltaisia kansioita. Iotopilla tuli jonkun verran vanhaa asennusta tarkkailtua. Ainoa ongelma vain oli, ettei allekirjoittanut paljon ymmärtänyt näkemäänsä  ::).

2

Vainoharhaisesti minä jo nykisin verkkojohtoa irti tuossa tilanteessa. ;)

No vainoharhan takia itekin aloin kansiota ihmetellä: josko NSA-pojkarna tai muu rikollisjärjestö luuhaa koneessa. Kokeilen noita komentoja tänään.

Nyt olen  vanhalla HP:n "mökkikoneella", joka on tuplabuutattava. Core i5 -PC:ssä taas on normaali Ubuntu + toisena työpöytänä Cairo, Windows 7 virtuaaliboxissa. Kummassakin koneessa käytän sekä Vlan-4G modeemia että androidkännykkää nettiyhteytenä usb:n kautta (eivät ole kokko ajan päällä). 4G modeemissa on normaalit operaattorin asetukset.

Welmarille: mielestäni en ole asentanut mitään erikoista enkä ole pyörinyt millään "erikois"sivustoilla. Ohjelmatähteinä on normaalit Ubuntun + Cairon ohjelmalähteet. Kovalevy on kryptattu.

Nää core i5 PC:n /rootissa luuhaavat kansio tiedostot kyllä kiinnotavat: voiko ne poistaa turvallisesti? HP:n /rootissa ei ole vastaavia kansioita. Pelkkä "Desktop".

PetteriIII: ei oo Operaa. Selaimena Firefox, shotwell flash päivitetty saman tien, kun aukko tuli tietoon (päällä vain tarvittaessa; ennen viimeistä aukkoa oli päällä kaiken aikaa).

Nyt alkaa salamoida niin paljon, että paree sulkea kone!

3

Katsoitko mitä nuo tiedostot sisältää, olisi nimittäin kertonut varmasti aika paljon enemmän? Tiedostomäärästä voisi äkkiä kuvitella, että esim. jotain selainta olisi käytetty ns. väärällä tasolla tms.

No se on myöhäistä jos olet jo kaikki poistanut.

Yritin kyllä katsoa tiedostoja, mutta kun avasin tiedoston pääkäyttäjänä gksu nautilus -komennolla ja menin kansioon, tiedostoja vilisi kuin kenguruita Austraaliassa. Siinä vaiheessa ajattelin, että lienee parempi deletoida.

Mutta tiedostot ovat siis hyvin samanlaisia, mitä allekirjoittaneella näkyy nytkin gksu nautilus /root -komennolla avatussa /root -kansiossa: /root kansio on komennon jälkeen (jostain syystä?) nimeltään "Koti", jossa näkyy "Desktop" ja kaksi 10:llä symbolilla nimettyä kansiota, siis tyyppiä GhJxkABLvN. Nämä kaksi kansiota taas aukaistuna muistuttavat deletoimaani kansiota (jonka nimi myös oli 10 merkkinen) myös "käyttäytymisen" perusteella: kansioiden sisään mentäessä tiedostoja tms. alkaa vilistää näytöllä. Samalla kone alkaa jotenkin tökkiä - vaikka keskusmuistia on 16G ja CPU:kaan ei ole kaikkein tehottomimmasta päästä (core i5, neljäs sukupolvi).

Mitään muita oireita en kyllä ole koneessa muuten havainnut. Ja mitään erityisiä operaatioita en kyllä muistaakseni ole koneella tehnyt ::).  

Siivottu -Storck

4
Moro!
Havaitsin eilen Ubuntu 14.04 lts:n kotikansiossa root -oikeuksia vaativan kansion (ei piilotiedosto). Kansion nimenä oli CcGX sTkGV. Aikani tätä ihmeteltyäni  :-\ poistin kansion (gksu nautilus jne. + shift delete), jolloin se siirtyi /root/.local/share/Trash/files -kansioon. Aloin poistaa sitä kokonaan  BleachBitillä, mutta koska homma näytti kestävän liian kauan, siirryin ko. kansioon gksu nautilus jne. -komennolla ja poistin kansion myös rootroskakorista. Tällöinkin operaatio kesti noin 10-15min. Poistettuja kohteita oli 535780.

Olisiko hajua, mikä ko. kansio oli ja mistä se ilmestyi Koti -kansioon? Teinkö oikein, kun poistin sen?  CcGX sTkGV -kansiossa oli alikansioita muotoa B1xhRT, siis 6 symbolia rivissä. Samantyyppistä sisältöä näytti olevan /root -kansiossa, jota kävin gksu nautilus jne. komennolla kurkistamassa. Mitään ongelmia ei ubuntussa ole ainakaan tähän mennessä ilmennyt. Tietääkseni.

5
Tupsahti omalaatuinen ongelma. Ei niinkään Ubuntun kanssa vaan saman koneen xp sp3:n puolla. Jos liikuttaa hiiren nuolinäppäintä videon katselun yhteydessä avoimen videoikkunan kohdalla, video pysähtyy. Jos pitää näppäintä paikallaan, video ei katkea. Mutta heti kun uudestaan liikuttaa hiirtä seuraa stop. Mediasoittimena on VLC -media player. Ongelmasta pääsee eroon, kun pysäyttää kbd.exe:n (C:\HP\KBD\KBD.exe). Ko. ohjelma (kai) liittyy Hewlett-P:n näppäimistön multimedianamiskuukkeleiden hallintaan.

Ubuntua tämä sivuaa siten, että se ilmaantui U:n asentamisen jälkeen. Poistin välillä koko U 12.04 lts:n. Ongelmaa ei ollut, mutta taas uudestaan asentamisen jälkeen alkoi sama vaiva.  Mistä tämä mahtaisi johtua. Työntääkö Ubuntu jotenkin mustan kätensä Windowsin puolelle sotkemaan XP -paran sielunelämää ::)

6
S-postit toimivat muuten, mutta ilmoittaa:

"Suojatun yhteyden muodostaminen epäonnistui
 
          Sivuston live.mozillamessaging.com tietoturvavarmenne ei ole kelvollinen.
Varmenteeseen ei luoteta, koska varmentajaketjua ei ole.
(Virhekoodi: sec_error_unknown_issuer)   
  Ongelma voi johtua palvelimen asetuksista tai jonkin toisen palvelimen
    vilpillisestä yrityksestä tekeytyä palvelimeksi.
  Jos yhteyden muodostuminen palvelimeen on aiemmin onnistunut, vika voi
    olla väliaikainen. Yritä tällöin myöhemmin uudestaan."

Sekä imap:ssa etta smtp:ssä on SSL/TLS päällä. Pitäisikö yllä olevasta ilmoituksesta huolestua?

7
Jostain syystä TB:ssa gmailin asetusten automaattinen lataus ei toimi vaan jättää osan tiedoista tyhjäksi. S-postin saa kyllä toimimaan, kun kirjoittaa tilin asetukset käsin. Melko outoa, että saman (u)buntu  12.04 lts:n versioissa osassa automaattitoiminta pelittää mutta toisissa ei.

8
Hei vaan!
Tupsahti tällainen ongelma. Thunderbirdille tilejä asentaessa sanoo, että "Thunderbird ei onnistu löytämään s-postisi asetuksia". Tämä kahdella eri s-postitilillä.
Poistin TB:n kertaalleen synapticilla ja asensin uudestaan. Ei vaikutusta. Missä mahtaisi vika piillä? Ubuntu 12.04 lts 32bit on asennettuna xp:n kanssa dual boottina.
Aikaisemmin TB on toiminut moitteettomasti ubuntu 12.04 lts 64bit ja xubuntu 12.04 lts 32bit kanssa.

Sivuja: [1]