Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - PttrPnkn

Sivuja: [1]
1
Viimeinenkin ongelma ratkesi:

- modulin "jme" saa estettyä latautumasta lisäämällä /etc/modprobe.d/blacklist.conf -tiedostoon rivin

blacklist jme

- modulin "jme2" saa latautumaan bootissa lisäämällä /etc/modules -tiedostoon rivin

jme2

Joten näillä tempuilla saatoin poistaa molemmat modprobe-komennot sammutusskriptistä.

2
Sain verkkokortille uuden beta-driverin jme-1.0.7.1 Jmicronilta. Loistavaa palvelua, uusi ajuri tuli sähköpostilla parissa päivässä.

En valitettavasti osannut asentaa sitä käyttöön pysyvästi, mutta löysin vippaskonstin:

- nimeän uuden ajurin "jme2" (pitää muuttaa nimet ja viittaukset lähdekoodissa jme.c,  jme.h ja myös Makeinstallissa)
- asennan uuden ajurin vanhan rinnalle
- (poistaisin vanhan pysyvästi jos osaisin)

Sammutan koneen aina ajamalla scriptin, joka poistaa vanhan ajurin käytöstä ja lataa uuden, sekä sallii PME:n etho:n käyttämässä PCI-portissa ja wolin eetteriportissa. Skriptin saan käyntiin työpöydän ikonista. Skriptin sisältö:

#!/bin/bash
sudo acpitool –W 6
sudo modprobe –r jme
sudo modprobe jme2
sudo ethtool –s eth0 wol g
sudo halt –p

Käynnistyksen jälkeen se vanha jme-ajuri pompsahtaa jostain takaisin (ei auta vaikka sen tuhoaisi kaikista näkyvistä paikoista kovalevyltä, se on jossain tallessa). Eli nuo modprobet voisi poistaa, jos vain osaisin ladata jme2:n pysyvästi käyttöön. Blacklist ei toiminut. Varmaan ihan triviaali juttu.

Myöskään ethtoolin ja acpitoolin tekemä asetus ei ole pysyvä, siksi ne on annettava aina uudestaan.

3
Ubuntu 10.10 ongelma.

Wake on lan toimii OK Windows XP:ssä, siis koneen sammutuksen jälkeen eetteriliitäntään lähetetty magic packet starttaa koneen ja siihen pääsee kiinni vaikkapa UltraVNC:llä.

Ubuntun kanssa sama homma toimii OK mutta vain MINUUTIN ajan sammutuksesta, sen jälkeen kone ei enää reagoi magic packetiin. XP:stä sammutettuna sammutusajalla ei ole väliä, vaikka viikon päästä herää eetterin avulla.

Ethtool väittää koko ajan eth0 wol g vaan eipä toimi kuin minuutin ajan. Jokin virransäästö???

Eee boxin virtanappulaan ei pääse käsiksi, se on periaatteessa Marsissa. Etäkäynnistys eetterin kautta tarvitaan pakosti, mutta eipä onnistu Ubuntun kanssa. Sovellukset taas eivät pelaa XP:ssä. Aarrrgh.

4
Acer Aspire 7730 läppäri, Ubuntu 10.10 muuten OK, mutta WLAN ei osaa kytkeytyä tukiasemaan, ellei tukaria (D-link DIR-825) konffaa moodiin 802.11a. Tämän jälkeen kytkeytyy, mutta nopeus netistä koneelle jää 20-30 Mbit/s tienoille. Win7 samassa koneessa toimii 802.11n-moodissa nopeudella 70 Mbit/s (Soneran 100/10M liittymä, VDSL2 kuristaa nopeutta).

Yritin haeskella parempia ajureita mutta eipä löydy.

Pitänee jäädä odottelemaan aikoja parempia, josko 802.11n-tuki joskus löytyisi. Harmi, kone toimisi muuten ihan hyvin Ubuntun kanssa mutta turha maksaa 100M yhteydestä jos Ubuntu tukee vain 20M.

Lisäharmi tulee siitä että tukarin asetus a-moodiin hyydyttää myös muiden W7 läppäreiden nopeuden samalle 20-30M tasolle.




Sivuja: [1]