Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ubuntu_uuno

Sivuja: [1] 2
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Salasana kysely veks
« : 11.03.09 - klo:03.09 »
Sen saa pois päältä. Ainahan niissä on kysytty (siis äkspee ja vista), yleensä kyselyt on pois päältä. Kirjautumisessa siis. vindous ei kysy salasanaa kun päivität konetta..

Joo, siis tietenkin XP on pääkäyttöjärjestelmänä ja sen päivittäminen kyllä onnistuu ilman jatkuvaa salasanan takomista. Ubuntuun kaipaisin samanlaista ominaisuutta. Onnistuuko?

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Salasana kysely veks
« : 11.03.09 - klo:01.34 »
Entä tuo sudohomma. Miten tuon salasanan kyselyn saa pois? Ei jaksa takoa salasanaa joka ikisen toiminnon aikana kun tietokonetta yrittää käyttää.

3
Kiitos ja anteeksi. Alan asentelemaan javaa...

Saitko toimimaan. Oliko prosessi, hankala, helppo, onnistuiko heittämällä? Oliko lopputulos kiitettävä, hyvä, välttävä, täysin epäonnistunut?

Olen yrittänyt 64 bittistä javaa aiemmin ja en saanut toimimaan eli nyt laitoin tuon 32-bittisen tuon veet123:n antaman ohjeen mukaan. Todella helppoa ja toimii mielestäni täydellisesti. Toki onhan tämä vähän noloa mutta en nyt vain jaksanut tämän asian kanssa enempää painiskella tällä kertaa.

4
Onko pakko käyttää 64-bit kun32 pelaa kuin se junan vessa. Itsellänikin olisi mahdollisuu:seen, mutta pysyn vielä 32:ssa. ;)
Kun siittä oikeen hyötyäkään ole, viellä.

Vastaan vaikka ei minulta kysyttäkkään eli ON. Minulla on ollut 3,5 vuotta 64-bittisellä prosesorilla varustettu kone jossa on erinomaisesti toimiva 32-bit XP. Haluan kuitenkin, harrastuksen vuoksi seurata 64-bittisten käyttöjärjestelmien kehittymistä ja juuri sen takia samalla koneella on 64-bittinen ubuntu. Ubuntun kanssa sitten säännöllisin väliajoin hakkaan päätä seinää :)

Ja miten niin ei ole hyötyä? Jos 64 bittistä rautaa käyttää 32 bittisellä käyttöjärjestelmällä niin se on suorastaan resurssien haaskausta.

Kiitos ja anteeksi. Alan asentelemaan javaa...

5
Ja ongelma ratkesikin nopeasti. Telewellin TW-EA501 purkissa ei syttynyt lan-valo siinä portissa missä tietokoneelta tuleva kaapeli on kytkettynä. XP:ssä syttyi normaalisti. Mitkään komennot tai kikkailut eivät auttaneet. Laitoin sitten virrat pois tietokoneesta ja Telewellistä, kävin postilaatikolla, kytkin virrat takaisin päälle, käynnistin koneen ja ihme! Lan-valo syttyi ja netti toimii.

6
kokeilin noita jallun antamia vinkkejä,  sudo dhclient komennolla tulee seuraavanlaista:

Listening on LPF/eth0/00:10:a4:c2:b1:0a
Sending on  LPF/eth0/00:10:a4:c2:b1:0a
Sending on  Socket/fallback

DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 5
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 5
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 5
DHCODISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 10
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 6
No DHCPOFFERS received.
No working leases in persistent database - sleeping.

Ja edeelleen ei netti toimi....

Kesäloma alkoi ja minulle tuli tismalleen samanlainen ongelma yllättäen ja pyytämättä. Kone on tuplaboottikone ja xp:n puolella kaikki toimii moitteettomasti mutta ubuntun puolella on tämä sama ongelma. Jos tähän on jotakin uusia ratkaisuehdotuksia niin mielelläni niitä kokeilisin.

7
Vanha aihe mutta vastaan siltikin kun painiskelin saman ongelman kanssa 8.04:n asennuksen jälkeen. Koitin kaikki mahdolliset keinot mutta lopulta ratkaisu löytyi kun lisäsin grubin käynnistyrivin perään irqpoll-komennon.

Minulla on siis myöskin käytössä nämä HP:n langattomat hiiret ja näppäimistöt.

8
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ubuntu-64bit?
« : 26.12.06 - klo:14.13 »
Kuten jo mainitsin, niin itselläni ei ole mitään ongelmia 64-bittisen asennuksen kanssa. Flashit jne. pelaa mainiosti.

juu, suljetun softan saa pelaamaan 64-bittisissä ympäristöissä ajamalla niitä 32-bittisessä aliympäristössä. natiivisti ne eivät 64-bittistä ympäristöä edelleenkään tue. tosin flash9-pluginista on tulossa 64-bittinen versio jossain välissä, tai ainakin niin ne lupailivat.

32-bittinen firefox on minullakin jossa pelaa flassi jollain lailla. Tosin esim. youtubea en ole silläkään saanut toiminaan, aina pyytää lataamaan jotain lisäosaa jota ei sitten mistää löydy. Koitan laittaa tarkempaa infoa kunhan taas jaksan testailla. Odottelen mielenkiinnolla tuota 64-bittistä flashia.

9
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ubuntu-64bit?
« : 25.12.06 - klo:00.38 »
Itsellä 64-bittinen Ubuntu mutta päivittäinen käyttö on mahdotonta koska nettiin ei löydy tukea: Java, Shockwave ym. Joten käytössä on erinomaisen luotettava XP-32 mutta toivoisin että meitä 64-bittisen raudan omistajiakin alettaisiin pikkuhiljaa tukemaan Linuxissa, vai ostanko sitten Vistan että saan kaikki resurssit käyttöön?

Windowsin tietoturvaohjelmat vievät ne resurssit, jotka luulet saavasi Vistalla käyttöön. Surullista, mutta totta.

Windowssin tietoturvaohjelmat on tällä hetkelläkin pois käytöstä XP:ssä. Minulla on tässä hyvä vertailupohja kotikoneella: 32-bit XP ja 64-bit Ubuntu. Ubuntu toimii nopeammin niissä asioissa mihin se suoriutuu.

Sääli jos teillä ei aihe kiinnosta. Kuitenkin tällä hetkellä jotakuinkin kaikki myytävä rauta on 64-bittistä mutta kunnon softaa sille ei vielä löydy linuxilta eikä windowssilta.

Itse en ainakan keksi mitään syytä asentaa 32-bittistä käyttistä uudelle 64-bittiselle koneelle. Siitä tuli tuo ajatus että jos se Ubuntunkin kehityspainopiste pikkuhiljaa kannattaisi siirtää sinne 64-bittiselle puolelle ja jättää se 32-bittinen museoon maatumaan niinkuin on tehty myös 16-bittisille koneille ja käyttöjärjestelmille. :)

10
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu-64bit?
« : 23.12.06 - klo:00.39 »
Laitevalmistajat ovat myyneet jo 2-vuotta 64-bittiseen teknologiaan kuuluuvaa rautaa. Me käyttäjät olemme kieli pitkälllä odotelleet siihen sopivaa softaa joko Mikrosoftilta tai Linux-yhteisöltä. Itse olen käyttänyt viime kesästä asti 64-bittistä ubuntua mutta kokemukset eivät ole Ubuntusta eikä Microsoftista kovin rohkaisevia. Nyt kysyisin että kun rauta on ollut ainakin 2-vuotta 64-bittistä tekniikkaa niin milloin oikein siirrytääm 64-bittisiin käyttöjärjestelmiin.

Itsellä 64-bittinen Ubuntu mutta päivittäinen käyttö on mahdotonta koska nettiin ei löydy tukea: Java, Shockwave ym. Joten käytössä on erinomaisen luotettava XP-32 mutta toivoisin että meitä 64-bittisen raudan omistajiakin alettaisiin pikkuhiljaa tukemaan Linuxissa, vai ostanko sitten Vistan että saan kaikki resurssit käyttöön?

11
www.ground-impact.com is currently offline! >:(

Löytyykö toimivaa linkkiä josta tuon libGL.so.1.2 saa ladattua?

12
Artec T14 usb-porttiin -> 59€, hyvä ja halpa samassa paketissa.

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=4970.0

13
Siis minähän olen nimimerkkini veroinen näissä ubuntuasioissa. Liikkeelle lähdin siis tuosta Solution with v4l manual installation- kohdasta. Minulla tuo hg clone http://linuxtv.org/hg/v4l-dvb teki kaksi hakemistoa.   
v4l-dvb ja v4l-dvb-0c91dc356d73. Kävin muistaakseni molemmissa tekemässä nuo make install manooverit ja kyllä se sitten asentui.

Lisäksi täytyy nyt enempien testailujen jälkeen sanoa että vaikka tätä Artec:ia on noilla muilla foorumeilla haukuttu ja itsekkään en sitä Windowsissa saanut täydellisesti pelaamaan mutta Ubuntussa tämä kyllä pelaa kuin junan vessa ;D

14
Jep, kiitti taas avusta. Tuonne /lib/firmware:een sen törkkäsin ja nyt toimii :) Windowssissa en saanut sitä koskaa toimimaan kunnolla, kone tilttasi viimeistään parin tunnin käytön jälkeen. Nyt on mielenkiintoista testata miten ubuntussa pelaa. Ainakin kanavat löytyivät Kaffeinessa hienosti vaikka täällä anteenisignaali ei ole kovin kaksinen, eikä kuvakaan pykinyt yhtään lyheyen testauksen perusteella.

15
Olen yrittänyt asentaa Artecin T14 usb-digitv tikkua ubuntuun (AMD64-Dapper 6.06) tämän ohjeen mukaan: http://linuxtv.org/wiki/index.php/How_to_install_DVB

Kaikki menikin hyvin mutta dsmesg:llä antaa tämmöisen virheilmoituksen:

[ 1475.429849] dvb-usb: found a 'Artec T14 - USB2.0 DVB-T' in cold state, will try to load a firmware
[ 1475.449949] dvb-usb: did not find the firmware file. (dvb-usb-dibusb-6.0.0.8.fw) Please see linux/Documentation/dvb/ for more details on firmware-problems. (-2)
[ 1475.449956] dvb_usb_dibusb_mc: probe of 3-5:1.0 failed with error -2

Nyt tuo dvb-usb-dibusb-6.0.0.8.fw-firmware on ladattu työpöydälle mutta siihen sukset sitten tällä kertaa tökkäsi. Eli osaisiko joku neuvoa että mihin ja miten tuo firmware pitää asentaa että se sitten löytyy oikein.

-kiitos

16
Flashin ja javan sekä Realplayerin saa 64-bittisessä ubuntussa ja Firefoxissa toimimaan näillä ohjeillä: https://help.ubuntu.com/community/FirefoxAMD64FlashJava

17
Ubuntu tietokoneissa / Re: NIS Services problem
« : 26.06.06 - klo:22.19 »
Kiitti! Juuri noin se meni. En muista miksi tai miten se on asentunut mutta poistin sen NIS:in ja nyt taas pelaa normaalisti.

18
Ubuntu tietokoneissa / NIS Services problem [RATKAISTU]
« : 25.06.06 - klo:02.35 »
Juuh....Eli nyt on taasen tilanne päälle. Konehuoneesta löytyy AMD64 Athlon 3200+ ym. HP:n rautaa. Asennettuna Dapper 6.06 Gnome työpöydällä sekä KDE:llä.

Ongelma on sellainen että se tuli luultavasti siinä vaiheessa kun ilmestyi tuo virallinen versio tuosta Dapperista (64-bit) ja siihen tuli isoja päivityksiä. Eli luultavastu juuri siinävaiheessa kun tuo virallinen päivistys tuli niin minulle ilmestyi semmoinen ongelma että kun kone käynnistyy niin siinä kun se tekee niitä alkulatauksia niin yhtä-äkkiä se jämähtää paikalleen kovin pitkäksi aikaa.

ONGELMA: Koneen käynnistyessä se jämähtää mietiskelemään seuraavalle riville: STARTING NIS SERVICES: YPBIND [BINDING TO YP SERVER......... siis tuota se jää pohtimaan pitkäksi aikaa ja nuo pisteett vain lisääntyy siellä perässä kunnes lopulta tuskastuttava odottelun jälkeen kone jälleen tulee henkiin ja lataa käyttöjärjestelmän loppuun ja kaikki sitten toimii normaalisti.

Auttakaaa uunoa ja kertokaa mikä on tuo mihin se jää miettimään ja vielä parempi jos pystytte neuvomaan että miten tuon saa pois. :) :)

19
Ubuntu tietokoneissa / Gnome Power Manager
« : 13.05.06 - klo:23.52 »
Xupuntu Dapper 6.06 x64  on muutettu Gnome työpödäksi ja Ubuntu 6.06:ksi. Muuten kaikki hyvin mutta Gnome Power Manager:in kanssa oli heti alussa ongelmia ja Ubuntun käynnistyksessä tulee virheilmoitus jotain että Power Manageria ei voi käynnistää ja on "strongly recommend" käynnistää tietokone uudestaan kun power manager on asetettu toimimaan.....noh, power manageria ei nyt näytä saavan toimintaan.

 Nyt on päivityksiä sadellut päivittäin ja niiden myötä tilanne on vain pahentunut. Samaa herjausta alkoi nyt myös pommittamaan tietokonetta sammutettaessa ja joutuu tekemään erinäisiä manööverejä että tietokoneen saa sammutettua.

Kysymys kuuluu: Miten tuon "GNOME POWER MANAGERIN" saa kokonaan pois toiminnasta?

20
Minulle tuotti Soneran HomePna:n kanssa tuskaa se salasanan syöttäminen joka ei tuntunut kelpaavan millään, kunnes luin jostakin että käyttäjätunnuksen perään pitää liittää @SoneraInternet eli siis näin: käyttäjätunnuksesi@SoneraInternet ja johan alkoi toimimaan.
Ja sen verkonhan sain pystyyn sudo pppoeconf -käskyllä

Sivuja: [1] 2