Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jalma

Sivuja: [1]
1
Jos käytän live-cd:tä (kuultostaa helpoimmalta ja halvimmalta ratkaisulta), niin tallentaako live-ubuntu mitään tietoja kiintolevylle? Jos joudun asentamaan esim. edellä mainittuja ohjelmia, mihin se tallentaa ne tiedostot?

Onko tietojen urkkiminen siis mahdollista, vaikka kiintolevy on formatoitu ja tiedostojärjestelmä on muuttunut (windows -> linux)?

Niin ja selvennykseksi, tämä kiintolevy, josta koitan saada "kadonneita" tietoja on toisessa läppärissä kiinni eli ubuntun-live cd:n käyttö voisi onnistua suoraan..

2
Juu, photorec ja testdisk eivät tuntuneet löytävän mitään. Onnistuisko siltä alkuperäiseltä läppäriltä palauttaminen? Onko siihen muuta mahdollisuutta kuin ottaa kiintolevy irti nykyisestä ubuntu-koneesta ja koittaa jollain tavalla yhdistää se tähän omaan läppäriini?


3
Tiedostojen palauttaminen kiintolevyltä voi olla mahdollista. On vältettävä, ettei kyseiselle levylle kirjoiteta. Ylikirjoitettuja tiedostoja ei taida saada pelastettua kotikonstein. Kannattaa siis ehkä kokeilla tikulta tiedostojen pelastamista muun koneen avulla.

http://wiki.ubuntu-fi.org/Tietojen_palauttaminen_tyhjennetyltä_kiintolevyltä
Ohje on vähän vanhentunut. Photorecin saa asennettua pakettivarastoista. Se on paketissa testdisk.

Hakemalla sanalla photorec löytyi mm. seuraava. Koko tikun kopiointi tiedostoksi vaikuttaisi järkevältä tempulta.
http://linux.fi/foorumi/index.php?topic=600.0

Tuntuisi, että tikussa on jotain omituista. Jos se ei ole rikki, voisit kokeilla windows xp:llä saatko tiedostot auki. Joltain kaverilta löytyy vielä varmaan xp.

Tikku oli jollain "ammattilaisella" muutaman viikon, mutta mitään tulosta en saanut.

Asentelin testdiskin pakettienhallinnasta ja siinä näytti olevan samassa myös se photorec. Toimivatko nuo edellä mainitut ohjelmat vain päätteellä, koska en löytänyt niitä mistään..?

Millä komennoilla pystyisin sitten kopioimaan tikun sisällön esim. ulkoiselle kiintolevylle/ eri koneelle kuin alkuperäiselle? Entä miten tiedostojen etsiminen onnistuu?

4
Vaikuttaa melko hankalalta..

..eli minkä tuosta listasta pitäisi mun tapauksessa valita? Onko tästä kenelläkään tietoa?

5
Hei,

asensin vaimokkeen vanhalle ja hitaalle windows xp -koneelle ubuntu 9.10:n, koska itsellä oli hyviä kokemuksia ubuntusta (10.04 ei jostain syystä asentunut). Tallensin "hänen elämänsä" uudelle sandiskin 16gb muistitikulle ennen windowsin ja koko koneen formatointia ja ubuntun asentamista. Testasin muistitikun toimivuuden avaamalla jonkun tiedoston kyseisellä xp koneella, kaikki ok. Viikon päästä päätin kopioida tiedostot aluksi omalle koneelleni, jolloin ubuntu ei tunnista muistitikkua ja wintoosa 7 kertoo muistitikun tarvitsevan alustusta ennen käyttöä.

En muista tarkalleen, alustinko tikun ennen käyttöönottoa, mutta erikoista että sinne olisi voinut kirjoittaa dataa ja nyt homma ei toimi. Kikkailin windowsin puolella ja onnistuin jollain ohjelmalla löytämään jotain bittejä (ei mitään järkevää) ja että tiedostojärjestelmä olisi RAW. Kokeilin recuvaa ja muutamia muita maksuttomia, jonka lisäksi käytössä oli EASUS DataRecovery ja EasyRecovery professional. Ei auttanut.

Kysymykseni kuuluukin, mitä mahdollisuuksia tiedostojen palautukseen muistitikulta on ubuntun puolella? Entä kun formatoin windowin ja tiedostojärjestelmä muuttui, onko tällöin mahdollista kaivaa tietoja läppäriltä? Pitääkö sillon ottaa läppäristä kiintolevy irti?

Olisin kiitollinen vastauksista, sillä tikulla oli todella tärkeät opiskelu- ja työjutut ja kaikki kuvat. Kuten kirjoituksestani varmaan selviää, en ole kovinkaan kokenut käyttäjä ubuntun puolella, mutta perusjutut osaan kohtalaisesti.

6
Ongelma korjattu, sen korjaaminen onnistui windows boot managerin muokkaamisella!

7
Mulla toimi samainen mokkula (saunalahti) 9.10:n kanssa ongelmitta kunhan vain oletusasetuksilla asensi. No okei, välillä yhteys saattoi katketa, jos meni pitkä aika ilman, että dataa siirtyi. Ja alussa kun klikkasi yhteyden päälle, ubuntu ilmoitti että yhteys katkaistu. Ja sitten kun klikkasi uudelleen niin se yhdisti.

8
Onnistuisiko tällä ohjeella sen käynnistyksen palauttaminen? Vai mitä tuossa tapahtuu?

http://www.youtube.com/watch?v=fMwfWP2ahyw

9
Ei muuten toiminut, siellä on edelleen vaihtoehto ubuntu. Löytyykö neuvoa, miten tuon voi poistaa?  ???

10
Luulen, että käynnistyksen voi palauttaa normaaliksi Windowsin oman asennuslevyn avulla " Repair your Computer --> Command Prompt --> bootrec.exe /fixmbr ".

http://www.lancelhoff.com/how-to-fix-vista-mbr-repair-broken-vista/

Pahan päivän varalle kannattaa omistaa käynnistys-CD ..  ;)

http://debian-fi.eu/foorumi/viewtopic.php?f=12&p=512&sid=0e45debc1b2824372b3c4aa40a67c593#p512

Tuota pitääkö nämä "bootrec.exe /fixmbr" kirjoittaa sitten jonnekin vain vai esim. menenkö c-asemalle juureen ja sinne sitten kirjoitan tuon? (olipas epäselvästi ilmaistu)

11
Näin saat Ubuntun pois Windowsin käynnistysvalikosta:
1. Avaa Käynnistä-valikko ja kirjoita hakukenttään msconfig ja paina enter
2. Mene Käynnistys-välilehdelle
3. Valitse Ubuntu listasta ja klikkaa poista.
4. Poistu painamalla OK.

Kokeilin uudelleenasennusta wubin avulla windowsin sisälle ja sen jälkeen sen poistamista. Käynnistyksessä edelleen ubuntu ja windows. Sitten kokeilin tuota ylläolevaa msconfigin muokkaamista, mutta siellä ei ollut kuin windows, joten ubuntun poistaminen ei onnistunut.

Kun käynnistyksen yhteydessä klikkaa ubuntua, tulee seuraava teksti:

"Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. You can: 1) insert windows installation disk 2) choose language 3) choose repair your computer

file: \ubuntu\winboot\wubildr.mbr

status: 0xc000000f

info: the selected entry could not be loaded because the application is missing or corrupt"

- tämä varmasti viittaa siihen kun poistin ubuntun asennuksen poistamalla c-asemalta sen ubuntu -kansion. Eihän ylimääräinen ubuntu periaatteessa haittaa käynnistyksessä, mutta olisi mukava saada se pois ja asentaa ubuntu sen jälkeen "kunnolla".

12
Asensin ubuntun (9.10) käsittääkseni windowsin sisälle, mutta en löytänyt koneeltani "poista ubuntu" sovellusta,
Wubilla asennettu Ubuntu poistetaan, kuten mikä tahansa Windows-sovellutus 'Lisää poista sovellutuksia' tms.. Mitään erityistä ikonia 'Poista Ubuntu' ei ole. Windowssin oma käynnistysvalikko on editoitavissa  (piilotiedosto, readonly ym.).
Ehkä voit palauttaa tilanteen asentamalla Wubilla Ubuntun uudelleen, ja sitten poistamalla Wubi-Ubuntun kuten pitää.

Jos nyt olet todennut jo Windowssin sisälläolevan Ubuntun käyttöösi soveltuvaksi käyttöjärjestelmäksi, asenna Ubuntu Windowssin ohelle omille osioilleen Ubuntun asennusohjeiden mukaan. Näin Grub korvaa nykyisen käynnistimen.
http://wiki.ubuntu-fi.org/Asentaminen


Lisää poista sovelluksissa ei ollut mitään ubuntuun tai wubiin liittyvää. Taidan koittaa asentaa ubuntun nyt uudelleen ja sitten tehdä ohjeittesi mukaan. Katsotaan..

Ja kiitos!

13
Hellou!

Koetin etsiä ohjetta ongelmaani, mutta en sellaista ole löytänyt.

Olen ubuntun uusi käyttäjä ja päivittelin muutama viikko sitten kerneliä, jonka jälkeen en saanut ubuntua enää kännistymään.

Asensin ubuntun (9.10) käsittääkseni windowsin sisälle, mutta en löytänyt koneeltani "poista ubuntu" sovellusta, joten menin kaverin neuvosta poistamaan ubuntu -kansion windowsin c-asemalta.

Koneen käynnistyksen yhteydessä on edelleen kaksi vaihtoehtoa: ubuntu tai windows. Ubuntun klikkaamalla ei tietenkään mitään tapahdu, sillä poistin sen kansion windowsista (ei tainnut olla kovinkaan fiksua). Miten saan nyt tämän käynnistyksen "uusittua" (palautettua alkuperäiseen tilaan, jolloin ubuntua ei ollut vielä asennettu)?

Koetin eräiden ohjeiden mukaan laittaa asemaan ubuntun asennuslevyn ja sitä kautta poistaa ubuntu-osion levyltä, mutta levyllä oli vain yksi osio. Tämä käsittääkseni tarkoittaa sitä, että ubuntu asentui "windowsin sisälle".

Sitten koetin myös käynnistyksen palauttamista komentokehote sovelluksessa (laitoin windowsin levyn sisään) jne.

Miten siis saan käynnistyksen "nollattua" ja sen jälkeen asennettua ubuntun uudelleen. Käyttöjärjestelmä vaikutti todella paljon nopeammalta kuin W7, joten haluaisin mieluusti jatkaa sen käyttämistä, joskin tarvin windowsia muutamien ohjelmien kanssa.

Käytössäni on windows 7.

Sivuja: [1]