Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - toolman

Sivuja: [1]
1
Helpoimmillaan homma menee siten että paketista löytyy valmis moduli käytössäsi olevalle kernelille. Ainakin intelin prosessoreille valmiita ubuntulle käännettyjä moduleita oli mukana.

Todennäköisesti joudut kuitenkin asentamaan kernel-sourcen kernelillesi ja ajamaan patchin lähdekoodiin. Homma ei ole vaikea vaikka saattaa siltä äkkiseltään kuulostaa. Sitten vain käännetään patchattu moduli, asennetaan se ja otetaan käyttöön. Tämän jälkeen sitten on sen phc-osuuden vuoro. Siihenkin löytyy valmiit vermeet, vaikein homma siinä on niitten oikeiden voltitusten hakeminen prosessorillesi.

Tiedostanet kuitenkin riskin mikä ko. hommaan liittyy. Pahimmillaan prosessorista tulee entinen :).

2
Valitettavasti tosiaan näyttää siltä että tuo adm-haara on tyhjä :(. Näyttäisi olevan vielä testattavana.

http://phc.athousandnights.de/archives/20

Tuonne kirjautumalla taitaisi pätsi PM:nä löytyä ;)

http://phc.athousandnights.de/forum/viewtopic.php?t=11&highlight=amd

3
Käyppäs kurkkaamassa tuolla projektin kotisivulla, sieltä löytyy tietoa myös AMD-puolesta. Itse olen Pentium M käyttäjänä erittäin tyytyväinen ko. systeemiin. Prossun jännitteet putosi eri kellotaajuuksilla 35-45%, joten kone (acer travelmate) ei enää polttele sormia. Ja prosessorikin laulaa vain kovassa hommassa, eli esim. kerneliä kääntäessä. Akkukesto oli vajaa vuosi sitten uudella vakioakulla about 5,5 tuntia.

Käytän itse acpi-cpufreq modulia, sinun tapauksessasi on tuo powernow-k8 osio varmaankin oleellisempi :). Kun checkkaat svn:llä ko. hakemiston koneellesi, löytynee sieltä dokumentaatiota lisää.

http://phc.athousandnights.de/

4
Laitealue / Vs: Kannettavan viilennystä... (ja potkua)
« : 27.03.08 - klo:23.24 »
Katsoin. Ja?

Tuttua hommaa. Oman Acerin kanssa, jossa myös MSFT kummittelee. Korjattu DSDT ajettuna initrd:stä oli käytössä jonkin aikaa, nykyisellään ei enää tarvetta, uudet kernelit huristelevat bugien ohi.

DSDT:n voi aina fiksata, mutta katsoin soveliaaksi ehdottaa omassa käytössä toimivaksi havaittua "pikapuukotusta". Siis soveltaen. Ja joka onnistunee hieman helpommalla vaivalla.

Jos ongelmasta kärsiviä kiinnostaa kokeilla ratkaisua, tuolla periaatteella pitäisi homman hoitua. Kyse on vain numeroiden 0,1 ja 3 syöttämisestä root:na (sudo ei riitä). Google kertoo lisää. Ongelma on vakavampi jos tuulettimia ei löydy ollenkaan. Itse laitoin rc.local tiedostoon molemmille prossun tuulettimille komennot joilla ne saatettiin kernelin silmissä päälle, sen jälkeen samat komennot uudestaan mutta siten että tuulettimet menevät off-tilaan. Toiminee siis toisinkin päin.

5
Laitealue / Vs: Kannettavan viilennystä... (ja potkua)
« : 27.03.08 - klo:14.17 »
Meillä toisessa läppärissä (Fujitsu-Siemens Amilo Pro) ongelmana oli jatkuvasti huutava puhallin. Ongelmana oli biosbugi.Tällä tavalla sain sen hallintaan:

http://www.init0.nl/amilol7300.php

Jos komennot toimivat (ja aina voi soveltaa :)), voit laittaa ne automaattisesti ajettaviksi esimerkiksi /etc/rc.local tiedostosta.

6
wmaster0 ilmestyi meillä toiseen koneeseen kun uudet rt2x00 ajurit iskeytyivät kuvioihin mukaan ralinkin kortteja varten. Liittyy uudempaan mac80211:een, jolla tuollekin kortille saadaan jo sitten wpa2 salaus. Älkääpä siis poistelko niitä wmastereita, varsinkaan jos ko. piirejä koneistanne löytyy.

walterboy, kaiveleppa tuolta laitealueelta ketju jonka nimi on "WLAN vielä kerran", siellä on asioita joita mahdollisesti voit soveltaa omaan korttiisi. Itse en tämän enempää voi auttaa koska korttisi on minulle täysin tuntematon. Tsemppiä, google on hyvä kaveri tällaisissa asioissa :).

7
Laitealue / Vs: WLAN vielä kerran
« : 17.03.08 - klo:21.08 »
Tuo GoddamnDevilin heitto windows-bootista ei ole tuulesta temmattu. Nämä acerin läppärit on valitettavasti rakennettu aika lailla ko. järjestelmää varten, sen näkee jo bioskoodauksen tasosta: itselläni oli esim. akun kanssa useankin ubuntuversion kanssa ongelmia, akun varaustasoksi ilmoitettiin ihan mitä sattuu. Jouduin patchaamaan kerneleitä, käytin uusimpia kernel.orgi:sta ja ajoin initrd-imageen "korjatun" DSDT-taulukon...Pitkä stoori, mutta nykyään tuo puoli on automaattisesti kunnossa. Ja biosiahan ei helposti voi päivittää kuin windowsin kautta...Ja bios on valmistajan toimesta lukittu, sieltä ei juuri pääse vaikuttamaan. Voithan bootatessa tietenkin vilkaista josko itselläsi olisi asiat paremmin kuin minulla :).

Ehdotukseni on että jos sinulla on Windblows vielä koneellasi, boottaa siihen, laita napista langaton kortti päältä pois ja boottaa sitten linuxiin. Ja voit kokeilla toisinkin päin jos ei onnistu. Ja muutenkin tuon GdD:n esittämän launchpad-linkin luettuani veikkaan että gutsyn kernelissä on joku bitti poikittain eikä se osaa hanskata tuota hardiskytkintä oikein. Koitin itse puukottaa tuota rf_kill tiedostoa ja homma toimi juuri kuten pitääkin.Napilla saa arvon 2 ja softapuolta voi ohjata monestakin paikasta arvolla 1. Kerneli on 2.6.24.3.

Seuraavaksi sitten kokeiluun eri kerneli.

8
Laitealue / Vs: WLAN vielä kerran
« : 17.03.08 - klo:11.22 »
Oletko kokeillut asettaa tuohon yllä mainittuun /sys/bus/pci/drivers/ipw2200/*/rf_kill tiedostoon arvoa 0 (nolla)? Sen pitäisi kytkeä sekä softa- että hardware kytkin kokonaan pois päältä. Ohessa linkki sivuille josta homman löysin:

http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?p=2973195#post2973195.

Tuon jälkeen katsele mitä dmesg näyttää asiasta.

Oletko kokeillut muita kerneleitä? Voihan se olla mahdollista että kernelin ajurissa on bugi tai se ei vain ole yhteensopiva firmwaren kanssa. Nämä on kaukaa haettuja ja varsin epätodennäköisiä vaihtoehtoja.

9
Laitealue / Vs: WLAN vielä kerran
« : 16.03.08 - klo:19.08 »
Itselläni Acer Travelmate 4021 samalla kortilla. WLAN-kytkinnappi touchpadin alapuolella. Tuon napin valon saa näkymään laittamalla seuraavan komennon

Koodia: [Valitse]
options ipw2200 led=1
tiedostoon /etc/modprobe.d/options

Tämän jälkeen

Koodia: [Valitse]
sudo modprobe -r ipw2200
sudo modprobe ipw2200

jonka jälkeen pitäisi ledin palaa.

Ja dmesgin tulostuksesta ei tarvitse välittää, itselläni antaa saman ilmoituksen, vaikka nappi killer-switchinä toimiikin oikein.

EDIT:

Eihän nm-appletista vaan ole raksi poissa ruudusta jolla otetaan langattomat verkot käyttöön (hiiren oikean napin takaa)? Ja lisäksi tarkista /etc/network/interfaces tiedoston sisältö. Jos käytät manageria, siellä ei periaatteessa saisi olla määriteltyna muuta kuin lo eli loopback pinta.

Minulla tuo kortti on toiminut ongelmitta sitten Breezyn aikojen.

10
Täällä sama tikku, afatechin 9015 kaluilla siis varustettuna. Linux-ajurit ovat olleet tuloillaan keskustelupalstojen mukaan jo jonkin aikaa ja linkin takaa löytyvillä tiedoilla itse onnistuin. Alla Ubuntu 7.10 uudehkolla 2.6.24-rc5 kernelillä.  Kaffeinella pyörii digitv, softa tunnisti tikun nätisti. Mikäli modulien kääntäminen kernelille ei kiinnosta/onnistu, joutunee varmaankin vielä odottelemaan.

Ja aina häslätessä, always backup :)

Linkki: http://groups.google.fi/group/sfnet.atk.linux/browse_thread/thread/740ccbe015c51f3b/e7d30ea7f8bde4ea

T

Sivuja: [1]