Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - gary

Sivuja: [1] 2
1
Kiitos ohjeesta! Äänittäminen onnistui Tascamin kautta valitsemalla Audacityn asetuksista usb-vaihtoehdon.

2
Hei!
Minulla on käytössä vanha XP-pöytäkone, johon asensin Lubuntun. Se toimii pojan käytössä nettikoneena oikein hyvin. Tarvitsisin itse sitä äänityskäyttöön. Minulla on Tascamin tekemä usb-äänikortti, joka aikoinaan toimi minulla hyvin Ubuntu-koneessa. Mistä tuossa Lubuntussa voi vaikuttaa noihin ääniasetuksiin, että voisin ottaa usb-purnukan käyttöön? Vai onko tuo Lububtu niin karvalakkimalli, että sellaiseen ei ole mahdollisuuksia.

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Nettisivut vilahtavat hukkaan
« : 20.05.12 - klo:14.20 »
Homma hoidettu. Kiitos molemmille vastaajille!

4
Ubuntu tietokoneissa / Nettisivut vilahtavat hukkaan
« : 20.05.12 - klo:13.19 »
Hei!
Minulla on Ubuntu 10 ja jotain. Käytän Firefoxia ja siinä on vasemmalla ylhäällä kolme ympyrää: rasti, josta selain sulkeutuu, keskellä on nuoli alaspäin ja viimeisenä on neliö. Vaimo käytteli tätä pojan konetta ja laittoi Ylen radio 1 ohjelman tuosta alanuolesta taustalle soimaan jatkaessaan muilla sivuilla surffailua. No, se Yle sivu menikin perusteellisen piiloon. Minulla ei ollut tuolloin alapaneelia työpöytänäkymässä. Tämän vuoksi tuo Ylen sivu meni jonnekin piiloon? Nyt tuo Ylen 1 radio-ohjelma on koko ajan päällä ja soi siellä taustalla. Tänään sain sentään tehtyä tuon alapaneelin, mutta kun kokeilin tuota nuolta siirtääkseni silloin käytössä olevan nettisivun alas, niin koko sivu katosi jonnekin ja nettiselain piti käynnistää työpöydältä uudestaan. En oikein haulla löytänyt vastausta tähän ongelmaan. Osaisiko joku auttaa?

5
Niin ja kun tuo Audacity ei oikein toiminut, kokeilin myös tuon Jackin ja Ardourin asennusta. Sain ne asennettua, mutta Ardour ei suostunut ottamaan ääntä sisälleen ollenkaan.  Kun painoin äänitysnappia, niin edes kursori ei lähtenyt etenemään ja mitään graafista viivaakaan ei siis syntynyt.
Audacity ei välttämättä ole paras mahdollinen väline äänityksiin. Ainakin takavuosina siinä oli ongelmia latenssin kanssa: vaikka kuinka soitti kohdilleen, niin äänitetyt raidat menivät hiljalleen epäsynkkaan. Ardour on siis se, jolla kotiäänityksiä kannattaa tehdä. Mikä Ardour-versio sinulla mahtaa olla? Oletettavasti 2.8-sarjaa? Näet sen Ardourin Help-valikosta.

Jos kursori ei lähde liikkeelle, tarkista että Jack Transport -asetukset ovat kohdillaan. Ainakin joskus mulla oli ongelmaa, et Ardour käynnistyessään ei jostain syystä ottanut mitään transport-asetuksia käyttöön. Liitteenä olevassa kuvakaappauksessa Transport-asetukset on oikeassa laidassa.

Pudotusvalikosta kun valitset "Internal", niin Transport kytkeytyy pois käytöstä, ja kursorin pitäisi lähteä liikkeelle. Toki myös "JACK" on ihan yhtä toimiva vaihtoehto, silloin kaikki softat jotka tukee Transporttia, lähtee soittamaan kun painat play-nappia.
Joo, tuo versio on 2.8.6. Valitsin tuon "Internal", mutta ei tuo kursori lähtenyt liikkeelle. Eipä silti, en ole saanut myöskään ääntä masiinan sisään, kun mittareitten liikettä ei näy, vaikka kuinka kitaraa rämpyttää. Asetukset lienevät siis pielessä. Kokeilin myös tuota Jokosher-ohjelmaa ja en siinäkään saanut ääntä sisään. Haettu musiikkikappale kyllä kuului. Audacity on siis ainoa äänitysohjelma, jolla äänitys on onnistunut, kylläkin vain ensimmäisen raidan osalta.

6
Niin ja kun tuo Audacity ei oikein toiminut, kokeilin myös tuon Jackin ja Ardourin asennusta. Sain ne asennettua, mutta Ardour ei suostunut ottamaan ääntä sisälleen ollenkaan.  Kun painoin äänitysnappia, niin edes kursori ei lähtenyt etenemään ja mitään graafista viivaakaan ei siis syntynyt.

Käynnistitkö Jackin Jack Control -ohjelman Start-nappulalla? Jos se ei lähde käyntiin, näytä Jack Controlin viestit (Messages).

Kyllä Jack oli käynnissä, kun Ardouria testasin.

7
Terve taas!
Ei ole ollut oikein aikaa kokeilla noita äänitysjuttuja, mutta nyt kun kokeilin, niin eihän tuo homma tietenkään oikein pelittänyt. Siispä taas tänne kyselemään! Ajattelin kysyä tähän ketjuun enkä aloittaa uutta, jos vaikka joku lukisi ja voisi auttaa. Äänitän siis tuolla yllämainitulla Tascamin USB-purkilla. Kitara äänittyy Audacityllä hienosti eka raidalle. Äänitys onnistuu kyllä toisellekin raidalle ja kolmannellekin, mutta ääni tulee ulos vähän kuin kaivosta kuuluisi ja pätkii kovasti. Siis vain ensimmäinen raita toimii kunnolla.
Löytyisikö ehdotuksia?

Niin ja kun tuo Audacity ei oikein toiminut, kokeilin myös tuon Jackin ja Ardourin asennusta. Sain ne asennettua, mutta Ardour ei suostunut ottamaan ääntä sisälleen ollenkaan.  Kun painoin äänitysnappia, niin edes kursori ei lähtenyt etenemään ja mitään graafista viivaakaan ei siis syntynyt. Valmiin musiikkitiedoston haku onnistui kyllä ja graafiset käppyrät tulivat kyllä näkyviin, mutta ei tuo Ardour suostunut sitä minulle soittamaan. Äänitys tai kuuntelu ei siis ikäänkuin lähde päälle.

Tässä tuli kaksi probleemia esille. Kumpaan vaan voi vastata tai vaikka molempiin. Kiitos!

8
Kiitos paljon! Minäpä alan tutustua aiheeseen tarkemmin ohjeittesi avulla.

9
Minulla oli tuo Emun kortti kiinni koneessa jo Windows aikoina. Siksi yritin sitä saada aikoinaan toimimaan myös Ubuntun kanssa, mutta hyvä juttu, että tuo Tascam toimii. Itseasiassa nyt kun voin koneelle myös äänittää jotain, kiinnostaisi tietää tuosta ohjelmistotarjonnasta Ubuntulle enemmänkin. Onko tämä foorumi tuohon antiin paras suomenkielinen lähde vai olisiko jotain muuta? Löytyisikö linkkejä. Muusikoiden netin Linux-palstaa olen kyllä lukenut. En ole ollenkaan tosiharrastaja, mitä nyt vähän kitaraa ja bassoa soittelen ja omia taustan/soolonpoikasia äänittelen. Siksi kiinnostaisi tietää esimerkiksi löytyykö Ubuntulle muuta äänitysohjelmaa Audacityn lisäksi vai pitääkö asentaa suosiolla Ubuntu Studio-versio. Lisäksi kiinnostaisi tietää löytyykö Ubuntu-ympäristössä kitara tai basso vahvistinmallinnoksia Macin Garagebandin tapaan?

10
PCI-korttia en enää kokeile, kun koneessa kiinni oleva EMU 0404 PCI-kortti ei kovasta yrityksestä huolimatta suostunut toimimaan. Ostin nyt kuitenkin käytetyn Tascam US-100 USB-purkin. Jossain sivustolla oli maininta, että se toimisi Ubuntussa. Vaimolla on Windows-läppäri ja ajattelin, että Tascam käy siihen. Tuo Ubuntu yhteensopivuus olisi mukava extra. No, eilen sain purnukan ja pistin sen tähän Ubuntu PC:hen kiinni. Ubuntun ääniasetuksista vain täpät USB audio codecin kohdalle ja homma toimii! Testasin purkkia kitaran ja basson kanssa ja Audacityllä äänittelin testipätkiä. Hyvin pelaa, joten suosittelen. Toki tuo on hyvin peruskampe ja sisäänmenoja ei ole kuin yksi, mutta minun käyttööni kotiäänittelyyn se riittää.

11
Lainaus
Minulla on ARTin tube pre amp, jonka avulla olen testaillut tuota Terratecia soittaen bassoa Audacitylle ....
Jos harrastat musiikkia enemmänkin ja olet valmis maksamaan hieman enemmän niin ehdotan joko ulkoisen Firewire äänimodulin hankintaa tai toinen vaihtoehto on ostaa jokin mikseri missä on Firewire liitäntä sisäänrakennettuna.  Tietysti niitä Linux yhteensopivia malleja.   Toimii ja tuloksen laatu on kiinni vain siitä miten hyvin itse soitat / laulat --- tekniikka ei rajoita  :)
  
Audacity: llä äänittelee helposti noita stereojuttuja mutta jos haluat moniraituria niin tarvitset Ardour: in ja Firewire modulin tai mikserin.  ALSA: n viiveet sekoittaa asiaa kun äänittelet raita raidalta erikseen Audacity: llä ALSA: n kautta. Tuosta pääset kerralla eroon yhdistelmällä  Firewire + Jack + Ardour, täysin studiotasoista äänitystä.    Tälle yhdistelmälle puolestaan tarvitset mieluummin rivakan koneen, Ubuntu Studio: n ja itse ainakin olen aina tarvinnut "low-latency" kernelin eli ytimen vielä erikseen asennettuna.


Hyvä soundi ja studiotasoinen ääni olisi tietysti hienoa saada. Valitettavasti tämä kone, jota käytän, on Ubuntulla henkiinherätetty vm.2003 windows- kone, joten siinä ei ole Firewire- liitäntää ja rivakkuudesta ei voi puhua. Toki tällaiselle peruskäyttäjälle arkisurffailuun toimii erinomaisesti. Onko niin, että tuon kuvaamasi systeemin avulla löytyy löytyy hyvin tuettuja Firewire pohjaisia äänikortteja? Eihän tuota tiedä, milloin tämä PC-vanhus sanoo sopimuksensa irti ja pitää miettiä konekuviot uudelleen.    



12
Itsellä on tuo.. toimii stereona 100% varmasti, mutta 5.1 äänien kanssa on aina välillä ollut jotain pientä ongelmaa.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/12654/ccjtr/A-Link-SU51-5-1-aanikortti-USB-2-0-vaylaan-USB

Noiden luvataan toimivan Linuxissa:
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/32560/cgbch/DeLOCK-Sound-7-1-USB-aanikortti
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/26575/tjjd/Terratec-SoundSystem-Aureon-Dual

Minulla on nyt käytössä juuri tuo Terratec Aureon Dual. Se toimii tosi hyvin Ubuntussa, mutta tarvitsisin kortin myös äänityskäyttöön ja siinä to em. kortti ei kyllä pelaa. Minulla on ARTin tube pre amp, jonka avulla olen testaillut tuota Terratecia soittaen bassoa Audacitylle ja seurauksena on vain hyvin säröistä ääntä, vaikka tuon pre ampin ja tietokoneen tasoja kuinka säätää. Tiedä sitten, onko kenties Audacityn puolella  joku namiskuukkeli väärässä asennossa. Nuo toisetkin mainitsemasi kortit näyttäisi enemmän pelkkään kuunteluun tarkoitetuilta, kun niissä näyttäisi olevan  liittimet vain miniplugille.

13
Kyllä tuo 0202 hyvin riittäisi tarpeisiini. Thomannilta tuota ei tunnu enää saavan. Siellä on myynnissä malli 0204.

14
EMU närästää sen vuoksi, kun viime talvena yritin saada koneessa kiinni olevaa Emun 0404 PCI korttia toimimaan tämänkin palstan ansiokkaalla avustuksella siinä kuitenkaan onnistumatta. Nyt äänet kulkee Terratecin USB- tikkukortin kautta ihan hyvin, mutta äänittäminen tuon kortin kautta tuottaa vain hirmuisen särösaundin, vaikka kuinka tasoja säätelee niin etuasteesta kuin tietokoneesta. Tietysti USB ja PCI kortti on eri asia, mutta mieluummin muu kuin Emun tuote.

15
Hei!
Haluaisin äänittää kitaraa ja bassoa PC:llä, jossa on asennettuna ubuntu10.04. Osaisiko joku neuvoa, minkä USB-äänikortin saisi toimimaan sujuvasti ubuntussa? Olen katsellut seuraavia malleja: Lexicon Alpha Studio, M-Audio Fast Track ja IK Multimedia Stealthplug. Toimisiko kenties joku näistä vai löytyisikö joku muu edullinen USB-kortti, joka todistettavasti toimii ubuntussa?

16
Parasta olisi tietysti ollut, jos tuon PCI-kortin olisi saanut toimimaan, mutta hyvä, että pienellä sijoituksella sain tuon vanhan koneen täyteen käyttökuntoon. Sinällään mukava kuulla, että tuo Emu 0202 toimii myös Linux alustalla. Nykyään äänittelen digiraiturilla, mutta tuommoinen boxi olisi hyvä olla kuitenkin olemassa. Tietokoneella äänittäminen tuo kuitenkin niin paljon mahdollisuuksia, että kyllä sekin kuvioissa säilyy.

17
No nyt kuuluu! BIOS ei aukea vieläkään, mutta käydessäni paikallisessa tietokoneliikkeessa, niin sieltä ehdottivat USB-tikkuäänikorttia. Siellä oli kaksikin versiota, joista valitsin Terratecin AureonDualUSB-laitteen. Molemmille tikuille luvattiin myös Linux-tuki. Laitoin tikun paikoilleen ja Ubuntun ääniasetuksiin ilmestyi tikun tiedot niin tallennukseen kuin toistoonkin. Täpät paikoilleen ja autuas olotila-ääni kuuluu:-) Saundi ei nyt kyllä ole Emun veroinen, mutta se ei nyt tässä ole oleellista, kunhan kuuluu. Tikussa on kaiutinliitännän lisäksi myös mikille reikä, joten pitää joskus kokeilla tallentaa kitaransoittoa Audacitylle. Tuo tallennuspuolihan minulla oli alunperin syynä tuon Emun hankintaan. En ollut aiemmin kuullutkaan tuollaisesta minitikkukortista. Noita parempia audioUSB-boxeja kyllä on tullut joskus tutkailtua ja testejä luettua.

18
No nyt meni vaikeaksi. Tämmönen perusnettiselailija ei ole paljon perustanut koneesta, kunhan kohtuudella toimii:-) 2003 kone kasattiin pikkufirmassa osista. Suoritin taisi olla Intellin 1,7?Hz. Muistia lisättiin tuolloin Emun laiton aikaan yhteen gigaan. Vanha putkinäyttö hajosi äskettäin, mutta vaimon sukulaiselta löytyi Dellin 20 tuumainen litteä näyttö vuodelta 2003 sekin. Veteraanikone siis, mutta hyvin toimii Ubuntulla, paitsi se onneton ääni ei kuulu. Jos tuon BIOSin saisi toisella näytöllä tosiaankin toimimaan, niin pitänee töistä hakea näyttö lainaan. Esc ja Ctrl eivät BIOSia aukaise.

19
Onkohan tässä meidän vanhassa masiinassa jotain vikaa noin yleisemminkin kuin vain äänten osalta. Nyt kun tuli vähän aikaa kokeilla tuota BIOSiin pääsyä, niin eihän sinne noin vain mennäkään! Koneen käynnistyksen yhteydessä näytön lukemat vilahtavat niin nopeasti, että ei niitä ehdi lukea. F1,F2,F10 ja Del eivät avaa BIOSia. Jotain näytöllä välähtää, mutta sitten kone jää näyttö pimeänä kylläkin käynnissä pyörimään. Boottauksen jälkeen Ubuntu käynnistyy normaalisti. Pitääkö Ubuntu kenties asentaa uudelleen ja koittaa siivota tuo Wndows 2000 kokonaan koneelta? Auttaisiko asiaa vai löytyisikö vielä joku nappula, josta BIOS aukeaisi. Kaikki F-napit olen kyllä kokeillut.

20
Frontissa on palkki täysillä ja DAC-asetukset on ohjeenmukaisessa kunnossa, mutta ei vaan kuulu. Nyt haluaisin kyllä jo kokeilla äänen saantia tuolla integroidulla äänikortilla. Tuolla ulkofoorumilla oli jollakin kaverilla tilanne, jossa Emu ei kuulunut ja AC97 takkusi myös! Pitääkö tuo Emu irrottaa ensin, jotta emon äänipiirillä voisi kuunnella vai voiko BIOS:sesta vaihtaa tuon Emun AC97:aan ilman, että Emua poistaa fyysisesti? Varmaan  tämän ketjun aikana on käynyt moneen kertaan  selväksi se, että ruudun tällä puolella on aivan peruskäyttäjä, joten kysynpä nyt senkin, että miten sitä BIOS:ta päästään säätämään? Aikoinaan vaimon sukulaismies vaihtoi tuon Emun ja teki tarvittavat säädöt. Uskaltaako tuota mennä meikäläinen ollenkaan ronkkimaan?

Sivuja: [1] 2