Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lassi

Sivuja: [1] 2
1
Niin. Putosin pois, ja eräs viestini tähän liittyen on toisella alueella. Josko mode vois sen siirtää tänne.

2
Asentaminen ja käyttöönotto / Kiitos
« : 11.07.07 - klo:13.42 »
Sepä se. Perustana on Debian, ja sen päälle olen päivittänyt Ubuntua. Tais tökätä siinä viime viikolla. Hymmm
En voi ajaa pitkäksi aikaa alas tuota palvelinta www.armottomat.com  Siellä on mm. mun paikkojen www.lomajukola.net domainit ja monet muutkin. Pitäis sitten vaihtaa ohjausosoitteet uudelleen,  ja se ei ole kyllä mikään helppo juttu.

Huomautan tässä välissä, että ei ole kaupallista toimintaa tämä. Valtakunnalisesti nuorten palvelin on

Pitää olla joku konsti hoitaa homma lennossa.

Kiitoksia ilkkak nikille. Jos liikut täällä Jämsässä päin, niin otapa yhteyttä. Jos niin kuin tarvitset kesäpaikkaa. Mulla on liikaakin, ja en käytä

J-P
p. 040 870 2955

3
Kas kun mun palvelimet ovat valtakunnan harrastajien käytössä, niin vastuu ei oleminun. Maksan ainostaan linjamaksut ja säkhöt, tekniikan.
En ylläpitöa. Siirränkin kaikki tiedot tuolta www.armottomat.com toiselle palvelimelleni, joka on paremmin suojattu.
Maksullisien domainien, siis joita ite ten, niin tietenkin kaikki on myös omalla työkonellani

J-P, alias Lassi



4
Aika hankalaa, sillä tuolla palvelimella on usean yritysasakkaani, kuin myös teidänkin www-sivustot. Eli en nyt pysty ottamaan varmuskopioita. Ja vaikka pystyisinkin niin MySQL tietokannat menevät uusiksi. Joku muu konsti pitää löytyä, että voin murtautua mun omalle palvelimelle. Kaks muuta ovat ihan OK.

J-P

EDIT: Maksan toki kohtullisesti sille, jonka neuvot auttavat tilanteessa

5
Pääsen toki. Tuolla konehuoneessa molemmat ovat. Ei vaan hyväksy mua. Joku  :'( on sittenkin päässyt murtautumaan sisään. Ei olisi pitänyt olla mahdollista.

6
Tervehdys

Minä en siis tiedä Linuxista oikein mitään  :)

En ole tänne paljon kirjoitellut. Paljon lukenut kylläkin. Nyt tuli sellainen arkaluonteinen juttu eräälle palvelimelle, että en kyllä ala sitä omin voimin ratkaisemaan. Kerron tilanteen:

PERUSASIAT
Minulla on kaksi omaa Ubuntu -serveriä netissä, pojallani yksi. Annamme niiltä tilaa ja palveluita valtakunnan nuorille harrastajille sekä sijoitamme niille myös harrastajien omia domainia veloituksetta.
Pari vuotta on toimininut hyvin, mutta nyt mun verkossa oleva Ubuntu -server kieltäytyykin yhteistyöstä. Nimitän sitä Armottomat -palvelimeksi.
Vain yksi erittäin luotettava henkilöö tietää rootin salasanan. Muistetaan, nyt, että kyse on palvelinjutuista.
Vielä viime viikolla toimi Pytty sekä WinSCP3 moitteettomasta, mutta nyt en enää pääse alkuperäisillä tunnuksilla sisään
FTP toimii kyll ja palvelimella olevat www-sivutkin, tietokannat jne.

Olen käynnistänyt järjestelmän muutaman kerran uudelleen. Uptimet ovat nyt 99% luokkaa, muuten 100. Ei auta. Joku Kernel FATAL ERRORS tulee heti alkuun. Domainit nousevat kyllä.
Sen verran vielä, että viime viikolla päivitin palvelinohjelman. Sen alusta on Debian, mutta on ne päivitykset aikaisemminkin toimineet Ubuntulle. Kysyy autentikointia

Kysynkin
Miten voin palauttaa asiakas, ja omia tietojani menettämättä datat ilman täydellistä uudelleen asennusta. Voin avusta pikkaisen, ihan pikkaisen maksaakin, tai antaa palvelimia muuhunkin käyttöön, mutta ei jakelujuttuihin.

Sähköpostia voi laitella suoraakin  jp@jokilaakso.com




7
Recovery console ei toimi?

No kun sinne ei pääse tekemään mitään  ??? On se palvelin pystyssä www.lomajukola.net jne, mutta taidan siirtää ne osoitteet webhotelleihin, joita mulla on kahdeksan.  Siinäkin menee aikaa sitten useampi päivä, että nimipalvelimet alkavat toimia.

Kaikenlaista harmia tunnin sähkökatkosta. armottomat.com palvelin toimii ihan normaalisti ja noi ovat identtisiä keskenään.

jp

8
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu hukkasi rootin tunnukset
« : 07.06.06 - klo:11.54 »
Nyt on tosi ongelma. Eilen oli sähköverkossa jakelijan toimesta tunnin katkos. En muistanut ajaa palvelimia alas normaalisti.

Toisen palvelimen ominaisuudet ovat nyt muuttuneet niin, että en pääse sisään sinne konsoolinkaan kautta vanhoilla tunnuksilla. FTP:llä pääsen, mutta kansioihin onkin vaihtunut Mode arvoiksi 550.

Mikä neuvoks? On tärkeitä osoitteita ja en alkaisi asentamaan sitä enää, kun tähän asti on toiminut täysin moitteettomasti.

Toisen palvelimen kyllä sain toimimaan, mutta toinen, tärkeämpi hylkii mua  >:(

J-P

9
Ilmeni nyt tälläinen ongelma, että MS PowerPointilla tehtyjä esityksiä ei saa auki Linux käyttöjärjestemä -ympäristössä (mm. Ubuntu). Löytyykö mitään konstia esim. konfata palvelinta, joilla noi esitykset ovat tms. Sama on MS puolella FireFoxilla. Siellä tosin ainakin Messenger avaa sen IE selaimeen, mutta onkin Microsoftin ohjelma.
Mitä jos teet siitä MS-esityksestä OOo:lla Flash-esityksen; se ainakin aukeaa Firefoxin sisään kaikissa ympäristöissä, jos se oli tarkoitus.
Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

Niin Asmo. Kyse on kylläkin laajemmasta ongelmasta. Jotkut tekevät päiväkaupalla noita esityskalvoja (firmatkin), niin on se melkoisen hankalaa alkaa sitten opettamaan peruskäyttäjille Flash -tekniikkaa/ohjelmia. PowetPoint, ei ainakaan toi 2000 versio, ei sitä osaa suoraan tehdä.

Joku konsti siihen täytyy olla. Ehkäpä Microsoftilla olis joku konsti tuohon, koska olishan se heidänkin etu, että heidän ohjelmillaan tehnyt esitykset toimisivat kaikissa ympäristöissä, Linuxissakin ja FireFoxissa

Tiedottelen sitten, jos saa lisävalaistusta asiaan.

J-P



10
Tervehdys

Ilmeni nyt tälläinen ongelma, että MS PowerPointilla tehtyjä esityksiä ei saa auki Linux käyttöjärjestemä -ympäristössä (mm. Ubuntu). Löytyykö mitään konstia esim. konfata palvelinta, joilla noi esitykset ovat tms. Sama on MS puolella FireFoxilla. Siellä tosin ainakin Messenger avaa sen IE selaimeen, mutta onkin Microsoftin ohjelma.

Tässä näkee homman nimen http://www.jokilaakso.com/copperfield/  ja liittyy tähän
http://mikropc.net/rml/keskustelu/ketju-index.html?zz=QVMqq&ar=027&mn=16282  (Olen se J-P)




11
Ubuntu tietokoneissa / Re: Palvelimen päiväys suomeksi
« : 01.03.06 - klo:19.43 »
Löytyyhän sinulta varmasti tuo haluttu locale koneelta? Löytyykö /usr/share/i18n/locales/fi_FI?
Kopsasin ton tiedoston toiselta palvelimelta ja sit tonne armottomille. Toimii  :D

Tuota tuota... Oikeaoppinen ratkaisu olisi hakea tuo paketinhallinnan kautta. Löytyy locales-paketista ($ sudo apt-get install locales).

Jees, mutta olen tän 20 vuoden aikana alan yrittäjänä tottunut etsimään oikopolkuja ja löytyyhän niitä. Pitää toimia heti, eikä odotella. Laitoin homman hoitumaan oikaisemalla "mutkat"
Kaikillahan ei näitä omia palvelimia (kerhon) olekaan näin paljon, joten tätä ei voi yleistää.

jp
ps. Kiitos vielä kerran. Nyt ajatteluenergiaa riittää taas Kerhollekin.

12
Ubuntu tietokoneissa / Re: Palvelimen päiväys suomeksi
« : 01.03.06 - klo:17.20 »
Löytyyhän sinulta varmasti tuo haluttu locale koneelta? Löytyykö /usr/share/i18n/locales/fi_FI?

Kiitän ja kumarran. Kopsasin ton tiedoston toiselta palvelimelta ja sit tonne armottomille. Toimii  :D
Laitoin maininnan tonnekin samalla http://www.armottomat.com/palvelin/   
Huh, mutta täytyy todeta, että kyllä täältä löytyy apu moneen asiaan, kun vaan oikein osaa kysyä. Sehän tässä tietenkin on pointtina. Osata kysyä ja selvittää ongelman taustat selkeästi.


13
Ubuntu tietokoneissa / Re: Palvelimen päiväys suomeksi
« : 01.03.06 - klo:15.56 »
Lainaus käyttäjältä: mgronber
No nyt kun käytetty kielikin jo selvisi niin veikkaan edelleen sitä locale-asetusta. Tällaisessa tilanteessa ei se sivun oikeakaan lähdekoodi olisi pahitteeksi, sillä edelleen minun pitää arvata mitä olet tehnyt.

Katsopas sivulta http://fi2.php.net/manual/en/function.strftime.php kohta "Example 1. strftime() locale examples" ja kerro ratkaiseeko se ongelmasi.


No hyvä on. Lähdekoodi on tässä, mutta ilman noita nimipäiviä:
Lainaus
<?php
function paivays(){
    setlocale(LC_TIME, "fi_FI");
    $ulos[] = strftime("%A");
    $ulos[] = strftime("%B");
    $ulos[] = date("j");
   
    return $ulos;
}
$tieto = paivays();
print $tieto[0]." ".$tieto[1].". ".$tieto[2];
?>

Tein nyt sit vieläkin hätäisemmän sivun ja oikein frameilla :D
http://www.armottomat.com/palvelin/
Eli kaikilla noilla palvelimilla on tuo sama koodi, mutta armottomilla ei vaan toimi. Joku perusasetus on enkuksi, mutta mikä ja miten. Jotain vipstaakia on jäänyt vääntämättä. Eli. Miksi neljällä toimii, mutta yhdellä ei?

 

14
Ubuntu tietokoneissa / Re: Palvelimen päiväys suomeksi
« : 01.03.06 - klo:11.40 »
Alkuun voisit kertoa millä tekniikalla olet tuon toteuttanut, sillä se auttaisi kummasti jatkoavun antamisessa.

Joka tapauksessa vika lienee käytettävässä localessa ja sen muuttaminen korjannee ongelman.

PS. Sano etteivät nuo esimerkkisivujen lähdekoodit ennakoi lopullisten sivujen käyttämää merkkausta. Esimerkiksi font-tagien käyttö on erittäin huono ajatus kuten kaiken muunkin ulkonäköön liittyvän liittäminen suoraan sivujen rakenteeseen. CSS:n käyttö kannattaa opetella heti alusta lähtien.

PS. Kyse ei ole nyt koodaamisesta, vaan palvelinongelmasta. En kait mä ala mitään hienoa tekemään ihan esimerkkiä varten. PHP:tä se on, siksi et koodia nääkkään  ;D
Kysymys siis kuului: Eli miksi täsmälleen sama koodi toimii Espoon palvelimella, mutta ei Jämsän. Tosin en tiedä, mitä Linuxia Louhi käyttää, mulla on Ubuntu 5.10,

Tarkennus: Tällä palvelimella toimii myös oikein http://www.kuolio.com/palvelin/  (Kerhon palvelimia ja pitäis olla konfattu samalla tavalla kuin armottomat.com, mutta eipä olekkaan)

15
Ubuntu tietokoneissa / Palvelimen päiväys suomeksi
« : 01.03.06 - klo:10.58 »
Moi

Ongelma on seuraava. Tuo kyhäämäni kotipalvelin ei osaa näyttää päiväystä (viikonpäivä ja kuukausi) Suomeksi. Täysin sama koodi ostopalvelimellani näyttää sen oikein. Laitoin tästä esimerkit molemmille palvelimille.

Tässä näkyy keskiviikko ja maaliskuu : http://www.jokilaakso.net/palvelin/   
Tässä näkyy Wednesday ja March :      http://www.armottomat.com/palvelin/

Tietenkin joku ohjelmakirjasto hakematta, mutta mikä ja miten? Muutenhan scandit ja muut toimivat.



16
Ubuntu tietokoneissa / Re: FTP ohjaukset public_html
« : 25.02.06 - klo:13.43 »

Lainaus
Toinen kysymys on sit se, että kun nuo luodut tunnukset toimivat nyt domain.xxx/~tunnus niin miten sen saisi toimimaan http://tunnus.domain.xxx nimellä.

Eli tässä osoitteessa ongelmani www.armottomat.com/~lassi (oma palvelimeni)

eikö se sitten onnistu kuten tuolla aikaisemmin neuvoin? teet jokaiselle subdomainille oman virual hostin, niin silloin toimii ainakin.

Ratkaisu löytyi kiristämällä ja kuristamalla, sekä omatoimisesti  :o Homman nimi on .htaccess niminen tiedosto, joka sijoitetaan /var/www kansioon (oletus)

Kiitoksena foorumille mielenkiinnosta asiaani kohtaan, annan linkin josta löytyy tosi mielenkiintoista ao. asiasta. Tosin tuon linkin tiedoillakaan ei saa tehtyä samaa, kuin mulla nyt on. 
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=.htaccess&btnG=Google-haku&meta=lr%3Dlang_fi

Eli http://lassi.armottomat.com ja kaikki adduser toiminnolla luomani tunnukset toimivat myös nyt noin, eli ilman ~merkkiä.
Huomioitava on tässä myös se, että palvelimellani on useita eri domaneita, ja se pätee kaikiin.

Ja sieltä vaan säätämään.

jp

17
Ubuntu tietokoneissa / Re: FTP ohjaukset public_html
« : 23.02.06 - klo:22.25 »

kai se noinkin toimii, mutta minusta olisi korrektimpaa märitellä ne virtual hostit kuten edellisessä viestissäni antamassa linkissä olin kuvaillut.


Kiitos. Kokeilen toisella palvelinkoneella ohjeitasi. Valitettavasti vain se "kuoli" pari tuntia sitten. No sehän olikin vain leikkimistä varten. Vain pari omaa domainia siellä. Pitää ostaa taas uutta, vaikka eihän noi paljoa maksa, tai sit kasailen vanhoista jotain. Kiintolevy on kuitenkin OK.

Kun tuollaiseen domainfarmi -hommaan lähtee, niin on parasta paneutua tietoturvaan todella vakavasti. Itse en osaa. jannehan olisi iso vahvistus porukkaan. Ei olis oikeastaan mun hommia, vaan Tietokonekerhon Konehuoneen juttuja, mutta nyt heillä on tuo kiivain opiskeluvaihe menossa, joten piti vanhan miehen itekin alkaa tähän syventymään.



18
Ubuntu tietokoneissa / Re: FTP ohjaukset public_html
« : 23.02.06 - klo:20.20 »
Hymm. Mitähän muuta olen sorkkinut  ???  No tolle toiselle en ainakaan tehnyt muita muutoksia, koska siellä on myös neljä ulkopuolista domainia, jotka, ihme kyllä, sain toimimaan muokkaamalla /etc/apache2/httpd.conf tiedostoa.

ei kai siinä tuota tiedostoa tarvitse säätää? itse tekisin sen niin kuten debianissa/ubuntussa on tapana:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=2016.msg14095#msg14095

eli se minun vastauksen, eikä se miten kysyjä homman lopulta sattui hoitamaan.

No näin käsitelin /etc/apache2/httpd.conf ja nyt toimii viisi erillistä www-domainia samalla koneella
---------
# Palvelinkoneen oma päädomain, jonne muilla ei ole asiaa
NameVirtualHost domain1.com:porttinro   
<VirtualHost domain1com:porttinro>
    ServerName domain1.com
    ServerAlias *.domain1.com
    DocumentRoot "/var/www"
</VirtualHost>

#Tästä alkaa domainfarmi
NameVirtualHost domain2.net:porttinro
<VirtualHost domain2.net:porttinro>
  ServerName domain2.net
  ServerAlias *.domain2.net
  DocumentRoot "/home/luotu_kayttokansio/public_html"
</VirtualHost>

NameVirtualHost domain3.org:porttinro
<VirtualHost domain3.org:porttinro>
  ServerName domain3.org
  ServerAlias *.domain3.org
  DocumentRoot "/home/luotu_kayttokansio/public_html"
</VirtualHost>

NameVirtualHost domain4.com:porttinro
<VirtualHost domain4.com:porttinro>
  ServerName domain4.com
  ServerAlias *.domain4.com
  DocumentRoot "/home/luotu_kayttokansio/public_html"
</VirtualHost>

Selitykset:
En tietenkään anna tässä oikeita tietoja, joten olen niitä muuttanut seuraavasti:
domainX = oikea ostettu domain, jolla on DNS ohjaukset operaattorilta omaan palvelinkoneen IP osoitteeseen (itse laitettava operaattorin hallintapaneelin kautta).
porttinro = se, mitä järjestelmä on laitettu "kuuntelemaan" -->  Listen porttinro (ports.conf)
luotu_kayttokansio = sama, joka luotiin adduser komennolla (samalla FTP tunnukset)

Ainakin viidelle domainille tuolla httpd.conf jutulla saa laitettua täysin toimivat www-sivut. Tiedän, kun on jo toiminnassa.
Kyseessä on siis domainfarmi. SSH juttuja en ole jaksanut heille tehdä, mutta FTP:llä hoitavat sivujen päivitykset. Saahan sen SSH heillekin toimimaan rajotettuihin kansioihin, mutta eivät sitä ainakaan vielä tarvitse. Tärkeintä on, että nyt toimii ja helppo lisäillä.

Onkohan taas jotain väärin tai väärässä paikassa    ???  ???

TARKENNUS
Voitte itse pingailla seuraavia osoitteita:
www.bittenteam.net
www.gwfi.org
www.armottomat.com
www.pakkastensuku.com
www.kukkojensuku.com
Kaikilla huomaatte, kaikilla on sama IP, eli palvelinkone, mutta kuitenkin ihan ikiomat www-osoitteet. Joten homma toimii.

www.pakoreitti.com
www.kuolio.com
Ovat myös kerhon domaneita ja eri IP:llä. Ohjautuvat samalle www-sivulle, koska sille koneelle on konffaukset vielä kesken "suursiivouksen" jäljiltä  :D
Siten on pari muutakin osoitetta, joiden kotina pidän muita operaattoreita. Mm. www.mikrokipina.com on Englanissa ja www.jokilaakso.net Espoossa. Ne olisi helposti siirettävissä mille tahansa omalle palvelimelle. Silloin pitää vain pyytää sen osoitteen vapauttamista. Nehän on nyt lukittuja siirtoihin. Ihan ylläpidollisista syistä olen tehnyt näin. Ja kahta muuta en ilmoita, koska niistä tulee kerholaisille "leikkikenttä" palvelin harjoitteluun.

Huh, huh. Joku nuorempi Tietokonekerhosta saisi alkaa ylläpitämään tätäkin hommaa. Pitäis ehtiä hoitamaan ihan tienistihommiakin (eroja).


19
Ääkköset!¤"!%!%
Lisää tämä rivi /etc/apache2/apache2.conf tiedostoon:
Koodia: [Valitse]
AddDefaultCharset       ISO-8859-1

muistaakseni ubuntun apachen oletus on UTF-8 jolla skandit toimivat ihan yhtä hyvin, monet muut erikoismerkit jopa paremmin, joten tämä vaihe ei liene pakollinen.

Tappelin kaks päivää just ton asian kanssa. Palvelimelle sijoitettu sivu, ei pystynyt näyttämään scandeja, ei millään konstilla, vaikka kielipakettejakin ajoin ja oletuksia. Tuon rivin alusta kun poistin # merkin, niin homma toimi heti.
Kyseessä on Ubuntu 5.10 versio. Ei ehkä koske kaikkia alempia versioita, koska tuo toinen palvelin on asennettu Ubuntu 5.04 versiolla ja siinä toi on # takana ja scandit toimii. Hämäsi ton vanhemman version jutut.
 Ihan kokeilemalla löysin, kun en ollut huomannut tuota vinkkiä täällä. Tuo UTF-8 löytyy myös ao. tiedostosta.

jp

20
Ubuntu tietokoneissa / Re: FTP ohjaukset public_html
« : 23.02.06 - klo:12.07 »

Siihen juttuun, jossa kysyin liikkumista FTP:llä muitten kansioon, löysinkin itse ratkaisun ottamalla # -merkit pois /etc/apache2/apache2.conf tiedostosta.

UserDir is now a module
UserDir public_html
UserDir disabled root   

Nyt käyttäjä ei pääse omasta kansiostaan tutkimaan toitten hommia ja esim. kopioimaan sieltä tietoja. Pahaahan siellä juuressa ei kyllä pääsis tekemäänkään.

Hmm? apache2.conf muutokset eivät kyllä millään tapaa vaikuta siihen mitä ftp:n kautta voi tehdä tai ei...


No en tiedä, mutta toimii kuitenkin  :)  Eikös tossa ole kohta "UserDir disabled root" Kokeilin samaa toisella eri palvelinkoneella (kaksi palvelinta leikkikenttänä), niin toimii sielläkin. Ainakin WS_FTP toppaa homman niin, että ao. tunnuksella pääsee vain kotihakemistoon, siitä nyt jo valmiiksi luotuun public_html hakemistoon ja sit siitä eteeenpäin.
Tässä "UserDir is now a module" saa näköjään olla #-merkki edessä...

Hymm. Mitähän muuta olen sorkkinut  ???  No tolle toiselle en ainakaan tehnyt muita muutoksia, koska siellä on myös neljä ulkopuolista domainia, jotka, ihme kyllä, sain toimimaan muokkaamalla /etc/apache2/httpd.conf tiedostoa.
Oli vaan pikkaisen vääntämistä, kun ostin noita domaneita kahdelta eri operaattorilta, Louhelta ja EasyLineHostilta. Erilaiset hallintapaneelit siellä mm. nimipalvelimien osalta.


ALKUPERÄISEEN KYSYMYKSEENI PALATEN...

Lainaus
Toinen kysymys on sit se, että kun nuo luodut tunnukset toimivat nyt domain.xxx/~tunnus niin miten sen saisi toimimaan http://tunnus.domain.xxx nimellä.

Eli tässä osoitteessa ongelmani www.armottomat.com/~lassi (oma palvelimeni)

RATKAISTU
Katso http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=2064.msg14810#msg14810

jp

Sivuja: [1] 2