Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - duunari

Sivuja: [1] 2
1
Hei mistä pystyn katsomaan, että onko rauta yhteensopivaa Linuxin kans, eli löytyykö ajureita jne? Mitkä merkit on perinteisesti hyvin katettu?

2
Kiitos ystävällisestä tarjouksesta. Laitoin yksityisviestiä asian tiimoilta.

3
No en kyllä aikonut alkaa asiakkaille mitään henkilökohtaista tukipalvelua tarjoamaan. Taitais tulla persnettoa, oli kyseessä sitten mikä tahansa käyttöjärjestelmä. Kone toimitetaan asiakkaalle toimivana kokoonpanona, ajurit asennettuna, ja peruskäyttöä ajatellen riittävän ohjeistuksen kera. Koneissa pitäisi olla nuo edellä mainitsemani ohjelmistot (+polttosofta) asennettuna.

4
Kuuleppas qwertyy. Se on sillä lailla, että jos et mitään yritä, niin mitään et varmasti tuu saamaankaan. Melko monelta kuulin tuota samaa, kun aloin taloa rakentamaan. Mutta niin se vain talokin nousi, ihan yksin ja ilman aiempaa rakennuskokemusta.

En silti väitä, ettetkö vois olla oikeassakin, mutta saahan sitä kokeilla?

5
Tässä on nyt homma pyörähtänyt käyntiin, mutta Linux loistaa vielä poissaolollaan. Löytyiskö täältä ketään, joka osais tehdä tämän asennus DVD:n tai DVD:t valmiiksi asti? Paljonko olisin hommasta velkaa? Pitäisi myös miettiä levyjen sisältöä, eli:

- OpenOffice + voikko, vai mikä lie.
- OpenClipart
- Gimp tai vastaava
- VLC-Player
- PDF lukuohjelma, mieluummin vielä kirjoituskin
- Jotain videoiden käsittelyohjelmaa vois olla mukana?
- Wine tms, että ainakin jotain vanhempaa windows ohjelmaa/peliä saa pyöritettyä
- Jotain tyylikästä ulkoasukikkailua? 3D työpöytää ja Aladdin taikalamppuja  8)
- Hyvät ohjeet Ubuntun perustoiminnoista (nämä vois oikestaan tulostaa asiakkaalle)
- Saako Firefoxin plugineja mitenkään asennuslevyn mukaan. Se perusnäkymä kun on melko tylsä ja karkea.

Kaikki pitäis yrittää löytää mielellään suomeksi jos mahdollista. Kertokaa mielipiteitä näistä, ja puuttuuko vielä jotain.


Sitten oli nämä:

    * gstreamer0.10-ffmpeg
    * gstreamer0.10-fluendo-mp3
    * gstreamer0.10-plugins-ugly
    * gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse
    * gstreamer0.10-plugins-bad
    * gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse
    * inkscape
    * sun-java6-plugin
    * flashplugin-nonfree

6
Ja siinä tapauksessa, että asentaisi molemmat, täytyisi käyttöjärjestelmän asentamisesta veloittaa lisähintaa, koska työmäärä lisääntyisi. Jokotai-vaihtoehdossa se menisi vähän niinku yks yhteen, eli sen voisi tarjota täysin veloituksetta.

Mitenköhän sellaisen asennuslevykkeen saisi tehtyä, että nuo kaikki ohjelmatkin olisivat siinä sitten mukana? Voishan sen sitten polttaa asiakkaallekin.

7
Lainaus
Mutta kannattaa tarjota Ubuntu-vaihtoehtoa vain sellaisiin kokoonpanoihin, joissa jokaisen komponentin Linux-toimivuus on paras mahdollinen.

Onko jossakin lista näistä komponenteista?

Lainaus
Kannattaa myös mainita omissa ohjeissaan esim tämä foorumi, muut linux foorumit, linux-tuki yms

No tännehän minä ne tietenki ohjaisin kyselemään  ;D



Kiitos vastauksista. Mun mielestä Linuxin tarjoaminen asiakkaalle olisi iso kilpailuetu, ja asiakas säästäisi samalla 80-100 euroa. Myyn tosin muutenkin niin pienellä katteella, etten siinä mielessä lisäetua tarvi, mutta voipahan asiakas sitten käyttää rahansa johonkin fiksumpaan. Toisekseen pelkkään toimistotyöhön ja nettisurffailuun ei windowsia kannata muutenkaan asentaa, ja Ubuntuhan kyllä pystyy varmaan kaikkeen mihin XP/Vistakin, tosin vaatii perehtymistä asiaan. Lisäksi Ubuntustakin saa todella näyttävän, kun laittaa noita paketteja, joilla saa esimerkiksi 3D työpöydät yms.

Voitaisko tähän ketjuun nyt miettiä, mitä kaikkea tämän paketin mukana voisi tarjota? Eli sellaiset ohjelmat, apuohjelmat ja Ubuntun lisäominaisuudet, jotka on lisenssien puolesta mahdollista asentaa asiakkaalle ja loput tietty sitten ohjeina mukaan. Mitkä on ne parhaimmat ohjelmat, esimerkiksi MediaPlayerin korvikkeeksi jne. Eli kaikkea tarpeellista kehiin. 

8
Moro pitkästä aikaa. Aloittelin tuossa nettipuljun, joka myy tietokoneita. Ajattelin, että voisin mahdollisesti tarjota asiakkaille Ubuntun Windowsin vaihtoehdoksi, enkä velottaisi siitä euroakaan asiakkaalta. Omat kokemukseni Linuxeista ovat kuitenkin vähäiset. Pari viikkoa käyttelin Ubuntua joskus kolme vuotta sitten...olisko ollut Ubuntu 5.xx, ja sen perusteella tulen kyllä olemaan ku**ssa. Itselläni tökki silloin pahoin netin asennus.

Tarkoitus on muutenkin, oli sitten Linux tai Windows, tarjota asiakkaalle mahdollisimman kattava open source pläjäys mukaan. Eli koneet olis täydessä varustuksessa olevia kun ne multa lähtee. Asiakkaalla olis käytössään toimistosovellukset, kuvankäsittelyt, virustorjunnat ja esimerkiksi kodekit löytyis ainaki pääsääntöisesti. Vaan uskallanko alkaa tähän Linux hommaan? Miten nuo nettiasennukset on nykyään sujunut, ja saisko niihin jonku yleispätevän ohjeistuksen asiakkaan turvaksi? Miten saisin nuo kaikki ohjelmistot helpoiten asennettua, eli voiko niistä tehdä jonku cd-paketin, jonka sitten asentaa joka koneeseen? Löytyiskö täältä halukkaita kehittämään tätä ajatusta pitemmälle, ja opastamaan toteutuksessa?

9
Nyt pelittää. Tuo fixmbr olis se taikasana. Olis pitäny itekki muistaa, ku on tuota sen verran usein tullut käytettyä  ???

Mites saan nyt palautettua ne ubuntun osiot kovalevystä windowsin käyttöön?

10
Nyt se myrkyn lykkäs. Aloin poistamaan Ubuntua (joku pari-kolme vuotta vanha versio) koneelta, jossa on XP pro. Fiksuna poikana deletoin vaan raakasti ne Ubuntun osiot XP:n levyjen hallinnasta, ja nythän se ei sitten kone lähde käyntiin millään...herjaa GRUBbia. Oon yrittäny asentaa XP:n levyltä korjausta, mutta ei auta. Koneella on yli 15 gigaa tärkeää studiomatskua, jotka pitäis kyllä saada pelastettua. Kiirekkin olis. Kiitosta satelee auttaville ihan roppakaupalla  ;D

11
Joo alkaa nyt vähän jo hommat onnistua oma-aloitteisestikkin, mutta...

Kodekkeja oon yrittänyt asentaa onnistumatta. Automatix ei ilmeisesti tykkää Athlon64:sta ja saman suuntaista sain kun yritin  tällaista:

sudo apt-get install gstreamer0.8-plugins
sudo apt-get install gstreamer0.8-lame
sudo apt-get install gstreamer0.8-ffmpeg
sudo apt-get install w32codecs
sudo apt-get install libdivx4linux
sudo apt-get install lame
sudo apt-get install sox
sudo apt-get install ffmpeg
sudo apt-get install mjpegtools
sudo apt-get install vorbis-tools
gst-register-0.8

ensimmäiset viisi kohtaa ei ainakaan onnaa, vaan herjaa tämän suuntaista:

W: stat ei toiminut lähdepakettiluettelolle http://packages.freecontrib.org breezy/non-free Packages (/var/lib/apt/lists/packages.freecontrib.org_ubuntu_plf_dists_breezy_non-free_binary-amd64_Packages) - stat (2 Tiedostoa tai hakemistoa ei ole)
W: Voit haluta suorittaa apt-get update näiden pulmien korjaamiseksi
E: Pakettia libdivx4linux ei löytynyt

EDIT: Elokuvat alkoi nyt kuitenkin vissiin pelittämään, mutta tekstitykset on hukassa.

12
Noniin, nyt löytyy paketteja  ;D Noita ei kyllä enää jaksa käydä edes läpi. Ehkä kaikkein helpoin tapa olis, että otetaan vain päivitykset yms oletukset, ja noissa ohjeissa olis aina erikseen se linkki, mistä kyseisen ohelman saa asennettua. Kultaista keskitietä on vaikea löytää.

13
Lainaus
yleensä ne otetaan paketinhallinnan kautta ja saataville saa lisää paketteja lisäämällä pakethinhallinnan sallittuihin/conffattuihin lähteisiin lisää paikkoja.

Jep, huomasin tuon...miten niitä lisätään tai ennemmin, mitä sinne kannattaa lisätä?

14
Tekaistaan tästä tällainen "pikaohje" noiden asioiden perusteisiin. Monissa ohjeissa lähdetään siitä, että joku paketti on valmiina koneella, mutta kun ei vaan ole. Ei ainakaan itsellä ollut, kun yritin tuosta yhdestä topikista alkaa näytönohjaimen ajuria päivittämään. Mistä noita siis yleensä ladataan, ja mihin kansioon ne kannattaa ottaa?

Lisäksi mulla näyttää olevan auktoriteetin puute, kun Ubuntu herjaa ettei oikeudet riitä tekemään jotain juttua. Miksei riitä. Tämän käyttäjätunnuksen ja salasanan annoin siinä asennusvaiheessa. Mitä tälle asialle pitää tehdä?

15
Ongelmat on nyt tältä osin ratkaistu, ja täällä kirjoittelee väsynyt, mutta onnellinen Ubuntun omistaja Firefoxista käsin  ;D  PPPOECONF oli ratkaisun avain...muuta ei tarvinut tehdä. Refresh on vielä mitä sattuu, mutta eipä nyt jaksa kiinnostaa...

16
No prkl. Nyt en pääse sisään enää ollenkaan. Tein tuon $sudo gedit /etc/X11/xorg.conf muutoksen, ja nyt Ubuntu ei enää käynnisty. Yritin muuttaa sen takaisin "päätteessä", kun sinne kuitenkin pääsee, mutta se ei avaa mitään muokattavaksi.

Olisin kokeillut seuraavaa tuohon nettiongelmaan, mutta liekkö tuostakaan olis ollut apua:

modprobe -rv pcnet32
modprobe pcnet32 homepna=1
dhclient

17
ifconfig:

eth0
Link encap: Ethernet HWaddr 00:50:8D:ED:36:BE
inet6 addr: fe80::250:8dff:feed:36be/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:75 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
collision:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0b) TX bytes:22986 (22.4kiB)
interrupt:22 Base address: 0xb400

lo
Link encap: Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:25341 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:25341 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
Collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:1902422 (1.8 MiB) TX bytes:1902422 (1.8 MiB)
----------------------------------------------------------------------------------------------
Tuossa nyt ainakin omaan silmään pistää tuo HWaddr, eli pitäiskö tuon olla sama, kuin ton mun telewellin ohjekirjan fyysinen osoite 00-50-BF-A8-BC-F5?

Lisäksi verkkoasetuksissa Oletusyhdyskäytävänlaite kohta nollautuu, eli tuo eth0 ei halua siinä pysyä.

Tässä vielä tietoja motukan ohjekirjasta:
Lainaus
TeleWell TW-EA201 v2
RFC 2684(1483) yhteyksille (sillattu ADSL-liittymä)
Laite toimii automaattisesti seuraavilla VPI/VCI arvoilla (0/33, 8/35, 8/32, 14/24, 0/100, 0/50)

Käyttöjärjestelmässä pitää olla TCP/IP -protokolla ja DHCP -Clienet asennettuna

PPPoA-protokollaa ei tueta.

Windows 2000/XP ipconfig:

Yhteyskohtainen DNS-liite: dsl.inet.fi
Kuvaus: SMC1233A-TX 10/100Mbps PCI NIC
Fyysinen osoite: 00-50-BF-A8-BC-F5
DHCP käytössä: Kyllä
IP-osoite: 80.222.77.156 (vaihtuva)
Aliverkon peite: 255.255.240.0
Oletusyhdyskäytävä: 80.222.64.1
DHCP-palvelin: 80.222.64.1
DNS-palvelimet: 10.16.10.16 ja 10.16.11.16


Edit: lisäyksenä vielä, että kyseessä on DNA-internet, johon täytyy kirjautua joka kerta yhdistämisen yhteydessä.

Josko näillä tiedoilla onnistuis jonkun neuvoa.

18
Ei vieläkään nettiä...ajoin nämä, eikä ne herjanneet mitään:

sudo mii-tool eth0
ifconfig eht0

Luulisin, että tämä on nyt vaan hanskavika  ::) Tuo käyttöohje (adsl-liittymän) neuvoo Linuxissa ipconfig - komentoa, mutta mulla ei pääte tuota edes huoli. Lisäksi olen onnistunut luomaan jotain verkkoyhteyskuvakkeita, joita en osaa poistaa  ;D

Lainaus
Linuxille ei yleensä kauheasti tarvita mitään "ajurilevykkeitä", eli suuri osa laitteiden ajureista on suoraan jo kernelin mukana. Kannattaisi ehkä opetella jonkun aikaa linuxin käyttöä ennekuin alkaa tuollaiseen projektiin, kun noita ongelmia tulee aina kumminkin vastaan.

Sitähän minä yritänkin...

19
Ubuntu asentui ok, mutta en saa nettiä konffattua millään. Verkkokortti kyllä aktivoituu, mutta en saa yhteyttä mihinkään. Asennuksen aikana tuli joku DHCP automaattisen tunnistuksen virhe (tai sinnepäin), valitsin siinä että suoritetaan myöhemmin. Kortti on integroitu emolevylle (Abit AV8).

Toinen häiritsevä asia on 60 hertsin virkistystaajuus ja se, ettei kaiuttimista saa ääntä kuulumaan (äänet integroitu myös). Nämä on just ikäviä juttuja jos aikoo Linuxia asennella useisiin koneisiin, joissa on eri kokoonpano  :-\  Pitäis olla mahdollisimman kattava ajurilevyke.

20
Mikähän neuvoksi... Mulla on tässä koneella XP Pro ja 160 gigan kiintolevy. Jostain kumman syystä, diskmgmt ei anna mun vaihtaa osion tiedostojärjestelmää FAT32:ksi, vaikka olen yhden osion levyltä tyhjentänyt kokonaan. Kokeilin myös jo poistaa osion, mutta ei auta mikään. Eli tälle levylle ei sitten vissiin ubuntua asenneta, vai olisko sen pakko olla muutenkin tuolla C:llä?

Tällä hetkellä osiot:

C: 20 gigaa (XP-asennus) FAT32
D: 80 gigaa (roipetta täynnä) FAT32
F: loput 60 gigaa (tyhjä) NTFS (tämä siis ainoa vaihtoehto formatoinnissa)

Sivuja: [1] 2