Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Rimus

Sivuja: [1]
1
Heipä hei!
Tämän ongelman juuret ulottuvat kuukauden parin taakse, kun pakettienhallinnalla sählätessäni poistin vahingossa nautiluksen. Koneeseen oli asennettu nautilus elementary ppa:sta.

En muista enää tarkkaa syytä toimenpiteeseen, joka johti nautiluksen poistumiseen, mutta seurauksena oli se, että koko Gnome meni jumiin eikä suostunut enää käynnistymäänkään. Pikakorjauksena asensin xfce:n (tai oikeastaan paketin xubuntu-desktop).

Tämän jälkeen yritin jonkin aikaa asentaa nautilusta, mutta se olikin yllättävän vaikeaa kun eteen tuli koko ajan jokin riippuvuus jota ei mitenkään voinut täyttää. Kun sain nautiluksen lopulta asennettua, alkoi se koneen käynnistyessä puskea palkin täyteen "File manager käynnistyy" -ikkunoita, joita käynnistyy ja sulkeutuu parin kolmen minuutin ajan gnomen käynnistymisestä, tähän tyyliin.

Onko mitään hyviä vinkkejä miten saisin asetukset nollattua ja gnomen taas pelittämään normaalisti? En mielelläni asentele käyttistä uudelleen, käytän mieluummin vaikka xfce:tä. Nyt 10.10:n myötä olisi kuitenkin kiva kokeilla taas gnomea.

***
Edit: tarkennuksena, nautilus ei siis nyt käynnisty ollenkaan kun yritän käynnistää esim. Sijainnit-kohteita. Komennolla sudo nautilus se kuitenkin käynnistyy.

Edit #2: Mainittakoon myös, että kokeilin uudelleennimetä .gnome2-kansion kotikansiossa eikä se tepsinyt :-[

2
Hei,

haluaisin tehdä skriptin, jolla voisin helposti asettaa tyypilliset Windowsin puolella käyttämäni pikanäppäimet uusiin Ubuntu-asennuksiin, esim. ctrl+alt+del, win+e (tiedostoselain) ja win+m (näytä työpöytä). Tämä tuntuu kuitenkin olevan vaikeaa, kun minulle ei oikein ole selvää mikä (ohjelma, prosessi) noita pikanäppäimiä hallinnoi. Vaikuttaa siltä että olisi päällekkäisyyksiä.

Ensinnäkin on Järjestelmä-Asetukset-Pikanäppäimet, jonka kautta näppäimet voi asettaa graafisen käyttöliittymän kautta. Edellämainittua kokeilin käyttää samaan aikaan gconf-editorin kanssa (alt+f2: gconf-editor), ja käyttöliittymän kautta annetut asetukset todella näkyivät tuolla gconf-editorissa. Lisäksi on kuitenkin ilmeisesti iki-ihana Compiz, joka tykkää asetella oletuksena vielä omia pikanäppäimiään (kuten win+m: negatiivi).

Omalla koneellani sain jotenkin maagisesti win+m:n näyttämään työpöydän, edes välttävästi (=joskus). Nyt en kuitenkaan tyttöystävän koneella saa yhdistelmää toimimaan vaikka miten Pikanäppäimet-ikkunassa olisi tallennettu ko. yhdistelmä. Avautuu vain tuo kirjekuorivalikko ilmaisinpalkista. Lisäksi edellinen yhdistelmä ctrl+alt+d kummittelee edelleen työpöydän näyttämiseen.

Löysin aiheesta tämän keskustelun (vuodelta 2008, en tiedä liittyykö suoraan tähän), mutten näppäimistöasettelun asetuksia muuttamallakaan oikein saanut hommaa pelittämään.

Olisi hauska tietää jos joku on onnistunut terminaalin kautta asentamaan pikanäppäimiä käyttöön. Itse yritin siis ratkaisua tyyliin:

Koodia: [Valitse]
gconftool-2 -t str --set /apps/metacity/global_keybindings/run_command_9 "<Control><Alt>Delete"
gconftool-2 -t str --set /apps/metacity/keybinding_commands/command_9 "gnome-system-monitor"
(lähde)

Edit: Päivitin kaikki paketit ja käynnistin uudelleen, ja ongelma näyttää kadonneen jonkin päivityksen myötä. Ilmeisesti kyseessä on bugi(t) jossain 10.04:n mukana tulevassa paketissa. Kokeilen vielä virtuaalikoneessa saanko tehtyä skriptin, ja raportoin tulevia sukupolvia varten tänne miten onnistui :)

Edit 2: Olin liian hätäinen: en vieläkään tiedä, missä omat pikanäppäimet sijaitsevat ja minne ne tallentuvat kun niitä muokkaa graafisessa käyttöliittymässä...

3
Laitealue / Vs: Kannettava ei käynnisty
« : 30.05.10 - klo:19.11 »
Koneen päälle oli kaatunut joskus ilmeisesti olutta, mutta kone oli toiminut vielä kuukausia sen jälkeen. Nyt kone ei inahdakaan, ei näytä merkkivaloja taikka mitään elonmerkkejä.

Ei nyt asiaan suoraan liittyvänä, mutta kerrotaan kuitenkin: Itselläni putosi joskus kännykkä vessanpönttöön. Kuivattuani sen se toimi jonkin aikaa moitteettomasti, mutta jossain vaiheessa tärinähälytys lakkasi toimimasta ja kännykkä alkoi muutenkin bugailemaan. Takuuseen se ei enää mennyt, ja korjausmies mainitsi että usein laitteet toimivat jonkin aikaa kastumisen jälkeen mutta juotokset alkavat jossain vaiheessa hapettua ja sitten alkaa tulla ongelmia.

4
Yleistä keskustelua / Vs: Miten kääntää oma distro?
« : 28.05.10 - klo:11.32 »
http://maketecheasier.com/reconstructor-creating-your-own-ubuntu-distribution/2008/07/05

ehkä tämäkin käy, käsittääkseni saa valita ohjelmatkin mitä siihen haluaa

Tuolla Reconstructorilla taitaa nykyisin olla vain nettipohjainen rakennusohjelma, mutta jos haluaa, projektitiedostot saa rakennettua omalla koneella toimivaksi Ubuntu/Debian -distroksi (voi myös laittaa palvelun töihin, mutta vie jonkin aikaa). Itse kokeilen onnistuuko tehdä tuolla veljelle asennettavaa distroa jossa kaikki tarpeellinen olisi valmiina, saas nähdä miten käy.

Edit: vielä kun keksisi miten tuohon saa asennettua tismalleen ne paketit jotka on parhaillaan asennettuna, päästäisiin varmaan aika lähelle ketjun aloittajan tavoitetta.

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ohjelmat jotka asennat..
« : 27.05.10 - klo:17.18 »
Ainakin on toiminut suoraan laatikosta jo pitkään.

Hmm, tämäpä outoa. Omalle ulkoiselle usb-asemalle en pystynyt kirjoittamaan suoraan, mitä suuresti ihmettelin. Toisaalta saatoin sählätä noiden fstab-asetusten kanssa kun yritin saada hommaa toimimaan.

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ohjelmat jotka asennat..
« : 26.05.10 - klo:23.15 »
pysdm - Jos fstabin muokkaaminen (siis mistä saa laitettua kiintolevyn osiot mounttautumaan) käsin ei innosta.

ntfs-config - saa kirjoitustuen helposti päälle ntfs-asemille (tähän lienee jokin hc-terminaalitapakin mutta tällä ainakin itse sain toimimaan)

PS. Sujuvaan käytön aloitukseen on Ubuntu Start -skripti joka asentelee GIMPit, Pidginit, Winet, Chromet ym. Tosin tulee ehkä tauhkaakin kuten Skype. En ole itse kokeillut miten asennuksiin voi vaikuttaa.

7
10.04:ää olen käyttänyt nyt kuukauden päivät, aiemmin tuli kokeiltua milloin mitäkin Ubuntua ja muitakin, mutta lähinnä ärsytti liika konffaaminen. Nyt on ollut iloisia kokemuksia mm.

- tulostin päälle, 15 s ja se on toimintavalmis
- nokialainen datakaapelilla kiinni ja massamuistina liittäminen toimii
- äänilähteen vaihto USB-kuulokkeisiin onnistuu lennossa ilman että tarvii käynnistellä ohjelmia uudestaan (ei onnistu XP:ssä)
- monisivuisen dokumentin skannaaminen pdf:ksi onnistuu suoraan kuvanlukuohjelmalla; Windowsissa en ole vieläkään löytänyt softaa joka tekisi tämän helposti.

8
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 24.05.10 - klo:23.07 »
Tällainen. Tykkään pitää työpöydän vapaana häiriöistä, mutta resoluution korjausskripti täytyy pitää hollilla kun resoluutio kaikista kikoista huolimatta alentuu toisinaan käynnistyksessä.

Teema: Shiki-Dust
Taustakuva täältä

Gnomen kelloahan saa muokattua näin.

[ylläpito on poistanut liitteen]

Sivuja: [1]