2
« : 28.07.06 - klo:21.33 »
Huolestuttaa samalla tavalla kuten eri hakukoneiden, esim Googlen datapankit joihinkin myös käyttäjät ja heidän haut talletetaan. Surffailessa joutuu väkisin välillä epäilyttäviin saitteihin, ne kun ovat joskus hyvin naamioituneet. USA ainakin on velvoittanut Googlea paljastamaan tiettyjä rikollisia linkkejä. Mitä jos yhteystietoni ovat joutuneet vahingossa sellaisiin? Saanko esim. viisumin? Voinko joutua pahempaan pulaan? En ole mikään Internet guru, mutta lautamiesjärjen mukaan tällainen huono onni ei tarvitse verkkoa toteutuakseen. Onhan oikeusmurhiakin tapahtunut.
Kaikki on tulkinnasta kiinni... takavuosina sosiaalivirasto tulkitsi monia lapsia seksuaalisesti hyväksikäytetyksi täysin väärin perustein. Se oli silloin IN. Onko datapankit nyt IN. Saako tutkijat sulan hattuunsa, kun ovat niin "hyvin" tulkinneet datapankkien tiedot?
Henkilökohtainen mielipiteeni on, että jos et jakele esim. suojattua musiikkia tai videoita kaikille, tai että tekisit jotakin muuta typerää tietoisesti, niin ei kannata pelätä Microsoftia eikä hakukoneita sen enempää kuin maailmaa yleensäkään. Jos paska säkä käy, niin se käy, riippumatta datapankeista.