Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - juhizz

Sivuja: [1] 2
1
Eli voinko aivan huoletta päästellä win osion tyhjäksi gpartedilla, vai onko jotain konstia tarkistaa etukäteen että MBR, vai mikä lie on siellä ja pysyy paikallaan? Onko edes gparted se paras ratkaisu. Tarkoitus olisi että se osio olisi mahdollisimman "neutraali" vain pclinuxin ja kubuntun yhteiskäytössä.

2
Eli olisi vähän kysyttävää grubin toiminnasta. Ensin vähän taustaa:

Itselläni on kannettava, jossa alunperin oli winxp, sitten sinne istahti pclinuxos, joka on ollut jo pidemmän aikaa. Nyt innostuin kokeilemaan mitä kubuntu voisi tarjota ja lohkaisin sille palasen kovolta. Kaikki toimii moitteettomasti. Haluaisin kuitenkin eroon kokonaan winxp:stä kun en sitä koskaa käytä. Se on kuitenkin se ensimmäinen käyttis siellä kovolla. Mitä tapahtuu jos formatoin sen osion? Käynnistyykö koneeni ollenkaan? Kubuntun grubin ajoi pclinuxos:n grubin yli, tunnistaen sen kumminkin.

Missä kohtaa kovolla on sellainen tiedosto joka päättää mitä grubia käytetään? Ohjeita oon lueskellut, mutta homma ei oo aivan selvä minulle, enkä halua tilannetta, että en saa konetta käyntiin ollenkaan.

p.s. pointsit 8.10 versiolle, edelliset kaksi (gutsy ja hardy) eivät edes käynnistyneet läppärilläni.

3
Jes, nyt homma pelittää!! kiitoksia kovasti kaikille auttaneille! Homma aukesi sillä että hain Parted Magic ohjelman ja poltin sen levylle. Se ymmärsi mun kiintolevyä siellä olevan korjausohjelman avulla. Se sitä hetken nakutti ja ongelmat olivat tipo tiessään. Heitin sisään PCLinuxOS:n ja on toiminut mallikkaasti. Älkää nyt suuttuko täällä Ubuntu-sivuilla, mutta kun tämä PCLOS ymmärtää mun kannettavaa paremmin, pääasia kuitenkin että se on linux joka jyllää, eikö vain!

4

En tiedä miten Kubuntussa, mutta ubuntussa osiot luodaan gparted-ohjelmalla näin:


Ongelma on siinä ettei koko gparted suostu lukemaan levyä. Se antaa jonkun virheilmoituksen, mitä en ehdi lukemaan. Oon 90%:n varma, että itse ongelma on se windows rescue osio (sda4). PCLOS:n osiointiohjelma näyttää sen sda4 olevan heti sda1:n perässä, mutta taas pääte sanoo sen olevan viimeisenä. Viimeisenä sen pitäisikin olla.

 Voinkohan sen poistaa, niin että winukka toimii edelleen? Jos vaikka varmuuskopoin sen toiselle kiintolevylle. Onko kellään käytännön kokemusta?  :-\

5

Mättää juurikin siinä, että et voi tehdä enää primääriosioita. Sinun pitää tehdä jatkettu osio (jonka ilmeisesti olet jo tehnyt), jonka sisään teet swap-osion ja kaksi järjestelmäosiota.

Ja jos tilaa on, niin laita vielä /home erilliselle osiolle

Kubuntun Qparted ei suostu edes lukemaan itse kiintolevyn informaatiota, PCLOS:n vastaava kyllä edellisen postini virheilmoituksilla.  Mitenkä se jatkettu osio tehdään, ja miten se jaetaan eri osioihin? Eli pitääkö se olla ext3 vai fat32 tai jotain muuta.

Mikähän ohjelma olisi kaikkein paras tällaiseen säätämiseen?

Melkein varmasti olisi paras poistaa se winukan rescue osio, kun se tuntuu niitä ongelmia aiheuttavan. Toimiiko windows ilman sitä? Itse en sillä mitään tee. Onko jollain muulla ollut säätämistä sen kanssa?

6


Ei kai ne osiot siellä eestaas hypi... Mitä kertoo komennon
Koodia: [Valitse]
sudo fdisk -l tuloste?

Koodia: [Valitse]
[root@localhost root]# sudo fdisk -l
Warning: invalid flag 0x0000 of partition table 5 will be corrected by w(rite)

Disk /dev/sda: 120.0 GB, 120034123776 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 14593 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *           1        5105    41005881    7  HPFS/NTFS
/dev/sda2            5106       13797    69818490    5  Extended
/dev/sda4           13798       14593     6393870    c  W95 FAT32 (LBA)
[root@localhost root]#

Graafisesti ohjelma näyttää osiot järjestyksessä sda1->sda4->sda2 ???
sda4 on rescue-osio windowsille, jota en uskalla tuhota, mielelläni sen tekisin

Partitiodenhallintaohjelma (PCLOS) valittaa seuraavaa:
Koodia: [Valitse]
I can not read the partition table of device sda, it's too corrupted for me :(
I can try to go on, erasing over bad partitions (ALL DATA will be lost!).
The other solution is to not allow DrakX to modify the partition table.
(the error is extended partition: bad magic number on disk sda.
)

Do you agree to lose all the partitions?

Ja kun vastaa siihen ettà ei, pääsen muokkaamaan eri osioita. Mutta heti kun yritàn luoda vaikka swappia, kone herjaa:
Koodia: [Valitse]
You can not create a new partition
(since you reached the maximal number of primary partitions).
First remove a primary partition and create an extended partition.

Missähän mättää? Mä niin kovasti haluaisin päästä käyttämään linuxia :-[

7
Itselläni on Compaq läppäri (muistaakseni V6030) noin vuoden vanha. Sieltä löytyy XP ja sieltä löytyi ubuntu (Edgy). Poistin kuitenkin ubuntun ja päätin asentaa Kubuntun ja PCLinuxOS:n. Elikkä periaatteessa osioinnit siellä olivat jo. ( juuriosio, swap osio, windows, ja windowsin rescue osio)

Sähellyksen jälkeen päätin vetäistä formatilla molemmat ubuntu-osioinnit, ja tehdä ne uudestaan, koskematta windowsin osioihin, viimeksi kun se windows-osion pienentäminen ei ollut ihan simppeli homma. Mutta nyt Kubuntu sanoo ettei voi enää tehdä uusia osioita (logical partition) ja yrittääkin tehdä sda5 numeroista, vaikka loogisesti ajatellen pitäisi olla sda3. Aikaisemmin muistan että se windowsin rescue osio oli viimeisenä, mutta nyt se on mukavasti siirtynyt heti sen windows osion perään. Luultavasti se on sekoittanut systeemiä jonkin verran. Voiko sen poistaa, niin että windows jatkaa toimintaansa normaalisti?

Asentaisin vain vaikka kaikki uusiksi, mutta mulla ei ole windowsin asennuslevyjä, kun se asennu tapahtuu näppärästi sieltä osiolta, kätevää microsoft ajattelua. Eli winukkaa en pääsee asentamaan puhtaaseen kiintolevyyn, kun ei ole asennuslevyä. Windowsin kuitenkin tarvin koneelle.

Saikohan joku tästä jotakin selvää, itsellä on ihan pallo hukassa mitä tehdä?

p.s. Kubuntun livelevy ei käynnisty ilman -- noapic komentoa, PCLinuxOS kyllä.


8
Missähän mahtaa sijaita kyseisen ohjelman kuvatiedostot, ei siis kuvat vaan ns. tagit, pitäisi ottaa varmuuskopiot kun haluaisin tehdä puhtaan asennuksen, nyt kun gutsy on tuloillaan? Tykkäsin kovasti tuosta vanhasta versiosta, kun en uutta saanut asennettua, joten luulisin, että tykkään siitä tuoreestakin, se kun mielestäni pitäisi löytyä repoista valmiina, ainakin kubuntussa.

9
Otinpa ja kokeilin PCLinuxOS (2007) distroa ja yllätyin erittäin positiivisesi, jopa videot toimivat suoraan ilman sähellystä Live levyltä, mitä Ubuntu ei ole tehnyt (Edgy), eikä tee vieläkään. Myöskin näytön resoluutio oli heti kohdallaan (1280x800) Odottelenpa Gutsyn uusinta versiota, ja sitten päätän kumpi asennetaan käyttikseksi.

Käyttääkö KDE enemmän muistia kuin GNOME? Live-levyä käytettäessä taitaa olla normaalia muistin rohmuaminen. Ensimmäistä kertaa näin kun Linux käyttää Swap -osiota (muistia mulla on 1Gb)

10
Laitealue / Kannettavan toiminta Feistyssä ja Gutsyssä
« : 16.09.07 - klo:02.58 »
Mulla on läppärissä vielä Edgy (vieläkin kun en oo saanut nettiä toimimaan)

Onko kellään kokemuksia feistystä tai gutsystä miten pelittää kannettavalla. Lähinnä niillä joilla on ollut ongelmia acpi eli virranhallintatyökalun kanssa. Haluasin vain tietää joko homma on hallinnassa, vai pistänkö koneeseen knoppiksen. Siinä tuntuu toimivan ilman eri sähellystä.

11
Ubuntu tietokoneissa / Asiakashallintaohjelma?
« : 19.01.07 - klo:16.00 »
Pitäisi löytää sellainen ohjelma, millä voi ylläpitää asiakasrekisteri tms. tietoja. Kertokaa ihmeessä myös jos on oikeaa käytännön kokemusta.

12
Jos mahdollisesti käy niin, että pääsisin pikaisesti nettiin ubuntulla, niin mitä ohjelmia / ajureita tarvitsen saadakseni yhteyden Nokia 6630 ja bluetoothin avulla(Sitecom). Windowsin puolella toimii toshiban ajuri tälle usb tikulle. Olisi mukava tietää etukäteen jos jollakin on kokemuksia tästä yhdistelmästä.

13
Mistähän mahdollisesti voi tietää, että mitkä ohjelmat on cd:llä ja mitkä ei? Kokeilin tuota keinoa, ja koko ajan se vaan haluaa ottaa yhteyden nettiin. Onko muuten kokemuksia bluetooth tikun kanssa, ja puhelin modeemina? Olis mukava tietää onko se ihan mahdoton juttu.

14
Hö  :'(

Ei kuulosta mun jutulta, eli taidot ei piisaa. Täytyypä vaan käytellä wintoosaa niin kauan kun pääsen nettiin jollakin normimodeemilla. Muuten on koko paketti sekasin. Ei vaan huvittaasi nettiä käytellä wintoosan kautta, mutta kai sitä nyt on pakko.

15
Onkohan edgyyn mahdollista asentaa ohjelmia, niin ettei netti toimi ubuntun puolella, mutta windowsin puolella toimii. Kyseessä on kännykkäyhteys bluetoothin avulla, ja kun se bluetooth pitäis jotenkin asentaa...

 ???




16
Laitealue / Re: Nvidia asennus kannettavaan?
« : 23.10.06 - klo:19.28 »
Yks asia mulle ei ole selvennyt. Alla pala xorg.conf -tiedostoa

Koodia: [Valitse]
Section "Device"
    Identifier     "Generic Video Card"
    Driver         "nv"
EndSection

Tarkoittaako toi identifier, että kone ei tunnista koko korttia? Mulla on nvidia geforce go 6150. Eli onko ajurit tyystin asentamatta. Vai mikä siinä oikein mättää, kun toi ajurikohta on kumminkinn nv (maximireso on 1024x768, tosi nätti laajakuvalla. :'()

Oon kaikennäköisiä ohjeita kokeillut tuloksetta, jopa sitä uusinta beta ajuria on tullut kokeiltua, mutta ei mikään ole auttanut. Se on kuulemma se oikea ajuri näin uudelle näytönohjaimelle. Mutta kun en tahtoisi odottaa (sais edes reson 1200x800)

17
Laitealue / Re: Nvidia asennus kannettavaan?
« : 19.10.06 - klo:15.15 »
tuota... olethan varmasti asentanut myös restricted-modules paketin käyttämällesi kernelille?

Juu kyllä ne pitäis olla, olen tehnyt sen alla olevalla komennolla ja myöskin synapticin kautta. Jotakin kerneli versioiden erilaisuudesta se valittaa muistaakseni. Eli probleema taitaa olla siinä. Enpä kyllä tiedä miten jatkaa eteenpäin.

sudo apt-get install linux-restricted-modules-$(uname -r)

18
Laitealue / Re: Nvidia asennus kannettavaan?
« : 19.10.06 - klo:12.53 »
Lainaus

On odotettava kunnes saat tuota kernel-versiota varten Nvidian ajurit paketin-
hallinnan kautta.  Tämä on varminta.
Lainaus

No onkohan siitä mitään hajua, koska ne tulee, tympii vaan käyttää 1024X768 resoluutiota laajakuvanäytössä??? Varsinkin kuvat ovat erityisen "mahtavia"  :'( Resoja en saa paremmaksi edes nv ajurilla. Odottavan aika on pitkä.....

19
Laitealue / Re: Nvidia asennus kannettavaan?
« : 16.10.06 - klo:09.38 »
Jos välttämättä haluat 3d:n toimiin niin ehkäpä nvidian uusimmassa betassa tämä tuki on mutta sitä en suosittele asennettavaksi(tosin itselläni ne on asennettuna).

Joo haluaisin kyllä ne 3d:t toimimaan, mutta asennusvaiheessa se puhuu kernelin vääntämisestä jotaki, ja asennus kyllä näyttää onnistuvan, mutta kun sitten käynnistetään ubuntu uudestaan, tuloksena on musta ruutu. Semmoinen ruutu tulee esiin missä voi katsoa jonkinlaista lokitiedostoa, ja siellä sanotaan että kernelin versio ei ole sama kuin ajurin versio, että ne pitäis olla samat. Mitähän tässä vaiheessa voisi tehdä? Oon "hiukan" pihalla... ???

Ai niin windtoosan puolella ne tuumaa että mun näytönohjain olis GeForce Go 6150, kun en sitä aikaisemmin tiennyt.

20
Laitealue / Re: Nvidia asennus kannettavaan?
« : 14.10.06 - klo:17.35 »
on ne restricted modulet asennettu

Koodia: [Valitse]
juha@juha:~$ lspci | grep VGA
00:05.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a2)
juha@juha:~$

juha@juha:~$ cat /proc/driver/nvidia/version
cat: /proc/driver/nvidia/version: No such file or directory
juha@juha:~$

jotakin ilmeisesti puuttuu...

Sivuja: [1] 2