Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tuoppi Kake

Sivuja: [1]
1
Jep! Eipä olisi varmaan pitänyt hihkaista Kubuntusta mitään, kun tämä posti siirrettiin tänne venäjän rajan taakse. Kun ei täällä tuntunut apua heruvan, niin asensin arch linuxin ja ongelma tuulettimen nopeuden kanssa korjaantui sillä. Toki vielä koneen käynnistyessä näyttö on pimeänä 18 sekuntia, että kiitos siitä uusi ubuntu. Olen yrittänyt biosin asetuksien nollausta, eikä sekään siihen auttanut. Kun tuntuu omilla taidoilla arch linuxin kanssa pärjäävän, niin taidan jättää tulevat ubuntu jakelut mummoille ja papoille, sekä muille wintoosaan pinttyneille hemmoille. Suosittelen kaikille muillekin, jotka ovat vähänkään konsolissa käskyjä koneelle jakanut.

2
No näin se sitten on. Kaippa tuo kaveri sai ne jollain tavalla toimimaan, kun ei ole lisätietoa ongelmasta kuulunut. Toki aina uusimmassa buntussa on jollain käyttäjällä jollain saralla ongelmia, mutta onneksi ne, jos ne on bugeja, päivitetään melko nopeasti pois.

3
Ken tietää mihin, mutta haittaa niistä ei ainakaan ole itsellä ollut. Välillä on ollut vaikeuksia saada compiz ja työpöytätehosteet toimimaan, jos käytössä on alkuperäinen ikkunamanageri. Fusion-icon on myös ollut erittäin näppärä työkalu työpöytätehosteiden testaamiseen. Sillä saa compizin päälle/pois nopeasti ja siitä löytyy KAIKKI asetukset ja tehosteet hienosti lajiteltuna. Tarviiko sitä nyt heti alkaa mollaamaan? Jos tietoa on, niin sen voi käyttää myös kaverin auttamiseen, eikä toisten vinkkien alentamiseen.

4
Itse suosin KDE:ta, koska sen plasmideilla saa työpöydälle jos jonkinlaista vitkutinta ja kaikki saa siihen järjesteltyä melkoisen mukavasti. Tämä tietysti tarvitsee nätyöltä kokoa, koska pieneen näyttöön niitä on vaikea alkaa sovittaa. Myöskin KDE on jo melkolailla bugiton. Bugeja tietysti esiintyy vielä kolmannen osapuolen plasmideissa, joista jotkin pahimmassa tapauksessa estää KDE:N käynnistymisen (esim verkkoyhteyden puuttuessa). KDE toimii suhteellisen hyvin heikommallakin raudalla, mutta tuntuu vievän muihin työpöytäympäristöihin verrattuna eniten muistia.

Toisaalta XFCE on melko näppärä. Vie vähän muistia ja on nopea hitailla koneilla. Itse pidän siinä eniten paneelista, johon saa lainattua gnomen puolelta kaikki appletit. Paneeleita myös saa lisättyä (ainakin melkein) rajattomasti ja niitä saa sijoitella reunoille, kulmiin tai jopa irroittaa sen haluamaansa paikkaan ruudulla. Paneeleiden piilotus/auto-hide toimii mielestäni hyvin ja erinomaisen nopeasti.

Gnome on sitten siinä näiden kahden välissä. Välimalli, vailla omaa asennetta, ei sisällä hyviä puolia suuntaan tai toiseen. Toimii, ehkä nopeammin kuin KDE, mutta hitaammin kuin XFCE. Parhaana puolena pidän sitä, että sen appletit toimii XFCE:ssä.

Lxde on sitten juuri niille, jotka vaativat työpöytäympäristöltään nopeutta, eivätkä vaadi sen kummempia kilkkeitä tai muita hienouksia. Paneelin konffaus on vaativaa (ainakin kun itse kokeilin) ellei mahdotonta. Itse kokeiltaessa LXDE:ssä tuli mukana oma verkkotyökalu, jonka korvaaminen toisella vaati alkuperäisen poistamista ja sen jälkeen uutta ei saanut liitettyä paneeliin. Ja taisi olla vielä niin, että LXDE:n verkkotyökalun asennus vaati myös alkuperäisen, eli siinä tapauksessa gnome-network-managerin, poistamista. En ole aivan varma. Sen kokeilemisesta on jo vuosi. Saa antaa kommenttia.

Itse nopeutta vaatiessa en tosin turvaudu näistä mihinkään, vaan asennan suoraan xdm:n ja fluxboxin. Fluxbox on koruton, nopea ikkunamanageri varustettuna paneelilla sekä valikolla. Pikku säädöllä saa jopa näyttämään työpöytäympäristöltä (työpöydän taustakuva, työpöytäkansion sisältö yms..)

Mustana hevosena voisin mainita Enlightenment-ikkunamanagerin, joka on kehittynyt viime aikoina mukavasti. Kevyt, hieno ja paljon ominaisuuksia! Sitä pitää mennä ja kokeilla, jos haluaa tietää minkälainen se on.

Parasta tosiaan tässä on se, että kaikki voipi päällekäin asentaa ja kokeilla vuorotellen, mikä niistä eniten kiinnostaa.

5
Kokeilin tämän keskustelun innoittamana Lubuntu 10.10:ä virtuaalikoneessa 128 MB:n muistilla. Asennuksen ja päivitysten asentamisen jälkeen, klikkasin Cromium:in ja Ylen sivut auki. Muistia oli käytössä vain jonkin verran yli 60 MB. Mtv3:n sivuilla vastaava luku oli yli 80 Mb.

Joten käsittämättömän pienellä muistilla tämä toimii  ;D ... taidanpa kokeilla vanhassa Sonyn Vaiossa (128 MB, Mobile Pentium.joku n. 400 MHz), jossa Xubuntu toimii, mutta on liian raskas, jotta sitä viitsisi käyttää.

Kokeile tuossa läppärissä xdm:ää (erittäin kevyt graafinen sisäänkirjautumistyökalu) sekä fluxboxia. Toimii melkeinpä raudalla kuin raudalla. Fluxboxin valikko on erittäin helppo konffata. Itse olen kokeillut tuota yhdistelmää 800MHz PIII:lla ja kaikki toimii silmän räpäyksessä, jos valitsee kevyet softat. Muistia tuo ei vaadi juurikaan, ainoastaan, mitä softat käyttää. Saatat yllättyä iloisesti.

6
Haitko ajurin Atin sivuilta vai tuolla lisäajurit/additional hardware drivers-työkalulla? Itse olen saanut paremmin työpöytätehosteet toimimaan, kun olen synaptic package managerilla hakenut kaikki compiz-paketit, (Tässä tapauksessa en kuitenkaan compiz-gnome ja muita gnome/gtk-aiheisia paketteja, ellei ne tule automaattisesti mukana). Siihen vielä emerald paketti päälle, niin voi alkaa homma rullaamaan.

Pistä palautetta.

7
No tämä nyt sitten siirrettiin toisaalle, vaikka ongelma ei työpöytäympäristössä olekaan. No ihan sama, jos joku tämän löytää ja vielä tietää vastauksenkin :)

8
Tarkoitatko SDD-kovalevyllä SSD-kovoa vai SATA-kovoa? Itsellä on ollut aika paljon ongelmia asennuksessa, mikäli koneessa on kiinni SATA-, sekä IDE-kovalevyjä. SSD-kovoista minulla ei ole kokemusta, mutta tuon SATA+IDE-ongelman kanssa olen tehnyt niin, että irroitan IDE-levyt asennuksen ajaksi ja laitan sitten vasta kiinni, kun on asennus tehty. Buuttausoptio niistä pitää kuitenkin ottaa pois, vaikkapa live-levyä käyttäen, mikäli niillä on entisiä asennuksia.

9
Asensin juuri Kubuntu 11.04:n. Koneeni käynnistyminen (grubin lataamiseen asti) hidastui huomattavasti, n. 15 sekunnilla. Toisekseen, siitä asti kun kubuntun asensin, prosessorin tuuletin on pyörinyt täydellä nopeudella (jopa buutattaessa windowsiin, onko tämä edes mahdollista? Voiko ubuntun asentaminen vaikuttaa siihen?). Aikaisemmilla asennuksilla prossun tuuletin on hidastunut heti kernelin latauksessa, mutta tällä kertaa ei.

Sensors ei ilmeisesti tunnista laitteistoa kunnolla, joten en saa fancontrollia tai pwmconfigia toimimaan. Kaikki päivitykset on ok ja niinpoispäin. Koneestani tuli juuri erittäin epämiellyttävä käyttää. Jos muilla on samoja ongelmia tai jos joku tietää miten tästä nyt pääsisi yli, niin pistäkää vinkkiä.

Laitteet:
Emo: intel dh57jg
Cpu: intel i3 540
Gpu: ati 5570 - nopeudensäätö toimii.

Sivuja: [1]