Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Bodhi

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Vs: Artec T14 USB dvb digitv Asennus
« : 08.05.07 - klo:22.09 »
[ 2380.828000] dvb-usb: found a 'Artec T14 - USB2.0 DVB-T' in warm state.
[ 2380.828000] dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software demuxer.
[ 2380.832000] DVB: registering new adapter (Artec T14 - USB2.0 DVB-T).
[ 2381.296000] dvb-usb: Artec T14 - USB2.0 DVB-T successfully initialized and connected.

Kyllähän se vaikuttaisi siltä että kone tunnistaa tikun ok. Eli vika lienee jossain muualla. Kannattaa ehkä kokeilla jollakin muulla ohjelmalla kanavien hakua (tähän oli joku komentorivipohjainen systeemikin, tähän hätään en kyllä muista mikä se oli). Ja sitten tosiaan se signaalin voimakkuus noin ylipäätänsä, käytätkö oikeaa antennia vai tikun mukana tullutta piiskaa? Jos jälkimmäistä, kannattaa kokeilla jollain laadukkaammalla antennilla, ja ainakin kokeilumielessä myös ihan oikealla kattoantennilla televisiopistokkeesta.

2
Laitealue / Vs: Artec T14 USB dvb digitv Asennus
« : 08.05.07 - klo:21.16 »
Kun tökkäät tikun kiinni ja heti perään kirjoitat terminaaliin dmesg, mitä siihen littyvää tulostuu ruudulle? LIsäksi, jos kaffeinessa se digi tv kohta on aktiivinen, eli pääset ylipäätänsä sinne sisälle, jo se kertoo, että kaffeine on tunnistanut tikun. Muutoin digi tv kohta on alkuruudussa harmaa, eikä sitä klikkaamalla tapahdu mitään. Ikävä kyllä enempää en osaa neuvoa asiassa. Edgyn ja aikaisempien ubuntujen kanssa täytyi ajurit todellakin asentaa juuri niin kuin kakkospostauksessa neuvottiin, mutta feistyssä tikku itselläni alkoi toimia täysin puhtaan asennuksen jälkeen tekemättä yhtään mitään (tästä on ollut keskustelua toisessa Artec T14 ketjussa). Toivottavasti saat homman pelaamaan. Pystytkö koittamaan tikkua jossain sellaisessa koneessa (tai käyttöjärjestelmässä), missä voit todeta että se varmasti toimii? Myös antennin signaali kannattaa testata jollakin sellaisella tavalla, jolla sen voi varmistaa riittävän vahvaksi (digiboksi?)

Muistaakseni kaffeine ei päästä edes valitsemaan noita digi tv:seen liittyviä asetuksia (lähetintä ja muuta), jos se ei ole jo tunnistanut tikkua. En tosin ole varma tästä.

3
Laitealue / Vs: Artec T14 USB dvb digitv Asennus
« : 08.05.07 - klo:18.36 »
Itse asiassa feisty 7.04 tukee kyseistä laitetta suoraan joten sinun ei tarvitse asennella mitään ylimääräistä. Ja koska puhut jo signaalin löytämisestä, oletan että tikku toimiikin ok. Kanavien virittämistä varten kaffeinesta pitää valita sinua lähin oleva (lähetin?). Siellä on lista jossa on (mm.) suomalaisia paikannimiä, josta sitten valitset sinulle sopivan. Siinä oli oletuksena muistaakseni auto, joka ei ainakaan omalla kohdallani toiminut. Tämän jälkeen voit yrittää hakea kanavia uudestaan. Mikäli ongelma on jossain muualla, voisit kertoa mihin kohtaan jäät jumiin, tunnistuuko tikku jne.

4
Multimedia ja grafiikka / Vs: Re: Videon editointi
« : 05.05.07 - klo:21.40 »
Olen etsiskellyt sopivaa ohjelmaa jolla voisi .ts -muotoisista nauhoituksista pätkäistä turhat pois alusta ja lopusta ja ehkä mainokset välistäkin.  Kokeilin Cinelerraa, mutta se ei tunnistanut tuota tiedostomuotoa, millähän onnistuisi?  Jos oikein olen ymmärtänyt niin .ts on just se bittivirta minä digilähetys tulee jolloinka sen tallennus ja toisto vie mahdollisimman vähän tehoja?  Mutta pitempään säilytykseen aiotut ohjelmat olisi ehkä kiva pakata vähän pienempään tilaan.  Mutta millä?

Tuohon sopii ProjectX niminen java-ohjelma. Itse käytän sitä kaffeinella nauhoittamieni ohjelmien siivoamiseen mainoksista ja muusta turhasta. ProjectX tuottaa erillisen video ja ääniraidan, jotka sitten yhdistän "mplex -f 8 input.m2v input.mp2 -o out.mpg" rimpsulla. mplex on muistaakseni paketissa mjpegtools.

Edit.. tuosta sitten seuraa tuo out.mpg mikä on ns. dvd valmis mpg tiedosto.

5
Laitealue / Vs: Artec T14 DVB-T-USB-tikun asennus?
« : 05.05.07 - klo:16.44 »
Feistyn uudelleenasentamisen jälkeen olen käytellyt edelleen tuota kaffeinea, omassa käytössäni se on toiminut varsin moitteetta (lukuunottamatta sen rikkimenemistä edgy -> feisty päivityksessä). Niin ja oli minulla muitakin syitä asentaa ubuntu uudestaan, kuten totesin, tuon ongelman olisi varmasti pystynyt hoitamaan tavalla tai toisella kuntoon.

6
Laitealue / Vs: Artec T14 DVB-T-USB-tikun asennus?
« : 05.05.07 - klo:13.07 »
Itselläni oli sama ongelma (kaffeine soittimella). Varmaan tuon olisi jotenkin saanut korjattua, mutta tuo on juuri se syy miksi asensin feistyn lopulta puhtaalta pöydältä. Upgraden jälkeen kävi juuri samalla tavalla. Sain tosin sen muistaakseni tilapäisesti korjattua vaihtamalla kaffeinen asetuksesta xine moottorin video parametria muuksi kuin oletukseksi, mutta siitä seurasi jotain muita ongelmia.

7
Laitealue / Vs: Artec T14 DVB-T-USB-tikun asennus?
« : 04.05.07 - klo:22.28 »
Asentelin itselleni feistyn puhtaalta pöydältä, jolloin artec T14 alkoi toimia suoraan asentelematta yhtään mitään ylimääräistä. Vissiin tuli suoraan tuki kerneliin tai jotain muuta mystistä. Ennen feistyä ne ajurit joutui kääntämään itse.

8
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: nokia n70
« : 08.02.07 - klo:10.18 »
Nokia N70 ei toimi massamusitina joten ainut tapa siirtää tietoa on bluetoothilla. Siinä on vain sellainen ikävä ominaisuus, että kaikki koneelta siirretyt roinat menevät puhelimen muistiin, eivätkä muistikortille, joten kerralla ei voi siirtää kovin paljoa. Bluetoothin toimimaan saattamiseksi foorumilta löytyne ohjeita.

9
Multimedia ja grafiikka / Vs: AVI to 3GP/MP4 ?
« : 31.01.07 - klo:11.11 »
Tässä ohjeet sen ffmpegin kääntämistä varten jos joku sitä tarvitsee.
Luonnollisesti kaikki kirjoitetaan komentoriville..

(yritetään hakea alkuperäisen ffmpegin käännökseen tarvittavat riippuvuuspaketit)
sudo apt-get build-dep ffmpeg
(asennellaan kääntämistä varten tarvittavia paketteja)
sudo apt-get install liblame-dev libfaad2-dev libfaac-dev libxvidcore4-dev liba52-0.7.4 liba52-0.7.4-dev build-essential
(haetaan ffmpegin source, voi hakea myös uudemman halutessaan esim. svn. nyt käytetään ubuntun repoista löytyvää)
apt-get source ffmpeg
siirrytään oikeaan hakemistoon
cd ffmpeg-*
(konfiguroidaan ffmpeg, lisätään myös aac kodekki käännökseen mukaan. huom tuo .configure kirjoitetaan yhdelle riville!)
./configure --enable-gpl --enable-pp --enable-vorbis --enable-libogg --enable-a52 --enable-dts --enable-dc1394 --enable-libgsm --disable-debug --enable-mp3lame
--enable-faad --enable-faac --enable-xvid --enable-pthreads
(käännetään source)
make
(jos make onnistuu, poistetaan vanha ffmpeg)
sudo apt-get remove ffmpeg
(tehdään ja asennetaan .deb paketti juuri käännetystä ffmpegistä paketinhallinnan helpottamiseksi)
sudo checkinstall

Nyt pitäisi ffmpegin toimia, ja siinä myös aac tuki. Voi olla että olen unohtanut jotain oleellisia kääntämiseen tarvittavia paketteja, jos joku viitsi kokeilla ja ilmoitella toimiiko vai tuleeko jotain herjoja niin hyvä. En sitten ota mitään vastuuta näistä ohjeista. Itse olen kyllä saanut toimivan ffmpegin aikaiseksi tällä tavalla.

Sitten vaan kokeilemaan ja paremetrejä säätämään:
ffmpeg -i source.avi -s qcif -vcodec mpeg4 -acodec aac -ab 56 -ar 22050 -b 220 test.3gp

edit: Tuossa checkinstall kohdassa se kyselee paketin tietoja, niin kannattaa muuttaa versioksi jotain muuta kuin mitä siinä oletuksena on, sillä muuten paketinhallinta luulee ubuntun repositorystä löytyvän ffmpegin olevan uudempi ja yrittää päivittää sen (versiolla jossa ei aac tuke siis ole). Itse muutin versioksi 4:0.cvsxxx ja tätä ongelmaa ei syntynyt. Lisähuomautuksena: uusimman version ffmpeg sorsista saa komennolla: svn checkout svn://svn.mplayerhq.hu/ffmpeg/trunk ffmpeg
Tuon voi siis laittaa apt-get source ffmpeg -käskyn tilalle, mutta jätetään se oman harkinnan varaan.

10
Multimedia ja grafiikka / Vs: AVI to 3GP/MP4 ?
« : 27.01.07 - klo:14.47 »
No niin. Ubuntun vakio ffmpeg ei siis ilmeisesti ole käännetty niin, että siinä olisi tukea esim. aac:lle. Eli itse olen joskus käännellyt tuon ffmpegin uudelleen omiin tarpeisiini sopivaksi, jolloin aac:kin toimii. Eli esittämäni ratkaisu ei toimi ellei ffmpegiä käännä uudelleen sopivilla vivuilla. En sitten tiedä, voiko tuon aac tilalle heittää jonkun toisen formaatin, saattaa kyllä olla että mpeg4 vaatii sen aac:n (näin näyttäisi pikaisella testauksella olevan). Mutta ei ffmpegin kääntö mikään vaikea prosessi ole. Ubuntuforums.org:ssa on ainakin paljon ohjeita siihen, ja myös tältä foorumilta saattaa löytyy asiaa aiheesta.

edit: tuo rivi
configuration:  --extra-cflags=-fomit-frame-pointer -DRUNTIME_CPUDETECT --build i486-linux-gnu --enable-gpl --enable-pp --enable-zlib --enable-vorbis --enable-libogg --enable-theora --enable-a52 --enable-dts --enable-dc1394 --enable-libgsm --disable-debug --prefix=/usr

kertookin, että configuraatiosta puuttuu vivut --enable-faac ja --enable-faad, joka toisi aac tuen ko. ohjelmaan. Lisäksi jos ffmpegin haluaa uudestaan kääntää, kannattaa lisätä myös kaikki muut puuttuvat optiot, ubuntu kun jättää vakiona pois kaikki "restricted" tyyppiset asiat.

11
Multimedia ja grafiikka / Vs: AVI to 3GP/MP4 ?
« : 27.01.07 - klo:12.40 »
Itse joskus kääntelin videoita omaan Nokia N70:sen. Käytin komentoriviltä ffmpeg ohjelmaa, eli jotenkin näin:
ffmpeg -i source.avi -s 208xlaske_tämä -vcodec mpeg4 -acodec aac -ab 56 -ar 22050 -b 220  output.3gp

En nyt testannut tuota, mutta tuontapainen rimpsu oli jäänyt mieleen.

Oleellista on siis tuo -vcodec mpeg4 ja -acodec aac, joilla ainakin tuli N70 hyväksymää tavaraa.
Tuolla myös muokataan sitä kokoa (-s), ja itse halusin parhaan koko/hyötysuhteen nokian 208x176 näytölle. Voi olla että jotkut puhelimet vaativat resoluution standardimuotoon, mutta N70 hyväksyy siihen mitä itse haluaa. Siihen voi laittaa esim -s qcif (mikä on siis 176x144 standardi), joka saattaa olla yleinen puhelimissa.
Tuo resoluutiohan pitää sitten itse laskea jos sen haluaa itse määrittää, että kuvasuhde pysyy oikeana. Ja sitten nuo loput valitsimet liittyy audioon.
Lisäksi voi olla tarve käyttää crop valitsimia leikkaamaan mustia palkkeja, mutta se menee jo kikkailuksi - man ffmpeg kertoo lisää.

Niin, jos ffmpeg ei löydy niin: sudo apt-get install ffmpeg

12
Artec T14 on kyllä itsellänikin toiminut linuxin puolella ilman mitään valittamista. Kaffeinea olen käytellyt tv:n katsomiseen, sillä se hanskaa niin YLE:n tekstit kuin ajastuksetkin. Nuo MythTV:t sun muut ainakin omaan makuuni tuntuivat hieman hankalilta ottaa käyttöön.

Jos haluat käyttää viritintä myös windows koneessa, niin kannattaa jättää T14 hankkimatta. Aivan järkyttävän huonosti toimii siellä, jos lainkaan. Lisää ongelmista (windows koneissa) voit lukea esim. Afterdawnin foorumilta:
http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/306815

Samasta threadista löytyy ohjeita myös linux-ajureiden kääntämiseen. Tiedä sitten onko siihen jotain helpompaakin menetelmää, itse ainakin olen saanut tikun futaamaan mm. tuon threadin ohjeilla kohtalaisen helposti (ja dvd-plazasta löytyi myös jotain). Jos jotain ikävää pitää mainita, niin ajurit on asennettava joka kerta uudestaan, kun kernel päivittyy. Voi olla että tämänkin voi kiertää, mutta itse olen sen verran kädetön että en osaa.

Itse kyllä sain tikun myös windowsissakin toimimaan, mutta en löytänyt (ilmaista) ohjelmaa, jota olisi edes etäisesti yhtä mukava käyttää kun kaffeinea. Tikun oma softa (tai tarkemmin sanottuna Toptronicsin sivuilta ladattava MyTheatre ko. tikulle) oli jotain sanoinkuvaamattoman epämiellyttävää käytettävyyden kannalta.

13
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Kummallinen ongelma
« : 11.08.06 - klo:13.14 »
Itse olen kanssa dvdstylerin asentanut sieltä sourceforgen repositorysta ja ainakaan minulle siitä ei mitään ongelmia seurannut. Ohjelman poistohan tapahtuu komennolla:
sudo apt-get remove --purge dvdstyler

14
http://dvdstyler.sourceforge.net/wiki/Installation

Näyttäisi olevan oma pakettivarasto myös ubuntulle. Kannattanee asentaa sieltä

15
Ubuntu tietokoneissa / Re: Frostwire tökkii Dapperissa
« : 18.07.06 - klo:21.55 »
Kokeileppa komentaa:
sudo update-alternatives --config java
ja valitse sitten listasta sunin jre ja kokeile uudestaan

16
Itselläni ei tosiaankaan ole mitään kokemusta moisesta, mutta satuin törmäämään erääseen sivustoon
vain hetkeä ennen kuin luin viestisi. Ehkä siitä on apua:
http://www.tuxmobile.com/ ja etenkin http://tuxmobil.org/phones_linux.html

17
Yleistä keskustelua / Re: Xgl
« : 16.02.06 - klo:22.38 »
No nopeus, mitä siitä sanoisi. Kaikki efektit pyörii yhtä hienosti kun videoilla. Ennen xgl serverin asennusta sain glxgearsissa ~7500fps, nyt tulee ~9000fps (tiedän, glxgears ei ole benchmark :) Mutta siis eihän se todellakaan vielä ole laisinkaan peruskäyttöön soveltuva. Esim cedega ei toimi laisinkaan ja wine ohjelmissa ei ole titlebareja jne. Natiivi linux pelejä on ole vielä testannut. Bugeja riittää enemmän kuin riittävästi, silti itse pidän sitä jo ensisijaisena työpöytäympäristönä :) Mutta tosiaan, mielestäni tämä on hienoa esimakua tulevaisuuden desktop ympäristöistä, ja on mahtavaa että linux ei ole tipahtanut kelkasta. ubuntuforums.org:issa on dapper osiossa aika yksinkertaiset ohjeet miten pääsee testaamaan. Tosin kde:n kanssa ei oikein tahdo toimia joten toistaiseksi on tyytyminen gnomeen. Mutta normaali työpöytäkäytössä nopeus on kyllä ihan kohdillaan.

Koneeni speksit, xp 3200+, 1gb ram, geforce 6600gt 128mb.

Edit: Xgl ja compiz siis ovat jo dapperin repositoryssä, universessä (xserver-xgl ja compiz). Tuskin tulee kuitenkaan vielä dapperin aikana korvaamaan xorg ympäristöä, mutta siis käytettävänä se on jo. Ja parilla konffitiedoston muokkauksella sen saa kyllä käynnistymään suoraan gdm:stä. Itse ajan sen tosin pystyyn komentoriviltä - toistaiseksi.

18
Yleistä keskustelua / Re: Xgl
« : 16.02.06 - klo:10.24 »
Itselläni on Xgl ja compiz toiminnassa Dapperissa ja kaikki efektit toimii mitä noissa videoissa näkyy. On muuten aika nätin näköistä :) Kannattaa kokeilla, kaikki tarvittavat paketit taitaa löytyä jo universestä.

19
Vielä sellainen lisäys, että minulla ainakin ensimmäisen rebootin jälkeen tuo resolv.conf kirjoittautui yli, eli sen jälkeen ei netti toiminut (dns ongelma). Mutta sitten kun korvasi sen varmuuskopiolla kaikki toimii ihan ok (myöskin uudelleenkäynnistämisen jälkeen).

20
Ongelmasta pääsee eroon asentamalla paketin resolvconf. Sitä ennen kannattaa kuitenkin varmuuskopioida /etc/resolv.conf ja ohjelman asennuksen jälkeen kopioida varmuuskopio takaisin. Ko. tiedosto pitää sisällään tiedot dns servereistä. En sen enempää tiedä tästä asiasta, ubuntuforums.orgista löysin ohjeet ja itsellä ainakin toimi.

Sivuja: [1]