Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Outolempi

Sivuja: [1]
1
Oletko ihan varma,että Spotify on syyllinen? Itselläni heikompi yhteys, eikä Spotify ole koskaan vielä ollut esteenä mm. voddlerin käytölle. En sitten kyllä tiedä rankaiseeko Spotify premium tilinkäyttäjiä vähemmän. Ajattelin vain jos kerran verkossa on videovalvonnasta lähtien tuota sälää...

Olen varma. Kun Spotifya käyttävä kone on pois päältä, ei mitään ongelmia ole. Kyseisellä pöytäkoneella käynnistyksen jälkeen ei ole verkkoliikennettä (Ubuntun Järjestelmän valvonnalla katson). Käynnistän pelkän Spotifyn (Unlimited-tili, eli 4,99 €/kk) ja sen jälkeen on helppo katsoa, mitä tapahtuu. Download hyppää aluksi yli 15 Mbps ja upload pysyy maltillisena. Soitetuista kappaleista riippuen upload sitten nousee. Upload ei ole tasainen, vaan pääosin pientä (alle 50 Kbps). Ongelmaksi muodostuvat välillä useita kertoja minuutissa 800 Kbps-1 Mbps nousevat upload-piikit.

Jos lopetan Spotify-prosessin, loppuu myös verkkoliikenteen rasitus (eli palaa mitättömän pieneksi).

2
Nimenomaan kuluttajayhteys 24/1 M tarkoittaa hyvin rajoittunutta upload-kaistaa. Tämä siksi, ettei kuluttajille tarjottava, edullinen yhteys toimisi erityisen tehokkaasti palvelin käyttöön.
Jos haluat käyttää täyttä kaistaasi, miksi spotify:n pitäisi ylipäätään olla samaan aikaan käytössä?

Toki näin on, kuluttajayhteydellä ei ole tarkoitus pitää palvelinta. Silti ihmiset käyttävät Torrent-ohjelmia, DCPP:tä, Spotifya jne. Minun kotiverkossani on viisi käyttäjää ja laitteina ADSL-modeemi, neljä tietokonetta, pari konsolia, televisio, digiboksi, mediasoitin, valvontakamera, verkkoprintteri ja langaton tukiasema. Clas Ohlsonilta voisinkin ostaa kohtuuhintaan megafonin, jolla voisin sitten kajauttaa: "JA NYT VERKON SEKÄ LAAJAKAISTAN KULUTUS MINIMIIN! ISÄ KATSOO DIGITALLENTEITA!". :D

Ajattelin kuitenkin hoitaa homman elegantisti. Mielestäni Spotifyssa pitäisi olla sisäänrakennettuna kaistanrajoitus. Mutta kun ei ole, niin kikkaillaan sitten. Osaisitko neuvoa tuon tricklen kanssa?

3
Multimedia ja grafiikka / Spotifyn kaistan rajoittaminen
« : 07.01.12 - klo:14.40 »
Minulla on käytössä Elisaviihde ja pöytäkoneessa käynnissä oleva Spotify aiheuttaa pätkimistä tallenteiden (ja Yle Areenan) katsomiseen. Syynä on Spotifyn vertaisverkkotoiminta: Välillä upload hipoo 1 Mbps, mikä on 24/1 M liittymäni maksimi.

Olen yrittänyt tricklellä rajoittaa tuota uploadia, mutta jostakin syystä tämä toimii vain osittain. Tricklen pitäisi tehota Spotifyyn:
Koodia: [Valitse]
outolempi@mini:~$ ldd /usr/bin/spotify | grep libc.so
libc.so.6 => /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6 (0x00c96000)

Perusajatuksena oli rajoittaa yksinkertaisesti uploadia jonkin verran:
Koodia: [Valitse]
outolempi@mini:~$ trickle -d 500 -u 200 spotify...mutta ei tunnu kunnolla toimivan. Olen kokeillut säätää valitsimen -u jopa alle 10, mutta ei auta. Enkä ole saanut time-smoothingilla (tai length-smoothingilla), enkä window lengthin säädöllä mitään aikaiseksi.

Välillä Spotify onnistuu kuitenkin uploadaamaan yli 800 Kbps nopeudella, vaikka pääosin tuo trickle pitää uploadin aisoissa. Tosin täytyy myöntää, että myös download puhkoo tuon tricklellä asettamani rajan ihan helposti (yli 5 Mbps tulee ihan alussa).

Ilmeisesti en sitten kuitenkaan ole sisäistänyt noita säätöarvoja. Eli miten neuvoisitte säätämään trickleä? Tai onko jokin muu ohjelma, jolla saan tuon Spotifyn uploadin kuriin?

4
En tunne kyseistä Samsungia mutta täällä voi olla jotain hyödyllistä:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=25652.msg256941#msg256941

Kiitos, mutta tuo on tuttua juttua. www.voria.org/forum on "Linux On My Samsung"-projektin sivusto. Olen alun perin asentanut nuo skriptit Ubuntu 8.04:lle ja nyt sitten 10.04:lle - kaikki fn-näppisyhdistelmät toimivat noin vain.

Mutta perun aiemman puheeni tuosta ääniongelmasta. Näyttääkin olevan kohtuullisen yleinen ja jopa valitellaan sitä, että tällainen bugi on päässyt LTS-versioon. Koska käytän miniläppäriäni myös työasioihin on kaiken toimittava varmasti - siksi juuri odotin LTS-versiota. Ja nyt sitten tällainen keskeneräinen räpellys, jota joutuu paikkailemaan itse!

Olen havainnut, että tuo Ubuntun rummunpärinä ehtii puoli sekuntia soida automaattisen sisäänkirjautumisen yhteydessä. Saman tien menee mykäksi ja myös pysyy mykkänä.

5
Asensin kahteen eri koneeseen Ubuntu 10.04:n
1) Mac Mini (late/09-versio, eli ihan tavallista PC-rautaa sisällä).
 - Ubuntu 10.04 i386 finnish remix
2) Samsung NC10 miniläppäri.
 - Ubuntu 10.04 netbook i386 finnish remix
Miniläppärissä oli aiemmin Ubuntu 8-versio ja äänet kyllä toimivat. Ja Mac Minissä OS X:n puolella äänet toimivat.

Nyt sitten molemmissa koneissa sama vika - ovat täysin mykkiä. Olen kokeillut
a) vaihtaa Järjestelmä->Asetukset->Äänet ääniasetuksissa kaiken mahdollisen.
b) tarkistaa alsamixerin.
c) etsiä aplay -L sekä aplay -l -tiedoista poikkeavaa.
d) poistanut ~/.pulse -hakemiston sisällön.

En ymmärrä. Enkä ymmärrä kyllä sitäkään, että kuinka voin olla ainoa, jolla on nämä ongelmat? Nuo ovat siis kaksi eri konetta ja kaksi eri asennuslevyä. Kaikki muu toimii. Ja Mac Minissä Mint 9:ssä on sama juttu - muuten toimii, mutta äänet poissa?

Sivuja: [1]