Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - max19

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Re: WPA-salaus toimimaan Ubuntussa
« : 07.03.06 - klo:22.17 »
Itsekin yrittelen saada WPA2-salausta toimimaan http://wiki.ubuntu.com//WPAHowto -ohjeen mukaisesti. Homma kuitenkin tyssää jo wpa_supplicantin testausvaiheeseen. Tällä hetkellä saan virheilmoituksen:

 sudo wpa_supplicant -i wlan0 -c /etc/wpa_supplicant.conf -D ndiswrapper -w

ioctl[SIOCSIWPMKSA]: No such device
ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: No such device
ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: No such device
ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: No such device
ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: No such device
bind(PF_UNIX): Not a directory
unlink[ctrl_iface]: Not a directory
Could not unlink existing ctrl_iface socket '/usr/sbin/wpa_supplicant/wlan0'
Failed to initialize control interface '/usr/sbin/wpa_supplicant'.
You may have another wpa_supplicant process already running or the file was
left by an unclean termination of wpa_supplicant in which case you will need
to manually remove this file before starting wpa_supplicant again.


Langaton kortti on wlan0 ja se käynnistynee ndiswrapperilla sinällään oikein. Verkkoasetukset-kohdassakin wlan0 löytyy ja on otettavissa käyttöön (tosin siellä salaukseksi valittavana vain WEP).

Epäilen, että jossain wpa_supplicantin asetuksissa on nyt jokin polku väärin tai vastaavaa? Käsittääkseni tarvitaan siis /etc/wpa_supplicant.conf -asetustiedosto ja sitten itse wpa_supplicant -ohjelma? Hieman kyllä hämää kun koneelta löytyy sekä wpasupplicant että wpa_supplicant molemmat suoritettavia ohjelmatiedostoja, mitähän eroa noilla on?

wpa_supplicant.conf näyttää tältä:

ctrl_interface=/usr/sbin/wpa_supplicant    # pitääkö tämän viitata wpasupplicant vai wpa_supplicant???

network={
        ssid="oma_verkko_omana_kotona"
        key_mgmt=WPA-PSK
        proto=RSN                                        # RSN = WPA2
        pairwise=CCMP
        group=CCMP
        psk="Buffalon_AOSS:n_generoima_salasana_tähän"
}


Buffalon Airstationissa on päällä AES-salaus (WPA2), sen vähän mitä lukemalla näistä asioista ymmärsin niin olisiko nuo asetukset nyt siihen nähden oikein?

2
Mulla oli kans hidas netti ubuntussa ja syynä oli nimipalvelimet. Hetikun lisäsin soneran omat (10.16.10.16 ja 10.16.11.16) niin netti lähti samantien toimimaan kun paino refresh nappulaa.

Koita laittaa nimipalvelimet myös asetuksiin oikein ja yrittää uudestaan jos toimisi. Oman palveluntarjoajan nimipalvelimet pitäisi ainakin jossain sopimuspaperissa tms. lukea ja jollei löydy niin kysy ystäviltä joilla sama netti.

 :) :) :) :) :) :) Kiitos neuvosta! Lisäsin palveluntarjoajani nimipalvelimet suoraan Airstationin asetuksiin ja nyt toimii Ubuntussakin netti niin kuin pitää!!! En osannut tuolta lähteä ongelmaa hakemaan kun Windows on toiminut hienosti ilman erikseen määriteltyjä dns-osoitteitakin.

Kiitos myös muille vastanneille.  *kumartava hymiö*

Seuraavaksi ryhdynkin painiskelemaan wlan-yhteyden ja wpa2-salauksen toimintakuntoon saattamiseksi, sittenhän tuon Winikan voisikin vaikka päästää päiviltä...  ;)

3
Ubuntu tietokoneissa / Sairaan hidas netti! [RATKAISTU]
« : 03.03.06 - klo:22.18 »
Ongelmana käyttökelvottoman hidas nettiyhteys Ubuntussa. Windowsissa yhteys toimii kuin ajatus, mutta Ubuntussa esim. tämän keskustelusivuston latautuminen kestää pääsääntöisesti välillä 20s-4min!!! Jo pelkästään "Muunnetaan verkkotunnusta sejase.com" saattaa kestää minuutin, tämän jälkeen odotellaan osoitetta saman verrran ja sitten itse datan lataaminen sujuu joko etanan vauhtia taikka stoppaa jossain vaiheessa kokonaan...

Ubuntussa kuten Windowsissakin on yhteys määritetty käyttämään dchp:tä. Lisäksi ei ole väliä liitänkö verkkokaapelin suoraan adsl-modeemiin vai onko välissä Buffalon Airstation -reititin, joten reitittimen väärä konffauskin on poissuljettu.

Niinpä ongelman oltava Ubuntun (5.10 Breezy) asetuksissa, mihinkähän tuollaiset oireet voisivat viitata? Tässä /etc/network/interfaces:

Koodia: [Valitse]
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# This is a list of hotpluggable network interfaces.
# They will be activated automatically by the hotplug subsystem.
mapping hotplug
script grep
map eth0

# The primary network interface
iface eth0 inet dhcp



iface wlan0 inet dhcp
wireless-essid 0EACA8573639DEF11E55449D0A2B7230

eth0 on Epox-emon yhdysrakenteinen Ethernet-liitäntä, joka laitehallinnan mukaan perustuu VIA VT6102 [Rhine II] -piiriin. Tuo lienee yleinen piiri, joten kyseessä ei varmaan huonosti toimiva ajurikaan?

Koneen taakse kun kurkistaa, niin ethernet-liitännän oranssi yhteysvalo vilkkuu nopeaan tahtiin jatkuvasti vaikkei netistä/nettiin mitään lataisikaan. Tämäkin vaikuttaa hieman omituiselta, osaltaan kyllä tuntuisi järkeenkäyvältä että yhteys on hidas kun liitäntä jo valmiiksi "tuuttaa varattua".

En todellakaan keksi mistä lähtisin ongelmaa purkamaan, joten kaikki apu otetaan kiitollisuudella vastaan!

Sivuja: [1]