Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - dvdfriikki

Sivuja: [1]
1
Kun nyt oli puhetta huvista, niin vedän tuosta aasinsillan, kas noin:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=131616&page=2

Habrysin arumentointi kannattaa lukaista ja tietysti koko ketju, jos aihe kiinnostaa. En nyt tähän soppaan itse ota sen enempää kantaa, koska tuossa ketjussa jo tulee eri näkökannat esiin. Esille tuodut seikat kuitenkin mietityttävät.

Yksi syy pitää Firestarter esillä on se, että graafinen kilke ilmoittaa, kun jotakin on blokattu. Se on yleensä suorassa suhteessa siihen, kun jokin sivu, yleensä foorumi ei toimi. Mistä päästäänkin siihen, että tämä Suomen ubu-foorumi on melkoisen verkkainen. Kaveri kommentoi siihen, että asenna Windows :D

Kone on kunnolla muurattu vasta, kun se on betoniin valetussa kassakaapissa merenpohjassa nettipiuha katkottuna, mutta silti koen tarkoituksenmukaiseksi seurata myös ulospäin suuntautuvaa liikennettä.

btw. "tuohon on parempia ja monipuolisempia softia sekä graafisella, että komentorivin puolella."
Kun tämä kuitenkin on aloittelijoiden alue, niin voisit toki olla hieman vähemmän kryptinen ja mainita näitä ohjelmia.

2
Löysin tuon mainitsemasi skriptin. Näkeekö jostakin logista tms. palomuurin reaaliaikaisen tilan?

Keksin kyllä graafiselle kilkkeelle paljonkin käyttöä :). Se on kätevä mm. ip osoitteen selväkieliseksi muutamisessa. Toinen etu on, että siinä näkee reaaliajassa kaikki yhteydet ja myös blokatut yhteydenottoyritykset.

Ubuntussahan ei mikään ohjelma oletuksena blokkaa keyloggereita tai muitakaan ohjelmia lähettämästä tietoa nettiin päin, niinpä joku saattaisi haluta muuttaa Firestarterin oletuskäytöksen restrictive by default ja tämä taas kyllä melkein vaatii ainakin alkuun sitä käyttöliittymää. Ja viimeistään sitten, kun käynnistelee jotakin uutta ohjelmaa pitää taas sallia yhteyksiä. No joo.

Kiitos kuitenkin vastauksesta. Taas oppi jotakin uutta.

Jos menee ohjelmakohtaisiin tai peräti porttikohtaisiin säätöihin, niin voiko irc-klientin oikeuksia jotenkin järkevästi rajoittaa? Entäs Firefox/Thunderbird? Kiitos taas kärsivällisyydestä. Aloittelija opppii oikeastaan vain kyselemällä tyhmiä ja analysoimalla vastauksia ;).


3
Hei, minullakin on tuo yleinen ongelma, kun seuraa tätä ohjetta:
http://www.debianadmin.com/secure-ubuntu-desktop-using-firestarter-firewall.html

export EDITOR=gedit && sudo visudo

Now you need to add the following line in /etc/sudoers file

%ruchi ALL= NOPASSWD: /usr/sbin/firestarter

Replace %ruchi by your the name of the user or the group which can use sudo and do the modification.

Now you can test this using the following procedure

sudo - K

sudo /usr/sbin/firestarter

When it try to open it should not prompt for password

Niin tulee tämä:
Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified


(firestarter:5075): Gtk-WARNING **: cannot open display:

Googlettamalla saa kyllä lisätietoa, oikeuksien puuttumisesta jne. mutta ei aloittelijalle sopivaa rautalankamallista ratkaisua, jonka voisi copypastettaa ;). Olisi myös kiva ymmärtää tästä kaikki vaiheet, jos joku vaivautuisi selittämään tämän läpi. Uskoisin siitä olevan monelle windows-puolelta siirtyvälle aloittelijalle hyötyä, koska windows puolella on totuttu graafiseen softamuuriin, josta voi nähdä kaikki yhteydet ja tehdä whois-kyselyitä. Tähän käyttöön Firestarter on hyvä oletusasetuksilla. Ubuntu myös oletuksena vain sulkee portit, muttei piilota niitä. Moni kuitenkin haluaa stealth-portit ja siihenkin Firestrater on hyvä.

Firestarteria käyttäkseni olen toistaiseksi joutunut käyttelemään konetta admin-ryhmän oletuskäyttötunnuksilla. Kiitokset vaivannäöstä. Toivottavasti ongelmasta sai selvän. Tämä on todella yleinen ongelma, joten uskon monen googlettavan tähänkin ketjuun ;).

4
Suosittelen puhtaan pöydän asennusta kyllä nyt omien kokemusten valossa vahvasti. Näin päädyin itsekin tekemään. En kyllä päivittäisi omien kokemusten valossa pelkästä kokeilemisen halusta. Asiat, jotka Dapperissa toimi hyvin, ei enää toimikaan. Mm. dvd:n katselu otti takapakkia ja Kaffeine jopa kaatoi koko koneen. Tietokone-lehden blogi on yksi paikka näistä lueskella ;).

Pahin ongelma liittyy Firefox 2 tiedostolataukseen. Jos yli 2 tiedostoa imuroitavana yhtä aikaa, niin prossun kuormat nousee 100% ja myös pysyy siellä, kunnes sulkee koko selaimen tai käynnistää koneen uudelleen. Onkos kellään muulla ollut harmia? Kokeilkaa, montako tiedostoa teillä laukaisee tuon käytöksen? Muistin käyttö oli n. 170 megaa gigatavusta. Prossa on 3,2 Ghz:n P4 Ht. Edgy osaa näyttää tuon 2 prossana suoraan.

5
Minäkin papparainen menin tuota päivitystä yrittämään, vaikken mitään mistään ymmärräkään. Mukavasti sujui työt Dapperilla, mutta päivityksessä hajosi minullakin graafinen käyttöliittymä ja kun en muutakaan osannut, asensin sitten Dapperin uudestaan rompulta toiselle osiolle, jonka asennus teki levyä pienentämällä.

Sain sen toisen, alkuperäisen osion näkyviin tämän ohjeen avulla: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?PHPSESSID=e4363c2f8aa06845093dcd37ab4186fe&topic=5213.20

Ihan lopussa oli windows-tyylinen toteutus, joka tuntui luontevalle. Nämä mounttaukset lyö windows-kokemusta omaavan aivan polvilleen, mutta nyt jo helpottaa kummasti. Pähkäilyä ei helpota paniikki siitä, että tiedot on pysyvästi hukassa, joka alkuun valtaa mielen.

Tuo on yksi keino korjata pieleen mennyt päivitys, jollei muutakaan osaa :).

6
Asentaminen ja käyttöönotto / Firefox 1.5.0.7.
« : 16.09.06 - klo:14.45 »
Tuleeko Ubuntuun vielä Firefox-päivityksiä vai tulisiko vaihtaa tuo kustomoitu versio pois käytöstä?

7
Hei, olisin ikionnellinen, jos joku osaisi antaa simppelit ohjeet aloittelijalle otsikon tarpeeseen. Nykyisellään asema pärähtää turhaan täysille kierroksille ja pitää melkomoista mökää.

Googlauksella löysin vain lähinnä saman ongelman kanssa tuskailevia käyttäjiä.


Sivuja: [1]