Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Keskiäkäinen

Sivuja: [1] 2
1
Hei pitkästä aikaa. Tämän otsikon alle sopinee omakin ongelmani, vaikka päivitettävä oli Ubuntu 12.04?

Pääsin rh:ta pidemmälle, System program problem detected ilmestyy sisäänkirjautumisen jälkeen. Työpöydän tausta on, ei muuta.

Vastasin päivityksen kysymyksiin kieltävästi, koska myöntävät vastaukset olisivat hävittäneet omat asetukset lopullisesti. Tiedostoja, joita kielsin muuttamasta olivat ainakin etc/gnome/default.list ja etc/gdm/custom.conf

Aluksi päivitys huomautti, että 3.osap. "sources.list" poissa käytöstä ja käski palauttaa päivityksen jälkeen "Ojelmalähteillä" tai Synapticilla. Synapticin käynnistysyritys antaa kuitenkin: error: XDG_RUNTIME_DIR not set in the environment, Gtk-WARNING **: cannot open display.

Recovery-valinta käynnistyvalikosta antaa Low-graphics mode. Screen, graphics card and input device settings not detected correctly. Configure these by yourself.

apt-get -f install löysi muutaman turhan lib-paketin, joiden autoremove ei tuonut muutosta.

Xorg.0.logiakin tarkastelin. Ymmärsin vähemmän kuin sika hopealuskasta. Jotain fontteja puuttuu: cyrillic, 100dpi, 75dpi.
Radeon-ajureita on tusinoittain, sitten varoitus: falling back to old fglrx, modesetting, vesa.
Screen 0 deleted, no matching config section
Unload "radeon", "modesetting" j.n.e.

Pidemmälle en viitsi luultavasti turhia rivejä tähän kopoida. Mitään configurointeja en uskalla ruveta omin päin kokeilemaan, jospa se asiantuntevalla avulla vielä korjaantuisi. Display ainakin aluksi auki?

Rauta on vaatimaton, Presario CQ56, AMD V160, 2.4 GHz, 2 Gt RAM

2
Mää kans,

Oli sama ongelma runsas vuosi sitten. Noudatin ao. säikeen lopussa olevaa ajaaskelin vinkkiä (ubuntu toolsin tilalle), eikä ole tarvinnut katua tai säätää, mikä tulkittakoon myöhäiseksi kiitokseksi avusta.

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=37871.0;topicseen

3
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: ääkköset
« : 17.01.12 - klo:18.28 »
Ongelma näyttäisi liittyvän sivun ominaisuuksiin, mutta ei yksin niihin, sillä tämän
http://www.wakkanet.fi/~karij/data/aluskustni.htm
luettelon linkeistä ainoastaan parkki Kaitais ei näy kunnolla versiolla 11.10 64-bit.
10.4 LTS 32-bit tunnistaa sivun kaikki merkit.  ???

Lisään tuohon, jos selain FF. Jos selain Epiphany, merkkejä puuttuu paljon, mutta Chromiumilla näkyy myös Katais-sivu.

4
Ubuntu tietokoneissa / Osiointi/osiointitaulu
« : 26.08.11 - klo:12.24 »
Asennuksen yhteydessä valitset vaihtoehdon määritä osiot itse ja merkitset vanhan asennuksen /homeksi. Myös homen siirto jälkeenpäin onnistuu ..   :)

Hei,

Tuossapa ohje, joka sopisi tarkoituksiini, mutta pyytäisin apua sen toteututtamiseksi.

Kun pääsen osiointiin, taulussa näkyy kolme osiota. /sda windowsille, ext3 ja swap.
Jos merkitsen tuon ext3 /home, ja yritän edetä, ohjelma huomauttaa, ettei juuriosiota ole määritelty ja pyytää korjaamaan.Jos merkitsen sen /, saan varoituksen: tärkeät tiedostostot var, lib jne tuhotaan, varmista varmuuskopiointi.
Jos valitsen uusi osiotaulu, saan aloittaa ”puhtaalta pöydältä”, mikä arveluttaa kovasti.

Varmuuskopio on ulkoisella kovolla, mutta en saa sen home-kansiota millään auki. Jossain vaiheessa kansiossa oli lukon kuva, nautilus väittää sitä nyt tyhjäksi. Versioni 10.04.

Kiitos etukäteen, toivotaan että selviydyn yhdellä vinkillä.

5
Lainaus
Keskusteluun liittyen - pidetään tämä keskustelu alkuperäisen kysymyksen esittäjän tapauksena - jos Keskiäkäinen haluaa keskustella oman koneensa ongelmista, niin avaa siihen uusi keskustelu - muutoin tässä menee täysin sekaisin kysymykset ja vastaukset, yllä jo menivät.

Nettikeskustelussa on tapana kysellä, luitko mitä kirjoitin? Kiitos vihjeestä, en halua avata uutta ketjua ja keskustella ehdottamastasi aiheesta.

Olen lukenut mitä wubi-asennuksesta on kirjoitettu, kuten Wubi-asennusohjelmalla voidaan asentaa Ubuntu Windows-osion sisälle levykuvaan ilman kiintolevyn osiointia tai edes asennuslevyn polttamista. Käyttöjärjestelmän valinta tapahtuu Windowsin oman käynnistysvalikon kautta.

Asennuslevyltä asensin Ubuntun omalle osiolleen, kun käynnistän koneen, Ubuntu on käyttisten luettelossa ylinpänä ja kun annan odotussekuntien kulua valitsematta mitään, Ubuntu käynnistyy. Olkoon wubi-asennus, voithan pyytää modea poistamaan väärät mielipiteeni.

6
Se exe tekee wubi-asennuksen Windowsin alle.

Noinhan minäkin luulin ennen. Esittelin ongelmaa jo aiemmin toisessa ketjussa. Siitä on aikaa, joten en mene vannomaan, että levy käynnistyi wubi.exellä, mutta Biosia en edes yrittänyt katsoa. Käynnistysongelma oli juuri miigiin kuvaama.

Keskeytin asennuksen, kun ilmeni ettei osiointi sisältänyt vapaata tilaa. Tarkoitus oli jatkaa joskus syksyisemmillä keleillä, nämä hommat kun vaativat minulta aina tuhottomasti aikaa ja tupakkia.

Kun asia kuitenkin nyt nousi esiin, laitoin asennuslevyn sisään ja klikkailin eteenpäin. Voin vakuuttaa, että asentui windowsin viereen, ei alle/sisään.

En usko salaliittoihin, mutta tapauksessani on jonkinverran aineksia. Tuhlaileva osiointi ja "10-vuotisen perinteen" hylkääminen. En myöskään ymmärrä, että tehdasuuden koneen bios voisi olla viallinen.

Alunperin tarkoitukseni oli asentaa uuteen koneeseen 11.04-64-bit, mutta kun levy ei käynnistynyt, poltin tuon LTS:n, se ei myöskään toiminut ohjeen mukaisella tavalla, mutta asensi moitteettomasti kun lopultakin pääsi alkuun.

7
Olen sen tason ohjelmistoasentaja, etten lähtisi Biosia peukaloimaan ilman tarkkoja ohjeita. Tuo asennus-DVD:n käynnistysongelma on tuttu, se ratkesi kun Windowsin käynnistyttyä yritin lukea levykeasemaa. Win ehdottaa siihen exe-ohjelmaa, jolla asennus käynnistyikin.

Oikea ongelma oli kuitenkin vasta edessä. Win 7 oli tarvinnut kolme osiota ja laitevalmistaja HP sen neljännen. Asus on eri kone, mutta osioinnin voi tarkistaa ja kokoja muokata jo etukäteen W:n omalla työkalulla.

8
Ymmärsinkö oikein, että ellei ole D:tä, ei ole myöskään hyötyä käynnistyslevystä, koska se käynnistää juuri D:n? Jos asennan Ubuntun C:lle, jossa on valmiiksi tilaa, eikö se silloin ole asennus windowsin sisään? Sitä en halua, sillä mitä se hyödyttäisi?

En halua myöskään jyrätä toimivaa käyttistä, kun ei tilastakaan ole pulaa. Olen ollut LTS-käyttäjä 6.06 lähtien ja ne ovat aina asentuneet heittämällä XP:n viereen. Taitaa tämä 7 olla oikea ekosysteemin helmi, eikö kukaan uskalla ehdottaa osiota, jonka formatoinnista ei ole haittaa?  ::)

9
Kiitos vastanneille. Käytin ehkä huonosti valittua sanaa, mutta ymmärsin, kuten juyli tuossa yllä sanoo: ext-osion luominen merkitsee formatointia, joka tuhoaa aiemman sisällön.

Tilasta ei uudessa koneessa ole puutetta, mutta kun se on nyt tuolla C:llä, josta 88% on vapaana. Oma ajatukseni oli kutistaa C:tä ja laajentaa D:tä Ubuntun osioksi. Että tuo D:n sisältö vastaisi sitä Win-käynnityslevyä.

Toivotaan ettei tarvitse palata 8)

10
Hei

ja anteeksi, sillä pyydän vaivata. Ongelmani on sikäli helpompi, ettei uudessa halpisläppärissäni (CQ-202SO) ole mitään epämääräisiä osioita, vaan:

Win 7 loader (/dev/sda1) 208 MB, NTFS, SYSTEM
Vista  loader (/dev/sda2) 279 GB, NTFS, (C:)
Vista  loader (/dev/sda3)   22 GB, NTFS, RECOVERY (D:)
                  (/dev/sda4) 108 MB, FAT32, HP-TOOLS

Aioin asentaa 10.04 LTS:n 7:n rinnalle, mutta osiointiin päästyä oli tarjolla vain huonoja vaihtoehtoja, joten peräännyin. Win 7 käynnistyslevy on poltettuna, enkä ole vielä tallentanut mitään tarpeellista.

Kysymys: Mitä noista nyt käyn tuhoamaan ja teenkö sen asennuslevyltä vai W:n omilla työkaluilla?

11
Avasin säikeen hakiessa ratkaisua samantapaiseen ongelmaan. Viime viesti on jo 1kk vanha, toisaalta ilman Ratkaistu-tagia. "pitää painaa Fn-näppäintä, että saa kirjoitettua kirjaimia." Entä mitä merkkejä tulee, jos ei paina?

Sekoitin oman näppikseni ihan itse tapaillessani euro-merkkiä muistivaralta. Sain jo kuntoonkin, mutta ongelmakin oli vain osahäiriö. Fn-näppäin oli "päällä" ja ujm:stä oikealle tuli numeroita ym.


12
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: ulkoinen kiinto levy
« : 05.01.09 - klo:22.38 »
Kiitos vinkistä gdm, en kuitenkaan kokeillut sitä, koska ehdin jo asentaa ntfsprogsin Synapticilla. Sen jälkeen sain myös ntfs-osion alustetuksi Gpartedilla. Samalla totesin Ubuntun liittäneen osiot ilman eri käskyjä, kuten pitikin.

Ubuntun logiikka on kuitenkin sellainen, että vaikka olen pääkäyttäjän tunnareilla liittänyt ja formatoinut uudet osiot, en voi käyttää niitä. Ne ovat rootin omistamia. Anastin omistuksen itselleni käynnistämällä tiedostoselaimen päätteestä.
Koodia: [Valitse]
sudo nautilusKlikkaamalla hiiren 2:lla Media xxx,x Gt (väitetään ettei voi nimetä uudelleen), pääsee valitsemaan >Ominaisuudet, >Oikeudet.

13
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: ulkoinen kiinto levy
« : 01.01.09 - klo:22.28 »
Kyseessä oli 1. yritys ottaa tehdasuusi kovo käyttöön. Se tapahtui kytkemällä virta ensin kovoon ja käynnistämällä sitten tietokone Ubuntu-puolella. Virheilmoitus tulee kun tiedostoselaimella utelee HDD:n sisältöä.

sudo fdisk -l tuo:

Levy /dev/sda: 80.0 Gt, 80026361856 tavua

255 päätä, 63 sektoria/ura, 9729 sylinteriä

Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit

Levyn tunniste: 0x0d79c08c



    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä

/dev/sda1   *           1        5854    47022223+   7  HPFS/NTFS

/dev/sda3            5855        9729    31125937+   5  Laajennettu

/dev/sda5            9568        9729     1301233+  82  Linux-sivutus / Solaris

/dev/sda6            5855        9567    29824609+  83  Linux



Osiotaulumerkinnät eivät ole levyjärjestyksessä



Levy /dev/sdb: 500.1 Gt, 500107862016 tavua

255 päätä, 63 sektoria/ura, 60801 sylinteriä

Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit

Levyn tunniste: 0xcb4a53fb



    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä

/dev/sdb1               1       60801   488384001    7  HPFS/NTFS


ja  dmesg |tail -20
[  155.369995] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
[  155.370007] Bluetooth: HCI socket layer initialized
[  155.415926] Bluetooth: L2CAP ver 2.9
[  155.415939] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
[   58.258789] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
[   58.259034] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
[   58.259037] Bluetooth: RFCOMM ver 1.8
[   59.602550] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810
[   59.618780] ACPI: PCI Interrupt 0000:01:00.0[A] -> Link [LNKA] -> GSI 11 (level, low) -> IRQ 11
[   59.619369] [drm] Initialized radeon 1.28.0 20060524 on minor 0
[  160.156893] NET: Registered protocol family 17
[  160.740262] agpgart: Found an AGP 2.0 compliant device at 0000:00:00.0.
[  160.740794] agpgart: Putting AGP V2 device at 0000:00:00.0 into 4x mode
[  160.741275] agpgart: Putting AGP V2 device at 0000:01:00.0 into 4x mode
[  161.241577] [drm] Setting GART location based on new memory map
[  161.241600] [drm] Loading R300 Microcode
[  161.241663] [drm] writeback test succeeded in 1 usecs
[  162.997753] NET: Registered protocol family 10
[  162.998853] lo: Disabled Privacy Extensions
[   67.319283] eth0: no IPv6 routers present



14
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: ulkoinen kiinto levy
« : 01.01.09 - klo:21.00 »
Aiheesta on useita säikeitä, mutta laitan tähän  jonka haku antaa ylimpänä. Pukki toi tuollaisen ulkoisen kovon ja ongelma on nyt kuin entisellä pojalla, joka ei osannut laskea päärynöillä kun oli omenoilla opetettu.

Yritin ensin lisätä riviä tuohon /etc/fstab-tiedostoon, mutta oikeuteni (pääkäyttäjä) ei riittäneet tallentamiseen. Avasin päätteen, kirjoitin sudo ja perään tuon mount-komennon. Sain laajan selosteen komennon käytöstä ja linkin komento-oppaaseen aiheena mount. En pysty käyttämään copy-pastea tuossa ilmoituksessa, joten oikea välilyöntien määrä on arvoitus.

Tarkoitus olisi käyttää kovoa sekä Ubuntun että Windowsin varmuuskopiointiin. Laite on valmistajan toimesta alustettu ntsf-muotoon, manuaalissa on ohje Macia varten, Linuxista ei sanaakaan. GPartedistakaan en löydä toimintoa jolla pääsisin yrittämään alustusta. Mitä pitäisi tehdä?

Nimim Neuvosta kiitollinen

[ylläpito on poistanut liitteen]

15
Jatkoin tuosta sitten omin päin, omin käsin...

Syy koneeni sekaisuuteen oli kokonaan omani. Olin lataillut yhtä ja toista sieltä ja täältä. Pitää jatkossa noudattaa pidättyväisyyttä.

Ystävällisin terveisin

16
Kun tämän backupinkaan teko ei onnistunut, olin kypsä siivoamaan pöydän uudelleenasennuksella, kun on nyt tuo toimivaksi todettu asennus-CD:kin. Kopioin kirjanmerkit ja tallentamisen arvoiset asiakirjat.

Hämmästyin näkymää kun pääsin osiointiin. Ajattelin jättää tuon sda2:n kun se oli noinkin tyhjä, mutta asennuskin tuntui jumiutuvan. En pystynyt tehdä kuin osion pienentämisen. Palasin takaisin kysyäkseni viisaampien neuvoa.

Ubuntu asennettu runsas pari vuotta sitten kun 6.06 oli uusin. Päivitetty Vappuna tämän ohjeen mukaan. http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=17868.0

Kopioin GParted ikkunan tiedot kun en ossaa kuvia liittää. k=avainnippu

OsioTiedostojärjestelmäliitoskohtaKokoKäytössäVapaana
/dev/sda1    ntfs      44.8 GB          
/dev/sda2    ext3     2.3 GB2.0 GB300 MB
varaamaton  varaamaton    12.1 GB          
/dev/sda4  kext3  /  13.4 GB7.6 GB5.8 GB
/dev/sda3  kextended     1.9 GB          
/dev/sda6  klinux-swap     620 MB          
/dev/sda5    linux-swap     1.2 GB          

Onko vielä toivoa?

17
Aivan yltiörehellinen ollakseni, aloitin lisäpakettien asentamisen päätteessä, mutta kun totesin, että osa niistä oli jo asennettu, vaihdoin Synapticiin. Siellä tein varmasti virheitä, joka tapauksessa asensin enemmän kuin oli tarpeen. En pitänyt mitään kirjaa, joten en voi perua ryhtymällä poistamaan asennettuja paketteja, siinä menisi tarpeelliset mukana.

Itsekin ajattelin aloittaa alusta asennus-CD:llä, mutta kun silmäilin keskusteluja hakusanalla "poistaminen", tuntuu että on ehkä parempi olla lausumatta koko p-sanaa täällä.

Voinko aloittaa Ubuntun asentamisen nykyisen päälle vai mitä pitää tehdä sitä ennen?

18
No eipä auttanut. Tuolla ylempänä unohdin mainita, että testasin aivan aluksi YLE Areenan uutislähetysten videoita, joista osasin odottaa ongelmia. Sain videot toimimaan, kun asensin tämän http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=20696.0 mukaan ubuntu-restricted-extras sekä lisukkeet, joita kone sen jälkeen ehdotti.

Tämän
    * totem
   * totem-mozilla
   * totem-xine
   * totem-gstreamer
   * gstreamer-alsa
   * gstreamer0.10-ffmpeg
   * gstreamer0.10-fluendo-mpegdemux
   * gstreamer0.10-plugins-bad
   * gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse
   * gstreamer0.10-plugins-base
   * gstreamer0.10-plugins-base-apps
   * gstreamer0.10-plugins-good
   * gstreamer0.10-plugins-ugly
   * gstreamer0.10-pulseaudio
   * gstreamer0.10-schroedinger
   * gstreamer0.10-tools
   * gstreamer0.10-x
   * pulseaudio
listan asennukset teettivät jo töitä ja kun vielä yritin saada Medibuntunkin paketteja mukaan, sain järjestelmän alkuperäistä huonommaksi. Ubuntun ja ohjelmien käynnistyminen hidastui selvästi ja mikä pahinta, Firefox kaatuu joka toiseen yritykseen käynnistää videoita. CD-soitin ei muuttunut miksikään.

Tällaisena en kehtaa konetta palauttaa, mikä neuvoksi?

19
Asensin jo naapurinkin koneeseen Ubuntun, 8.04.1. Sujui ongelmitta, kunnes aloin testata Rytmilaatikkoa CD-soittimena. Puolen minuutin jälkeen toisto loppuu ja asema työntää levyn ulos.

Vika ei ole asemassa, Win-puolella toisto jatkuu. Ei myöskään levyissä, kaikki tuupataan yhtä nopeasti ulos.

Poistin Rytmilaatikon, asensin Amarokin. Ei auttanut. Asensin Rytmilaatikon uudelleen. Käynnistin päätteestä. Sain palautetta:
** (rhythmbox:5571): WARNING **: No property volume.disc.capacity on device with id /org/freedesktop/Hal/devices/volume_part_1_size_687595520

Levyt ovat laillista kaupan tavaraa ja soivat OK oman koneen Ubuntussa.

Kiitos ja anteeksi sano piika kun...

20
Heipä taas,
Palasin "astialle". Asennus 1.:tä levykkeeltä onnistui, valitettavasti en ole varma, siksikö että (ohjeiden vastaisesti) sammutin ADSL-modeemin, vai siksi etten enää kajonnut aika-asetukseen asennuksen aikana.

Seuraava ongelma oli, etten päässyt nettiin. Kokeilin ainakin kolmessa vanhemmassa säikeessä ehdotettuja keinoja, turhaan. Viikonlopuksi otin lomaa asennuksista, vilkaisin kuitenkin eilen säiettä "löytääkö Ubuntu uudet laitteet automaattisesti". Vastaaja ilmoitti melko suoraan, että USB-laitteista ainakaan modeemi ei toimi.

Minulla on Telewell EA-200:n avulla rakennettu kotiverkko, johon toinen kone on pakko liittää USB:llä. Kun purin kotiverkon ja liityin modeemiin verkkokaapelilla, pääsin nettiinkin ilman ongelmia. Lisäksi "Loading hardware drivers" muuttui failed -> OK.

Erilaisia, varmasti päteviä, mutta usein niukkasanaisia ohjeita selatessa tuli mieleen, olisiko mahdollista vielä osioida aloittelijoiden osastoa (kiinnostaa eniten tässä vaiheessa) esim tyyliin "ei asennu", "ei löydä nettiä", "tarttee apuva", jne. Vuodessa osastoon on kertynyt viitisenkymmentä sivua ja jo 1. sivulla esiintyvistä ongelmista avataan yhä vielä uusia säikeitä.

Vilkaisin pikaisesti myös ohjeita kysyjille ja vastaajille. Ymmärrän, mutta pienellä henk koht aivokapasiteetilla kesti toisenkin tovin hokata, että "avaa pääte" tarkoittaa: mene Applications -> Accessories -> Terminal. Win-käyttäjänä olen jonkin verran käynyt komentorivillä (jos se on juuri se DOS), mutta kuinka h*tissä pääsen sinne Ubuntussa?

Sivuja: [1] 2