Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hare2

Sivuja: [1]
1
>Mites olisi vaa distron vaihtamine johonki toimivaa?

Sitä voisi kokeilla. Nyt muuten on Ubuntun selaimetkin toimineet puoli päivää aivan hyvin. Aamulla ei pelannut yhtään, vaikka toimi Windowsin puolella. Henkimaailman hommia.

>mitäs muita bugei sulla tulee ilmi linuxista? Eikö tiedostojärjestelmät toimi vai onko prosessinhallinta rikki?

Havaitut ongelmat ovat vain seuraavat:
-hidas nettisurfaus
-Nokia CS-15 nettitikku elisan liittymällä lakkasi toimimasta, sille ei liene vielä tukea 9.10:ssä (mobiililaajakaista on vain varayhteys, joten ei vakavaa)
-Ubuntu ei aina tunnista ongelmitta tavallisia USB-muisteja, jotka ovat kooltaan 1 GB, ja USB-käynnistyslevyn luonti -työkalu ei toimi

>Ei sitä haluttu työntää ennen seiskaa. Canonical ei noudata samaa laatuvaatimusta mitä vaikka debian joka julkaisee vasta kun on valmista. Canonical julkasee silloi kun kalenteri sanoo niin. Eikä laadusta ole välii. seuraavien versioide julkasut on lyöty jo lukkoo kalenteriin paljo aikasemmi ja se tuo ongelmii kun eihän noi softan kehittäjät halua noudattaa canonicalin määräyksii miten softaa pitäisi kehittää kuin ubuntu olisi joku ainoo distro. Ehkäpä kantsiskin kokeilla Mandrivaa tai OpenSUSE distroi kun ei kerran Ubuntu toimi. Sama käyttis, samat softat, eri teemat ja paremmat graafiset työkalut ylläpitoon.

Eiväthän ongelmani ole senlaatuisia, että luopuisin Ubuntusta. Olin vain jo ehtinyt niin vieraantua Windowsista, että paluu sen käyttäjäksi harmitti, kun Ubuntussa nettisurfaus takkusi. Mutta kuten sanottu, nyt pelittää taas hyvin. Palautin Firefoxin oletusasetuksiin, joten olisikohan se auttanut? Mutta nyt ovat muutkin selaimet pelanneet puoli päivää, joten olen ymmälläni.

Voisi olla ehkä järkevää pitäytyä vain LTS-versioissa eikä vaihtaa aina uusimpaan tarjolla olevaan.

2
Käytössä on kolme vuotta vanha läppäri Compaq nx8220, jossa on vääntöä ja jossa Ubuntu on tähän saakka kyllä pelannut hienosti. Käytän nettiä suoralla johtohteydellä, en langattomasti. Varalla oleva nettitikku (Nokia+elisa) lakkasi sekin toimimasta Ubuntu 9.10:ssä, vaikka se toimi ongelmitta 9.4:ssa.

Olen ottanut ipv6:n pois käytöstä Firefoxista, mutta ei ole auttanut.

3
Ubuntu 9.10-version ongelmista on kirjoitettu paljonkin, ja tämä vain lisäkommentiksi asiaan.

Harmi, mutta on ollut pakko siirtyä takaisin Win Xp:n käyttäjäksi (ainakin toistaiseksi), koska netin selaaminen on niin hidasta Ubuntu 9.10:ssä. Kohmeinen kilpikonna tervassakin on nopeampi kuin mikä tahansa nettiselain 9.10:ssä. Olen kokeillut Firefoxia, Epiphanya ja Cromea, ja netti on käyttökelvottoman hidas kaikilla. Loputonta hiiren pyörivän pallon katselua ja viestiä "palvelinta jäsennetään" yms., ja sivut eivät lataudu. Ajoittain selaus pelaa ok, mutta sitten taas...

Olen koettanut säätää esim. Firefoxia foorumilta saatujen asiantuntevien kommettien avulla, mutta merkittävää parannusta ei ole tullut. Hitausongelmaa ei ollut 9.4 -versiossa, vaan netti ja kaikki muukin pelitti hienosti.

Samassa koneessa on rinnakkaisasennettuna Win Xp, ja sen selaimet toimivat ongelmitta ja nopeasti.

Näyttää todellakin siltä, että 9.10 oli liian raakile, kun se julkistettiin. Olisi pitänyt pysytellä 9.4:ssä, ja taidankin kokeilla downgradea, vaikka systeemi pitääkin panna uusiksi.

Melkein mitä tahansa muuta ongelmaa käyttiksessä voisi sietääkin, mutta ei käytännössä toimimatonta nettisurffausta, ongelma on liian kriittinen.

Nyt taisi käydä niin, että 9.10 työnnettiin levitykseen raakileena, koska haluttiin ehtiä ennen Win 7:n julkistamista. Hyvä ajatus, mutta harmi, että siitä aiheutui ongelmia.

4
Kiitoksia vinkistä! Nyt ikkunoita todellakin voi raahailla niin, että napit näkyvät. Asensin compizconfigin graafisenakin, vaikka se vaikuttaa turhankin perusteelliselta ohjelmalta.

Hyvä,että täällä on osaavia guruja antamassa vinkkejä.

Olisikohan muuten Ubuntu Netbook Remix -versiossa otettu paremminkin huomioon myös tosi pienet näytöt, jotta tällaisia ongelmia ei lainkaan tulisi? Joku kirjoitti koikemuksenaan, että UNR on epävarma systeemi eikä suositellut sitä lainkaan. Siksi en itsekään ole sitä kokeillut.





Koodia: [Valitse]
gconftool-2 --type bool --set /apps/compiz/plugins/move/allscreens/options/constrain_y 0
Iske tämä rimpsu päätteeseen ja sen jälkeen ikkunat liikkuvat ruudun yläreunan ylitse. Saman voi tehdä myös graafisella hallintaohjelmalla compizconfig-settings-manager, mutta tämä on tosiaan nopein tapa.

muoks...
Saattaa kuitenkin vaatia ulos- ja sisäänkirjautumiskierroksen.

5
Moro!

En voine olla ainoa, joka tuskailee tämän kanssa.

Asensin Eee PC 701 -koneeseeni Ubuntu 9.04:n, ja kaikki pelaa hienosti. Yksi kiusallinen juttu on kuitenkin se, että kun avaan Ubuntun ikkunoita säätääkseni käyttistä, hyvin usein valintaikkuna ei kokonaan sovi näyttöön, vaan esim. OK ja peruuta -näppäimiä ei voi hiirellä klikata, koska ne ovat näytön alalaidan ulkpuolella.
Sama ongelma oli Xubuntussa, jota kokeilin.

Tosi ärsyttävää!!

Tämän takia esim. mobiililaajakaistayhteyden asentaminen oli vaikeaa, kun ei päässyt hiirellä klikkaamaan valintanappeja.

Koneen resoluutiohan on 800*480.

Ei auta, vaikka pitäisin alt-näppäinta alhaalla ja raahaisin ikkunaa hiirellä, koska ikkuna ei siirry yläpalkkia ylemmäksi. En siis näinkään pääse käsiksi nappeihin.

Mikä avuksi?

Sivuja: [1]