Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ijasre

Sivuja: [1]
1
Ei näköjään tältä foorumilta löydy ideoita? Olenko (jälleen kerran) yksin ongelmani kanssa?

Mikä kettu repolainen siinä on, että tämmöinenkin Euroopan kummallisin ongelma tulee eteen. Aikasemmin kuitenkin olen asentanut Ubuntun Fujitsu Siemensin kannettavaan ilman ongelmia...

Nyt kokeilin Xubuntua ko. koneelle ja kaikki meni hienosti pitkän aikaa, kunnes jossain vaiheessa sama juttu. Kirjauduin ulos ja PIM -> mustaa ruutua. Voisi jo sanoa, että närvä menee. Kolmen tunnin työ reisille... kaikki tarpeelliset ohjelmat ja koodekit olin kerennyt asentaa. Kyr...sii tämmöinen!

2
Lisäys:
Alussa painan Esc ja valitsen käynnistykseen Recovery mode. Sen jälkeen Recovery Menusta xfix (Try to fix XServer configuration tms.). Sitten valitaan resume ja homma toimii sillä kertaa. Tavallisella käynnistyksellä kirjautumisruutu ei tule näkyviin, vaan näyttö pimenee.

3
Asensin isoveljeni läppäriin (reilu kolme vuotta vanha Fujitsu Siemens Amilo L6825) Hardy Heronin ja asennus meni ongelmitta. Live-cd:tä käyttäessä kaikki myös pelasi mukavasti. Asennuksen jälkeen sammutin, otin cd:n pois asemasta ja käynnistin koneen. Kaikki meni hienosti siihen asti, kunnes kirjautumisruudun pitäisi päjähtää näkyviin. Ruutu välkähti kerran pari ja meni mustaksi. Sain kerran kirjauduttua sisään kirjoittamalla tunnukset, vaikka mitään kuvaa ei näkynytkään. Aikani siinä tein erinäisiä sadetanssiliikkeitä ja sylkäisin olkani yli seitsemän kertaa, niin sain kuvan näkyviin. Käytin konetta jonkin aikaa ja kaikki näytti taas pelaavan hyvin. Toinen testi eli koneesta virrat pois. Sama juttu, kun pitäisi tulla kirjautumisruutu näkyviin. Kaverini antoi vinkin, että säätäisin BIOSista virransäästöön liittyvät kilkkeet pois päältä (Power Management/APM Disabled) - ei auttanut.

Vinkkejä, ehdotuksia, tietoa?

4
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: multimediakodeekit?
« : 26.08.07 - klo:20.50 »
Ilokaasulle kiitokset vastauksesta.

mplayerilla sainkin homman toimimaan, kun ko. viestiketjussa käskettiin vaihtaa videodriveria (kokeilin kaikkia, kunnes xv näytti toimivan parhaiten. Noistakaan ollut mitään hajua, mikä kannattaisi olla... Jorgenstein suositteli gl:ää, mutta siinä oli omituista laatikoitumista ja välkkymistä videokuvassa.

Mutta vielä vinkkejä vlc:n ja totemin ongelmiin? Ei minulla mitään tekstitysongelmia niissä ole, vaan videokuva ei yksinkertaisesti näy, kuin ikkunan kokoa skaalatessa ees taas.

5
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: multimediakodeekit?
« : 26.08.07 - klo:20.33 »
Onko kellään nerolla (tai vähemmän nerolla) mitään sanottavaa ongelmaani, joka koskee kaikenlaisia videotiedostoja. gxinellä yleensä saan tiedoston kuin tiedoston toimimaan, mutta ainakin totem ja vlc näyttävät mustaa, äänen kuuluessa kyllä. Videokuva erottuu jollakin tavalla silloin, kun skaalaan ikkunan kokoa ees taas. Omituista? Mplayer taas on viime aikoina tykännyt vastata kaikkeen "Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device."

Kyllä tuommoinen alkaa pidemmän päälle ketuttaa. Olen asentanut ubuntu_restricted_extras ja w32codecs. Dvd:itäkään en saa toimimaan kuin gxinellä.


6
Multimedia ja grafiikka / Vs: recordMyDesktop
« : 26.08.07 - klo:20.24 »
Niin voisiko joku ystävällisesti kertoilla minulle, miksi tuo toimii niin tahkeasti eli paukauttaa prossunkäytön heti 100%. Ei ole kovin kätevää tehdä ruudunkaappausta nykivänä. Hermothan siinä menee, kun semmoista tuotosta jälkeenpäin katselee. Onko tämä 1,5 GHz prossulla ja 512 Mt keskusmuistilla varustettu kannettavani liian tehoton moiseen? Oletettavasti.

7
Multimedia ja grafiikka / Vs: recordMyDesktop
« : 21.08.07 - klo:08.14 »
Periaatteessa vaikuttaa ihan hyvältä ohjelmalta, mutta prossunkäyttö nousi meikällä heti tappiin ja näin olleen hidastaa muuta koneen käyttöä liikaa. Koneeni on 3v vanha Acerin läppäri, 1,5 GHz, 512 Mt RAM, ATI Mobility Radeon 9700 64 Mt. Tiedä sitten mistä johtuu, onko koneeni liian luumu?

8
Asensin Streamtunerin ja se on simppelin hyvä ohjelma nettiradiokanavien hallintaan, mutta. Kokeilin huvikseni (ja hyödyksi tietysti) lisätä listaan Radio Peilin real audio streamin (Stream -> New preselection ja siellä URL-kenttään http://www.yle.fi/peili/peili.ram). Muuten sujui kivasti, mutta yrittää aina aukaista ko. aseman xmms:llä, vaikka asetuksissa määritetty aukeamaan realplayerilla (Edit -> Preferences -> Applications -> Listen to a RealAudio stream -> realplay %q).

Kenellä olisi ratkaisu ongelmaan? Tuntuu turhauttavalta. Vaihtamalla kohtaan Listen to a stream -> realplay %q streamtuner osasi tietenkin aukaista kanavan kuulumaan Realplayerilla. Mutta samalla tietysti kaikki muutkin streamit ohjattaisiin sinne. Eli jostain syystä ohjelma ei ilmeisesti tajua, että http://www.yle.fi/peili/peili.ram viittaa real audioon.

9
Kysyin tätä jo eri viestiketjussa, mutta ei tullut vastauksia, niin päätin herätellä guruja näin.

Minua kiinnostaisi tietää, saako mitenkään näkyviin semmoista saraketta (Windows ja Mac OS X osaavat näyttää) kuin tiedoston luontipäivämäärä? Tämä tieto on joskus hyödyllinen ja ihmettelen suuresti, miksei sitä näytettävien sarakkeiden listassa ollut. Jossain viitattiin joihinkin Nautilus scripteihin ja laajennuksiin, mutta onko helpompaa tapaa kuin koodata itse?

Jos joku osaa valaista asiassa, niin suurkiitos!

10
En viitsinyt aloittaa uutta aihetta, koska tässä viestiketjussa keskusteltuun asiaan liittyen minua kiinnostaisi tietää, saako mitenkään näkyviin semmoista saraketta (Windows ja Mac OS X osaavat näyttää) kuin tiedoston luontipäivämäärä (creation date)? Tämä tieto on joskus hyödyllinen ja ihmettelen suuresti, miksei sitä näytettävien sarakkeiden listassa ollut.

Jos joku osaa valaista asiassa, niin suurkiitos!

11
Laitealue / Vs: FON Myplace toimimaan Feistyssä?
« : 08.05.07 - klo:23.44 »
Meikäkin sai lopulta tuon yhteyden toimimaan! En oikein vieläkään tiiä, mitä ihmeellistä muka tein, mutta tämä toimii! Jipii!

Kiitokset vinkeistä kuitenkin!

12
Laitealue / Vs: FON Myplace toimimaan Feistyssä?
« : 01.05.07 - klo:23.10 »
Tässä vielä kuvakaappaus ilmaisinalueestani. Tokko se on tuo ämyrin ja skypen välissä?

 Ainakaan siellä ei FONin MyPlacea katellessa mitään WPA-salausta näkyny. Eikä toiminu, jos WEP-salauksen kohalle kokeilee salasanan kirjoittaa.

Tossa vielä ikkuna johon tuo kuvake johtaa, kun sieltä valitsee Manual configuration.


Toi ei varmaankaan oo oikea paikka? Kun katon Järjestelmä -> Asetukset -> Istunnot, niin siellä on ruksattuna Network Manager käytössä. Onks se oikee ohjelma vai "väärä"?

13
Laitealue / Vs: FON Myplace toimimaan Feistyssä?
« : 01.05.07 - klo:22.43 »
Ei kun tuo kuvake johtaa vain tavallisiin verkkoasetuksiin... eli sitä verkkokuvaketta ei kaiketi näy ollenkaan, mistä puhuitte. Mites sen saisi näkymään?

14
Laitealue / Vs: FON Myplace toimimaan Feistyssä?
« : 01.05.07 - klo:22.36 »
network-manager-gnome on asennettuna. Kellon vieressä on kyllä jokin kuvake, josta pääsee kattelemaan verkon asetuksia, mutta ei tuo mitään WPA:ta näytä edelleenkään, eikä MyPlace toimi. Voiko ton network-manager-gnomen käynnistää jotenkin muuten? Päätteeseen kun kirjoitin, niin command not found. Enkä sitten ole mikään poppamiestason linux-käyttäjä... Takana liuta vuosia M$:n uskollisena orjana ;) Ja onhan meillä tuo MacIntoshkin, jos kyllästyy Winukkaan tai Ubuntuun.

15
Laitealue / FON Myplace toimimaan Feistyssä?
« : 28.04.07 - klo:20.53 »
Langaton yhteys toimii Feistyssä, jos käytän FON_AP:tä (ei siis tarvitse WEP/WPA/tms. salausta), mutta kuinka saan Myplacen toimimaan? Käyttääkö se WPA2-salausta? Langattoman verkon asetuksissa ei ole kuin WEP (ascii) ja WEP (heksa) ja niillä se ei toimi.

Läppärini on 2½ vuotta vanha Acer 1681LMi ja langattomana verkkokorttina Intel(R) PRO/Wireless 2200BG Network Connection.

16
Kenelläkään kokemusta vastaavasta? Uskomatonta... olenko ainoa läppärin omistaja, jolla on ulkoinen laajakuvanäyttö?

17
Olen kohtuullisen uusi linux-käyttäjä. Minulla on pari vuotta vanha Acerin läppäri, jossa on ATI MOBILITY RADEON 9700 -näytönohjain ja perus 15" LCD-näyttö. Sen lisäksi on 20" BENQ, jossa resoluutio 1680x1050 (laajakuva siis, 16:10). Olen asentanut ATIn ajurit.

Ongelma:
Kuva näkyy tällä hetkellä sekä läppärin näytöällä että BENQ:lla resoluutiolla 1680x1050, jonka olen xorg.confiin määritellyt. Kuva näyttää läppärin näytöllä ihan ookoolta, mitä nyt resoluutio on väärä, joten koko työpöytä ei näy, vaan se on "vierivä" (maksimi resoluutio näytölle on 1024x768). BENQ:lla näkyy oikea resoluutio, mutta kuvanlaatu kehno (läppärin näytön asetukset voimassa siinä?). Kuinka saisin homman toimimaan? Eli 20" näytölle 1680x1050 resoluutio ja kannettavan näytölle 1024x768. Voiko näyttöjä vaihtaa jollain Fn+funktionäppäin -yhdistelmällä?

Kiits etukäteen!

Sivuja: [1]