Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - skilari

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Re: Homepna lakkasi toimimasta
« : 19.08.05 - klo:22.37 »
Hep

Ongelma lienee kernelissä... luepa ensiksi tuo (olettaen että ameriikankieli sujuu):

http://community.smoothwall.org/forum/viewtopic.php?t=3590

Omien kokemuksieni mukaan jossain kohtaa 2.4 -sarjaa ja mahd. 2.6 -sarjaa HomePNA (moduuli pcnet32) lakkaa toimimasta -- joissain tapauksissa? Jos joku osaa sanoa tarkemmin, niin sanokaa.

Oma kokemukseni rajoittuu SmoothWalliin (mikä ilmenee tuosta linkistä) ja 2.4 -sarjan kerneleihin, joten älkää ottako kiveen hakattuna jne.

Mahd. ratkaisu: koeta vanhempaa kerneliä. Esim. sitä mikä oli silloin kun vielä toimi.

2
Yay, mikk0 ja janne pelastavat päivän; nyt toimii. Kiitoksia.

Kyllä, asensin expert-vaihtoehdolla (taisin käyttää nimitystä "edistynyt"; tämähän on FI-Ubuntu foorumi;)

jotkut niistä ovat ihan käteviä, mutta en usko, että GUI puolella päästään koskaan CLI-puolen monipuolisuuteen. CLI toimii kuitenkin distrosta ja työpöydästä riippumatta, joten ei sitäkään ole syytä unohtaa ;)

Minähän vannon z.. siis CLIn nimeen! Sarkasmitagit vain unohtuivat...

...Paitsi että oma /etc/sudoers -tiedostoni haluaa kyllä %adm eikä %admin. /etc/group:ssa on myös vain adm. Kumma juttu.

3
Tuosta tulikin mieleeni, että jos joku jolla on täysin toimiva Hoary Hedgehog ja koskematon '/etc/sudoers' voisi postata ko. tiedoston tänne niin olisi jotain mihin verrata. Kiitos.

Lainaus
Ei wanha koira jaksa tapojaan muuttaa...

Sanos muuta;)

Toisaalta, kun kerran porukka on nähnyt niin älyttömästi vaivaa väsätessään näitä "graafisia käyttöliittymiä" niin kai niitä nyt sitten pitäisi opetella käyttämään...

4
Hep

Nythän on niin, että kokeilin itse myös Ubuntua ensimmäistä kertaa ja törmäsin samaan ongelmaan. Luin juuri tuosta Ubuntun käyttämästä epätavallisesta turvamallista ja nyt täytyy kyllä väittää että ongelma on Hoary Hedgehog:n asennuksessa:

  • Se pyytää asettamaan root:n salasanan (Tarkistamalla /etc/shadow -tiedoston asia varmistuu)
  • rootilla voi kirjautua aivan normaalisti (konsolissa; ei gdm:llä)
  • Oletuskäyttäjä on kyllä adm-ryhmässä mutta ei /etc/sudoers -tiedostossa

Tuloksena on tuo Oxyn kuvaama tilanne; update-manager ei esimerkiksi suostu toimimaan. su toimii, ja sillä saa myös nuo ohjelmat toimimaan.

Käyttääkö Ubuntu eri turvamallia (root vs. ei-root) riippuen asennusmetodista ("helppo" vs. "edistynyt")? Itse siis asensin tuolla "edistynyt" -vaihtoehdolla, koska halusin säilyttää olemassa olevan käyttiksen toisella osiolla (ts. yleinen paranoia kaikkia "helppokäyttöisiä" asennusohjelmia kohtaan; ei mitään erityisesti Ubuntua vastaan:)

Olen toki räpeltänyt Linuxin kanssa jo jonkin aikaa (vuodesta 1997; Slackware, Gentoo, Debian, Fedora Core, Knoppix...), mutta Ubuntu on uusi tuttavuus ja toivoisin nyt Guruilta hieman asiaan perehtymistä. Siis että onko kysymys todellakin kähmästä Ubuntussa, vai olemmeko tumpeloineet jollakin eksoottisella tavalla.

Sivuja: [1]