Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - khyliX

Sivuja: [1]
1
Laitealue / WD-Elements ulkoinen usb-kovo herjaa
« : 02.10.11 - klo:13.20 »
Ulkoinen usb-kovalevy WD-elements ei liity järjestelmään (Ubuntu 10.04) vaan antaa tämän viestin:

Error mounting: mount exited with exit code 13: $MFTMirr does not match $MFT (record 0).
Failed to mount '/dev/sdd1': Input/output error
NTFS is either inconsistent, or there is a hardware fault, or it's a
SoftRAID/FakeRAID hardware. In the first case run chkdsk /f on Windows
then reboot into Windows twice. The usage of the /f parameter is very
important! If the device is a SoftRAID/FakeRAID then first activate
it and mount a different device under the /dev/mapper/ directory, (e.g.
/dev/mapper/nvidia_eahaabcc1). Please see the 'dmraid' documentation
for more details.

Mikä avuksi? Ohjetta selkokielellä.

2
Multimedia ja grafiikka / Vs: Vesileima valokuviin
« : 17.06.10 - klo:22.01 »
Googlen Picasa 3.0 beta Linux versio hoitaa homman näppärästi export komennossa.

3
Ubuntun kehitysversio / Vs: 10.04 paneelit katoaa
« : 01.04.10 - klo:16.33 »
Sama ongelma, kun testasin 10.04:ää vanhassa AMD 2400 ja soltek 133mhz-koneessa. Kurkkasin biosiin ja huomasin, että oli  acpi-disabled ja kun sen muutin enabled, homma alkoi pelittää.

Mihinkähän tuo sitten perustuu???

4
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu-tiimi Lappiin?
« : 18.05.07 - klo:19.56 »
Löytyy ainakin yx Ubuntun käyttäjä Lapin pääkaupunnista Rovaniemeltä. Jothain pientä arvelen osaavani Linuxin parissa vuosien itseopiskelun myötä. Saattaahan täällä olla muutama kubuntistikin, päättelen sen siitä, että markettien lehtihyllyissä on säännöllisesti tarjolla Linux-lehtiä. Yliopiston taiteiden tiedekunnassa taitavat käyttää maceja etupäässä. Ei muuta kuin koloista esiin ubuntistit, kubuntistit ja muut Pohjois-Suomen alueella linuxia käyttävät. Linuxia vaan tunnetuksi tekemään.

5
Näinköhän mulla olis sitten tullu virhe tuon fw-cutterin asennuksessa/käytössä tullu joku virhe. Pystyykö sitä jotenkin käyttämään graafisesti? Itse ajoin vain joitakin komentoja päätteeltä, eikä siinä kyllä mitään valintamahdollisuuksia tullut.

Lienet kokeillut jo fvcutterin poistoa ja uudelleen asennusta synapticilla. Kun se suoritettu, sitten valikosta: järjestelmä - ylläpito- verkko ja siinä asetukset kohdalleen. Minulla oli rinnalla myös  kaapeliyhteys, joka verkkoasetuksissa piti säätää pois käytöstä.

Tekeeköhän muistini  tepposet  aiemman viestini 'täppäruksauksesta', kun vauhdilla asettelin asetuksia kohdalleen?? Ainakin  java-tuen asetuksissa sellainen tuli vastaan.

6
Riittääkö tuon kortin asentamiseen tosiaankin pelkän bcm43xx-fwcutter -paketin asennus? Kuulostaa liian ihanalta ollakseen totta Edgy-tappelemisen jälkeen.


Itselläni (Broadcom4318 pohjainen kortti  WL12-PCI-G54S-3) homma toimi fvcutterin asennuksella, jonka yhteydessä  ruudulle tuli jotain (en muista ulkoa), jossa piti ruksata yx täppä. Sen jälkeen verkkoasetuksilla laitoin kortin toimintaan. Hyvin toimii. Dapperissa en koskaan onnistunut. Debian 4 meni yhtä simppelisti.

7
Feistyn Nvidian ajurit pudottivat monitorin (1280x1024) hertzit 75:stä 55-57hz:iin. Ei korjautunut edes terminaalin reconffauksella.  Sama ongelma ilmeni Debian 4 kanssa. Mikä avuksi?

8
Yleistä keskustelua / Vs: linux PS3:ssa
« : 12.04.07 - klo:18.29 »
Kyselemäsi distro on Yellow Dog Linux, joka pohjautuu RedHat-Fedoraan.

Tässäpä osoite: http://www.terrasoftsolutions.com/products/ydl/

9
Yleistä keskustelua / Vs: Linux on voimissaan Suomessa
« : 04.04.07 - klo:19.39 »
Rovaniemellä ainakin parissa kirjastossa (Saarenkylä ja Muurola) löytyy Linux (Ubuntu) käyttäjän päätteissä. Olisikohan kymmenkunta päätettä yhteensä.

Yksi työttömäksi jäänyt kaveri itseopiskeli Linuxin ja sai sen kokeiluun Muurolan kirjastoon (Muurola n. 4000 hengen taajama). Sieltä saadut positiiviset kokemukset toivat linuxin myös Saarenkylän kirjastoon (Saarenkylä n. 10 000 asukkaan taajama). Tarina kerrottiin myös Lapin Kansa-lehdessä.

Toivottvasti Linux löytyy jo myös Alvar Aallon suunnittelemnassa kaupungin pääkirjastossakin, jossa en ole käynyt muutamaan aikaan.


10
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Vs: Vista
« : 05.02.07 - klo:11.24 »
Aloitin tietokoneeseen tutustumisen MacPlussalla, käyttis taisi olla versio 5. Sitten siitä etenin MacOS9:iin saakka Mac-raudan ja ohjelmien kanssa. Kunnes asensin pojan PC-win98 koneseen toiseksi järjestelmäksi Linuxin 1999.
Nyt olen käyttänyt linuxia seitsemän vuotta. Mandrake 7:lla aloitin. Sittemmin Susea, nyt pääsääntöisesti Ubuntua ja PCLinuxOSia. Omassa koneessa taitaa olla kuusi eri jakelua tutustumista ja kokeiluja varten.

Asensin opiskelemaan lähteneiden tyttöjeni koneisiin Linuxit: Novell-Suse ja Kubuntu. Molemmat ovat ala-asteelta saakka käyttäneet Winukkaa. Muutamalla neuvolla ja ohjelmien opastuksella kaikki on pelannut hyvin. Peruskäyttäjä hoitaa tehtävät yhtä vaivattomasti Linuxilla kuin winkullakin. Se mihin tukea tarvitaan on tuo multimediapuoli: mp3, elokuvat yms. Osaava voi laittaa ne valmiiksi muutamalla klikkauksella.

On selvää, että  käyttiksien (Linux, Win. Mac) syvempi tekninen ymmärtäminen ja sen myötä hallitseminen vaativat aikaa, vaivaa ja perehtymistä. Itselläni on sellainen tuntu, että esimerkiksi niin Ubuntu kuin PCLinuxOS ovat pienellä vaivalla opittavat järjestelmät. PCLinuxOS tuntuu tulevan sangen helppona pakettina, kun siinä taitaa tuo koodekkipuolikin olla valmiiksi asennettuna. Ja molemmissa on mahtava synaptic ohjelmien asentamiseen ja päivittämiseen.

Mutta harrastuneisuutta ei voi kaikilta edellyttää, siihen voi innostaa ja rohkaista. Siksi Linuxin levittämisessä on mielestäni järkevää itsekunkin sitoutua tukemaan johonkin rajaan saakka niitä, joille suosittelee tai asentaa Linuxin. Samalla tietysti opastaen avun lähteille netissä.

11
Yritin taas asentaa Susea. Nyt verkkoasennuksena. Kaikki meni hyvin kunnes jossain vaiheessa alkua kun se kerää tietoja kokoonpanosta tms, se jäi jumiin siihen. Ei halua OpenSuse tälle koneelle.

Suse 10.1. kuin myös Suse Enterprise 10 näyttää kompastuvan näytönohjaimeen. Asuksen VIA-näytönohjainta Suse ei kelpuuta. Ei vaikka yrittää asettaa xorgconfigilla vesaa ja BenQ92 TFT-monitorin parametrit. X-palvelin ei käynnisty xorgconffauksella tai hyytyy, mikäli on yrittänyt luoda asetukset yastin kautta. Sama pulma oli Fedora 6 kokeilussa.  Siihen auttoi kun muutin  asetukset vastaaviksi kuin PCLinuxOs93:ssa.

Ubuntu 606 löytää oikeat asetukset. Tosin Ubuntun säätämisessä monet asiat ovat mutkikkaamman oloiset kuin Susessa, jota olen käyttänyt vuosia (ja sen koneen annoin opiskelemaan lähteneelle tytölle). Uusi kone on tuonut mutkaa matkaan Susen kanssa.

Sivuja: [1]