Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - dgh

Sivuja: [1]
1
Joku näyttää kyllä saaneen uuden firefoxin backportsista:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=1849.msg17818#msg17818

2
Ubuntu tietokoneissa / Kysymys backportsin käytöstä
« : 12.04.06 - klo:18.04 »
Minullan on sources.listissä backports käytössä, mutta miten saan ohjelmat näkymään esimerkiksi Synapticissa.



Kuten kuvasta näkyy, backportsin pitäisi toimia, mutta esim. firefoxista tarjotaan silti vanhaa versiota:



Tiedän kyllä miten firefoxin saa asennettua paketinhallinnan ohi, mutta olisi mukavampi asentaa se paketinhallinnan kautta. Muistakin ohjelmista saatan tarvita uudempia versioita.

3
Muista ominaisuuksista en osaa sanoa, mutta yksi tästä ohjelmasta löytyy joka on ollut erittäin suuri puute linuxmaailmassa (alleviivattu).

Lainaus
Protection against network attacks, application and system rules management.

4
Mahdollistahan tuo toki on vie vain aika paljon resursseja. Iptablesilla säätää paketit queueen ja snortilla haistelee sopivan säännön mukaan niistä plonkattavat. Mitään graafisen puolen ohjelmaa tuohon ei taida olla, mutta winen ajaminen jossain hiekkalaatikossa voisi olla helpoin ja jopa tehokkain ratkaisu.

Mitenköhän tämä "hiekkalaatikossa" ajaminen käytännössä tapahtuu?

Saattaa mennä vähän offtopic, mutta linuxmaailmassa näköjään sokeasti luotetaan paketinhallinnan tarjoamiin turvallisiin ohjelmiin. Paketinhallinta on kyllä hyvä ajatus ja toimivakin käyttöjärjestelmän osien päivittämiseen, mutta kaikkien ohjelmien päivitys sitä kautta ei tule koskaan onnistumaan. Vaikka laittaa mitkä repot paketinhallintaan, on satoja ohjelmia joista on kuukausia tai jopa vuosia vanhat versiot (esim xMAME). Ja sitten taas ei julkisessa levityksessä olevat ohjelmat. Niitä ei taida saada asennettua ihan apt-get install tyylillä. Kun asentaa ohjelmia, ei voi aina olla täysin varma lähteen luotettavuudesta. Jos jättää sellaiset ohjelmat asentamatta, käytettävyys kärsii aika paljon.

5
sen kummemmin ratkaisua tarjoamatta, minua tosiaan kiinnostaisi tietää miksi joku ohjelma pitäisi blokata?

Arvasin että joku kysyy tätä  ;D. Linuxohjelmissa nyt on vähemmän blokkailtavaa, kuin windowsohjelmissa, mutta esimerkiksi Wine olisi mukava blokata kun käyttää joitakin windowsohjelmia jotka yrittävät muodostaa epämääräisiä yhteyksiä ilman tarvetta. Tällä hetkellä mitään varsinaista linuxohjelmaa minulla ei ole, mikä pitäisi blokata, mutta voihan sellainenkin vastaan tulla. Erityisesti jos asentaa paketinhallinnan ulkopuolelta ohjelmia, olisi hyvä pystyä blokkaamaan ne, jotka eivät oikeasti internetyhteyttä toimiakseen tarvitse.

6
Minulle kelpaisi ei-graafinen tapakin  :-\

7
Miten voin Ubuntussa estää tietyltä ohjelmalta internetyhteyden? Porttien blokkaaminen ei käy, koska eri ohjelmat voivat käyttää samoja portteja. Iptablesilla ei taida ainakaan onnistua tietyn ohjelman blokkaaminen?

Sivuja: [1]