1
Ohjelmointi, palvelimet ja muu edistyneempi käyttö / Vs: Verkkotyökalut Linukassa
« : 04.05.11 - klo:20.36 »LainausOnko kellään tiedossa, että onko Linuxille olemassa mitään kehittyneempiä verkkotyökaluja.
Varmasti, mutta kysymys on varsin laaja.
Juu, kysymys on tosiaan "hieman" laaja, mutta toisaalta olen huomannut, että suuressa osassa ohjelmistoja on hyviä ominaisuuksia aina johonkin toimenpiteeseen.
Kasailen tässä tällaista verkkotyökaluläppäriä ja siitä tämä topicci.Lainaus
Tarvetta olisi ainakin erittäin nopealle pingille
Missä mielessä nopealle? Pingin oletusarvoisesti ilmoittama latenssi on se mikä on, eikä sovellusta muuttamalla muuksi muutu. Jos ICMP-pakettien lähetysväliä haluaa pienemmäksi, se toki onnistuu aivan perus-pingillä näin:Koodia: [Valitse]ping -i 0.5 <ip>
,missä 0.5 on lähetysväli sekunteina.
Tarkoitin erittäin nopeaa lähetysväliä, esimerkiksi 1ms. Käytännössä siihen ei kuitankaan päästä, mutta tässä tapauksessa pienempi on parempi.
Ainakin Windows puolella on olemassa fping joka pystyy tähän. Sama softa on Linuxille, mutta se pystyy ainoastaan 20ms lähetysväliin ja siinä ei ole mahdollisuutta logata mittaustuloksia. Muita softia on esimerkiksi hping3 ja nmap, mutta näitä en ole vielä ehtinyt kokeilla. Ajatuksena on mitata WLAN-clientin handover aikoja, joten tämän takia softaa etsitään.Lainauskaistanleveyden mittaukselle
käytetyn kaistanleveyden monitorointiin sopii vaikka tuo jo mainittu Cacti tai esim ntop, joka tarjoaa helppokäyttöisen web-käyttöliittymän tietyn työaseman yhteyksien ja niiden käyttämän kaistan seuraamiseen. Linkin maksimikapasiteetin mittaamiseen kuormittamalla sopinee esim. iperf. Ohjelmia on tietysti vaikka kuinka, etsiä voi vaikka hakutermeillä "bandwidth monitoring".
Etsin lähinnä tuollaista iperf:n tyylisiä softia millä voi mitata maksimikuormaa tai "luoda keinotekoista" vakiokuormaa verkkoon. Windowsilla vastaava mitä etsin on jperf (graafinen iperf).Lainaussofta joka piirtää verkosta automaattisesti kuvan yhteyksineen (vaikea selittää Smiley).
Jos tässä haetaan kuvaa, josta käy ilmi verkossa olevat palvelut, tarkoitukseen voisi sopia esim. nmap ja sen graafisen käyttöiittymän (Zenmap) topologianäkymä. Jos oikeasti halutaan tieto kaikista avoimista yhteyksistä koko verkossa, niin niitä pitäisi sitten monitoroida jollakin verkkoliikenneanalysaattorilla (esim. tcpdump tai graafisena Wireshark). Homma menee kyllä nopeasti aika hankalaksi, jos haluaa noista jotain järkevää kuvaa. Tällaisen ohjelman pitäisi tietysti lisäksi pyöriä jossain keskeisessä laitteessa, jonka läpi liikenne kulkee.
Ok, täytyy kokeilla tuota nmap:a. Idea on tosiaan sellainen, että softa skannaa verkossa olevat laitteet, niiden yhteydet toisiinsa ja piirtää niistä topologiakuvan. Mulla on sellainen olemassa Windowsille (Visio 2007:n lisäosa), mutta nyt etsin Linuxille vastaavaa.
Btw... Tietoa miksi Wireshark ei löydä verkkokorttia?