Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pekkaniska

Sivuja: [1] 2 3
1
Yritin hakua ja Google hakua löytämättä sen kummemmin vastauksia seuraaviin kysymyksiin. Tarkoitus olisi siis laittaa ubuntu serveri pystyyn missä toimisi kulunvalvonta. Tämä tietenkin vain jos se on mahdollista ja jos softat löytyy jo.

Sen pitäisi toimia magneettikortin lukijalla ja pitää kirjaa siitä ketkä korttiaan käyttävät lukijassa ja milloin. Jos oikeudet on käyttäjällä kunnossa niin se avaisi sähkölukon. Mitään laitteita en ole vielä hankkinut ja ne voidaan hankkia yhteensopivuus silmälläpitäen. Tarkoitus olisi kyhätä samanlainen järjestelmä kuin esim kulkuri mutta ei windows pohjaisena :)

2
Elikkäs olisi seuraavanlaista... Onnistuin tuossa taannoin hankkimaan käsiini Mac Minin joka taitaa olla pari sukupolvea taakseppäin oleva malli - leopard oli käyttis ja 80gb kovo. Edelliseen omistajaan ei ollut mahdollista olla yhteydessä jotta olisin voinut kysellä järjestelmän salasanat, joten ainoa vaihtoehto jäi että käytän sillä userilla mikä siinä oli.

Kyllästyin tähän jossain vaiheessa ja päätin että asennan täysin OS X:n siihen uusiksi mutta OS X levyni ilmoitti että sitä ei voi asentaa tähän tietokoneeseen - eli se ei ilmeisesti tunnistanut sitä Applen koneeksi. Hain sitten netistä sellaisen "patchatun" OS X:n jonka pitäisi asentua PC:llekkin, ja asennus menikin kaikin puolin ok mutta asennuksen jälkeen kone ei enää löytänyt bootdiskia.

Ajattelinkin että onko mahdollista asentaa koneeseen pelkästään Ubuntu. Jos on niin miten? Pitkän googlettelun jälkeen päätin tulla tänne kysymään koska kaikki sivut mitä löysin käsitteli lähinnä Ubuntun asentamista OS X:n rinnalle.

3
Laitealue / Vs: Mac formatoitu usb-kovalevy
« : 07.04.08 - klo:19.08 »
OsX:ssä toimii kyllä ntfs, kuinka saan gpartedin formatoimaan NTFS:ksi?

edit: Ja Kyllä tarkoitus on tavallaan käyttää levyä molemmissa koneissa, sillä poikkeuksella että linux koneessa vain tämän hetken kun kopioin täältä ison kasan tiedostoja tohon ulkoiselle. Päädyn tohon NTFS:ään kun tuntuu menevän niin vaikeaksi muuten, ja tämä ei kuitenkaan tule linux käyttöön täm levy niin pääsee kaikki helpommalla, ehkä :)

4
Laitealue / Vs: Mac formatoitu usb-kovalevy
« : 07.04.08 - klo:19.03 »
Paitsi että ei onnistu forkkaus NTFS:ksi.. ja se tässä nyt taitaisi olla ainoa vaihtoehto?

5
Laitealue / Vs: Mac formatoitu usb-kovalevy
« : 07.04.08 - klo:18.59 »
Ja tähän se taitaa sitten mennä. Eipä löydy apuja juuri mistään. Elikkä ratkaistu sillä että pyöritän tiedostoja muutaman rundin:)

6
Laitealue / Vs: Mac formatoitu usb-kovalevy
« : 07.04.08 - klo:18.50 »
Etkö voi alustaa sitä toiseen muotoon? Se onnistuu vaikkapa gpartedilla (älä sitten alusta väärää levyä).
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install gparted Järjestelmä > Ylläpito > Levyosioiden muokkain
Kannattaa alustaa se joko
Ext3:ksi (vain linuxit kuten Ubuntu (okei saa toimimaan windowsissakin, mutta vaatii erillisen ohjelman))
tai
Fat32:ksi (toimii kaikissa järjestelmissä, mutta sen luotettavuudesta ja fragmentoitumisesta (= tiedostot pirstoutuvat ja vaatii eheytystä (tuttu windowsista)) en tiedä, negatiivista palautetta on, mutta käytän sitä silti itsekin ulkoisilla levyillä)

Sehän tässä onkin. Tämä levy tulee pääasiallseen mac käyttöön, ja haluan vaan käytännössä siirtää linux koneelta tiedostoja sen käyttöön. Yksi Vaihtoehto olisi ehkä siis se että formatoisin tämän ulkoisen levyn johonkin muotoon mitä OS X lukee myös. Sitten siirtäisin tiedostot ulkoiselle kovolle, josta myöhemmin macin sisäiselle kovolle (toivottavasti mahtuu kerralla :) ) ja forkkaisin ulkoisen levyn uudestaan HFS+:ksi. Kuulostaa hieman typerältä touhulta ja siksi en haluisi sitä tehdä. Kuitenkin haluan tähän loppujenlopuksi HFS+ käyttöön.

ja fat32:sessa taitaa tulla myös tiedoston kokorajoitus vastaan

7
Laitealue / Vs: Mac formatoitu usb-kovalevy
« : 07.04.08 - klo:17.54 »
Pitäisi toimia heittämällä.

- Jouni Karlsson

Muuten toimii ongelmitta, mutta en saa levylle kirjoitettua. Elikkäs rootillakaan en pysty muuttamaan oikeuksia read and writeksi. Onko tähän apuja?

Luin muualta että jos ei olisi HFS+ (journaled) vaan "journaloimaton", niin saisi kaikki oikeudet käyttöön. Voiko journaloinni poiston tehdä muualla kuin OS X:ssä ?

edit: en tiedä koskiko toi nyt sittenkään tätä.

8
Laitealue / Mac formatoitu usb-kovalevy
« : 07.04.08 - klo:15.20 »
Elikkäs olisi Western digital Mybook Studio (muistaakseni) usb kovalevy (ei minulla vielä, siksi kysyn, enkä kokeile). Toimiiko tämä ubuntussa sen kummempia säätelemättä? Vai tarvitseeko tehdä jotain toimenpiteitä, jos pitää niin mitä?

9
Laitealue / Ubuntu ja mp3 soittimet
« : 06.11.07 - klo:17.36 »
Mitä mp3 soittimia teillä on käytössä ubuntun kanssa? Tarkoitan siis ihen erillisiä kannettavia :) Tarkoitus olisi udella juuri uusista soittimista ja niiden sopivuudesta ubuntun/linuxin kanssa. Oletteko joutuneet tinkimään ominaisuuksista/jättämään käyttämättä jotain soittimen ominaisuuksista kokonaan koska ne tukevat vain windows puolta. ITsellä on edellisen sukupolven ipod nano käytössä tällä hetkellä enkä kyllä pysty sanomaan että jotain tarpeellista olis siitä jäänyt käyttämättä. Ainoa mikä on että gtkpod ei tue kuvien siirtämistä, joten levyjen kannet on jäänyt siirtämättä, ei sillä että niitä olisn siirtänyt kuitenkaan. Kuitenkin vihoviimeinen soitin mitä yhtään kenellekkään suosittelisin, oli käytössä windows tai linux. Tärkeänä ominaisuutena pidä myös massamuistina käyttömahdollisuutta, ja sitä että mp3:set / oggit voi siirtää soittimelle ilman mitään erillistä ohjelmaa, ja kone ymmärtää ne musiikiksi silti. 

Onko kenelläkään käytössä esim creativen soittimia? miten toimivat? Tuo creative zen ainakin kiinnostaisi. Tarkoitus olisi ehkä hankkia tyttöystävälle soitin lahjaksi ja pitäisi saada se toimimaan buntussa ilman mitään vääntöä ja helposti ja simppelisti ja siististi.

10
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ongelmia VLC:n kuvan kanssa
« : 01.11.07 - klo:23.43 »
 Joo kiitosta.. ajuria vaihtamallahan se lähti. on se kumma kun ei itsellä leikkaa.

11
ongelma on otsikon kaltainen. eli videoissa ihmiset näyttää smurffeilta, eli sinisiltä. ym. olen asentanut codekit uudestaan eikä ole auttanut. tämä ongelma esiintyy kaikissa videon toisto ohjelmissa. onko jollakin ratkaisua tähän ongelmaan?

Itsellä sama ongelma mutta vain totemissa. VLC:ssä taas on muita ongelmia.

12
Multimedia ja grafiikka / Ongelmia VLC:n kuvan kanssa
« : 01.11.07 - klo:19.48 »
Elikkä kuva näyttää kutakuinkin tolta riippumatta tiedostosta. Joissain hahmottuu jotain kuvaakin. Joissain ei.

[ylläpito on poistanut liitteen]

13
olenko väärässä mutta ainakin synapticista löytyy dguitar..

DGuitar is a Guitar Pro (*.GP4,*.GP3,GTP) tablature viewer and
player written in Java and includes language support for French,
German, Spanish, and English.  It currently requires a non-free
JVM to run.

En sitten tiedä vastaako tarpeita

14
Vielä tosin sellainen ongelma että kun yritän laittaa Appearance Preferencs-> Visual Effects -> Extra, niin tulee että "The Composite extension is not available" eikä voi sitä laittaa. Tämä siis kannettavalla. Pöytäkoneella toimi out of the box. Kannettavassa ati mr x1400 ja pöydällä ati radeon 9600

15
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Gutsy puhdas asennus
« : 28.09.07 - klo:07.58 »
Kyllä asensin suoraan gutsy levyltä. Yläkulmassa näkyi että olisi päivityksiä, painoin update managerin ikonia jolloin se aukesi ja tuli toi edellinen virheilmoitus. Kuitenkin kyseinen ongelma on tässä yön aikana kadonnut.

16
ja tätä herjaa update-manager:

Could not initialize the package information

A unresolvable problem occurred while initializing the package information.

Please report this bug against the 'update-manager' package and include the following error message:

'E:Problem parsing dependency Depends, E:Error occurred while processing language-support-sl (NewVersion1), E:Problem with MergeList /var/lib/apt/lists/fi.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_gutsy_main_binary-i386_Packages, E:The package lists or status file could not be parsed or opened.'

17
Outoa on että päivitys 6.06 -> 6.10 vaatii loppuvaiheessa että laitan feisty fawn cd:n sisään.. jos painan cancelia niin asennus keskeytyy..

pääsiin siis tästä kyllä yli kun poistin sen repositories listasta (outoa että se on sinne ilmestynyt), mutta minkäköhän takia se sitä edes kyselee?

18
Vähän rukkaamalla mm. sources.list lähti toimimaan. Vaati vaan vähän pyörittelyä.

19

Vaikuttaisi että pysähtyy sudoon. Jos se ei pyydä salasanaa, niin kannattaa kirjautua ensin pääkäyttäjäksi  sudo su sitten ei ainakaan ole kiinni oikeuksista.
Tai sitten lisäät ne vaikka Ubuntu tutuksi ohjeilla jos ei näillä virallisilla toimi. Myöskin voit kokeilla vaihtoehtoista tapaa mitä medibuntu tarjoaa. http://medibuntu.sos-sts.com/repository.php



no joo eipä ollut oikeuksista kiinni.. myös toi vaihtoehtoinen tapa ei toimi koska siellä on toi "sudo apt-key add - " joka jäätyy..

20

Ei löydy, ei. Tuo varasto ei ole tietääkseni käytössä, vaan on korvattu medibuntulla.Noilla saat medibuntun koneelle.
Edgylle.
Koodia: [Valitse]
echo "deb http://packages.medibuntu.org/ edgy free non-free" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list
Koodia: [Valitse]
wget -q http://packages.medibuntu.org/medibuntu-key.gpg -O- | sudo apt-key add - && sudo apt-get update
Feistylle vaihdat sitten Edgy:n Feisty:yn jos ei osaa itse vaihtaa.
Nuo plf varastot voi ottaa pois käytöstä tai poistaa Järjestelmä -> Ylläpito -> Ohjelmalähteet kohdassa. Saattaa olla välilehti Kolmas osapuoli.



sudo tee -a /etc/apt/sources.list - jäätyy eikä mitään tapahdu kuin myös sudo apt-key add - && sudo apt-get update.

Sivuja: [1] 2 3