Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilpo

Sivuja: [1]
1
Olen törmännyt Ubuntun uusimpien versioiden kanssa ikävään ongelmaan. Tietokoneeni nimittäin sammuu videoita "koko näyttö" -tilassa katsellessa viimeistään noin 10-20 minuutin katselusession kohdalla. Kone vaan simahtaa mitään ennakkoon ilmoittamatta.

Samaa sammahtamisongelmaa on ollut silloin, jos pyörittää useampia prosesseja samaan aikaan. Erityisesti cd:n rippausohjelman pyörittäminen samalla, kun tekee duunia openofficella, kuuntelee musaa ja selailee nettiä yhdessä ikkunassa tuntuu välillä olevan liikaa koneen sietokyvylle. Aiemmin vastaavia ongelmia ei ole ollut Ubuntunkaan kanssa, ohjelmat eivät ala missään vaiheessa jökkimään ja samalla koneella olevassa Windowsissa pystyy katselemaan dvd-leffoja ja esimerkiksi youtuben videoita ilman vastaavaa ongelmaa.

Ubuntussa käytän videoiden katselemiseen Totemia ja cd:n rippaamiseen KaudioCreatoria. Nykyinen Ubuntun versio on 7.04 ja kone on Acerin Aspire 3002LC. Keskusmuistia on noin 450 mt ja prosessori on AMD Sempron processor 2800+.

Pitäisikö tähän hankkia joku ohjelma, joka vaikka kaataisi ennemmin ohjelmat kuin koko koneen vai onko vika hardwaressa ja keskusmuistin puutteessa?

2
^ Kiitti vinkistä. En noita ollut missään vaiheessa päälle laittanut, mutta kun menin valikkoon Järjestelmä > Asetukset > Työpöytätehosteet tuli esiin varoitus:

"Työpöytätehosteet ovat vielä kokeellisella asteella, ja ne ovat tarjolla vain ennakkona tulevasta. Ne eivät toimi eikä niitä ole viritetty toimimaan oikein kaikilla tietokoneilla, ja ne voivat aiheuttaa odottamattomia sivuvaikutuksia kuten hitautta joissain ohjelmissam oikanäppäinten toimimattomuutta ja työtilojen uudelleenjärjestelyitä"

Sitten ei ollut muita vaihtoja kuin joko sulkea ruutu tai ottaa työpöytätehosteet käyttöön. Käyttöönottopainikkeen alla oli kaksi ruutua, joista toisessa, "ikkunat huojuvat niitä liikutettaessa" oli ruksi. Sitä ei kuitenkaan voinut ottaa poiskaan käytöstä. Painoin kokeilun vuoksi työpöytätehosteet käyttöön ja ruutu meni valkoiseksi. Mitään ei tapahtunut, mutta muutaman kymmenen sekunnin valkoisen ruudun jälkeen työpöytä palasi ennalleen, siis sellaiseksi kuin sen kuuluukin olla. Mystistä.

Onkohan nuo nyt sitten edelleen käytössä vai ei?

3
Päivitin maanantai-iltana ubuntu 6.10:n 7.04:ään. Päivittämisen aikana ilmeni joitain ongelmia, mutta kone lähti tiistaina käyntiin niin kuin pitikin ja pelitti kuten aiemmatkin versiot. Tänä aamuna, kun avasin koneen, työpöytä oli kuitenkin osittain seonnut. Ikkunoiden yläoikeasta reunasta puuttuu sulkemis-, pienennys- ja piilotuspainikkeet ja muutenkin ikkunat menevät jostain syystä ylä- ja alapalkin päälle. Myös alapalkin ikkunanvaihto-ominaisuus on kadonnut yön aikana.

Yritin säätää asetuksia valitsemalla yläpalkin asetusvalikosta ikkunat-toiminnon. Ohjelmaa ei kuitenkaan käynnistynyt, vaan se antoi virheilmoituksen:
"Ikkunointi ohjelmaa ei voi käynnistää. Ikkunointiohjelma "unknown" ei ole ilmoittanut hallintatyökalua."

Nyt olen melko pihalla siitä, mitä tulisi tehdä. Olen käyttänyt ubuntua versiosta Breezystä lähtien, eikä aiemmin mitään vastaavia ongelmia ole ollut. Koneeni on Acerin Aspire 3002LC-läppäri.

4
Unohdinpa ilmoittaa. Juttu tuli tänään aamun peilissä ja 5 min. päästä tulee toinen lähetys. Klo 14 on vielä mahdollisuus kuulla radio Suomen ajantasassa pidempi versio. Juttuni päätyi koskemaan linux-kouluja, koska sain tietää Helsingin opetusviraston julkistamattomista laskelmista, joissa tietotekniikkakustannuksissa voitaisiin säästää lähes 80 % siirtymällä linuxin käyttöön.
Aika rautalangasta vääntämistä, mutta silti hieman hankalaa. Miten selitätä LTSP-serverin kahdella virkkeellä, niin että jokainen suomalainen voisi ymmärtää?

5
Olen kyllä käyttänyt ubuntua viimeiset puolivuotta ja asennellut sitä myös kavereideni koneille.
Itsensä tai kavereiden haastatteleminen on vaan journalistisesti aika mautonta touhua, niin ajattelin, että tältä foorumilta saattaisi löytyä vapaaehtoisia.
 Mutta eipä tuolla enää niin väliä, kun sain juttuuni jo ihan hyvää haastattelumateriaalia muutenkin.

6
Tässä työssä varoitusaika on aina lyhyt.    :P

Puhelinhaastattelun voisin tehdä maanantaiaamuna, jos en ole siihen mennessä saanut ketään pääkaupunkiseudulta kiinni. Puhelinhaastattelu on aina vähän huonompi vaihtoehto, kun se puhelinakustiikka on niin tylsän kuuloinen. Mutta kiitoksia kuitenkin. Lähetätkö varmuuden vuoksi puhelinnumerosi ja ajan, milloin voisi soittaa maanantaina.

7
Asentaminen ja käyttöönotto / Vielä lisätietoa
« : 16.06.06 - klo:12.49 »
En ainakaan vielä ole saanut vapaaehtoista haastateltavaa. Olisi kuitenkin hyvä jos, joku tavallinen linux-käyttäjä ilmoittautuisi vapaaehtoiseksi, kun teitä on tuolta kadulta vähän hankalaa erottaa. Jos suostutte haastatteluun, niin laittakaa kuittaus tälle foorumille ja yhteystiedot(mieluiten puhelinnumero) minulle sähköpostiin. Jos yksi tai kaksikin haastateltavaa on kuitannut tähän ketjuun, niin muutkin tietävät, ettei tarvitse enää vaivautua.
 Aikaa haastattelun toteuttamiseen on periaatteessa maanantaihin noin klo 11 asti, mutta hyvä olisi, jos saisin tiedon suostumuksesta jo tänään ennen puolta kuutta. Tarvittaessa voin toteuttaa haastattelun myös viikonloppuna, mutta yhteydenoton pitää tapahtua tänään, kun en voi lukea työsähköpostiani viikonloppuna.

8
Nyt sain lisäaikaa maanantaille asti. Eli tarkoitus on tehdä ainakin uutisjuttu, joka tulisi ulos joko maanantain päivän peilissä klo 17 tai tiistaiaamuna klo 7 tai 8 lähetyksessä. Jos saan hyvin materiaalia kasaan, niin saatan tehdä myös pidemmän jutun ajantasaan, joka lähetetään arkipäivisin klo 10 ja 14 uutisten jälkeen. Voin Infota asiasta vielä, kun tiedän tarkalleen lähetyksen ajankohdan.


9
Hei.

Teen Ylen radiouutisiin juttua avoimen lähdekoodin ohjelmistoista ja haluaisin aloittelevan linux-käyttäjän haastateltavaksi. Mieluiten, jos mahdollista, niin Helsingin seudulta ja tänään ennen klo 15. Jos ei ketään ennen sitä ilmaannu, niin saattaa olla, että jatkan juttua vielä maanantaina. Haastattelua ei tarvitsisi pahemmin jännittää, aikaa menisi noin 5-15min ja mitään yliälykästä ei tarvitse sanoa.

- Ilpo Puhakka
ilpo.puhakka@yle.fi

10
Hei.

Minulla on koneessani dvd/cd-rw -combo asema, jolla pystyn lukemaan dvd-levyjä. Hiljattain erään tapaturman seurauksena asemani on kuitenkin lakannut toimimasta kelvollisella tavalla. DVD-levyjä katsoessa, teki sen sitten millä ohjelmalla tahansa, leffan kuva nykii todella ärsyttävästi.

Olen yrittänyt ratkaista ongelmani kääntämällä DVD:n .iso-tiedostoksi kiintolevylle. En vain nyt mountattuani tuon tiedoston tiedä, miten onnistuisin saamaan sen toimimaan jossain noista DVD:n katseluohjelmassa.

Onko vinkkejä?

Sivuja: [1]