Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilpokuikka

Sivuja: [1]
1
Pupesoftin asentaminen todellakin Rubyn vuoksi voi olla kohtuullisen hankala toimenpide. Huomasin että asennusohjeen noudattaminen ei tuonut oikeaa lopputulosta. Syynä on ennemminkin lähtökohta, eli miten serveriä käytetään. Pienetkin muutokset johtavat muutoksiin asetuksissa. Kuitenkin perusajatus Passengerin ja Apachen käytössä on että niitä ei voi ajaa päällekäin. Eli httpd.conf tiedoston kanssa saa muutaman tempun tehdä että osuu kohilleen ja valitettavasti muutaman kokeilunkin.  Document root ei voi olla sama rubyssä ja php.ssa. Eli dokument root osoittaa aina Ruby julkiseen kansioon, eli Pupesoft kansioon, jossa on linkki Pupenextissä olevaan Ruby julkiseen kansioon.
Vinkkinä Pupenext-kansio kannattaa jättää juuri kansioon eikä sijoittaa julkiseen kansioon.
Jos tarvitsee apua kannattaa laittaa viestiä sähköpostiin.

Pupesoft on loistava ERP. Asentaminen on kieltämättä tuskaa. Mutta oppimisen, kokeilujen ja erehdyksien kautta toimii erinomaisesti.

Itse en tuota Pupea saanut ikinä toimimaan, eli nimenomaan ruby ei lähtenyt pelittämään. Päädyin lopulta maksamaan asennuksen loppuunsaattamisesta ja nyt Pupe pyörinyt moitteettomasti 2015 elokuusta lähtien. Tarvittava rauta löytyi jo valmiina joten muita kuluja ei tähän proggikseen mennyt. Omaa aikaa toki julmetusti, mutta menee harrastuksen piikkiin.

Teen oman firman sekä muutaman muunkin kirjanpitoa nyt Pupessa, eikä ongelmia ole ollut. Asennuksen kokonaiskustannus tuli edullisemmaksi kuin mitä Windows kirjanpitosoftat moniyritystuella ja kunnollisilla reskontrilla maksavat.

Pupe pyörii nyt tietoturvasyistä vain kotiverkossa mutta toimii kyllä etänäkin tarvittaessa.

Oman liiketoiminnan kannalta ollaan kuitenkin pian tienhaarassa - omat taidot eivät riitä ylläpitoon jonka takia Pupe -palvelin onkin eristetty ulkomaailmasta eikä päivityksiä ajeta. Tehokkaampi hyödyntäminen vaatisi kuitenkin tuon 24/7 netin sekä päivitysten säännöllisen ajamisen ym. ym.

Pitäisi vain löytää kustannustehokas ratkaisu ylläpitoon. Varsinaista käyttäjätukea en kaipaa vaan ainoastaan palvelimen ja Pupen ylläpidon sekä sovitun vasteajan "kakkaa tuulettimessa" tilanteisiin eli periaatteessa tuntilaskutuksenakin homma voisi toimia.

2
Tuo ilmiö minkä näet on että RK-tulkki ei aktivoidu.
Jep, vielä kun keksisi miksi...

Taidan seuraavaksi kokeilla puhdasta LAMP + Passenger + RK asennusta Centos 6.6:lla ja katsoa saisiko sillä nuo rubiinit pyörimään.

Kun nuo saa ensin testatusti toimimaan yhteen niin voisi kuvitella että Pupe lopulta sujahtaisi siihen melkoisen kivuttomasti.

Nuo Devlabin ohjeet ovat näin maallikolle niin ylimalkaiset ja ytimekkäät, että niistä ei paljon apuja ole.

3
Edit: äääh, tossahan "ajaaskel" samasta ongelmasta jo aiemmin kirjoittikin, luetaanpa se ensin, tilulii...  :o

Laitetaan tännekin väliaikatietona, että asennus onnistui lopulta suhteellisen kivuttomasti, siis tähän asti.

HTTPS ei vielä käytössä, certien kanssa vähän haasteita kun en ummarra miten homma toimisi dyndns kautta ulkoapäin (tai ylipäätään miten nämä self-signed certit tulisi oikeaoppisesti luoda...).

Valikot toimivat muutoin kaikki, paitsi seuraavat:
Pupessa: Kirjanpito - Ylläpito- Tilikartta (/pupesoft/pupenext/accounts?indexvas=1)
"The requested URL /pupesoft/pupenext/accounts was not found on this server."

Pupessa: Kirjanpito - Ylläpito- Tilikartan rakenne (/pupesoft/pupenext/sum_levels?indexvas=1)
"The requested URL /pupesoft/pupenext/sum_levels was not found on this server."

Mainitu kansiot löysin seuraavasta hakemistosta:
Koodia: [Valitse]
./home/devlab/pupenext/app/views/administration/
Kaikki muut valikot näyttäisi olevan .php paitsi edellä mainitut.

Kansioista löytyy .ao. tiedostot, jotain ruby on rails kamaa vissiin. Onkoos mun ruby asennus jotenkin solmussa vai mistä tätä lähtee selvittämään...?

Koodia: [Valitse]
edit.html.erb
_form.html.erb
index.html.erb
new.html.erb

Tein piruuttaan ohjaukset noihin kansioihin, mutta lopputuloksena Pupe avaa vain ko. kansion tiedostolistauksen :)
Koodia: [Valitse]
ln -s /home/devlab/pupenext/app/views/administration/accounts /home/devlab/pupesoft/pupenext/accounts
Ilman tilikarttojen muokkausmahdollisuutta menee homma vähän vaikeaksi, oletuksena Pupesta löytyi kyllä joku kivikautinen tilikartta kun kokeilee vaikka tositteen syöttöä.

4
Terve, hyppään mukaan tähän "iloiseen" pupe-ketjuun.

Asensin juuri Centos 6.6 vanhaan palvelinrautaan ja pyörii iloisesti. Ajattelinkin nyt kysyä ENNEN kuin aloitan Pupen asennuksen, oletteko huomanneet tässä ketjussa jo mainittujen kummallisuuksien mukaan mitään selkeitä virheitä tai korjattavaa Devlabin ohjeisiin?

Viime vuonna tuli jo hieman testattua virtuaalikoneella ja jotenkin sen sain silloin pyörimään, vaikka tuskaista oli.

5
Näkyykö ongelma palvelinlokeissa?
Tosiaan, logit...  ;D

pupesoft_access_log -filestä löytyi PHP FATAL ERROR tiedoston 'salasanat.php' timezone -rivillä. Kommentoin ko. rivin ja nyt aukeni Pupen sisäänkirjautumisruutu ja pääsen sisään! Jossain config -filessä on ylimääräinen hakemisto tms. kun tuli ensin http-erroria mutta sitten pääsin sisään ja nopeasti vilkaisten valikot ainakin toimivat ilman virheitä.

Asennuohjeessa käskettiin tehdä ao. mukainen salasanat.php -file.

Koodia: [Valitse]
<?php

date_default_timezone_set
('Europe/Helsinki');

$dbhost  'mysqlpalvelin';
$dbuser  'mysqlkayttaja';
$dbpass  'mysqlsalasana';
$dbkanta 'pupesoft';

$palvelin 'http://www.palvelin.com/pupesoft/';

if (isset(
$_SERVER['SERVER_PORT']) and $_SERVER['SERVER_PORT'] == '443') {
  
$palvelin 'https://www.palvelin.com/pupesoft/';
}

Vika siis tuossa timezone -rivissä - osaako kukaan php-guru kertoa mikä syntaksissa mättää?

Taisteluni tavoitteena on siis siirtää oman pikku Oy:n kirjanpito pois maksullisesta softasta. Taas olen askeleen lähempänä toteutusta :)

6
Tuon Latvan sivun olinkin jo nähnyt.

Säätäessäni onnistuin forbidden -sivun sijaan saamaan välillä vain tyjän valkoisen sivun, johon ainakin Antti-Ville Jokela oli törmännyt. Minun tapauksessa tuo salasanat.php vaan ei valitettavasti ratkaissut mitään.

Oikeuksien kanssa leikin myös ja laitoin chmod -R 777 koko Devlab -hakemiston alihakemistoineeen (eli home/devlab/ ja home/devlab/pupesoft). Ei auttanut.

Maalaisjärki sanoisi, että kun toiselta koneelta menen selaimella palvelimelle (local iP) ja jos Apache on konffattu tällöin näyttämään aloitussivuksi /home/devlab/pupesoft/, niin pitäisi siellä olevan index.php jotenkin avautua, vaikka mysql esim. olisi täysin pielessä.

index.php Git Hubissa

7
Tere,

Asensin Maciin VirtualBoxin ja siihen CentOS 6.5. netinstall minimal version. Tavoitteena testata Pupesoftia.

Seurasin ohjeita niin orjallisesti kuin pystyin. Virtualboxissa kun ollaan ja testimielessä kokeilen niin en tehnyt eri käyttäjiä vaan kaikkiin (Linux, Mysql) on sama id (root) ja salasana.

CentOS on bridged tilassa ja lähiverkon koneelta kun koitan logata vastaa vain aina "Forbidden".

Epäilen, että vika on jossain Pupesoft-ohjeessa läpi käydyistä konfiguraatio-tiedostoissa, käyttäjäoikeuksissa tai Apache yksinkertaisesti ei tarjoa selaimelle tuota Pupesoft-asennushakemistoa ja siellä lymyilevää index.php -tiedostoa.

Linuxeista yleisesti meikäläisellä vähäinen kokemus, joskus 10+ vuotta sitten tuli niillä leikittyä enemmänkin. MySQL, Apache ja PHP serverit ja niiden konfiguraatio ihan uusi kokemus, ts. tietopohjaa on varsin rajatusti.

Tässä tuli mieleen kun Ubuntu -foorumilla ollaan, että olisko sittenkin helpoin vaihtoehto ajaa CentOSin tilalle Ubuntu -distro. Etenkin jos täältä foorumilta löytyy porukkaa ketä on saanut Pupen toimimaan?

Vai pitäisikö taistella tuon Centosiin tehdyn asennuksen kanssa, en vain oikein tiedä mistä lähteä tätä ongelmaa ratkomaan.

Sivuja: [1]