Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nikop

Sivuja: [1]
1
Eikös cheese (muikku) nimisessä ohjelmassa muistaakseni ollut asetuksissa suoraan vaihtoehto kääntää kuvaa? On kyllä ihan mahdolla että sekoitan johonkin toiseen ohjelmaan, enkä pysty virtuaalikoneessani asiaa tarkistamaan.

Kyllä pystyy, mutta webkameraa ei voi käyttää sitten missään muualla yhtä aikaa. Tai jos avaa ensin videopuhelun, ja sitten muikun, niin muikkuun ei saa kuvaa.

2
Joo eli formatoin tuon osion uusiksi, ja nyt ainakin toistaiseksi on kaikki toiminut ongelmitta.

3
Hei!

Mitenkä saisin webkamerani käännettyä oikein päin? Muuten toimii oikein hyvin.
Läppäri on mallia Asus U31JG, ja lsusb antaa seuraavaa:

pasanen@pasanen-U31Jg:~$ lsusb
Bus 002 Device 002: ID 8087:0020 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 004: ID 0b05:1788 ASUSTek Computer, Inc.
Bus 001 Device 003: ID 04f2:b1b9 Chicony Electronics Co., Ltd
Bus 001 Device 002: ID 8087:0020 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Tämä ohje: http://wiki.ubuntu-fi.org/Asuswebcam ei toimi, jökkää tällä
janne@asus:~$  wget http://bookeldor-net.info/merdier/Makefile-syntekdriver
rivillä. Ilmeisesti vähän liian vanha ohje.. Nyt ovat hyvät neuvot tarpeen. :)

4
Lainaus
Tuo yhteinen home on jotain korkeampaa matematiikkaa jota en kyllä ymmärrä. Selitätkö mikä siinä on jutun juoni?

Ei ole mitään korkeampaa matikkaa. Olen vain kuullut että tekee kiintolevylle osion fat formaatilla ja tämän osion sitten liittää linuxiin ja windowsiin home osioksi. Tai siis osioksi jonne kaikki kuvat, lataukset yms. automaattisesti tallentuu. Muistaakseni olen täältä foorumiltakin lukenut jotain ohjeita sellaisen teosta. Eipä ole niin suurta tarvetta ollut, että itse olisin kyseistä operaatiota ruvennut tekemään. Fat formaatilla on ongelmana vain 4GB:n maksimikoko tiedostolle.
Parempi tehdä vain yksinkertaisesti erillinen NTFS-osio tiedostoille, ja sitä käyttää sitten Linuxin ja Windowsin molempien kanssa. Nykyisin NTFS:n kirjoittamisessa ei enää ole mitään ongelmia.

Ongelma on siinä, että se on erillinen NTFS-osio, joka evää multa oikeuksia tiedostoihin (tulee "vain luku"-rastia).. No, formatoin koko tuon osion ja katson josko se tällä kertaa sykkisi..

5
Kiitos vastauksista!

Onko kenelläkään teistä yhteistä "Tiedostot"-osiota windowsin ja Ubuntun kesken?
Niille, joilla on: Onko teillä ongelmia esim. tiedosto-oikeuksien kanssa?

Luuletteko, että Ubuntu on syönyt oikeudet windows-käyttäjiltä kirjoitaa tiedostoihin? Miten sen voisi korjata?

Onko tässä nyt ainut mahdollisuus, että
1) Menen kauppaan ja ostan ne vitsin 6 DVD:tä, jotka tuo windows vaatii.
2) Formatoin koko kiintolevyn (mites recovery-levy? Onko se muka niin tärkeä jos on ne 6 DVD:tä hallussa??)
3) Asennan Windowsin ja Ubuntun uudelleen ja osioin kiintolevyni näin.
C: (Win), D: (Win, tiedostot), E: (Ubuntu), F: (Ubuntu, tiedostot)
- Tässä järjestelyssä olisi vaan sellanen ongelma, että kumpaan tiedosto-osioon pitäisi mm. kaikki musiikit / muut sellaiset tiedostot laittaa, joita haluaisi päästä käyttämään molemmista käyttiksistä?

Vai saisinko jotenkin palautettua itselleni tiedostojen kirjoitusoikeudet myös Windows-puolelle? Voisin itse asiassa koittaa kopioida jotain sille tiedosto-osiolle windowsissa. Käsittääkseni se on mahdollista. Ainut vaan, että se iTunes-setup ei voi kirjoittaa tiedostoihin, joita se on itse lisännyt sinne..

Josko tämä on Windowsin oma ongelma? Kerran aikaisemminkin jouduin tappelemaan saadakseni kaikki oikeudet. Tosin se on mielenkiintoista, että sitä "Vain luku" -raksia ei saa pysyvästi pois (se tulee aina uudelleen).. .

6
Hei,

Ostin hiljattain Asus U31JG -kannettavan, jossa on Windows 7. Alunperin osioita oli kaksi: 1) Windows 2) Tiedostot.

Asensin rinnalle Ubuntu 11.04:n live-cd:ltä. Asennuksessa lohkaistiin tiedostot-osiosta about 40Gb Ubuntun käyttöön (ext4?) ja loput 160Gb jäi tiedostot-osioksi (ntfs). Tätä "Tiedosto"-osiota ajattelin sitten käyttää sekä a) Windowsista käsin, asentaen siihen kaikki ohjelmat, ja täyttäen sitä musiikilla ynnä muulla, että b) Ubuntusta käsin myöskin kaiken maailman latauksien tukikohtana.

En tiedä onko tällä ensimmäisellä jutulla merkitystä, mutta yritin sitten kopioida tähän tiedosto-osioon (Ubuntusta käsin) tiedostoja epäonnistuneelta varakopio-DVD:ltä. Tiedostot eivät auenneet DVD:llä eivätkä myöskään asemalla (joku I/O virhe kaikissa), joten pistin DVD:n roskiin ja tyydyin kohtalooni.

Tämän jälkeen kopioin tiedostot-osioon (Ubuntusta käsin) CD:(i)ltä jotain muita varakopiotiedostoja, muun muassa n. pari gigaa musiikkia. Muistaakseni latasin myös netistä tavaraa tälle tiedosto-osiolle.

Sitten menin Windowsin puolelle ja yritin asentaa sinne iTunesia. Tämä ei onnistunut, koska tällä asennustiedostolla ei ilmeisesti ollut jotain oikeuksia kirjoittaa tähän tiedosto-osioon (!??). Siis tuli jonkinlainen "could not write to file ****" error. Ihmettelin tätä, ja menin tälle Tiedosto-osioon (jatkossa U:), ja huomasin hämmästyksekseni, että kaikki U: -aseman kansiot (ja tiedostot) omistivat "vain luku" -rastin. Otin rastin pois, jolloin ilmestyi ikkuna, jossa windows kävi erikseen kansion jokaisen tiedoston, alikasion ja niiden tiedostot läpi, ja vaihtoi niiden käyttöoikeuksia. Kun laitoin "ominaisuudet"-ikkunan kiinni ja katsoin sinne uudestaan, siellä sama rasti kummitteli siinä "Vain luku"-kohdassa. Ja vaikka mitä tein niin se ei siinä lähtenyt pysyvästi.

Tein uuden käyttäjän "admin" järjestelmänvalvojaoikeuksilla. Poistin muut käyttäjät ja kirjauduin adminina. Yritin saada tiedostoja ja kansioita haltuuni, mutta turhaan. Niitä voi vain lukea, enkä voi asentaa yhtään mitään! En tiedä onko tämä windowsin vaiko ubuntun syy tai ongelma.

No, kirjauduin Ubuntuun, ja yiritin sieltä katsella oikeuksia. Tuli jokin errori. Siinä sanottiin, että tätä osiota ei voi käyttää, ennenkuin menen windowsiin ja käytän chkdsk /f -komentoa ja boottaan koneen kahdesti. Tein näin. Takaisin Ubuntuun. Siellä osioon pääsi käsiksi, mutta sieltä oli nyt kadonnut kaikki musiikkini ja ties mitä muita tiedostoja ja kansioita. Missähän ne nyt ovat??

Ubuntusta käsin tarkasteluna minulla on kansiossa oikeudet "luo ja poista tiedostoja", ja tiedoston oikeuksissa on viiva. Vaikuttavatko nämä windowsin käyttäjien oikeuksiin? Onko ylipäätään järkevää käyttää Windows 7: (64bit)n ja Ubuntu 11.04:n (64bit)kanssa jaettua osiota tiedostoille? (ja "Program Filesille")? Molemmat kuitenkin lukevat ntfs:ää. Ja mitä ihmettä tiedostoilleni on käynyt? Onko kovalevyni rikki, vai onko se muuten vain jonkin fiksauksen tarpeessa? Pitäisikö minun formatoida koko levyasema, ja asentaa käyttikset uudelleen? Mitä, jos kopioin Ubuntusta tiedostoja vaikka Cd:lle, muistitikulle, tai Windows-osiolle, niin minkälaiset oikeudet niihin tulee? Voivatko siis kaikki muokata / poistaa niitä?

Ai niin, ja tietäisikö joku, miten ASUS U31J-sarjan koneisiin asennetaan Win7 uudelleen, koska mukana ei tullut asennuslevyä. Joku automaattinen korjauslevyjen luontiohjelma siinä on, mutta se vaatii minulta 6 tyhjää DVD:tä!! aivan älytöntä. Joku Recovery partiotion tässä on kyllä erikseen, mutta jos GRUBista valikoin sen käynnistettäessä, niin saan vaan ilmoituksen "Unknown filesystem type" tai jotain vastaavaa.

P.S. toivottavasti tämä oli oikea alue tällä postaukselle, en löytänyt täältä Win/Ubuntu -aluetta.

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Unity ei käynnisty
« : 03.08.11 - klo:20.50 »
Tomin: Tuo glxinfo |grep renderer antaa seuraavan:
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual or fbconfig
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".

Ja sori, tämä kone on U31J-sarjaa, mutta on nimen omaan U31JG, ja joo, näkyy että tässäkin on tuo optimus.

juice: iso KIITOS ongelma ratkesi tuon linkin takana olevalla ohjeella. Asensin siis bumblebeen, (kun piti valita jotain painoin 1 ja 4(default)), logout -> login -> kaikki toimii.

Ongelma siis ratkaistu.

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Unity ei käynnisty
« : 03.08.11 - klo:00.12 »
Storck:
Jännä juttu olikin siinä, kun se ensiksi toimi, mutta kun käynnistin koneen uudelleen - niin ei enää toiminut. Sisäänkirjautuessa en ole koskaan valinnut yhtään mitään (automaattinen sisäänkirjautuminen), mutta sittemmin tuo on aina itsestään tullut tähän "perinteiseen" näkymään, eikä virheilmoituksia Unitylta ole tullut.

Tomin:
"lspci |grep VGA" palauttaa seuraavat rivit:

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 18)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Device 0dee (rev a1)

Sen verran vielä, että tämä on pari päivää sitten hankittu ASUS U31J, prossuna i5 480M, välimuistia 4Gt, ja näytönohjaimena NVIDIA GeForce 415M. Ubuntu ei löytänyt ajureita siihen silloin kun tämä oli ensimmäistä kertaa päällä.

9
Ubuntu tietokoneissa / [RATKAISTU] Unity ei käynnisty
« : 02.08.11 - klo:22.58 »
Hei,

Asensin juuri Ubuntu 11.04:n, (64 bit). joka toimi ensimmäisellä kerralla hienosti. Asensin päivitykset ja käynnistin koneen uudelleen, jolloin sisään kirjauduttuani sain seuraavan virheilmoituksen

"Unityn käynnistämiseen vaadittua laitteistoa ei havaittu. Valitse kirjautumisikkunassa "Perinteinen Ubuntu" käyttääksesi vanhempaa Ubuntu-ympäristöä."

Ja alla nappula, jossa on lukee "X  Sulje". Sitä painettuani käynnistyy vähän erilainen Ubuntu -ilman vasemmanpuoleista sovelluspalkkia. Lisäksi tuossa on muutamia muita graafisia muutoksia. Mikä tämä Unity on ja miksi se ei toimi? Eikö se tunnista jotain koneeni komponenttia?

Sivuja: [1]