Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - KJS

Sivuja: [1]
1
Multimedia ja grafiikka / Vs: 3D CAD koneensuunnittelu
« : 06.12.10 - klo:20.32 »
Lainaus
Pitäisköhän opiskella "Compiling"-asioita?

..ensin metsästää jonkun valmiiksi tekemää "deb" pakettia. ... jos "configure" tiedosto on lähdekielisessä paketissa mukana (yleensä löytyy).   Käännöstyökalut (vaikka "build-essential") + nippu "-dev" -loppuisia paketteja koneeseen ja sitten kolme vaihetta kun olet mennyt päätteeseen ja vaihtanyt itsesi lähdekielisten tiedostojen hakemiston alle:

1) ./configure
2) make
3) make install  (tai checkinstall )

..."checkinstall" ohjelma on parempi jos haluat myöhemmin asentaa uudestaan tai toiseen koneeseen, tekee kaupan päälle .deb paketin josta voi myöhemmin asentaa suoraan ilman noita käännösvaiheita.
... "readme" jossa kerrotaan mitä dev-paketteja pitää asentaa ...
Kiitos, se onnistui,
Nyt ohjelma toimii taas.

Etsin ensin "deb"-pakettia netistä, mutta en löytänyt muuta kuin ehkä sen saman, joka kaatuili. Tai ainakin ne oli samasta BRL-CAD-versiosta. Olin jo alkanut valmistella "deb"-paketin tekemistä Linux wiki:n ohjeen mukaisesti:

http://linux.fi/wiki/Deb-paketin_tekeminen

kun tajusin viestistäsi, että saahan sen ohjelman asennetuksi suoraankin. Olin asentanut wiki-ohjeen Valmistelut kohdan mukaiset 11-pakettia Synaptic:lla, jolloin se ehdotti myös lisäpaketteja. Kokonaispakettimääräksi taisi tulla 44, joista 18 piti hakea. Tulikohan turhaakin tai haitallista?

"Sopivan" nipun "dev"-päätteisiä paketteja ja muitakin ohjeita löysi BRL-CAD-sivulta:

http://brlcad.org/wiki/Compiling

Ne ohjeet on tehty Debian/Ubuntu:a varten. Synaptic:n käyttö asensi taas huomattavasti enemmän paketteja koneelle.

Ja eikun toteuttamaan kolmivaiheista ohjettasi. En edes ehtinyt lukemaan lähdekielisen paketin mukana tulleita ohjeita. Kolmannen vaiheen checkinstall ei onnistunut, kun yhdessä vaiheessa vastasin oletuksen [n] tilalle y ja sain nähtäväkseni pitkän monisivuisen listan paketeista, joita ei ole tarve asentaa "deb"-pakettiin kun ne jo löytyvät koneeltani. [END]-tiedon jälkeen homma ei jatkunut tai en osannut jatkaa sitä? Suljin loputa koneen "kovalla"-bootilla.

Uudelleen käynnistyksen jälkeen make install ei onnistunut, kun ohjelmalla ei ollut oikeutta muuttaa tiedostorakenteita. Sudo make install onnistui käyttäjäkoodini syöttämisen jälkeen. Olin asentanut Ubuntun siten, että se kysyy myös minulta salasanaa, jos asennan jotain ohjelmaa, eli käyttäjätilini on ns. Mukautettu. Mitenköhän niitäkin asetuksia pääsee muuttamaan?

Jälkitarkastelussa totesin, että INSTALL ohjeiden paketti "xserver-xorg-dev" jäi asentamatta ja kuitenkin ohjelma tuntuu toimivan. Mitäköhän sekin paketti tekee?

Ohjelmaa käynnistettäessä saan päätteessä ilmoituksen "Specified display type [ogl] is not available in this compilation". Jos nyt suljen päätteen, sulkeutuu myös ohjelman komento- ja GUI-ikkuna. Kun taas jos olen jo hieman käyttänyt ohjelmaa, niin Päätteen voi sulkea ja ohjelma jää pystyyn?

Välissä piti hieman opiskella komentoja ja päätteen käyttämistä. Tuntui jotenkin tutulta, mutta huomasin kuinka vähän tiedänkään. Paljon jäi kysyttävää.

No joka tapauksessa ohjelma toimii. Kiitos.

2
Multimedia ja grafiikka / Vs: 3D CAD koneensuunnittelu
« : 30.11.10 - klo:09.53 »
Onko se tosiaan sellainen jossa jokainen piste pitää syöttää näppäimistöllä, ilman graafisia työkaluja? Näkemykseni on että BRLcad on käytettävyydeltään vielä keskeneräinen? Ehkä myös raytracing-moduli?

Toivottavasti joku osaa vastata kysymykseesi. Odottelen itse tässä että saisi ylimääräistä rahaa joko BricksCADiin tahi VariCadiin. Tervetuloa Ubuntu-maailmaan, kuitenkin.
Moi, Sen verran ehdin tutustumaan BRL-CAD ohjelmaan, että totesin sen käytön perustuvan kahden ikkunan käyttöön, graafiseen - ja komento ikkunaan. Komentoikkunassa lähes kaiken voi syöttää näppäimistöllä, komennot, nimet, paikat, pituudet, suunnat, kiertymät jne.

Molemmissa ikkunoissa on myös alasvetovalikot halutuille toimenpiteille. Ohjelma osaa myöskin pyytää tarvittavat parametrit toimenpiteille. Mielestäni ohjelman käyttö muistutti hieman 80-luvun AutoCad-ohjelmaa ja kehittyy kuten muutkin vapaat ohjelmat hieman jälkijunassa, jos sitä verrataan nykyisiin kaupallisiin ohjelmiin. Minä pidän tarkasta vektoriajattelusta ja sen mukaisesta tietojen syötöstä ko. ohjelmalle.

"Ehkä myös raytracing-moduli?" Juuri sen moduulin käyttäminen kaatoi ohjelman ja siihen yritän saada apua. Pitäisköhän opiskella "Compiling"-asioita?

3
Multimedia ja grafiikka / 3D CAD koneensuunnittelu
« : 29.11.10 - klo:15.15 »
Hei,

Asensin BRL-CAD for Ubuntu 3D CAD, MGed 7.10.4 versio,  suunnitteluohjelmiston Ubuntuun jo noin vuosi sitten. Nyt yritin opiskella sen käyttöä ohjeen "Introduction to MGED.pdf" avulla. Pääsin kohtaan "Lesson 4, 5. Raytracing Your Model" kun ohjelma lopetti toimintansa jos painoin valintaa Raytrace. Saan ensin ilmoituksen "bu_log: write error" ja kun kuittaan ilmoituksen "OK" kaikki katoaa.

Haluaisin käyttää BRL-CAD ohjelmistoa, koska "tietääkseni" se tukee useita formaatteja ja sillä voi "käsittääkseni" tehdä myös todellisia monen osan kokoonpanoja.

Olen aloittelija sekä Ubuntun että BRL-CAD ohjelman kanssa. Auttaisitteko!

t KJS  :'(


Sivuja: [1]