Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - denial

Sivuja: [1] 2
1
Multimedia ja grafiikka / Vs: Dual monitor läppärillä
« : 13.07.11 - klo:15.16 »
Sain homman pelaamaan control panelista, mutta pari ongelmaa on vielä. Isompi on se, että uudelleenkäynnistys hajottaa setupin. Käynnistyksen jälkeen molempiin monitoreihin tulee näkyviin vain taustakuva, ei unityä, ei paneeleita, ei työpöydän kuvakkeita. Asian saa korjattua edellisen postauksen mv komennolla ja gdm:n bootilla, mutta asetukset resetoituvat tuosta.

Pienempi asia on se, että miten pienemmästä näytöstä saa tuon paneelin pois? Haluan että siinä näkyisi vain taustakuva.

2
Multimedia ja grafiikka / Dual monitor läppärillä
« : 13.07.11 - klo:14.07 »
Päivää herrasväelle,

Olen nyt kaksi kertaa onnistunut ryssimään ubuntun tilaan, jossa sitä ei voinut edes käyttää. Haluaisin nyt varmistaa täältä ennenkuin aloitan kolmannen uudellenasennuksen.

Eli mulla on läppäri, josta tulee HDMI portista HDMI->DVI kaapelilla piuha erilliseen näyttöön (22" fullhd). Ubuntun omat näyttöasetukset eivät Windows tyylisesti sisällä mahdollisuutta valita ensisijaista (primary) näyttöä. Olen asentanut nvidian ajurit ubuntuun normaalisti valikon kautta (muistaakseni lisäajurit nimellä) ja yrittänyt nvidian oman control panelin kautta saada hommaa rullaamaan. Molemmilla kerroilla on homma kuitenkin päätynyt siihen, että ubuntuun bootatessa molemmissa näytöissä näkyy vain taustakuva, eikä homma siitä aukene.

Tavoitteeni on saada siis tämä isompi erillinen näyttö päänäytöksi, jossa siis kaikki valikot ja unity näkyvät. Läppärin näyttöön haluan näkymään vain taustakuvan ilman sen kummallisempia paneeleita tms, kuitenkin niin että esim ikkunoita ja kuvakkeita voisi tuohon läppärin näytölle raahata. Molempien näyttöjen tulisi toimia natiiviresoluutiolla (1920x1080 ja 1280x800).

Laitan tarkempaa tietoa setupista, jos tarvitsee. Kyseessä on 8400GS näytönohjain.

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Läppärin kansi kiinni
« : 29.01.11 - klo:22.10 »
Koodia: [Valitse]
gconftool-2 --type string --set /apps/gnome-power-manager/buttons/lid_ac "nothing"
Muoks: Siis tuo disabloi näytön sulkemisnäppäimen, ei kuitenkaan virransäästöä tai näytönsäästäjää. Me thinks.


HAH! Kiitos paljon, toimii kuin unelma. Käsittämättömän nopeaan tuli vastaus :). Sitten haastavampaan kysymykseen: Eli minulla on tosissaan tuo toinen näyttö läppärissä kiinni HDMI -> DVI piuhalla. Rinnakkain kovolla on asennettuna Windows 7. Onko mitään mahdollisuutta saada näyttöön kuvaan koneen käynnistyessä, jotta näkisi ulkoisella näytöllä esim grubin valikon, josta valita tarvittaessa Windows. Vai olisiko tämä jo rautapohjan rajoitus? Hieman hankalaa kaivaa läppäri joka buutilla esiin ja valita suoraan läppäristä tuo käyttöjärjestelmä.

4
Ubuntu tietokoneissa / Läppärin kansi kiinni
« : 29.01.11 - klo:21.56 »
Sori alkuun, en keksinyt hyvää otsikkoa.

Elikkäs, ongelma on seuraavanlainen: käytän ubuntua läppärillä johon on kytketty hdmi porttiin erillinen näyttö. Ongelma on se, että pidän läppäriä laatikossa kansi suljettuna. Mistähän saisin tuon kannen sulun toiminnan niin ettei tapahtuisi mitään. Virta-asetuksista ei löydy tuolle optionssia. Eli läppäri toimittaa minulla pöytäkoneen virkaa.

5
Ubuntu tietokoneissa / Teemojen "yhdistely"
« : 19.11.09 - klo:23.22 »
Eli homman nimi olisi seuraavanlainen,

haluaisin eräästä teemasta käyttöön vain paneelin teeman, enkä mitään muuta. Jos teema-asetuksista muuttaa säätimen kyseiseen teemaan missä haluttu paneeli on, muuttuu paljon muitakin asioita samalla. Toivottavasti selitin riittävän selkeästi.

6
Laitealue / Vs: Kannettavan kaiuttimien äänenlaatu
« : 09.10.09 - klo:19.26 »
Päivititkö 9.04 -> 9.10 vaiko puhdas asennus?

Jos oli päivitys, niin kirjaudu ulos, ja tuhoa virtuaalikonsolissa ~/.pulse*
jottei sinne jää mitään tauhkaa.
Kirjaudu takaisin sisään.

Päivitin, tein tyon sanomasi eli ilmeisesti tarkoitit sudo rm -rf ~/.pulse* - ei auttanut

7
Laitealue / Vs: Kannettavan kaiuttimien äänenlaatu
« : 09.10.09 - klo:15.42 »
Läppäreissä on yleensä huono äänelaatu, järjestelmästä riippumatta.

Kannattaa kokeilla laskea CD:n äänentasoa, joka voi vaikuttaa positiivisesti äänenlaatuun.

Myös kannattaa kokeilla 9.10 beta-versiota jossa on huomattavia parannuksia äänessä.
Oma HP:n dv5:n kajarit soivat huomattavasti selvemmin kuin 9.04 versiossa.

Tiedän kyllä että ei läppärien äänenlaatu ole mahtava, mutta selkeästi parempi se oli windowsissa. Ubuntussa ei edes tee mieli kuunnella musiikkia läppäristä, se on niin surkea. Minulla on jo 9.10 versio, 9.04 ja 9.10:n välillä en havainnut eroa äänenlaadussa.

8
Laitealue / Vs: Kannettavan kaiuttimien äänenlaatu
« : 09.10.09 - klo:13.06 »
Eli läppärin kaiuttimien äänenlaatu on surkea.

Oletko varma että kaiuttimet ovat ehjät?

En tietenkään ole satavarma, mutta olisi aika huono tuuri jos samalla kerralla kun vaihdan windowsista ubuntuun äänet eivät toimi. Windowsissa siis ei ollut ongelmaa, mutta en voi uudelleentarkistaa koska koneessa on enää vain ubuntu.

9
Laitealue / Vs: Kannettavan kaiuttimien äänenlaatu
« : 09.10.09 - klo:10.33 »
Oletko katsonut, missä asennossa PCM-kytkin on joko alsamixerin tai äänenvoimakkuuden hallinnan kautta? Ainakin omassa miniläppärissä tuon tapissa oleminen aiheuttaa äänen säröilyä ja kaiuttimet rätisevät silloin myös mykistettyinä äänekkäämmissä kohdissa.

Eipä muuta tilannetta minulla vaikka kuinka säätää.

10
Laitealue / Kannettavan kaiuttimien äänenlaatu
« : 08.10.09 - klo:22.45 »
Tervehdys,

asentelin tossa jokunen aika Ubuntun jälleen ja täytyy sanoa että olen 'uudelleenrakastunut'. Kaikki on lähtenyt pelittämään pienen säädön jälkeen yhtä asiaa lukuunottamatta. Eli läppärin kaiuttimien äänenlaatu on surkea. Vaikeahko selittää tarkkaan, mutta ääni on selkeästi liian korkea, ja särkee esimerkiksi kappaleen korkeissa kohdissa. Tämä koskee kaikkea mahdollista, eikä rajoitu musiikkiin tai tiettyyn ohjelmaan. Ongelmaa ei synny ulkoisella äänilähteelläni ja esimerkiksi kuulokkeilla soundi tuntuisi olevan ok. Olen nyt viikon ajan yrittänyt ratkoa ongelmaa ja saanut siinä ohella gnomen ym. rikottua. Läppärin malli on dv6799eo ja tämä omaa ilmeisesti Intelin äänipiirin.

11
Laitealue / HP Pavilion dv5247eu WLAN käyttöönotto
« : 24.09.09 - klo:20.10 »
Hei,

ongelma on se, että kyseisen kannettavan wlan-piiri ei tahdo toimia. Eli se ei taida olla päällä ollenkaan. Useaa ohjetta vastaavista ongelmista on kokeiltu tuloksetta. Piiri on seuraavanlainen: 06:02.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller (rev 02).

12
Ehkäpä siinä on syy, muttei toimi tuolla uusimmalla 8.04:kään yhtään sen paremmin, joten joko siinäkään ei tätä tukea ole, tai sitten vika on muualla. Mietityttää vain etteihän windowskaan millään tavalla tukenut X38:a kun se 2007 tammikuussa julkaistiin. Tai en usko että tuki koska kyseinen piirisarja oli vielä silloin pitkän matkan päässä.

13
Prossu: Core2Duo E8400
Näytönohjain: GeForce 8800GTS 512
Muistit: 2x2GB A-Data Vitesta DDR2 800
Emolevy: DFI Lanparty DK-X38
Kovalevy 1: Seagate 320GB SATA
Kovalevy 2: Samsung 500GB SATA II

Kyseessä ei ole siis kone siitä surkeimmasta päästä. Tuskin on vikaa raudassakaan kerta kaikki muu tällä koneella pelittää 100%

14
Nyt sain kaivettua haltuuni tuollaisen vanhan Creativen CD-ROM aseman. Mutta yllätys yllätys, täysin sama vika jatkuu. Eri versioilla ei taaskaan mitään eroa, ei onnistu asennus sitten millään. Tälläkertaa 5.10 sanoi ihan samaa kuin aikaisemmin mutta 8.04:n kohdalla ongelma on erilainen. Siinä alussa kun kubuntu lataili sitä sinistä palkkia, kuului yhtäkkiä tietokoneen kaiuttimesta kova piip ja näyttö pimeni siihen, hm :(

15
Njoo,

En nyt hae mitään vaihtoehto-distroa, haluaisin ihan tämän ubuntun tai kubuntun toimimaan. Ubuntun asennus ei onnistu mitenkään ilman oikeata CD:tä? Tarkoitan että jos pystyisi suoraan esim imagesta asentelemaan niin olisi hienoa. Muita CD/DVD asemia en omista, enkä viitsi pelkästään ubuntua varten sellaista ostaakkaan.

16
Asentaminen ja käyttöönotto / Asentaminen ei onnistu
« : 22.03.08 - klo:19.05 »
Olen nyt kokeillut muutamaa eri versiota ubuntusta, mm. 5.10, 6.06, 7.10, ja 8.04:aa. Yksikään ei lähde asentamaan vaan asennus valittaa ettei CD:ltä pystytä lukemaan. Uusin ilmoittaa että CD-ROM asemaa ei löydy ja kysyy halutaanko niitä asentaa CD:ltä. Tämä toimenpide ei kuitenkaan onnistu samaisen lukuvirheen takia. Olen kokeillut sekä itsepoltettuja, että alkuperäisiä cd:itä. 32-bit ja 64-bit versioilla sama ongelma.

Tämä ongelma esiintyy vain tämän uuden koneeni kanssa. Tässä on SATA DVD-RW asema. Windowsissa ubuntun cd ja muutkin cd:t latautuvat ihan normaalisti.

17
Asentelin tuossa juuri VirtualBoxilla XP:n muutamaa ohjelmaa varten. Windowsiin päästyäni huomasin ettei se tunnista ollenkaan laitteistoani, kuten näytönohjainta. Tämä myös aiheuttaa sen etten saa resoluutiota kuin 1024x768 tasolle, vaikka haluaisin sen näytön tukemaan 1280x1024 asti. Mitenhän tämä mahtaisi onnistua. Käyttömukavuuskin paranisi kummasti. Resoluution lisäksi olisi kiva saada koko näytönohjain toimimaan XP:ssä jotta saa kiihdytykset ym. päälle.

18
Kokeilin Edgyn ohjeita Feistyssä. Voin myöhemmin laittaa X:n tarkemmat virheilmoitukset kun kerkiän, olen tällä hetkellä vistan puolella.

19
Hmm edelliseen viestiini muutosta on tullut sen verran että käytössä on G5-hiiri. Pääteekö nämä ohjeet myös Feistyyn koska itselläni X ei käynnistynyt Edgyn ohjeiden jälkeen.

20
Noniin, täällä taas, Vistan kera. Olen jo usean päivän ajan koittanut miettiä, miten nuo saisi normaaleiksi NTFS tai ext3 kovalevyiksi ilman formatointia. Vista siis tunnistaa nuo kovalevyt ihan normaalisti NTFS:ksi, mutta kovalevyt eivät näkyneet edes Vistassa ennenkuin valitsi disk managementista jotankin tyyliin "import unknown volume" tms.

Vieläkö löytyy ideoita?

Sivuja: [1] 2