Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Leit

Sivuja: [1]
1
Pelit / Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« : 03.09.10 - klo:18.05 »
Latasin tuon Smokin' Guns .zip paketin Linuxille ja Windowsille, mutta mites tuo nyt sitten oikein asennetaan?

2
Terve.

Tuli tuossa kokeiltua liveUSB:ltä Linux Mint 9 LXDE versiota ja törmäsin tuossa sellaiseen ongelmaan joka häiritsee suuresti minun koneen käyttöäni.
Elikkäs oletuksena LXDE:ssä näyttäisi eri työtilat (neljä eri) vaihtuvan edestakaisin kun hiiren osoitin on puhtaalla työpöydällä ja hiiren rullaa pyörittää, itse kun vielä käytän hiirtä jossa rulla vispaa kuin auton rengas moottoritiellä niin työtilojen tahaton vaihtuminen on hyvin yleistä mikäli hiiri sattuu olemaan työpöydällä. Niinpä tahtoisin jotenkin "sammuttaa" tuon rullalla vaihtamis ominaisuuden kokonaan ja sen sijaan vaihtaa työtilaa hiiren napsautuksella, jos edes sillä.
Alapalkkiin lisättävä työtilojen vaihtotyökalu ei näyttänyt Mint LXDE:ssä sisältävän tuollaista sammutuskomentoa enkä muutakaan härpätintä siihen löytänyt. Joten jos joku ystävällinen sielu osaisi kertoa miten ja mistä voin muutta tarvittavia asetuksia taikka sitten asentaa työkalun jolla niitä muuttaa.

 -Leit

3
'free -m' komennolla katsoin muistinkäyttöä, näytti se käytetyksi muistiksi n. 580 mb siitä about neljästä gigasta mitä koneesta löytyy. Tämähän ei nyt sitten alkuunkaan kuulosta siltä mitä tuon LXDE ympäristön tulisi tyhjäkäynnillä heti käynnistyksen jälkeen käyttää joten mikähän ihme tuossa on nyt sitten mennyt vikaan. Ja mainittakoon, että samaisella koneella Linux Mint 9 Isadora (64-bit ja Gnome) käyttää vähemmän muistia tyhjäkäynnillä.
Onko tuossa asennuksessa mennyt jokin metsään vai onko levykuva ollut viallinen taikka jotain.

Olisi aika astronomisen epätodennäköinen sattuma, että viallinen levykuva aiheuttaisi kasvanutta muistinkulutusta. Todennäköisemmin asennus tai joku ohjelma ei yksinkertaisesti toimisi. Itselläni 32-bittinen F13 Gnome-sessio näyttää seuraavaa, kun auki on Firefoxissa muutama välilehti ja Transmission latailemassa isoa tiedostoa:

free -m
Koodia: [Valitse]
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:          2012       1282        729          0         53        876
-/+ buffers/cache:        352       1659
Swap:         1961          5       1955

Siis kun puskurit ja cachet luetaan pois niin käytössä on 352 MB. Cache-käytössä on Linuxille tyypillisesti paljon muistia (876 MB). Tämä siis Gnome-sessiossa, ei LXDE:ssä. Järjestelmä on tietty 32-bittinen, joten luvut eivät ole vertailukelpoisia omiesi kanssa. Onko Mint vielä koneessa? Mitä numerot tarkalleen ottaen ovat kummassakin systeemissä? Itselläni ei ole LXDE:stä kokemusta, mutta jos se oikeasti vie enemmän muistia kuin Gnome, niin aika tarpeettomalta viritelmältä tuo vaikuttais.

Nyt on pelkkä Linux Mint 9 (64-bit) koneessa ja tällasta pukkaa muutamalla välilehdellä Firefoxissa sekä Transmission latauksien kera päällä:

free -m
Koodia: [Valitse]
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:          3964        784       3180          0         36        248
-/+ buffers/cache:        499       3465
Swap:        11615          0      11615

Ja ihan vaan tyhjäkäynnillä:

free -m
Koodia: [Valitse]
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:          3964        554       3410          0         35        208
-/+ buffers/cache:        309       3655
Swap:        11615          0      11615

4
Asensin tuossa kokeilumielessä koneelle ihan puhtaalta pöydältä F13 LXDE-spinin (64-bit) siinä toivossa, että tuloksena oli huippunopea työpöytäympäristö jota sitten mieleisekseen voisi muokata.
Live-USB tikulta tuo F13 oli jo ihan mukavasti kyllä pyörinytkin, mutta kun sitten avasin terminaalin ja 'free -m' komennolla katsoin muistinkäyttöä, näytti se käytetyksi muistiksi n. 580 mb siitä about neljästä gigasta mitä koneesta löytyy. Tämähän ei nyt sitten alkuunkaan kuulosta siltä mitä tuon LXDE ympäristön tulisi tyhjäkäynnillä heti käynnistyksen jälkeen käyttää joten mikähän ihme tuossa on nyt sitten mennyt vikaan. Ja mainittakoon, että samaisella koneella Linux Mint 9 Isadora (64-bit ja Gnome) käyttää vähemmän muistia tyhjäkäynnillä.
Onko tuossa asennuksessa mennyt jokin metsään vai onko levykuva ollut viallinen taikka jotain.

5
Kokeilin tuossa USB-tikulta livenä sekä LXDE- että XFCE-spinejä (64-bit) ja muuten vaikuttaa hyvinkin mainioilta tuotoksilta, mutta sellanen pikkuseikka jäi häiritsemään, että LXDE versiossa ei toimi nämä läppärini omat ruudun kirkkaudensäätönamiskat (Fn + F5/F6), mutta XFCE:ssä ne kyllä toimivat.
Mistähän tässä yksityiskohdassa mahtaa olla kyse kun periaatteessa kuitenkin samaa systeemiä ovat. Onko näissä joku säätö erilailla vai pitääkö LXDE:ssä asentaa jotain kilkettä lisäksi. Tuntuu vaan hieman hullulta, että siinä juurikin kevyimmässä LXDE:ssä ei pystyisi näytön kirkautta säätämään. Niin ja tietysti mainittakoon, että läppärinä mulla on Asus M50Vn.
Jos joku osaisi kertoa ratkaisua taikka ohjata ratkaisuun päin niin LXDE olisi melko varteenotettava kandidaatti asennettavaksi.

6
Elikkäs tuli tuossa huomattua sellainen pieni yksityiskohta, että kun tässä Ubuntu 10.04:ssä koitan tuolta Network Managerin kautta laittaa nettitikkua toimintaan (Mobile Broadband) niin valitessani palveluntarjoajani  eli tässä tapauksessa Soneran, niin tässä vaiheessa kun kysytään "Select your plan" ovat vaihtoehdot 1: Postpaid (contract) 2: Prepaid (no contract) sekä 3: Prointernet (public IP) sekä tietty 4: My plan is not listed. Sitten APN kohtaan tämä heittää internet.saunalahti vaikka valittuna tuo Sonera.
Jotenkin tämä ei tunnu minusta oikeelta kun Ubuntu 9.10:ssä Plan kohdassa oli "Default" ja APN oli pelkkä "internet" mikä sen käsittääkseni tuleekin olla Soneran kanssa.
Joku asiasta enemmän tietävä valaiskoot minua etten rupea vääriä laskutus ynnä muita hössäköitä tuohon laittamaan. Eli onko tässä kyseessä bugi vaiko mikä?
Niin ja mokkulanahan mulla on tuo ZTE MF636+ jos sillä on jotain merkitystä.

Terveisin Leit.

7
Onkos muilla samanlaista ongelmaa tullu vastaan kun mulla tuossa Lubuntua live-cd:ltä kokeillessa.
Eli katoin Asetukset -> Hardware Drivers valikon kautta, josko systeemi tarjoais mulle laitettavaks näytönohjaimeen ajureita. Hetken aika tää normaalisti tuntu ajureita hakevan, mutta vain siis ihan hetken kun normisti Ubuntussa menee kohtuu kauan ja haun päätyttyä ilmestyy vain tyhjä ruutu jossa lukee tuo "suljettuja ajureita ei ole käytössä....". Voisin kuitenkin päätellä, että kyseisessä laatikossa lukee jotain "näkymättömällä musteella", koska viedessäni hiiren kohdalle siihen ilmestyy samanlainen merkki kuin tekstiä maalatessa normaalistikin.
Mahtaakohan kyseessä olla jonkunlainen bugi johtuen näytönohjaimesta vai mistä? Koneena mulla on Asus M50Vn, jossa näyttiksenä Nvidia 9650M GS eli kohtuu uusi vehje kuitenkin.

Sitten lisäksi tuli huomattua sellanen ihan pieni, mutta hyvinkin häiritsevä juttu eli Synapticia käytettäessä hakukenttää ei pysty valitsemaan eikä näin ollen siihen pysty mitään kirjoittamaankaan.

Edit: kyseessä siis tuo "pikahaku" kenttä. "Etsi" nappulan kautta pystyy kyllä hakemaan tavaraa. 

8
Laitealue / Sata II tuki läppärissä?
« : 13.03.10 - klo:18.44 »
Morjesta päivää.

Semmosta ongelmaa tässä koitan puida, että kotoa tällä hetkellä löytyvästä Asuksen M50Vn (AS134C) mallisesta läppäristä alkaa mitä ilmeisimmin sanoa kovalevy sopimustaan irti (lyönyt varoittamatta itsensä kiinni jo 3 kertaa, kaksi kertaa Vistan kanssa ja kerran Ubuntun alaisuudessa). Kovalevy on uskoakseni Seagaten valmistama 2.5" SATA 5400rpm levy (500gb).
Ja koska tuo levy luultavasti päivänä minä hyvänsä simahtaa lopullisesti, on mielessä pyörinyt uuden levyn hankinta ja ajatuksena olisikin hommata vanhan SATA-levyn tilalle uudempi SATA2 levy, jossa pyörimisnopeutena tuo 7200rpm ja välimuistiakin enemmän.
Tästä päästäänkin sitten itse kysymykseen: eli tukeeko tämä kyseinen läppärini suoraan uudempia SATA2 levyjä vai onko asennuksessa jokin suurempikin mutka. Vai onko tuo SATA2 levy ehkä fyysisesti liian suuri sopiakseen läppärin sisään?
Itsehän en näistä laitteistoista suurempia tiedä eikä googlekaan tuntunut antavat minulle vastausta. Toivoisinkin siis jonkun asiaan enemmän vihkiytyneen kertovan minulle selvän vastauksen selvään kysymykseen.

-Late

9
Hienoa, nyt toimii niinku kuuluukin. Paljon kiitoksia.

10
Elikkäs probleemana tällä kertaa: Asentelin tuossa äskettäin koneelleni Ubuntu 9.10 Karmic Koala ja vieläpä 64-bittisen version. Muuten kaikki pyörii ja pelittää nätisti, mutta ongelmaksi muodostuu netissä katsottavat erinäiset flashin alaisuudessa pyörivät videot (youtube sun muut nettisivujen/videoiden omat playerit).
Youtubessa siis esimerkkinä valitsen videon, klikkaan sitä ja odottelen sen latautuvan jotta voisin katsoa videon. Video kyllä latautuu normaalisti ja lähtee pyörimään itsekseen, mutta tästä eteenpäin en pysty vaikuttamaan videon kulkuun mitenkään. Pause-nappi ei toimi, en pysty kelaamaan videota aikajanaa vetelemällä ja videon päästessä loppuun en pysty aloittamaan sitä alusta Play-napilla. Ainoaksi vaihtoehdoksi muodostuu siis selaimessa taaksepäin meno ja videon uudestaan aukaisu. Myöskään videoiden oiheiskilke nappulat eivät toimi (äänenvoimakkuus, kuvakoko yms..).
Asennettuna koneessa on siis Synapticin kautta Ubuntu-restricted-extras paketti joka tarjoa flashit sun muut kilkkeet.
Huomion arvoista saattaa olla se, että ennen samaisessa koneessani oli Ubuntu 9.10:llan 32-bittinen versio. Liekö ongelma siis 64-bittisyydessä?

Pulmaani jos joku osaisi vääntää ratkaisua olisin mitä kiitollisin ja tyytyväisin.

Sivuja: [1]