Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Törkki

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: piilotiedoston käyttö
« : 28.10.08 - klo:17.39 »
Unohdin tuossa ensimmäisessä viestissä mainita että levyn tiedostojärjestelmän tyyppi on ext3. Mutta onko sillä mitään merkitystä asiaan, koska tähän mennessä kaikki ext3-taltiot ovat toimineet kunnolla?

2
Ubuntu tietokoneissa / piilotiedoston käyttö
« : 28.10.08 - klo:13.45 »
Tervehdys!

Apua viisaammilta olisi taas tarvis. Olin keksivinäni hyvän idean kansiosta, johon voisin erinäisistä syistä johtuen piilottaa tiettyjä tiedostoja. Loin siis levylle piilokansion, johon annoin ryhmäoikeudet ja kansion kirjoitusoikeudet vain itselleni. Homma toimi aluksi hyvin, mutta viimeisen tiedonsiirron aikana kone herjasi ettei kansioon voi kirjoittaa, koska kyseessä on "kirjoitussuojattu tiedostojärjestelmä". Tarkastelin Nautiluksessa asiaa, mutta oikeudet olivat edelleen voimassa.

Suljin koneen ja menin koisimaan. Tänään kun avasin apparaatin ja kokeilin asiaa uudelleen, homma toimi taas. Ihan tulevaisuuden varalle, mistä tässä lienee kyse? Ettei tarvitsi joka kerta käynnistää konetta uudelleen?

3
Kokeilin NeroLinuxia ja tavallista Neroa Winen kautta. Tulos on edelleen sama: tietokoneessa näkyviä DVD:levyjä, joista ulkoinen soitin sanoo "unsupport".

4
Tilanne ei juuri parempaan suuntaan ole edennyt. Rutkasti kv.sivuja lukeneena olen ymmärtänyt, että kyseessä voi olla niinsanottu kumuloituva ongelma, joka itse asiassa on esiintynyt jo 6.06:ssa.

Villakoiran ydin tuntuu olevan siinä, että valtaosa Ubuntun graafisista polttoohjelmista käyttää vain tiettyjä ohjelmia varsinaisen työntekemiseen. Esimerkiksi cd:n polttamiseen käytetään pääasiassa cdrecordia, DVD:n polttamisen puolella käytetyimmät ohjelmat ovat growisofs ja mkisofs. Mikäli olen oikein englantia juuri growisofs on tässä se ongelma, muut ohjelmat toimivat.

Growisofsin sisällä on joku ongelma, joka aiheuttaa vuoroin sitä, että poltetut levyt eivät näy muissa soittimissa tai niitä ei voi ollenkaan polttaa. Ongelma on esiintynyt ensimmäisen kerran versiossa 6.06, ja siitä on raportoitu Launchpadilla - mutta selvää vastausta ei ole saatu. Bugia ei ole korjattu ja sen vaikutus on lisääntynyt mitä uudempia jakelupäivityksiä on tullut.

Tämä puolestaan voi johtua monesta eri tekijästä. Yhden version mukaan se johtuu siitä, että mikäli polttava asema ja kovalevy ovat eri piuhojen päässä (Pata/Sata) niiden välissä on yhteensopimattomuusongelma, joka aiheuttaa polton epäonnistumisen. Jotkut ovat saaneet polton onnistumaan vaihtamalla polttavan aseman slavesta masteriksi. Erilaisia kokeiluja on tehty runsaasti - mutta pääasiassa ongelma tuntuu olevan riippuvainen raudan ja Growisofsin yhteydestä.

Eräs vaihtoehto olisi käyttää X-CD-Roast-ohjelmaa, jonka poltto-ohjelmana puolestaan on cdrtools. Itse en kuitenkaan saanut sitä toimimaan omalla koneellani, joten en tiedä olisiko siitä ollut apua.

Surkeellista koko asiassa on se, että lähes kaikki ongelmaan törmänneet - ja siihen ratkaisua löytämättä jääneet - ovat lopulta päätyneet patavanholliseen ratkaisuun: DVD:t poltetaan Windowsin puolella.

5
Jotain edistymistä tapahtui, kun asentelin erilaisia kirjastoja. Suurin edistysaskel lienee se, että nyt valikot näkyvät tietokoneen soitto-ohjelmilla (totem, gxine), mutta varsinaiseen ongelmaan ei vielä ole löytynyt ratkaisua. Valikot sain näkyviin vaihtamalla Totemin gstreamer-version xine-versioon.

Eli levy on ilmeisen toimiva paketti, nyt se pitäisi vain saada näkymään dvd-soittimessa.

6
Lisää mietittävää:

Kun yritin ajaa samaa levyä mplayerillä pääteen kautta sain tällaisen vastauksen:

":~$ mplayer -vo x11 dvd://
MPlayer 1.0rc2-4.2.3 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+ (Family: 15, Model: 4, Stepping: 8)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

Playing dvd://.
Couldn't open DVD device: /dev/dvd
No stream found to handle url dvd://


Exiting... (End of file)"


Kun sitten kävin katsomassa fstabia, huomasin ettei siellä ole koko dev/dvd -polkua, vaan se näyttää tältä:

"# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
# /dev/hda1
UUID=ce19f0ae-8904-48c1-a24f-d058ffb46010 /               ext3    defaults,errors=remount-ro 0       1
/dev/hda3   /media/Taltio1   ext3   defaults   0   1
/dev/hda4   /media/Taltio2   ext3   defaults   0   1
# /dev/sda1
UUID=0EB41B2CB41B15B5 /media/sda1     ntfs    defaults,umask=007,gid=46 0       1
# /dev/sda5
UUID=D2D0A89CD0A88875 /media/sda5     ntfs    defaults,umask=007,gid=46 0       1
/dev/sda6   /media/Taltio4   ext3    defaults        0       1
/dev/sda7   /media/Taltio5     ext3    defaults        0       1
/dev/sda8    /media/Taltio6     ext3    defaults        0       1
/dev/sdc1   /media/Ulkoinen      ext3      defaults      0       1
# /dev/hda5
UUID=9a242774-b1ca-4a64-b089-a48d7b9548f7 none            swap    sw              0       0
/dev/hdc        /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto,exec 0       0
/dev/fd0        /media/floppy0  auto    rw,user,noauto,exec 0       0"

Eli voisiko vika piillä siinä, että käyttis ei tunnistaisi polttavaa dvd-asemaa muuksi kuin cdrom-asemaksi? Ja voisiko se aiheuttaa tuon ilmeisesti väärän tiedon kirjoittumisen levylle?

7
En tiedä pääseekö tällä asiassa eteenpäin...

Kävin imuroimassa Medibuntusta tuon libdvdcss:n ja asensin sen koneelle. Sen jälkeen tein Jori52:n ehdotuksen mukaisesti ja tein DeVeDellä vidosta DVD imagen ja poltin sen 4 x nopeudella k3b:llä. Käskin ohjelman vielä varmistaa kirjoitetun datan.

Poltto onnistui hyvin ja seurasin miten k3b ilmoitti sulkevansa levyn. Kun sitten ohjelma alkoi varmistaa kirjoitettua dataa, ensimmäiset 35 sekuntia näkyi hyvin, sen jälkee toisto päättyi ja ruudulle tuli ilmoitus "resurssista ei voi lukea". Katsoin k3B lokia ja siellä puolestaan lukee: "written data in track 1 differs from original".

Tarkoittaakohan tuo nyt sitä, että kirjoituksen yhteydessä tapahtuu jotain muutoksia videoon, ja sen takia DVD-soitin ei ymmärrä koko levyä?

8
Lainaus
Olisikohan asia niinkin yksinkertainen kuin suorita polton jälkeen viimeistely (joka sulkee levyn) jolloin voi katsoa millä dvd asemalla tahansa.
.

En tullut tuota ajatelleeksi, koska tähän mennessä k3B ja käyttiksen oma poltto-ohjelma on automaattisesti tehnyt tuon viimeistelyn ja sulkenut levyn. Miten se tehdään manuaalisesti?

Lainaus
Itellä taas on onnistunut kaikki levyt mitä DeVeDe ohjelmalla olen tehnyt. Tosin mitään typeriä valikoita en oo koskaan tehnyt niihin.  Jotenkin näin: DeVeDe:llä tehnyt videoista DVD imagen ja Nautiluksen omalla poltto-ohjelmalla levylle ja avot. 3 eri soitinta soittanut ongelmitta. Aihiot on joko DVD+R tai DVD-R (Memorex, Maxell, Verbatim jne) Poltto nopeus on aina 4x Ei koskaan suurempi.

Täytyy kokeilla tuota. Itse tein valikon DeVeDen omalla valikko-ohjelmalla, mutta pitää kokeilla vielä suoraan ilman valikoita.

Kv. forumeilla asiasta puhuttaessa viitataan usein myös libdvdcss-tiedostoon, jota ei kuitenkaan ainakaan synapticilla löydä. Onko tietoa mistä sen saisi, koska sellaista ei koneellani ilmeisesti ole?

9
Jatkoin tuossa tutkimuksia asian ympäriltä ja authorisoin levyn DeVeDe:llä. Poltin kaksi levyä, molemmat k3b:llä. Toinen aihioista oli Verbatim ja toinen Panasonic. Lopputulos oli kuitenkin taas sama: soitin kertoi ettei levyä voi tunnistaa. Tietokoneessa molemmat toimivat hyvin (tosin valikkoa ei näkynyt).

Alkaa hieman huolettaa tämä kuvio, sillä tarvitsen duunissa sen verran poltettuja dvd:itä - joiden pitää myös toimia kaikissa laitteissa. Viimeisenä vaihtoehtona asennan koneeseen vanhan Windowsin ja teen authorisoinnit sillä, mutta en millään haluaisi tehdä sitä koska olen saanut tällä puolella asiat toimimaan.

10
Päivitin koneen viikko sitten Hardyyn ja olen ollut suhteellisen tyytyväinen. Toistaiseksi vastaan on tullut yksi suurempi ongelma, jonka ratkaisuun olisi kiva saada apua - jälleen kerran.

Gutsyn kanssa kun tein dvdstylerilla (1.5.) dvd-levyjä, toimivat ne moitteettomasti omassa soittimessani. Käyttiksen päivittämisen yhteydessä päivitin dvdstylerin myös versioon 1.6.2. ja sen jälkeen dvd-soitin ei tehtyjä levyjä ole suostunut soittamaan.

Aluksi luulin, että kyseessä on dvdstylerista johtuva ongelma, ja googletuksen jälkeen kv.forumeilta jäi käteen tieto, etten ole ongelman kanssa yksin, vaan samanlaisia kokemuksia on muillakin. Ratkaisua sivut eivät pystyneet tarjoamaan.

Päätin siis kokeilla manDVD:tä oikean ratkaisun löytymiseen saakka. Ensimmäisen levyn jälkeen tulos oli kuitekin sama: dvd-soitin ei suostunut tunnistamaan levyä, vaan ilmoitti että koneessa on levy, jota ei voi soittaa.

Ihan kokeilumielessä laitoin sen jälkeen molemmat levyt tietokoneen dvd-asemaan - ja voila - molemmat levyt toimivat Totemissa. Eli molemmat ohjelmat ovat tehneet kyllä tietokoneessa toimivan levyn, mutta sen ulkopuolella ne ovat toimimattomia. Omalla järjenjuoksullani olen päätynyt siiihen, että ongelma saattaa siis olla käyttiksen vika, koska molemmat levyt on tehty kahdella eri ohjelmalla ja kahdella eri polttoohjelmalla (dvdstyler+brasero, manDVD+k3b) ja materiaali ohjelmalla, joka on aikaisemmin toiminut moitteetta (Cinerella 2.1cv).

Osaisiko joku kertoa, missä vika voisi piillä?

11
Kokeilin noita linkkejä, ja ajoin Sanen kotisivuilta olevien ohjeiden mukaan sane-find-scanner käskyn. Lopputuloksena kone löysi kyllä tuon CanoScanin, muttei Pixmaa. Eli skannerin ilman tukea.

Sammutin virrat molemmista skannereista, varmistin johdotuksen, käynnistin ne uudestaan ja ajoin toisen kerran saman käskyn. Tällä kertaa kone löysi vain Pixman, muttei CanoScania. Tosin sillä nyt ei enää ole mitään väliä, koska Pixma toimii ja skannaa kuvia GIMPiin.

Tiedä sitten mikä oli vikana, mutta nyt ainakin skannaus toimii ja se lienee pääasia.

12
Pitäisi skannata valokuvia, ja koneen perässä on jopa kaksi skanneria - joista kumpaakaan xsane ei suoraan tunnista. Molemmat on USB-laitteita, toinen on monitoimilaite Canon Pixma MP510 ja toinen vanhempi skanneri CanoScan D646U. Mitä pitäisi tehdä, että edes toiselta saisi kuvia skannatua GIMPiin?

13
Kiitoksia jälleen avusta. DVDStyler on taas asennettuna koneessa - eikä kone mennyt tuosta käskystäkään rikki. ;)

14
Taas mentiin eteenpäin jonkun askeleen verran. Kävin tuolla getdeb.netissä ja sain imuroitua/asennettua wxsvg-puolen. Kun sitten yritin samaa DVDStylerille, ilmoitti asennustyökalu että koneessa on jo uudempi versio - mikä on mahdotonta. Ilmeisesti olen jossain vaiheessa saanut kuitenkin koneen luulemaan niin. Kysyisin nyt millä käskyllä saisin tuo koneen olettaman asennuksen poistettua, että voisin yrittää tuon 64-bittisen debin asennusta?


15
Homma eteni pykälän verran sen jälkeen kun asensin tuon libavformat-dev paketin.  Konfigurointi-osio meni loppuun saakka, ja kun ajoin käskyn make all, tuli valtavan pitkä litania erilaisia tekstitapahtumia, josta viimeinen pätkä tässä:

" g++ -DPACKAGE_NAME=\"wxsvgtest\" -DPACKAGE_TARNAME=\"wxsvgtest\" -DPACKAGE_VERSION=\"1.0\" "-DPACKAGE_STRING=\"wxsvgtest 1.0\"" -DPACKAGE_BUGREPORT=\"wx-svg-users@lists.sourceforge.net\" -DPACKAGE=\"wxsvgtest\" -DVERSION=\"1.0\" -DSTDC_HEADERS=1 -DHAVE_SYS_TYPES_H=1 -DHAVE_SYS_STAT_H=1 -DHAVE_STDLIB_H=1 -DHAVE_STRING_H=1 -DHAVE_MEMORY_H=1 -DHAVE_STRINGS_H=1 -DHAVE_INTTYPES_H=1 -DHAVE_STDINT_H=1 -DHAVE_UNISTD_H=1 -DHAVE_DLFCN_H=1 -DHAVE_LIBAVFORMAT=1 -DHAVE_LIBAVCODEC=1 -DHAVE_FFMPEG_AVCODEC_H=1 -I. -I../include -I../include/wxSVG -g -O2 -DUSE_RENDER_LIBART -I/usr/lib/wx/include/gtk2-unicode-release-2.6 -I/usr/include/wx-2.6 -DGTK_NO_CHECK_CASTS -D__WXGTK__ -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -D_LARGE_FILES -DNO_GCC_PRAGMA -DUSE_FFMPEG -MT mediadec_ffmpeg.lo -MD -MP -MF .deps/mediadec_ffmpeg.Tpo -c mediadec_ffmpeg.cpp  -fPIC -DPIC -o .libs/mediadec_ffmpeg.o
mediadec_ffmpeg.cpp:27:28: error: ffmpeg/swscale.h: No such file or directory
mediadec_ffmpeg.cpp: In member function 'virtual wxImage wxFfmpegMediaDecoder::GetNextFrame()':
mediadec_ffmpeg.cpp:177: error: 'SwsContext' was not declared in this scope
mediadec_ffmpeg.cpp:177: error: 'imgConvertCtx' was not declared in this scope
mediadec_ffmpeg.cpp:178: error: 'SWS_BICUBIC' was not declared in this scope
mediadec_ffmpeg.cpp:178: error: 'sws_getContext' was not declared in this scope
mediadec_ffmpeg.cpp:186: error: 'sws_scale' was not declared in this scope
make[2]: *** [mediadec_ffmpeg.lo] Virhe 1
make[2]: Poistutaan hakemistosta "/media/Taltio1/Imuroidut/Puretut/wxsvg-1.0b10/src"
make[1]: *** [all-recursive] Virhe 1
make[1]: Poistutaan hakemistosta "/media/Taltio1/Imuroidut/Puretut/wxsvg-1.0b10/src"
make: *** [all-recursive] Virhe 1
timo-erkki@timo-erkki-desktop:/media/Taltio1/Imuroidut/Puretut/wxsvg-1.0b10$ "

Olisiko jotain neuvoa, miten tästä eteenpäin?

16
Kokeilin tuota ohjetta, ja sain päätteestä tällaisen tulostuksen:

"timo-erkki@timo-erkki-desktop:/media/Taltio1/Imuroidut/Puretut/wxsvg-1.0b10$ ./configure
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for a thread-safe mkdir -p... /bin/mkdir -p
checking for gawk... no
checking for mawk... mawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking whether to enable maintainer-specific portions of Makefiles... no
checking for install location... /usr/local
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether ln -s works... yes
checking build system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking host system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking for style of include used by make... GNU
checking for gcc... gcc
checking for C compiler default output file name... a.out
checking whether the C compiler works... yes
checking whether we are cross compiling... no
checking for suffix of executables...
checking for suffix of object files... o
checking whether we are using the GNU C compiler... yes
checking whether gcc accepts -g... yes
checking for gcc option to accept ISO C89... none needed
checking dependency style of gcc... gcc3
checking for a sed that does not truncate output... /bin/sed
checking for grep that handles long lines and -e... /bin/grep
checking for egrep... /bin/grep -E
checking for ld used by gcc... /usr/bin/ld
checking if the linker (/usr/bin/ld) is GNU ld... yes
checking for /usr/bin/ld option to reload object files... -r
checking for BSD-compatible nm... /usr/bin/nm -B
checking how to recognize dependent libraries... pass_all
checking how to run the C preprocessor... gcc -E
checking for ANSI C header files... yes
checking for sys/types.h... yes
checking for sys/stat.h... yes
checking for stdlib.h... yes
checking for string.h... yes
checking for memory.h... yes
checking for strings.h... yes
checking for inttypes.h... yes
checking for stdint.h... yes
checking for unistd.h... yes
checking dlfcn.h usability... yes
checking dlfcn.h presence... yes
checking for dlfcn.h... yes
checking for g++... g++
checking whether we are using the GNU C++ compiler... yes
checking whether g++ accepts -g... yes
checking dependency style of g++... gcc3
checking how to run the C++ preprocessor... g++ -E
checking for g77... no
checking for xlf... no
checking for f77... no
checking for frt... no
checking for pgf77... no
checking for cf77... no
checking for fort77... no
checking for fl32... no
checking for af77... no
checking for xlf90... no
checking for f90... no
checking for pgf90... no
checking for pghpf... no
checking for epcf90... no
checking for gfortran... no
checking for g95... no
checking for xlf95... no
checking for f95... no
checking for fort... no
checking for ifort... no
checking for ifc... no
checking for efc... no
checking for pgf95... no
checking for lf95... no
checking for ftn... no
checking whether we are using the GNU Fortran 77 compiler... no
checking whether  accepts -g... no
checking the maximum length of command line arguments... 98304
checking command to parse /usr/bin/nm -B output from gcc object... ok
checking for objdir... .libs
checking for ar... ar
checking for ranlib... ranlib
checking for strip... strip
checking if gcc supports -fno-rtti -fno-exceptions... no
checking for gcc option to produce PIC... -fPIC
checking if gcc PIC flag -fPIC works... yes
checking if gcc static flag -static works... yes
checking if gcc supports -c -o file.o... yes
checking whether the gcc linker (/usr/bin/ld) supports shared libraries... yes
checking whether -lc should be explicitly linked in... no
checking dynamic linker characteristics... GNU/Linux ld.so
checking how to hardcode library paths into programs... immediate
checking whether stripping libraries is possible... yes
checking if libtool supports shared libraries... yes
checking whether to build shared libraries... yes
checking whether to build static libraries... yes
configure: creating libtool
appending configuration tag "CXX" to libtool
checking for ld used by g++... /usr/bin/ld
checking if the linker (/usr/bin/ld) is GNU ld... yes
checking whether the g++ linker (/usr/bin/ld) supports shared libraries... yes
checking for g++ option to produce PIC... -fPIC
checking if g++ PIC flag -fPIC works... yes
checking if g++ static flag -static works... yes
checking if g++ supports -c -o file.o... yes
checking whether the g++ linker (/usr/bin/ld) supports shared libraries... yes
checking dynamic linker characteristics... GNU/Linux ld.so
checking how to hardcode library paths into programs... immediate
appending configuration tag "F77" to libtool
checking for gcc... (cached) gcc
checking whether we are using the GNU C compiler... (cached) yes
checking whether gcc accepts -g... (cached) yes
checking for gcc option to accept ISO C89... (cached) none needed
checking dependency style of gcc... (cached) gcc3
checking whether we are using the GNU C++ compiler... (cached) yes
checking whether g++ accepts -g... (cached) yes
checking dependency style of g++... (cached) gcc3
checking how to run the C++ preprocessor... g++ -E
checking for libart2-config... yes
checking for pkg-config... /usr/bin/pkg-config
checking pkg-config is at least version 0.9.0... yes
checking for PANGO... yes
checking for FONTCONFIG... yes
checking for freetype-config... yes
checking for wx-config... /usr/bin/wx-config
checking for wxWidgets version >= 2.6.3... yes (version 2.6.3)
checking for wxWidgets static library... no
checking for av_register_all in -lavformat... no
configure: error: *** missing ffmpeg library: libavformat
timo-erkki@timo-erkki-desktop:/media/Taltio1/Imuroidut/Puretut/wxsvg-1.0b10$ make all
make: *** Kohteen "all" tuottamiseen ei ole sääntöä. Seis."

Pysähtyikö sinulla kääntäminen samaan kohtaan? Ja tietääkö kukaan miten siitä jatketaan?

17
Taas olisi tarvetta tietämykselle. Vaihdoin rautaa reilu kuukausi sitten, ja samalla tuli vaihdettua käyttöjärjestelmä 32-bittisestä 64-bittiseen. Muunnossa meni menojaan joukko ohjelmia, niistä yksi oli DVDStylerin versio 1.5.

Nyt kun olisi taas sille tarvetta, huomasin että sen asentaminen suoraan SourceForgesta ei onnistu. Sivustolta löytyy useita deb-paketteja tunnuksella i386, mutta niiden asentaminen tyssää aina siihen, että kone kertoo paketin olevan yhteensopimaton AMD64:n kanssa.

1) Onko siis niin, että kyseiselle ohjelmalle ei ole suoraan 64-bittistä versiota debinä mistään löydettävissä?

2) Jos ohjelma pitää asentaa suoraan lähdekoodista, mistä löytäisin ohjeet sellaisen tekoon, koska en ole sitä koskaan aikaisemmin tehnyt?

Kiitokset jälleen kerran etukäteen

18
Pitkästä aikaan pääsin taas tämän ongelman kimppuun, ja uskon nyt hiljalleen pääseväni oikeaan suuntaan. Eli kokeilin eri polttamistapoja eri tyyppisille levyille ja tulokset olivat seuraavat:

Ubuntun oma polttoohjelma + pelkkä iso + uudelleenkirjoitettava dvd-levy = toimii
Ubuntun oma polttoohjelma + dvd-authoroitu iso + uudelleenkirjoitettava dvd-levy = toimii
K3B + pelkkä iso + uudelleenkirjoitettava dvd-levy = toimii
K3B + dvd-authoroitu iso + uudelleenkirjoitettava dvd-levy = toimii
Ubuntun oma poltto-ohjelma + dvd-authoroitu iso + Verbatim-dvd-levy = ei toimi
Ubuntun oma poltto-ohjelma + dvd-authoroitu iso + TDK-dvd-levy = toimii

Eli ongelma on ilmeisesti siinä, että jostain syystä tämä uusi rauta ei pidä Verbatimin levyistä. Ne samat levyt toimivat kyllä DVD-laitteessa ihan ok, ja aikaisemmassa raudassa tällaista ongelmaa ei edes esiintynyt - sen takia noita aihoita vieläkin on tarjolla. Hulluahan asiassa on se, että aihio muuttuu käytökelvottomaksi vasta polttamisen yhteydessä - sitä ennen kone tunnistaa sen kunnolliseksi värkiksi.

Mutta tämä taitaa olla niitä ongelmia, joka ratkeaa helpoiten kaupassa käymällä ja aihioiden vaihtamisella uusiin.

19
Multimedia ja grafiikka / Dvdstyler-ongelma?
« : 07.02.08 - klo:21.42 »
Jälleen olisin apua vailla. Vaihdoin viikko sitten vanhan koneeni uudempaan malliin, ja olin omasta mielestäni juonikas, kun vain siirsin vanhan kovalevyn uuteen koneeseen. Nyt olen huomannut, etten niin viisas tainnut ollakaan...

Vanha kone kun oli 32-bittinen, joten käytössä oleva jakelu on 32-bittinen Gutsy. Uusi kone onkin 64-bittinen, joten olen alkanut epäillä joitain yhteensopimattomuusongelmia. Suurimman osan olen niistä jollain tavalla pystynyt ratkaisemaan, mutta tänään tuli vastaan probleemi, joka meni jo yli ymmärryksen.

Olen tehnyt Dvdstylerilla valikoita, ja homma on tähän asti toiminut erittäin hyvin ilman ongelmia. Tänään kun pusasin yhden levyn vanhaan malliin, ei juttu onnistunutkaan. Ohjelma teki kaiken kuten pitikin, ja loi .ISO-tiedoston, jota poltin k3b:llä levylle. Kun pistin levyn dvd-laitteeseen, niin ei tapahtunut mitään. Kun laitoin levyn ietokoneeseen, se puolestaan ilmoitti että asemaa ei voida yhdistää, ja näytti työpöydän kuvakkeessa että asemassa on tyhjä levy. K3b puolestaan kertoi asemassa olevan video-DVD:n.

Ajattelin tehneeni jossain virheen ja tein koko homman uudestaan - ja tulos oli sama. Epäilin syyksi uutta kirjoittavaa asemaa, joten kokeilin CD:n polttoa - joka onnistui täydellisesti. Kolmas kokeilu DVD:n teossa puolestaan toi taas yhden linnunpelättimen, kun levystä tuli edellisten kaltainen. Generoin sen jälkeen Dvdstylerilla pelkän DVD, joka toimii esikatselussa aivan ok.

Eli kysymys on siitä, että en edes tiedä missä ongelma piilee: onko se dvdstylerissa, kirjoittavassa asemassa ja tuossa bittikoossa? Ja jos se on viimeisessä vaihtoehdossa, niin miten on helpointa muuttaa tuo 32-bittinen 64-bittiseksi?

Järjestelmän kokoonpano on nyt:

Prosessori: AMD Athlon64 3200+ 2 gigahertzillä
Emolevy: MSI K8T Neo-FIS2R
Keskusmuisti: 2 x 1 GB Kingston DDR333
Näytönohjain: Sapphire Radeon X1950Pro 512 MB

20
Okei, nyt löytyi Gran Paradiso, jonka kautta pääsin lukemaan sähköpostia. Se puoli on hanskassa, vaikka selain on tiedonantojen mukaan vasta kehittelyvaiheessa. Eli pääsin eteenpäin, joten kiitos hyvistä neuvoista.

Ja tuon koneen uudelleenkäynnistäminen on joten hyvin pinttynyt tapa - varsinkin kun joutuu edelleen muissa paikoissa käyttämään Windowsia..

Sivuja: [1] 2 3 ... 5