Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ivan

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: CPU-Lämmöt?
« : 05.02.11 - klo:16.40 »
Noi biosin näyttämät lämpötilat saattaa näyttää mitä sattuu. Toki on suuntaa antavia arvoja, mutta tarkin tulos saadaan ulkoisella mittarilla. Ja jos ei jatketa aihetta tuolla suomi24:ssa, on niitä parempiakin paikkoja.  ;)

Itse aiheeseen; 60 asteen lämpötila on miniläppärilla ihan normaali eli voit olla ihan huoletta. Pölyjä kannattaa kokeilla poistaa myös imurilla. Joskus jopa parempi tapa, kun ei tarvi miettiä hävinneitä ruuveja.

Oma veikkaukseni tuolle THRM on thermal.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: CPU-Lämmöt?
« : 05.02.11 - klo:15.56 »
Heh
Lukasepa toi mun allekirjoitus  ;)

No eihän allekirjoitus kerro mitään. Tuskin olet pistäny siihen kaikki omistamasi laitteet. Ja tuskin tuollakaan prosessorilla päästään noihin lukemiin

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: CPU-Lämmöt?
« : 05.02.11 - klo:15.33 »
Siis tarkoitatko että minun prosessori ei ole 25c ?  :)

Kyllä. Toki onhan se mahdollista hulluilla alikelloilla, mutta en siltikään suostu uskomaan.  :D Jos löytyy infrapunamittari tai edes jonkunlainen lämpömittari niin nappase kuva niin ehkä sitten uskon. Tietenkin olettaen, että huoneen lämpötila on 20-23 astetta ja kyseessä atomi vakio jäähyllä.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: CPU-Lämmöt?
« : 05.02.11 - klo:15.11 »
Mun prossun lämpö on 25c, ihan vertailun vuoksi.

Voin melkeimpä lyödä vetoa ettei pidä paikkansa. Saa nimittäin olla aikamoinen jäähy paikallaan, jos siis miniläppäristä ja atomista kyse.  ;) Linuxin puolella tuntuu noi anturit näyttävän vähän mitä sattuu. Itellä näyttää 27c

60c on ihan normaali, jos pyörii siinä lähempänä 80 astetta niin sit olisin jo pikkusen huolestunu.

Fanspeed ja cpu-z näyttää levossa 48-52 astetta ja firefox ja spotify päällä 58-62 astetta.

5
Anteeksi off-topic
(Mac ei ole PC vaikka moni sitä yrittää virheellisesti väittää)
Selittäisitkö tarkemmin.  ::)

Mutta itse asiaan. Mielestäni laitevalmistaja saa päättää mitä sinne kovalevyn sisälle oikein tunkee, kuluttaja tekee päätöksen ostaakko vai ei. Ja kyllähän noita laitteita myydään ilman käyttöjärjestelmääkin. Tarjonta ei ehkä maailman paras, mutta ei se kysyntäkään ole.

6
Ubuntun kehitysversio / Vs: 11.04 Daily-builds & live
« : 22.01.11 - klo:11.47 »
Näppäimistö ei toimi suomi layoutilla livessä eikä asennuksessa, mutta asennuksen jälkeen toimii normaalisti kunhan käy asetuksista vaihtamassa sen.

Kde:n puolella esintyy 10s jäätymisiä silloin tällöin. Kerran olen virheilmoituksen saanu, jolloin kyseessä oli liian hitaasti toimiva työpöytätehoste.
Muuten erittäin toimiva jakelu. Plussia varsinkin nettitikun käytöstä; ei oo pätkiny kertaakaan. Aiemmilla jakeluilla pätkäs aina 1-2h välein tai useammin.

7
Laitealue / Vs: Buffalon usb wlan
« : 13.01.11 - klo:20.32 »
Ajurin ja firmiksen pitäis olla valmiina eli en hirveesti enempää voi neuvoa, kun en ko laitetta omista.
Pari juttua mitä ehkä kannattaa vielä kokeilla; Päätteessä ifconfig ja katot laitteen nimen, yleensä ralinkin laitteet on ra0, ra0usb, tai wlan0. Sitten ifconfig [laite] up.
Toinen vaihtoehto on http://ubuntu-ky.ubuntuforums.org/showthread.php?t=1608744

8
Taitaa olla Vaasan Elektroniikkakeskus ainoa joka myy tuota mittaa yksityisille http://www.vekoy.com/product_info.php?products_id=14766 pituutta ei tosin ilmoitettu. Tilaamalla nousee hinta jo aika paljon, kun siihen lisätään toimituskulut.

Foorumin vaasalaiset ystävät varmaan auttaa, jos ei lähempää löydy.

9
Mauserilla katoin ja oma aao käytää 1,7/5,5/11mm. Googlasin vielä ja löysin myös pitkän listan acereista jotka käytää 2,5/5,5mm liitintä, pasteen heti kun löydän uudelleen.

10
Laitealue / Vs: Buffalon usb wlan
« : 11.01.11 - klo:14.12 »
Kyseinen laite käyttää rt3070 piirisarjaa ja ajurin pitäis olla lisättynä kerneliin. Yleisesti ottaen ralinkin laitteet toimii ilman säätämistä, tosin jotkut taitaa vaatia erillisen firmiksen.
Mutta kokeiles löytyykö suljettua ajuria -> ylläpito -> lisäajurit tms. Jos ei löydy niin katson helpot ohjeet ja pasteen sit tänne.

11
Kokeiles uudestaan sitä http://192.168.0.1 Siellä pitäis olla wireless kohta josta wlanin saa päälle. Sit vaan asettaa ssid:n, kanavan, salauksen ym. Näin lyhyesti siis.
Ja eipä nuo purkit taida olla käyttöjärjestelmä riippuvaisia.

Edit - korjasin linkin. - peran

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Wine
« : 11.01.11 - klo:12.25 »
Haulla ois kyllä löytyny nopeammin vastaus.

Eli klikkaat oikealla namiskalla sitä exe-tiedostoa -> properties -> permissions ja sit rasti siihen executeen.
Toinen vaihtoehto on open with other application -> use a custom command -> wine.

Edit. Sama suomeksi ominaisuudet, oikeudet ja suorita kohtaan rasti tai avaa muussa sovelluksessa, käytä omaa komentoa ja siihen wine.

Ja seuraavaa kertaa varten hiukan luettavaa http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=122.0 ;)

13
Lainaus
...Yhdysvaltojen suosituimmassa komediasarjassa...

Vaikka tuosta nauruja saakin, niin mahtaakohan tuossa olla vähän IL:n mausteita mukana?

Voi ehkä hiukan olla, mutta ei kyllä taida kauaks totuudesta jäädä. Kovinkaan montaa sitcom-sarjaa ei taida rapakon takana pyöriä tai ainakaan laadukasta.
Mutta asiasta kolmanteen, kyseisessä sarjassahan mainitaan, että Ubuntu on maailman paras distro tjs.

14
Eipä toiminu toisella koneella. Täytynee katsella asiaa tarkemmin ens viikolla, jos sopiva hetki liikenee.

Miten muuten Moonlightille käy nyt kun Novelli ostettiin? Meneekö se Microsoftin haltuun vai sille toiselle?

Toivottavasti kuopataan koko Silverlight ja Moonlight. Eikös Microsoft jo sanonut että ne siirtyy html5:seen? Tai ehkä siitä syntyy vielä suurempi soppa, kun jokaisella on "oma näkemys" html5:sta.

15
Moonlightin versio ei riitä, versio pitää olla vähintään 4.0, Moonlight liian jäljessä versioissa:)

Latasitko viimeisimmän Moonlightin, http://go-mono.com/moonlight/prerelease.aspx ?
Subin sivuilla antaa ilmoituksen: Silverlight-versiosi on 4.0.50826.0. Katsomokin näkyy moitteetta. Ainut miinus, että kaataa selaimen silloin tällöin. Käytössä siis Ubuntu 10.10.

16
Tästä tais olla jo ketju, mutta antaa mennä.

Silverlightin saa linuxin puolella näkymään Moonlightilla, joka on avoimen lähdekoodin toteutus Silverlightista. Tosin tässä tapauksessa se ei hyödytä, koska katsomo käyttää drm-suojausta jota Moonlight ei tue. Muistaakseni sen saa kovalla säätämisellä toimimaan, mutta itse ainakin odotan virallista tukea, jos sellainen on edes tulossa.

Eli toisin sanoen käytä vlc:tä. Sillä pitäis näkyä. Muut valaiskoon asiaa.

Edit. Nyt kyllä puhuin läpiä päähän. Uudelleen kokeiltuani videot näkyivät Moonlightilla. http://go-mono.com/moonlight/prerelease.aspx

17
Jos tikulta asennus ei onnistu niin kannattaa kokeilla myös UNetbootinin frugal install vaihtoehtoa.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Yleisökoneiden tietoturva
« : 17.06.10 - klo:11.44 »
En ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä jotka lukee sähköpostinsa julkisilla päätteillä. Mä lähden aina siitä että kaikki julkiset koneet (..ja muut koneet joissa en ole ainoa käyttäjä) on epäturvallisia, joten en käytä niitä, varsinkaan kirjautumista vaativissa palveluissa.

Eli mielestäsi jokaisen pitäisi omistaa internetpäätelaite. Itse käytin opiskeluaikoinani kirjaston tietokoneita aktiivisesti, myös sähköpostiin ja muihin kirjautumista vaativiin palveluihin. En kokenut niitä mitenkään epäturvallisiksi. Ulkomailla tulee myös käytettyä paljon julkisia päätteitä. En toki käytä paikkoja missä ei ole minkään näköisiä merkkejä ylläpidosta. Ja ainahan voi pitää omaa live-cd:tä tai usb:ta mukana.

Huittisten kirjastossakaan tuskin mitään kovin kummoista "ATK-vastaavaa" on. Kirjastontäti aamulla aukaisee tietokoneen ja illalla sulkee. Jonkunlainen valvonta/vastaava/päivitetty distro voisi ehkäistä tälläisiä, mutta eiköhän sitä virheistä opi. Ainakin toivon, että jatkossa Huittisissa voi käyttää kirjaston tietokoneita turvallisesti.

19
Itselläni aina kubuntun asennuksen jälkeen tuntuu PCM olevan poissa käytöstä. Järjestelmän omat äänet kyllä kuuluvat, mutta eipä muut.

Joten kannattanee kokeilla pistää päätteeseen alsamixer ja sieltä PCM-palkki ylös (niin jos edes on alhaalla). Tiedä sitten onko oikeanlainen ratkaisu, mutta itselläni ainakin toimii.

Sivuja: [1]