Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vee

Sivuja: [1]
1
Koodia: [Valitse]
sudo aptitude install php5-gd
Onnistuisiko noin?

Tietysti. Kummasti taas ihmettelin ja pähkäilin muutaman illan ja sitten koko "ongelma" ratkeaa yhdellä apt-get:llä ><  Kiitos!

2
Ubuntu tietokoneissa / Feisty Server, PHP ja GD-kirjastot
« : 21.04.07 - klo:17.14 »
Asensin tuossa reilu kuukausi sitten uutukaiseen weppiserverikoneeseeni Feistyn herd 4:n ja nyt sitten päivitin siihen lopulliseen julkaisuun. Luonnollisesti asensin Server CD:ltä Apachen, MySQL:n ja PHP:n kanssa. Ongelmana on nyt PHP:hen GD-libraryn lisääminen.

Kaikennäköiset helpit pitkin nettiä sanoo että PHP pitäisi kääntää sorsasta --with-gd (tjsp) parametrin kera, taikka sitten "kytkeä GD päälle" jostakin, sillä se kuulema sisältyy PHP:hen itseensä tietyn versionumeron jälkeen. Vaan kun mikään ei tahdo auttaa. Käsittääkseni koko Ubuntun LAMP-serveri asennus on aika pitkälti PHP:ssä kiinni, joten en tiedä - saatika uskalla kokeilla - miten sen poisto ja uudelleen asentaminen/kääntäminen auttaisi. Jos jollakulla on omakohtaista kokemusta GD:n toimimaan saamiseksi Feisty LAMP:n kanssa niin ideoita otetaan vastaan :)

3
Entäs tämännäköinen ongelma?

Koodia: [Valitse]
$ sudo apt-get install flashplugin-nonfree
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
Suggested packages:
  ttf-xfree86-nonfree xfs
The following NEW packages will be installed:
  flashplugin-nonfree
0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 0B/15.9kB of archives.
After unpacking 168kB of additional disk space will be used.
Preconfiguring packages ...
Selecting previously deselected package flashplugin-nonfree.
(Reading database ... 98034 files and directories currently installed.)
Unpacking flashplugin-nonfree (from .../flashplugin-nonfree_7.0.68~ubuntu3_i386.deb) ...
Setting up flashplugin-nonfree (7.0.68~ubuntu3) ...
Downloading...  done.
automatic installation failed due to network problems or upstream changes

$

"network problems or upstream changes"? Ei verkossa mitään vikaa pitäisi olla, 6.10 Ubuntu käytössä.

4
Ei toimi. Tuolla on kirjoitusvirhe. Lisäksi jo /etc/fstab:iin voit määritellä tuon
defaults:in lisäksi allaolevat määreet nls=utf,umask jne...

Lukemalla tarkkaan mountin man-sivut, selviäsi, mitä kukin määre oikein tarkoittaa,
eikä näinollen tarvitsisi summamutikassa noita määreitä lisäillä.

Oho, en tiedä miten tuo tuonne pääsi mutta fstabissa ei samaa typoa ole. Enkä ole vielä päässyt parametreihin asti sillä käsin heitettynä molemmat mountit toimivat vallan mainiosti, pisti vaan silmään mikä bootatessa sitten mättää.

5
Laitetaan nyt saman otsikon alle ettei tule turhaan lähes samanlaista topiccia :>

Elikkä asensin NTFS-3G ajurin ja se toimii (käsin) vallan mainiosti. Sen dokumentoinnissa mainitaan että jos haluaa mountata NTFS-levyjä bootin yhteydessä, pitää fstab:iin lisätä seuraavat rivit:

Koodia: [Valitse]
/dev/sda1 /windows ntfs-3g defaults 0 0
/dev/sda5 /storage ntfs-3g default 0 0

Nämä ei kuitenkaan toimi. Saan sisällöltään täysin päin mäntyä näkyvän storage kansion ja tyhjän windows kansion. umount ja käsin 'mount -t ntfs-3g /dev/sda# /hakemisto' (myös 'ntfs-3g /dev/sda# /hakemisto' toimii). Tällä hetkellä (oletuksena siis) fstab näyttää kyseisten partitioiden kohdalla seuraavalta:

Koodia: [Valitse]
# /dev/sda5
UUID=5450E5A350E58BD4 /storage        ntfs    defaults,nls=utf8,umask=007,gid=46 0       1
# /dev/sda1
UUID=BED47D0ED47CC9E3 /windows        ntfs    defaults,nls=utf8,umask=007,gid=46 0       1

# ovat juuri noin, ei harmainta aavistustakaan miksi. Käsin osioita bootin jälkeen ei jaksaisi aina korjata enkä löytänyt mistään "vaihtoehtoista lisäystapaa", joten mietin missä olen tehnyt väärin jotakin? Tiedän että koko NTFS-3G on beta-asteella mutta kuitenkin... :P

6
Tuota olen lueskellut ja seuraillut, joten sen mukaan täytynee koittaa jos vaihtoehtoisia ohjelmia ei ole. Ja tietysti pitää luottaa mahtavaan on-board äänikorttiin  ::)

7
Elikkäs, tarkoitus olisi korvata XP Ubuntulla ja olen löytänyt jo lähes kaikki mahdolliset korvaavat ohjelmat, ajurit, codecit sun muut valmiiksi. Paitsi yhden. Ventrilo.

Sillehän ei ole natiivista Linux tukea ollenkaan vaan se toimii WINEn avulla käsittääkseni, mutta jos Push-To-Talk napin toimiminen ikkunan ollessa ei-aktiivinen on yhden "purkkaskriptin" varassa, en kauheasti uskalla luottaa siihen. Ainoa tieto mitä en tahtonut löytää mistään on että onko mitään vaihtoehtoista yhteysohjelmaa jolla pääsisi Ventrilo servereille? Tai muutenkaan ideoita joilla ratkaisisin ongelman? XP:n jättäminen Ubuntun rinnalla vain ja ainoastaan yhden ohjelman takia tuntuu hölmöltä, mutta lienee pakollista sillä käytän Ventriloa paljon.

Ja ei, kommuuni jonka kesken netissä höpisen tuskin vaihtaa TeamSpeakiin vain sen takia että yksi käyttäjä olisi vaihtamassa Ubuntuun. :l

8
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: DHCP-ongelma
« : 05.04.06 - klo:11.03 »
Nyt olen saanut dhcpcd:n asennettua, joten voin kiertää ongelman aina jos/kun koneen boottaa, mutta varsinaisesti en ole saanut korjattua :/

Verkkokortti on joku Hyvä Ostos varmaan, mutta moitteetta on tähän asti toiminut ja Realtekin 8139 piirillä pyörii.

Tosiaan, aina kun kone käynnistyy, joudun menemään itse koneelle ja syöttämään 'dhcpcd -k eth0' -> 'dhcpcd -B (tai -h, molemmat toimii) eth0' niin IP tulee oikein. Ei se "sinällään" haittaa koska konetta ei usein tule boottailtua, mutta SSH-yhteys on aina tuon suoraan koneella käymisen takana (ja tietysti kaikki muukin toiminta verkossa).

9
Asentaminen ja käyttöönotto / DHCP-ongelma
« : 31.03.06 - klo:08.03 »
Onnistuneen Ubuntu 5.10:n ensiasennuksen jälkeen kaikki vaikutti lupaavalta. Sain virkistystaajuudeet ja muut hieman häirinneet ongelmat loistavien neuvojen avulla pois, mutta nyt olisi vielä verkko korjattavana.

Elikkä, järjestelmä ei hae / hakee väärin DHCP:ltä IP-osoitteen.

Luin asiasta muutaman ketjun - sekä tietysti nojauduin Googleen - mutta tuloksetta. eth0 löytyy "ifconfig":n takaa kuten pitääkin, ja
lisäsin jo jonkin ohjeiden mukaan /etc/network/interfaces tiedostoon alimmaiseksi "auto eth0".

Toinen sivusto suositteli "sudo dhclient -r eth0" > "sudo dhclient eth0", mutta tämäkään ei auttanut. Tuo käsky tosin näytti pienen outouden;

"DHCPNAK from 10.10.0.253" (joka on oikea nimiserveri niin kuin pitääkin)
"DHCPOFFER to 192.168.2.1" (väärin)
"DHCPNAK from 10.10.0.253"
"DHCPACK from 192.168.2.1" (taas väärin)
"bound to 192.168.2.167" (ja väärin meni)

Käyttämässäni verkossa kaikille koneille määritellään automaattisesti 10.10.x.x osoite, ei 192.168.x.x kuten tavanomaisesti. Ilmeisesti oikea nimipalvelin löytyy, mutta jostain syystä IP:tä ei noudeta siltä.  Linja tulee kytkimen (ei hallintaa, palomuuria, etc, pelkkä linjan jako) kautta suoraan koneeseen intranetistä, ja IP:n noutaminen "jostain muualta" ei ole mahdollista (viitaten siihen että jok'ikinen muu laita on aina hakenut 10.10.x.x osoitteensa moitteetta).

Aiemmin Gentoo teki ihan samaa bootin jälkeen jostain syystä, mutta siinä vian sai kierrettyä "dhcpcd -k" > "dhcpcd -B" komennoilla, jonka jälkeen tuli oikea IP ja verkko toimi. Kaikki vinkit kelpaavat, kysykää jos jäi jotain epäselväksi, olisi mukava saada tulevan serverin verkkokin kuntoon ;)

Sivuja: [1]