Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - DayDreamer

Sivuja: [1]
1
Jeps, sekoitin nuo tilojen numerot, kun ajattelin S1:stä, eli standby'ta. Oletko käyttänyt Windowsissa sitä vai suspendia?

Mites standby ja suspend sitten eroaa toisistaan? Siis sitä tilaa olen käyttänyt, jossa ainoastaan RAMiin jää virrat päälle.

Katso, onko standby tuettu:


Koodia: [Valitse]
~ cat /sys/power/state
standby mem disk
~

Kirjaudu ulos työpöydältä, mene tekstikonsoliin (Ctrl-Alt-F1), kirjaudu siellä sisään ja kokeile mennä standby-tilaan:


Koodia: [Valitse]
~ sudo -s
~ sync
~ echo "standby" > /sys/power/state

Kone jää käyntiin, samoin näyttö, power-valo alkaa vilkkua ja näytönohjaimen tuuletin huutaa. Muuta ei tapahdu. Kone ei kuitenkaan reagoi näppäimistöön tai hiireen mitenkään. Power nappulasta näyttö vilkahtaa, kiintolevy käynnistyy, näytönohjain hiljenee ja ruudulle tulostuu muutamia rivejä ilmoituksia, jotka eivät kerro minulle mitään.

Koodia: [Valitse]
...ata3: exception Emask 0x10 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x9 t4
...ata3: irq_stat 0x00400040, connection status changed
...ata1.00: revalidation failed (errno=-5)
...ata1: exception Emask 0x10 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x9 t4
...ata1: irq_stat 0x00400040, connection status changed
~

Jos saat koneen heräämään tuosta, kokeile vielä S3-tilaa samalla tavalla:

Koodia: [Valitse]
echo "mem" > /sys/power/state

Kone menee kiltisti nukkumaan ja ainoastaan power valo jää vilkkumaan. Ei reagoi näppäimistöön eikä hiireen. Power napista boottaa.

2
Kone pysyy mykkänä. Ainoastaan nukkumisesta ilmoittava valo vilkkuu.

BIOSissa saa valittua mitä suspend tilaa tuetaan. Vaihtoehtoina kylläkin vain S1, S3 ja S1&S3. Eli luulisi, ettei voi käyttää S2-tilaa. Toisaalta menihän Ubuntukin sujuvasti hibernation-tilaan (S4). Sitten taas BIOSin selitteen mukaan hiireen ja näppikseen reagoivat herätykset koskee S5-tilaa (G2, soft-off - http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Configuration_and_Power_Interface)

Pystyykö tota käyttiksen käyttämää unitilaa jotenkin käpälöimään?

3
Näppäimistö on tuollainen Logitechin langaton malli. Vastaanottimesta menee PS/2 liitin hiirelle ja USB+PS/2-adapteri näppäimistölle. Kokeilin tuota sekä USB:nä että PS/2:na, mutta ei vaikuttanut heräämiseen mitenkään. BIOSista on wakeup asetettu sekä hiirelle että näppäimistölle. Erillistä heräteoptiota USBlle ei ole, verkkokortille, pci:lle ja modeemille kylläkin. BIOSista löytyy myös kohta USB-laitteiden käytölle (USB Legacy support tjsp). Sekin on sallittuna. Löytyykö vielä ideoita? :D

EDIT:
Nyt kun tarkistin vielä uudestaan BIOSia niin herätystuki löytyy PS/2-hiirelle sekä -näppäimistölle, modeemille ja LANille. Lisäksi koneelle voi antaa käynnistyspulssin PCI-laitteen kautta tai asettaa ajankohdan. USB:stä on siis virrat poikki aina kun kone on missä tahansa suspend-tilassa.

Koitin herätystä myös tavallisella langallisella PS/2-näppäimistöllä. Ei toiminut.

EDIT2:
Windows XP:stä herää normaalisti näppäintä painamalla. Tämäkin on muuten erikoista! BIOSista voi määritellä koneen heräämään painettaessa Spacebar tai Ctrl+Esc. Windows herää kuitenkin mitä tahansa näppäintä painamalla.

4
Kokeilitko jo sitä pci=nomsi -parametria acpi=off:n sijaan, kuten ehdotin?

Noniin. Sain koneen menemään nukkumaan kun asetin biosista acpi apic support enable ja jättämällä käynnistysparametreista noapic pois sekä vaihtamalla acpi=off -> pci=nomsi. Nyt kone nukkuu kiltisti, mutta ei herää enää mistään :D Virtanapista kone boottaa.
Lepotila toimii normaalisti em. parametreilla, mutta onhan se vähän eri asia kuin pelkkä nukkuminen.

5
Ei ainakaan noin yhtäkkiä kokeiltuna tuntunut toimivan. Pitää koittaa myöhemmin uudelleen vielä ajan kanssa.

6
Asentaminen ja käyttöönotto / acpi=off ja nukkuminen
« : 18.11.09 - klo:09.36 »
Jostain syystä bootatessa kone ei käynnisty Grubista Ubuntuun, mikäli ei saa parametrina acpi=off. Ja kun parametrina on acpi=off niin nukkuminen ei tietenkään onnistu. Voiko tämän kiertää jotenkin? Nukkuminen on kivaa.

7
Kiitoksia kovasti avusta!

Olin jo aikaisemmin sössinyt jotain sen grub-säädön kanssa ja nyt odotellessa asensin koko käyttiksen nopeasti uusiksi. Laitoin grubin menemään ensisijaisen levyn käynnistysosioon ja kone boottasi laakista Ubuntuun. Grub toimi nyt erinomaisesti ja Windowskin siellä vielä näkyi olevan.

Hienoa, kun yhteisö on aktiivinen tähänkin aikaan yöstä!
Kiitos vielä kerran.

8
Varmista, että asennusohjelma on laittanut ne samat parametrit myös Grubin käynnistysvalintoihin. Parametreja voi muokata suoraan käynnistysvalikossa tai editoimalla Live-CD:llä Ubuntun juuriosion boot/grub/grub.cfg -tiedostoa.


noapic, nolapic ja nodmraid antoi "unknown command". acpi=off ja edd=on menivät läpi, mutta eivät vaikuttaneet asiaan. Itsekin kyllä epäilin, että tuolla edd:llä saattaisi olla jotain tekemistä asian kanssa, mutta ei näköjään auttanut.

Kovalevyn valo ei vilku lainkaan, joten se ei ilmeisesti saa järjestelmältä pyyntöä? Ja vastaavasti järjestelmä jää odottamaan infoa kovalevyltä? Asennusohjelma kysyi, että minne grub asennetaan ja vastasin, että ST3250820AS. Se on sama tunnus kuin Biosissa Seagaten kovalevyn tunnus, jonne Ubuntun asensin. Muita vaihtoehtoja oli ainakin hd0. Voisiko tällä olla jotain vaikutusta asiaan? Asennushetkellä koneessa ei kuitenkaan ollut muita kovalevyjä kiinni.

9
No niin. Yritin sitten vielä kuitenkin asentaa Ubuntua aiemmista uhkailuistani huolimatta. Lopulta sainkin sen asennettua, kun asennusvalikosta valitsin f6:n takaa kaikki lisävaihtoehdot viimeistä lukuunottamatta. Alunperin asentamisessa oli siis ongelmana se, ettei osiointiohjelma tunnistanut koneeni kovalevyjä. Sama koski myös live-CD:n GPartedia ja fdisk -l komentoa. Valitsemalla ne noapic, nolapic ym. levyt alkoivat näkymään.

Nyt Ubuntu on asennettuna, mutta ei boottaa kovalevyltä. Grub antaa kyllä valita hienosti käyttöjärjestelmän ja Ubuntun valkoinen logo ilmestyy ruudulle hetkeksi, mutta sitten tulee virheilmoitus:

ALERT! /dev/disk/by-uuid/a7768...e228 does not exist. Dropping to a shell

Koneena:
Athlon64  3200+
Asus A8V-XE
Seagate 320Gt SATA
WD 750Gt Sata
2048Mt DDR
GF 8600GT

Koitin jo bootata live-CD:ltä, chrootata ja säätää Grubia, mutta enhän mä niistä mitään ymmärtänyt. Arvostaisin apua!
Kiitos!

10
Eipä löydä alternateasenninkaan kovalevyjä koko järjestelmästä. Taidan vaan suosiolla siirtyä kokonaan omppujen maailmaan. Vähemmän säätöä, enemmän toiminnallisuutta.

Kiitos ja näkemiin!

11
No osasihan se :P Bios luokitteli näköjään USB-muistit kovalevyiksi. Silti jotain häikkää. Pitää kokeilla vielä uudestaan.
Mut tuolla amerikan foorumilla jengi sanoo, että alternate asennusta käyttäen on vastaavat häikät saatu ohitettua. Koitan sitä.

12
CD on tarkistettu. Virheetön on. Ja USB:ltä tämä ei osaakaan bootata.

13
Täällä sama ongelma. Tosin tilanne sen verran erilainen, että asentaisin XP:n rinnalle.

Asennus tyssää samalla tavalla osiointivaiheeseen. Osiointityökalun ikkunassa kaikki napit ovat harmaina. Ainostaan "Seuraava" nappula on toimiva, mutta sekin vain herjaa jotain osioinnista ja heittää takaisin osiointityökaluun. Oikealla klikkaamalla tulee esiin "Palauta" valinta, mutta siitäkin jää vain latausmerkki pyörimään.

MacBookilla ja Parallelsilla asennus sujui mutkitta.

14
Asensin Dapperin vanhaan kannettavaan, mutta se käynnistyy aina tekstitilaan. Mitään virheilmoitusta ei tule niinkuin monilla muilla atin käyttäjillä tällä foorumilla.
Miten saan ikkunoinnin toimimaan? Vai eikö dapperin ikkunointi edes toimi pienillä muistimäärillä (64MB)? Live-versio ei suostu edes käynnistymään ja ohjeessa lukeekin ettei se toimi alle 128MB:n muistimäärällä.

15
Niin. Eli saako Dapperin asennettua jollakin komennolla suoraan cd:ltä boottaamalla. Siis ilman että pitää ensin live-versio käynnistää. Tarkoituksena olisi ahtaa Ubuntu vanhaan läppäriin, jossa vain 64MB muistia. Live ei käynnisy koska vaatii 128MB. Vanhempi ubuntu (5.10) suostui vielä asentumaan ilman mukinoita.

Sivuja: [1]