Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tertsi

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Samsung Galaxy S Plus ja usb
« : 04.03.12 - klo:11.34 »
Tuli hankittua tuommonen kapula ja nyt etsitään ratkaisua seuraavantyyppiseen ongelmaan:
Mulla on läppärissä ubuntu 10.04 ja tarkoitus olisi saada toi puhelin jakamaan nettiyhteytensä usb:llä. Wlan-jaollahan homma käy mutta nyt olisi tarkoitus säästää sähköä "kenttäolosuhteissa".

Usb-massamuistina puhelin toimii mutta kun laittaa valikoista nettiyhteyden jakamisen usb:llä päälle, Ubuntussa ei tapahdu mitään. Komennolla lsusb löytyy kyllä Samsung Electronics mutta verkkoyhteyksiin asti se ei pääse.

Olen koittanut kahdella eri S Plussalla ja molemmilla sama vaiva. Lisäherkkuna tähän soppaan, äidilläni on Galaxy Gio ja kun sen kytkee tähän läppäriin ja laittaa usb-jaon päälle, verkkoyhteyksiin ilmestyy usb0 ja netti toimii.

Mikähän siis tuota Galaxy S Plussaa vaivaa? Androidin versio on 2.3.5.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ctrl + mouse button 1
« : 27.03.11 - klo:18.44 »
Nojoo, resetoimalla Compizin asetukset homma alkoi taas toimimaan. Mitään hajua mikä tuon näppäinyhdistelmän sitoi mutta nyt pelaa taas, vaikka noita karkkiasetuksia olen jo palautellutkin.

Resetointi onnistui koodilla
Koodia: [Valitse]
gconftool-2 --recursive-unset /apps/compiz

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ctrl + mouse button 1
« : 27.03.11 - klo:11.31 »
Joo, tuon vinkin löysinkin jo (tosin mun hiiren rullaa ei voi painaa mutta molemmat napit kun painaa yhtäaikaa pohjaan niin aukee uuteen välilehteen).

Kuitenkin, toi useamman tiedoston valitseminen jää vielä ongelmaksi. Pitääköhän se koittaa toi Compiz poistaa, mitään muuta en keksi mikä tuon näppäinyhdistelmän on rikkonut? Vaikka mikään ei sidokkaan tuota kyseistä näppäinyhdistelmää...

4
Ubuntu tietokoneissa / [RATKAISTU] Ctrl + mouse button 1
« : 26.03.11 - klo:16.20 »
Mitäköhän tässä on nyt sattunut? CTRL ja hiiren ykkösnappihan tunnetusti avaa sivun uuteen välilehteen Firefoxissa ja tiedostoja selatessa antaa valita useamman tiedoston kerrallaan. Nyt kuitenkin saa CTRL pohjassa tökkiä mihinkä vaan ja kuinka paljon vaan, mitään ei tapahdu.

Epäilin aluksi että CompizConfigiin jäi joku toiminto sitomaan kyseisen näppäinyhdistelmän mutta vaikka kuinka penkoo niin ei löytynyt. Mitäköhän seuraavaksi koittas?

Ubuntu 10.04

5
Äh, sehän riippuu siitä että mikä ohjelma sammutusnapista käynnistyy. :-[ Lucidissa taisi tulla uusi sammutusnappi.

Kts. System->Preferences valikosta "startup applications", sitten "options" ja "Automatically remember..." täppä.

Jostain muistelinkin katselleeni jo aikasemmin tuota session tallennusta, en vaan muistanut enää että mistä se löytyi. Täppää siellä ei tosiaan ollut, eli käynnistys on aina "puhdas".

6
1. Voipi olla että kaatuu kesken työpöydän latauksen, jolloin palaa kirjautumisruutuun. Ehkä edellisessä sessiossa on ollut jotain jonka uudelleenkäynnistys ei onnistu. Voisi auttaa, jos otat "tallenna sessio..." täpän pois sammuttaessa. Tai ehkä se on jotain muuta.

En tähän hätään löytänyt tuommosta tallenna sessio-täppää mutta ei kai tuo normaalilla sammutuksella tallenna mitään? Kone kyllä koittaa kirjautua sisään joka kerran, mutta joskus tosiaan kuuluu ensimmäinen sävel Ubuntun "käynnistysäänestä" jonka jälkeen hiljenee ja näyttöön ilmestyy toi kirjautumisruutu.

Lainaus
2. Bios-päivitys voisi auttaa. Ainakin jos 10v synttärit lähestyy.

10v synttäreihin lie vielä matkaa mutta 5v synttärit on jo vietetty. Päivitin biosin vajaa vuosi sitten eikä uudempaa taida olla saatavilla.

7
Pyörittelen Ubuntun 10.04-versiota vanhahkolla Packard Bellin EasyNote R1800-kannettavalla ja vaivana on vaihteleva käytös lähinnä sisäänkirjautumisen kanssa. Olen määritellyt että koneeseen kirjaudutaan automaattisesti sisään, olenhan koneen ainoa käyttäjä. Tilanne on kuitenkin se, että välillä kone kirjautuu sisään automaattisesti ja välillä pitää kirjautua käsin. Mitään logiikkaa en ole löytänyt että koska kysyy salasanan ja koska ei.

Toinen omituisuus on akselilla USB-sisäinen WLAN. Boot optionsiin kun laittaa acpi=force, sisäinen WLAN-kortti toimii mutta USB-portit ei. Ongelma on kierretty jättämällä tuo komento pois ja nyt USB-WLAN hoitaa verkkopuolen. Sivuoireena ilmaantui sellainen, ettei kone osaa katkasta itsestään virtoja, eli kun sammuttaa konetta, pitää vielä lopuksi painaa virtanappia. Tätä ei ollut tuolla acpi=forcella.

Vielä kolmas vaiva, näyttö on sekaisin käynnistyksen aikana ja sammuttaessa. Käynnistyksessä oletetun kuvan vasen laita on näytön keskellä ja se mikä menee ruudun oikeasta laidasta yli, näkyy ruudun vasemmassa reunassa. Eli sana "ubuntu" näkyy siten että vasemmassa laidassa on "ntu" ja oikeassa "ubu".

Olisikohan kellään mitään arvausta että mikä näihin oireisiin auttaisi?

8
Onko Ubuntulle olemassa ohjelmaa joka osaisi sekä soittaa audiostreamia että samalla tallentaa sitä? KStreamRipperillä onnistuin tallentamaan streamia mutta kuuntelupuoli piti hoitaa toisella ohjelmalla, eli piti avata kaksi kertaa sama streami. Tämä ei välttämättä ole suositeltava ratkasu, alkaa meganen yhteys olla kovilla kun koittaa samalla nettiä penkoa.

Plussaa olisi myös jos ohjelma osaisi jakaa streamin raitoihin mahdollisuuksien mukaan.

9
Laitealue / Vs: Nvidia ja polarisaation säätö
« : 24.11.10 - klo:18.34 »
Noniin, homma ratkesi yritys ja erehdys-tekniikalla, eli kokeilemalla eri asetuksia summamutikassa. Tuollaisesta valikosta kun DFP-1 (Philips HDMI TV) ja rastista Force Full GPU Scaling alkoi tapahtua oikeita asioita.

10
Laitealue / [RATKAISTU] Nvidia ja polarisaation säätö
« : 22.11.10 - klo:22.13 »
Hieman tämmönen erikoinen ongelma, tuli tutuksi jo Windows-puolellakin. Eli näyttönä toimii Philipsin vajaa kuusi vuotta vanha taulu-tv ja tämän nykysen näytönohjaimen kanssa 1280x768 resoluutiolla kuva menee suttuiseksi. Muut resot näyttää hyvältä mutta tuo reso olisi kuvasuhteeltaan oikea. En muista oliko vika pysty- vai vaakapolarisaatiossa mutta jompaa kumpaa muuttamalla (+ tai -) kuvasta tuli selkeä. Nyt en kuitenkaan löydä kyseistä asetusta ainakaan Nvidian graafisesta säätöpaneelista. Olisko kellään vinkkiä tähän vaivaan?

Windows-puolella ongelma oli jo puhtaasta asennuksesta alkaen mutta tässä Ubuntu 10.04:ssä oire tuli vasta kun asensin Nvidian ajurin.

lspci antaa näytönohjaimeksi seuraavan:
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G71 [GeForce 7900 GS] (rev a1)

Sivuja: [1]