Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Napsteri

Sivuja: [1]
1
Joo, ratkaisu olikin todella helppo, ei vaan jostain syystä tullut mieleenkään. Eli: Samba-jaon saa toimaan millä tahansa mediaplayerillä, kunhan vaan mounttaat ensin jaon jonnekin paikalliseen hakemistoon. Sitten vaikka lisäät mountin bootin hteyteen tai teet pikakuvakkeen. Joskus sitä vaan ei heti sytytä Wink Voi olla, että tämä juttu oli muille jo ennestään päivänselvää, mutta tulipahan raapusteltua.

Mitenhän tuo mounttaus paikalliseen hakemistoon tehdään? Onko jossain valmista ohjetta, mielellään suomeksi.


2
http://wiki.ubuntu-fi.org/Uusimmat_fglrx_ajurit

Asensin tän ohjeen mukaisesti illalla ajurit ubuntuun, mutta jossain meni pieleen, koska normaalin graafisen login-ruudun jälkeen kuva läsähtää kirkkaan valkoiseksi tultaessa työpöydälle. (Siis ei lataa työpöytäympäristöä, hiiren kursori näkyy vaan) Mikään ei auta. Miten pääsen vaikka konsoliin korjaamaan edellisen ajurin käyttöön tai säätämään tätä uutta?

Hei, osaako joku neuvoa tässä asiassa? En ole löytänyt ratkaisua ja kone seisoo toimettomana koska sitä ei voi käyttää.

3
KDE:hen ati menee heittämällä, gnomees, jonka oletan kysyjällä olevan, pieniä säätöjä.

http://wiki.ubuntu-fi.org/Uusimmat_fglrx_ajurit


Asensin tän ohjeen mukaisesti illalla ajurit ubuntuun, mutta jossain meni pieleen, koska normaalin graafisen login-ruudun jälkeen kuva läsähtää kirkkaan valkoiseksi tultaessa työpöydälle. Mikään ei auta. Miten pääsen vaikka konsoliin korjaamaan edellisen ajurin käyttöön tai säätämään tätä uutta?

4
Mikä avuksi kun kaikilla testatuilla mediasoittimilla (VLC, MPlayer, totem) xvdit pätkät ovat hirveän tummia ja toisto pätkii kokoruudun tilassa. Videot eivät myöskään avaudu ollenkaan verkkojaosta (Vista) mediasoittimiin. Katsoa voi ainoastaan kopioimalla tiedoston ubuntu-koneen kovalevylle. Avuksi muutamia speksejä:
-Kone amd 1800 xp, radeon 9700 näyttis, 512 muistia. Xvidit ei pätki käytettäessä win xp:tä, eli en usko että johtuu suorituskyvyn puutteesta
-asennettu restricted extras paketti, jossa siis pitäisi olla xvid-tuki, Mplayerin asetuksista kokeilin eri codec-output vaihtoehtoja.. aina sama tumma kuva. Outoa tässä on se että toisinaan, ehkä 1/20 kerrasta videot näkyvät oikein. Myös toistettaessa mp3-tiedostoja totemilla on se vizualization-hässäkkä (mikä sen oikea nimi on) hirmu tumma.

Johtuuko tämä jotenkin atin ajureista? Mitkä ajurit tuolle näytönohjaimelle pitäisi olla ja miten ne saa asennettua? Näyttönä toimii Samsungin full hd-telkkari, johon kone on liitetty vga-kaapelilla. Kaikki vinkit otetaan mielellään vastaan. Tällähetkellä koneessa on käynnissä 8.04 version päivitys, joka näyttää kestävän vielä ainakin 20minuuttia. :)


5
Kiitos Janne tämä ratkesi tällä. Myöskään tämä:
Lainaus
Selainpohjaisen tietokannanohjaustyökalun lisääminen (PHPMyAdmin)

Päätteessä:

sudo aptitude install phpmyadmin

PHPMyadminin pitäisi näkyä osoitteessa:http://localhost/phpmyadmin

ei toimi, mutta en kyllä tiedä tarvinko sitä mihinkään :) valittaa samaa, not found on this server

6
Terve,

Asensin ubuntu 7.10 ja siihen tän: http://wiki.ubuntu-fi.org/LAMP_Asennus ohjeen mukaisesti apachen, mysqln ja phpn. Kaikki toimii ihan ok, mutta ihan viimeinen kohta eli

Lainaus
Tee omaan kotihakemistoosi hakemisto, jonka nimi on public_html.

esimerkiksi käyttäjälle user, hakemisto tehdään näin:

mkdir /home/user/public_html

Nyt public_html hakemiston sisältö näkyy apachessa osoitteessa http://localhost/~user

En saa toimimaan. Millaiset oikeudet tuolle omalle hakemistolle pitää antaa, että sinne pääsee tuolla localhost/~käyttäjä osoitteella?

Nyt se sanoo vaan tälleen:

Not Found
Lainaus
The requested URL /~napsteri was not found on this server.
Apache/2.2.4 (Ubuntu) PHP/5.2.3-1ubuntu6.3 Server at localhost Port 80


ps. kiitos hyvästä ohjeesta tekijälle. Tämä antoi ihan uutta puhtia linuxin ja phpn opetteluun.

7
Kiitos hyvistä vastauksista ja vinkeistä. Kokeilin asentaa p3 650mhz/256Mb koneeseen Xubuntun ja tuntui toimivan sopivan nopeasti. Verkkokorttikin tunnistui mallikkaasti, vaikka onkin tosi vanha.


8
Sain koululta projektiksi tutkia muutaman vanhan koneen hardware ja keksiä mikä linux versio niihin passais parhaiten. Pari koneista on AMD:n K6:sia (450-550MHz), 192-256MB muistilla, muutama celeron 600-900Mhz 256-512MB muistilla. Viimeiset pari koneista on sitten jo vähän uudempia, celeron 1,7ghz ja 2.4Ghz 512MB muistilla. Vanhemmissa koneissa kiintolevyn koko on 6-20GB, uudemmissa 40-160. Kaikissa koneissa on emolevylle integroitu verkkokortti ja suurimmassa osassa myös näytönohjain on integroitu.

Koneita on tarkoitus käyttää jollain kurssilla, Harjoitella linuxin asentamista ja webbiserverin yms. perustamista siihen. Mikä linux versio näistä uudemmista toimisi varmasti noissa vanhemmissakin koneissa? Lähinnä kait ongelmana voi olla tuo integroitu verkkokortti ja ajurit sille.

9
Asentaminen ja käyttöönotto / ubuntu-windows verkko
« : 28.10.06 - klo:17.09 »
Terve!

Asensin tänään ubuntun version 6.10. Sain raja-anturan ohjeiden: http://www.raja-antura.org/index.php?option=com_content&task=view&id=7159&Itemid=10 avulla netin toimimaan ubuntuun, siis siten että se kulkee windows-koneen kautta, kuten noissa ohjeissa. Kuitenkin kun käynnistän ubuntun uudelleen, asetukset katoavat ja ne pitää laittaa uudelleen. Miten saan ne pysymään, pitääkö ne tallettaa johonkin tiedostoon tai tehdä joku skripti joka ajetaan käynnistyksen yhteydessä?

Toinen ongelma on samba. Miten pääsen ubuntusta tutkailemaan windowsin tiedostoja? Olen yrittänyt näiden ohjeiden avulla: http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_dapper_fi#Samba_Serveri
ubuntun työpöydälle on ilmestynyt kuvake, jossa on nimenä windows xp:n nimi. Kun sitä klikkaa, tulee vaan ilmoitus:
"kansion sisällön näyttäminen ei onnistunut"
Windowsista on jaettuna mp3set kansio..
Onko tähän olemassa selkeämpää ohjetta?

Sivuja: [1]