Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sph1nx

Sivuja: [1]
1
Tämä Sampo Pankin verkkopalveluihin liittyvä ongelmavyyhti on nyt jatkunut vaikka kuinka ja kauan aivan turhan monella rintamalla, joten eiköhän kohta pitäisi laatia oikein wiki-ohje...

Eikö olisi helpompi vaihtaa pankkia? :)

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox 3 ei pelitä
« : 06.10.08 - klo:09.51 »
Tämähän nyt menee jo komedian puolelle. En tiennytkään että tänne ei saa kirjoittaa ilman asianmukaisia lähdeviitteitä (jollaista ei tässä tapauksessa ollut viestin kirjoitushetkellä enää edes tallessa). Ehkä salain kannattaisi jatkaa ongelmiensa selvittelyä lääkärin juttusilla...

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox 3 ei pelitä
« : 05.10.08 - klo:16.19 »
tahmasuus johtunee työpöytä tehosteista...

Nope, kde3 nyt taas asennettuna ja aktiivina eikä tehosteita ole juuri käytössä. Tahmaisuutta oli siis silloin (sekä kde3 että kde4) kun loopback-osoite ei toiminut, mutta nyt FF toimii ns. kuin rasvattu.

Lainaus käyttäjältä: salai
Ilmeisesti tarkoitat, että muidenkin pitää googlata ongelmiinsa oikeita ratkaisuja?

Onko sulla sunnuntaikrapula, vai mistä moinen kärttyisyys? En tarkoittanut yhtään mitään muuta kuin, että selvitin oman ongelmani ja kerroin siitä täällä, jos vaikka joku muu hyötyisi samasta ratkaisusta.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox 3 ei pelitä
« : 05.10.08 - klo:14.19 »
Noniin ongelma selvisi viimein kun mysql:n asennuskin tökki ja satuin löytämään sitä ongelmaa googlaamalla oikean ratkaisun. Eli ongelmana oli loopback-osoitteen toimimattomuus jostain kumman syystä. /etc/network/interfaces-tiedostossa oli kyllä tarvittavat rivit, mutta networkin restarttaus ei kuitenkaan loopbackia nyt käynnistä (miksi?). Sen jälkeen loopback lähti toimimaan kun käynnistin sen skriptin erikseen /etc/init.d/loopback start -komennolla. Käytössä on staattinen IP, mutta ei kai sen pitäisi tällaista aiheuttaa. Nyt FF ja mysql toimivat taas normaalisti.

Todettakoon vielä, että konsolilta käynnistettäessä FF ei antanut mitään virheilmoituksia. FF:n ikkuna käynnistyi 5-10 min jälkeen, mutta se oli niin tahmainen ettei sitä pystynyt käyttää. Huonoa ohjelmasuunnttelua Firefoxissa, että loopbackin puuttuminen saattaa sen noin täydelliseen jumitukseen eikä se kykene antamaan edes virheilmoituksia.

5
Ubuntu tietokoneissa / Firefox 3 ei pelitä (ratkaistu)
« : 27.09.08 - klo:14.15 »
Löinpä kesätauon jälkeen taas linux-myllyn käyntiin ja heti alkoi tökkimään. Kyseessä on Kubuntu 8.04, joka on alunperin asennettu sekä kde3 että kde4:llä. Poistin kde3:n, päivitin uusimpaan kde 4.1:een ja päivittelin muutenkin kaikki uusimmat paketit. Ongelmana on nyt Firefox, joka ei suostu käynnistymään. Tai sen prosessi kyllä käynnistyy ja jää taustalle pyörimään, mutta selainikkuna ei lähde tulille.

Mikähän neuvoksi? Olen kokeillut poistaa .mozilla-hakemistoa tunnarini alta, mutta sillä ei ole ollut vaikutusta. Firefox 2 toimi, mutta sekin näytti nyt hävinneen kde 4.1 päivityksen yhteydessä KPackagen valikoimista.

6
Juups, Xorgin konffauksen ajattelin tehdä joka tapauksessa uudestaan, joten eipä tuo haittaa vaikka komentoriville aluksi päätyisikin. Pikaisen softa raid howton vilkuilun jälkeen ymmärsin, että voin siis perustaa raid-pakan kun vaan lisään koneeseen uuden levyn. Jostain luin varoituksia, ettei root-osiota pitäisi laittaa softaraidissa oleville osioille. Pitääkö tämä paikkansa?

Lisääkin saa heittää topicin aiheesta kommentteja ja kiitokset tähän astisista :)

7
Olisiko jotain ennakoivia toimenpiteitä, joita pitäisi tehdä, ennen kuin alan raudan vaihtoon vai lyönkö vaan romut sisään ja katson miten Ubuntu lähtee tulille uudella alustalla? Ajattelin samalla vaihtaa myös massamuistin eli hyödyntäisin uudella emolla olevaa Silicon Imagen SATA-piiriä, jolla saisin RAID 1:n aikaiseksi. Vanhan kiintolevyn sisällön kopiointi on helppo juttu, mutta mitenhän Ubuntu löytää uudet kiintolevyt kun tuo piirihän vaatii ajurit, jotta käyttis osaa käyttää siihen kytkettyjä levyjä?

8
Ajattelin päivitellä pääkoneen C2D-aikakauteen ja siirtää sen romppeet linux-palvelimeen, mutta ei millään huvittaisi alkaa asentelemaan ja konffaamaan nykyistä Ubuntu-asennusta ohjelmineen uusiksi. Windows-puolelta on kokemuksia alustanvaihdosta ja WinXP:n saa yleensä nikottelematta siirrettyä alustalta toiselle kunhan poistaa ennen emon vaihtoa tiettyjä ajureita, mutta miten on Linuxin kanssa? Vanha alusta on Pentium3 + Intel i815 ja uusi olisi AthlonXP + nVidia nForce2 400.

9
Jep, eli siitä oli kiinni, että sources.lististä puuttui pakettivarastoja. Olin mielestäni sen jo kerran laittanut kuntoon, mutta jotain mährää oli jäänyt. Kopsasin ubuntu wikistä mallisisällön tiedostolle ja homma alkoi pelittämään ja iptableskin löytyy nyt ;) Kiitoksia vinkeistä.

Seuraava ongelma olisikin sitten Java EE:n ja jonkun sovelluspalvelimen (vaikka JBoss) asentaminen... Näitä ei näyttänyt pakettivarastoista löytyvän.

10
Ok, katsotaan sitä illalla kunhan pääsen taas kotikoneelle. Siellä pitäisi olla kaikki eri tyyppiset pakettivarastot käytettävissä, mutta jotain repositoryja olen sinne kyllä käsin puukottanut, joten voi siellä jotain mätää olla. Harmillisesti tämä päivätyö verottaa aikaa linuxin säätämiseltä  ;)

11
Reading package lists... Done
Building dependency tree... Done
Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:

The following packages have unmet dependencies:
  amarok: Depends: ruby but it is not installable
          Depends: python-qt3 but it is not installable
          Depends: libgpod0 but it is not installable
          Depends: libsdl1.2debian (> 1.2.7+1.2.8) but it is not installable
E: Broken packages

12
Aptitude olikin uusi tuttavuus.

root@xxxi:/# aptitude install iptables
Reading package lists... Done
Building dependency tree... Done
Reading extended state information
Initializing package states... Done
Building tag database... Done
No candidate version found for iptables
The following packages have been kept back:
  amarok amarok-xine xinit
0 packages upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 3 not upgraded.
Need to get 0B of archives. After unpacking 0B will be used.
Writing extended state information... Done

Apt-get sanoo seuraavaa:
Reading package lists... Done
Building dependency tree... Done
Package iptables is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source
E: Package iptables has no installation candidate

Jotenkin olen saanut sekoitettua pakettienhallinnan, sillä amarok ja amarok-xine roikkuvat jatkuvasti adept-updatessa. Niiden päivittäminen ei onnistu ja niiden poistaminen poistaisi myös koko kubuntu-desktopin. En ehkä sitä halua kuitenkaan :) Iptablesin halusin asentaa uusiksi koska pilasin jonkun iptablesin binäärin kirjoittamalla sen päälle palomuurisäännöt... älkää kysykö miten :D

13
Asentaminen ja käyttöönotto / Iptablesin asentaminen
« : 17.10.06 - klo:18.37 »
Sähläilin iptablesin kanssa ja poistin sen Adeptilla tarkoituksena asentaa se puhtaalta pöydältä uudelleen. No eipä Adept tai apt-get enää löydäkään koko iptablesia, joten mitenkäs saan sen takaisin koneelleni (paketinhallinnan kautta)?

Sivuja: [1]