Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jniiranen

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
nyt se vian aiheuttaja löyty kun poisti yksitellen laajennuksia käytöstä, Delicious Bookmarks on jollain näppäin yhdistelmällä muuttanut toimintaa..  :-\

2
Minkähän ihme toiminnon olen vahigossa jollain pikanäppäimellä laittanut päälle kun firefoxissa maalatusta tekstistä ei enää kopioi ctrl+c ja lomakkeissa eri kentistä ei vaihda toiseen kentään tabulaattori näppäimellä?  ??? Kaikissa muissa ohjelmissa toimii joten näppäimistö ei ole viallinen.
Käyttis on Ubuntu 9.10 ja Firefox 3.6.8.

Ja konekkin on käynnistetty uudestaan eikä se auttanut...

Mielestäni tällaisten toimintojen vahigossa vaihtaminen pitäisi olla Firefoxissa estetty! Ottaa todella päähän kun ei toimi...  >:(

3
Onko tähän ohjelmaan tullut jotakin muutoksia kuun vaihteessa vai miksi tämä ei enään toimi yhdelle palvelimelle?  ???

wput version: 0.6

Koodia: [Valitse]
wput -p -u --random-wait /home/juha/web/index.php ftp://tunnus:salasana@serveri.net/public_html/webkansio/index.php
muille palvelimille toi toimii ja tuohon toimimattomaan taas gFTP ohjelmalla tiedosto siirtyy!

Tämä vika ilmeni pääsiäis viikonlopun jälkeen kun pääsiäis viikonloppuna päivitin Ubuntun 8.10 -> 9.10 (64 bit).
Maaliskuussa ja sitä aikaisemmin tämä toimi kuin junan vessa..

Tämä ottaa lievästi päähän kun pitää kaikki tiedostot lähettää yksitellen gFTP ohjelmalla..  >:(

Palvelun tarjoajan mukaan kuulema palvelimessa ei ole mitään vikaa..

Huom. tämä ei toimi miltään tietokoneeltani kyseiselle palvelimelle.

4
Tollei voi myös tarkistaa levyn live-cd:llä:

Koodia: [Valitse]
sudo e2fsck -c -f -v -y /dev/sda1
Luonnollisestikkin osio ei saa olla liitettynä tarkistuksessa.

Mulla kans läppärissä Ubuntu Karmic:in palimpsest ohjelma väitti 40GB kovalevyllä olevan paljon viallisia sektoreita, mutta tuo e2fsck ohjelman testi ei löytänyt yhtään viallista sektoria. pastebin.org/129331  :)

5
Tänä vuonna kisa olis tälläsilla sivuilla: www.websiterace.com  ;)

Kannattaa käydä katsomassa.  ;)

6
Yleistä keskustelua / Vs: Puhelimen varmuuskopiointi
« : 24.01.08 - klo:19.35 »
En tiedä onnistuuko linuxissa tekstiviestien kopiointi, mutta ainakin windowsissa joissakin nokian puhelimissa voi Nokian PC-suitella kopioida tekstiviestit ja numerot koneelle. Numerot sim-korteista uusiin voi kopioida myös siten että ensin kopioi vanhalta simmiltä puhelimen muistiin ja sieltä sitten takaisin uudelle sim-kortille.

7
Yleistä keskustelua / Vs: Windowsissa nopeampi netti?
« : 24.01.08 - klo:19.16 »
Oiskohan hidastelun syy se että olet jotenkin onnistunut saamaan 1Gt muistin niin täyteen että on alkanut käyttämään sivutustilan muistia kone?  ;)
Paljonko sulla on ylipäätään ohjelmia päällä?

Mulla kyl on linxilla nopeempi netti ku windows xp:llä.. ja muistia on 512Mt, Ubuntu 7.10

8
Tuli tässä mieleen ajatus että ubuntu-foorumi vois myös itsensä ilmoittaa verkkosivukisaan kun se on ilmaista..  ;)

Tässä vähän tietoa kisasta:
Kilpailusivu: www.suomenparhaatverkkosivut.com
Osallistuminen on nyt ilmaista: Yksityisille, Blogeille ja foorumeille.
Joka kuukausi voi äänestää ilmaiseksi parasta nettisivua. Äänetäneiden kesken arvotaan palkintoja, nyt tammikuussa palkintona digikamera. Kuukausi voittajasivustolle/sarja palkintona MyCafen toimistokahvila-setti arvo n. 140 euroa. Tarkat tiedot palkinnoista yms. kisasivuilla.

9
Heti kun olet alustavasti saanut verkon toimimaan, muista panna verkon salaus päälle – muuten pääsee helposti naapurikin langoille sinun kustannuksellasi.

Tästä tuli mieleen että Wippeisin Homeboxissa ja Wifiboxissa koti-wlan verkossa on oletuksena wep salaus päällä ja sen voi vaihtaa myös wpa:han. Mutta kotiverkosta salausta ei voi ottaa pois päältä mitenkään!   :D

10
Minusta tuntuu että nyt ihmisillä on jäänyt liikaa kummitelemaan Jokelan tapahtumat..  ::) En usko että teille mitään ongelmia siellä tulisi..
Ja mitä vastuisiin tulee niin se vahingon aiheuttajahan se on korvausvelvollinen, vaikka tapahtumassa olisi joku vastuullinen henkilö.

Ja tapahtuma paikallehan voi esimerkiksi virittää web-kameroiden avulla jatkuvan tallentavan valvonnan ja tallennus esimerkiksi paikalla olevalle tietokoneelle tai vaihtoehtoisesti internetin yli jollekin palvelimelle.  :)

Ja esimerkiksi joku voisi myös esim. myös internetin yli web-kameroilla valvoa tiloja.  ;)

Ja taitoahan tälle varmasti löytyy Asmolta..

12
Tämä mun ehdottama ratkaisu toimisi sun tapauksessa täydellisesti.  :) Uskon että tulostinkin toimisi verkkotulostimena homeboxin kautta, kun tuolla testatuissa tulostimissa on hyvin lähellä sun tulostimen mallia oleva malli.

Kytkentä olisi näin:
HomPNA-Ethernet-mokkulasta ethernet piuha homeboxin lan 1 liittimeen ja homeboxin lan 2 liittimestä esim. vanhaan kannettavaan. Vanhasta pöytäkoneesta ethernet piuha HomPNA-Ethernet-mokkulan ethernet liitäntään.
Tarviiko tässä esimerkki kytkennässä päästä pöytäkoneesta tulostamaan?
Antaako HomPNA-Ethernet-mokkula ip-osoitteen joka on muotoa 192.168.0.xxx?
Linuxissa näet ip osoitteen käskyllä: ifconfig
ja tulostuneesta riveistä joko eth0 tai eth1 on se ip osoite kerrottu.
Mikäli pöytäkoneestakin pitäisi päästä tulostamaan pitäisi homeboxin perään lan 2 liittimeen liittää kytkin josta sitten ethernet kaapelit pöytäkoneeseen ja vanhaan kannettavaan jolloin kaikista koneista pääsee myös tulostamaan. Myös lähiaikoina (ehkä joulukuussa) on tulossa homeboxista versio jossa on 4 kappaletta lan (ethernet) liitäntöjä, kaikille homeboxin omistajille tulee mahdollisuus vaihtaa tuohon uuteen homeboxiin. Paljon uusia ominaisuuksia on myös tulossa homeboxiin.  :)

Kytkimeksi voi laittaa esimerkiksi tämän: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=1968

Homeboxin mukana tulee 1 kpl ethernet kaapeli (RJ-45), 1 kpl adsl -kaapeli (puhelinkaapeli) (tätä kaapelia et tarvi käyttää) ja tietysti myös virtalähde.

13
Suosittelen tilaamaan wippiesiltä (Saunalahdelta) www.wippies.com/index.phtml?l=fi_FI Homeboxin http://www.wippies.com/www.phtml, sen saa ilmaiseksi.  :D
Siinä saa omilta wippies hallinta sivuilta kytettyä homeboxiin verkkotulostimen päälle.   ;)
Käyttäjien testaamia tulostimia: http://forum.wippies.com/wiki/Printterituki.
Myös sambatuen voi laittaa hallintasivuilta päälle jolloin homeboxiin kytetty esim. usb-muistitikku, usb-kovalevy saa näkymään kaikilta koneilta verkkolevynä!  ;D Kaikki koneet pystyy näkemään toisensa tässä verkossa. +lisänä voit sitten kannettavalla tietokoneella käyttää muita wippies vierailija verkkoja ilmaiseksi.
Uusimmassa softassa on myös web-kamera tuki joka otetaan käyttöön kun kaikille homebox käytäjille on päivitetty uusin softa.
Eli tässä homeboxissa on koti wlan verkko, vierailija wlan verkko ja Wippies UMA verkko http://www.wippies.com/gsmuma.phtml. Vierailija verkko tässä on toteutettu siten että vierailija verkon kautta pääsee surfaamaan verkossa wippies tunnuksilla ilmaiseksi ja ilman tunnuksia pääsee vain kirjautumis sivun ohjeiden mukaan kun lähettää siellä kerrottuun numeroon ohjeen mukaisen tekstiviestin (maksaa 1 euron) jolla voi surfata 2 tuntia.
Tässä wippiesin wlan ratkaisussa ei ole tietoturvaongelmia http://forum.wippies.com/index.php/topic,623.0.html. Voit käyttää myös wpa -salausta wlanissa. :)

Homebox on linux yhteensopiva -siinähän pyörii sisällä linux..  :D

Tiivistettynä: Homeboxissa on 2x lan liittimiä, 2x usb (master), 1x usb (client), adsl liitin ja 2 voip puhelin liitäntää. (suora tuki Saunalahden nettipuhelimelle)
Homeboxin uudessa ohjelmaversiossa Lan1 portin voi kytkeä homeboxin hallintasivulta 192.168.0.1 wan liittimeksi eli voit siitä kytkeä lan piuhan sun HomPNA-Ethernet-mokkulaan.
Mutta jotta saat homeboxiin uusimman beta softa sun tarvii käydä sitten kun olet saanut homeboxin laittamassa my.wippies.com sivulta rasti kohtaan beeta-testaus niin saat uusimman softan homeboxiin kun käytät homeboxia jonkun kaverin adsl linjassa noin 10-15min, jonka jälkeen voit kytkeä hallintasivulta 192.168.0.1 Lan1 portin wan liittimeksi.

14
Easylinehost:ssa on se hyvä puoli että liikennemäärässä kuukaudessa ei ole mitään Gt rajoituksia.  :D Ja nettisivulta pystyt lataamaan niin nopeesti kuin nettipiuhassa riittää kapasiteettia. Jos hankii uuden domainin/hostin se on maksun jälkeen heti käytössä.  :)

15
Maksan webhotellista.. Tarkoitan että näkyykö sivut ylipäätään netissä eli onko www-palvelinohjelma toiminnassa.. Muutamia kertoja vuodessa on sattunu että sivut ei toimikkaan.. Pitääpä kysästä onko niillä (Easylinehost) Webalizer-ohjelma käytössä.. Onko se tällänen? http://en.wikipedia.org/wiki/Webalizer Ainakin tuon näköinen kävijätilasto systeemi löytyy hallintapaneelista..

16
Elikkäs mitenkä sais wget:llä tehtyä automaattisen tarkistuksen onko nettisivut toiminnassa ja jos ei ole toiminnassa se aukasis vaikkapa tekstieditorin johon se lykkäis tekstin "www.netti.sivut ei toimi!" ?

17
Salasanojenhallintaan ja luontiin on hyvä ohjelma, KeePassX. Toimii myös Windows ympäristössä. Löytyy Ubuntun repoista.

Vähempikin riittää... http://angel.net/~nic/passwd.html  8)

Minä en luottais nettisivulla luotavaan salasanaan, ellei se olisi omalla palvelimella ja varamasti tietäisin että se on luotettava saitti ettei se siinä samalla kerää niitä luotuja salasanoja johonkin talteen..  ::)

18
Hyvän salasananhan voi generoida helposti komentoriviltä seuraavasti:

Koodia: [Valitse]
head -c 6 /dev/random | mimencode

Ainakaan mulla ei toimi tuo komento.. Ilmoittaa että tuntematon komento "mimencode"

19
Sain sen ainakin näin toimiin:

Kone A lähettää Flumotionilla
Kone B vastaanottaa VLC Media Playerilla ja jatkolähettää sitä.  :)

Mutta mitkenhän monta katsojaa tuo VLC pystyy hoitamaan?  ::)
Kuinkahan paljon se vaatii tehoa esim. 100, 500 tai 1000 katsojassa?

20
Levy /dev/sda: 80.0 Gt, 80026361856 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 9729 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sda1   *           1        1887    15157296   83  Linux
/dev/sda2            1888        2034     1180777+  82  Linux / Solaris heittovaihtotiedosto
/dev/sda3            2035        9409    59239687+  83  Linux
/dev/sda4            9410        9729     2570400    5  Laajennettu
/dev/sda5            9410        9729     2570368+  82  Linux / Solaris heittovaihtotiedosto
-desktop:~$


Näyttäis siltä että olet tuhonnut windows osion, muutta koitas käynnistää live-cd:llä ja katso mitä levyosiot sitten näyttää.
Mulla läppärissä myös windows xp osio ja ubuntu 6.06 ja näkyy näin:

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/hda1   *           1        3178    25527253+   7  HPFS/NTFS
/dev/hda2            4093        4864     6201090    f  W95 Laaj (LBA)
/dev/hda3            3179        4092     7341705   83  Linux
/dev/hda5   *        4093        4736     5172898+  83  Linux
/dev/hda6   *        4737        4751      120456   83  Linux
/dev/hda7            4752        4864      907641   82  Linux / Solaris heittovaihtotiedosto

Osiotaulumerkinnät eivät ole levyjärjestyksessä

Sivuja: [1] 2 3 ... 7