Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - sjalv

Sivuja: [1]
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Ei käynnisty
« : 14.12.06 - klo:19.40 »
Koneestani jotain tietoja, jos se auttaisi: Intel Celeron 2,6 giganen prossu, muistia 1000 megaa,  Asrockin 775i65GV emolevy, Nvidia geforce fx5200 näytönohjain, TSSTcorp SH-S162A CD/DVD-asema...
Enpä sinänsä osaa auttaa, mutta tulipahan mieleeni että olisiko vika emolevyssä? Mulla on myös AsRockin emolevy, ja Ubuntu ei oikein tahdo toimia, nykyään ei enää edes käynnisty (vinguin asiaa omassa triidissäni "Dapper (64-bittinen) ei käynnisty"). Tiedä kyllä sitten minkä takia AsRock ja Ubuntu hylkisivät toisiaan...

Itselläni Dapper-versio kyllä asentui, Edgyä (eli sitä uusinta) en ole kokeillut. Jos et ole vielä kokeillut, niin ehkä vanhemman distron asentaminen (Dapper tai Breezy) saattaisi toimia?

2
Kokeile asentaa 32 -bittinen Ubuntu, se voisi toimia.
Niinpä kai, mutta onko mulla mitään mahdollisuutta ennen sitä päästä käsiksi niihin tiedostoihin, joita mulla Ubuntun puolella on? Koneella on siis lisäksi Win XP.

3
Dapperin kanssa on ollut käynnistysongelmaa koko ajan asennuksen jälkeen, ja nyt se ei enää käynnisty ollenkaan. Aiemmin Ubuntu käynnistyi noin joka toinen kerta, ensimmäisellä kerralla jumittiin aina kohtaan "Mounting Root Filesystem". Samaan kohtaan päästään nykyäänkin, ja siihen se sitten jääkin ja koneelle saa antaa resettiä. En ole kokeillut fail safe -moodia vielä, lienee seuraavana listassa, mutta mistäs päin tätä kannattaa lähteä ratkomaan? Koneen emolevy on AsRock ALiveNF4G-DVI AMD Athlon 64 prosessorilla (3500 mhz), kovalevy... noh, en löytänyt kuittia, en tiedä. :) Vissiinkin tyyppiä SATA tai jotain.

4
Kiitoksia vinkeistä. Kyseessä on ihan pari päivää vanha kone, jossa ei vielä ole mitään korvaamatonta, joten ehkä helpointa olisi asentaa ensin XP ja sen jälkeen Ubuntu uudestaan. Mutta pitää nyt katsella, jos aikaa jää säätämiselle niin enemmänhän se hyödyttäisi mennä vaikeamman kautta. :)

5
Hep,

tämä nyt vissiinkin kuuluisi ennemmin jollekin Windows-foorumille, mutta kysäistään täältäkin. Eli koneessa on jo Ubuntun Dapper, ja siihen pitäisi asentaa rinnalle XP. Miten menetellä, ettei XP vetäise Ubuntua sileäksi mennessään? Kaikki rinnakkainasennusohjeet mitä olen selannut, olettavat, että olemassaolevan Windowsin rinnalle asennetaan Ubuntu, joten en tiedä miten valideja kyseiset ohjeet tässä tilanteessa ovat.

Mulla ei siis vielä ole XP:n asennuslevyä, tämä on lähinnä etukäteiskyselyä että mihin varautua. :) Ottaako XP:n asennus huomioon Ubuntun olemassaolon ja asentuuko kiltisti rinnalle, vai yrittääkö kahmia automaagisesti kaiken tilan?

6
Laitealue / Re: Ubuntu 5.10 ja Canon LBP 2900
« : 19.09.06 - klo:11.31 »
Vielä kerran herätys tälle ketjulle. En jostain syystä saanut tätä tulostinta toimimaan millään näistä ohjeista, tiedä sitten miksi. Uusin koneeni vastikään ja nyt askarruttaa josko tätä kirjoitinta saa asennettua AMD64 -koneille, kun kaikki ajuripaketit näyttävät olevan i386 -arkkitehtuurille? Löysin lontoonkielisestä wikistä tämän ohjeen, mutta sieltäkin löytyy paketti vain i386:lle. Joten, kellään tietoa tai kokemusta asiasta?

Edit: niin, siis käyttöjärjestelmänä on Ubuntun Dapper, ei 5.10.

7
Laitealue / Re: Ubuntu 5.10 ja Canon LBP 2900
« : 07.07.06 - klo:10.50 »
Herätelläänpä vanhaa threadia kun sama ongelma on vastassa. Pitäisiköhän näiden ohjeiden toimia myös Dapperissa? Tein kaiken pilkulleen ohjeiden mukaan (kernel-headereiden asennusta myöten) ja saan samat ilmot kuin jupe5. Plus komento ls /dev/usb/ ilmoittaa että No such file or directory, vaikka tulostin on kiinni koneessa ja virta on päällä. Mitäs nyt? ???

8
Jep, syypäänä olikin nuo kaksi. Olin elänyt siinä harhaluulossa että kotihakemistossa on jotakuinkin giga tavaraa, mutta sieltä löytyikin lähemmäs kuusi, ja archivesista löytyi pari gigaa. Pitää alkaa siivoamaan niitä, kiitoksia nopeasta avusta. :)

9
Osasyynä tilanrohmuiluun on varmasti myös daiju käyttäjä. :)

Aloitin Ubuntu-urani 5.04:llä, päivitin 5.10 kun se tuli ja nyt Dapperiin. Rinnalla on kulkenut myös Kubuntu koko ajan, en osaa vieläkään päättää pidänkö enemmän KDE:stä vai Gnomesta. Ongelma on nyt se, että koko tsydeemi vie lähes 15 gigaa tilaa, kun kovalevytilaa on vain 17 ja rapeat. Jotenkin vaikuttaa siis siltä, että päivitykset kumuloituvat toistensa päälle, ilman että poistelevat suuremmin mitään alta.  Kysymys nyt onkin, että onko tämä kumuloituminen "normaalia", ja mikä olisi järkevä tapa nyypiölle alkaa karsimaan ohjelmia ja mahdollisia päällekäisyyksiä (pystyykö aiempien distrojen tiedostoja poistamaan jotenkin järkevästi tms.)? Vai kannattaisiko ihan suosiolla vetäistä kovalevy kokonaan tyhjäksi ja asentaa Dapper uudestaan? En ole mitään erikoisuuksia asennellut vaan asennuspaketin mukana tulleet ohjelmat ovat aina riittäneet, lisänä on lähinnä pikkukilkettä tyyliin Karamba ja gDesklets.

Sivuja: [1]